Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ringer

0 bejegyzést írt és 189 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha nem ártana, ha egy marketingkommunikációs akció megálmodói komolyan végiggondolnák, hogy milyen társadalomban, milyen kulturális kódokat használó közösségben akarnak nagyot robbantani kommunikációs értelemben. Előfordulhat, hogy hírnévépítés helyett éppen az ellenkezőjét érhetik el. Onyx -…..
ringer 2020.12.02 07:18:58
@kvp: A tulajdonos érdekeit a hatóságok minden eszközzel meg fogják védeni, mert nem magyar. Ha pedig nem, Magyarországgal megint feltörlik a padlót. Dönthetünk persze úgy, hogy a nagytőke egy részét elzavarjuk, de akkor garantáltan keserves évtizedek várnak ránk.
Andrea egy nagyon fontos kérdést feszeget és még a Homárt és a szakértőket is dicséri, gyakorlatilag ilyen egy tökéletes e-mail!  Na de a lényeg: mi a helyzet a szállítási költségekkel? Sok jó dolgot irtok, gratulálunk érte! Jók a szakértők is, ezért szeretnék kérdezni tőletek én is. Szerintem…..
Az internet tele van receptekkel, mégsem lehet igazán jó kenyérrecepteket találni. Vagy mindenki fehér kenyeret készít, vagy telerakja egzotikusnak gondolt hozzávalókkal, mert azt hiszi egészségesnek. De mi van akkor, ha valaki csak egy egészséges, mindenhol hozzáférhető alapanyagokból elkészített…..
Egy fotós hónapokig járta a mexikói vágóhidakat, hogy titokban képeket készítsen az ott folyó szabálytalanságokról. Vigyázat, rendkívül felkavaró képek következnek!..
ringer 2019.02.07 18:22:48
@Andrzei Andrzei: Vaddisznó hajtóvadászaton egy szerencsés lövésre mennyi elcseszett jut? Amikor az itt csak telelő vadlibákra vadásztok, mennyi megy el söréttel a testében? A dúvadírtás során a csapócsapdákba került állatok mennyi ideig szenvednek?
Ez is a vadászat, nem csak az, amikor sikerül a lövés. Mint ahogy nincs olyan vadász, akinek minden lövése sikerül (kivéve egy kezdő és szerencsés elsővadas vadászt)...
Akinek ismerősnek tűnik a fenti kép, nyugodjon meg, nem a szeme káprázik, és nem is lett időutazó! Pedig nem  szúrtam be rossz képet a posztba, és nem is egy régebbi bejegyzés frissítésében vagyunk most. Hanem a nagy magyar abszurd valóságban, ami ezzel a rövidke levéllel kezdődött:  Kedves…..
ringer 2019.01.30 10:44:53
@Kalmen: A 3 napos cseregarancia a szállítás során bekövetkezett töréskároktól nem véd. Úgy általában a nem rendeltetésszerű használatból/szállításból eredő károktól alapból nem véd semmilyen jogszabály.
Az egy dolog, hogy kívülről észre nem vehető töréskár (itt nem az volt) esetén 3 napon belül általában cserélnek, viszont ha kiderül a töréskár, utána simán behajthatják rajtad az új készülék árát (igen, még egyszer). Persze a peres út miatt a cégek jó része inkább benyeli, és inkább a 3 napon belüli cseregaranciánál az átvételi vizsgálat alaposságát növeli.
Egy ausztrál fürdőruhamárka gondolt egyet és a legfrissebb katalógusában a modellek retusálatlan fotóit használta. Amitől persze a net elalélt, a kommentelők dicshimnuszokat zengtek...
Azt hiszem nincs idegesítőbb annál, mint amikor az ember úgy gondolja, hogy alaposan felmérte a helyzetét, utánajárt a dolgoknak, és végül kimondottan racionális alapokon dönt valami mellett  - amiről aztán kiderül, hogy valami érthetetlen/jól elrejtett/félremagyarázott/egyéb módon csapdát rejtő…..
ringer 2018.06.05 19:33:34
@TrishtanAG: Mi bolt vagyunk, és Erste kártyaelfogadók. Nekünk a kártyaelfogadás (AMEX kivételével) 0.7%-ba kerül. AMEX 2.5 % lenne, azt tehát nem fogadjuk el, kell az árrés munkabérre, meg egyéb költségekre...
Ha OTP kártyaelfogadók lennénk, akkor 60 Ft-ról indulna a költség, ekkor logikus, hogy 1000 Ft környéki minimális vételárat írnánk ki. De nem tehetjük meg, mert a kártyatársaságok azonos elbírálást várnak készpénz és bankkártya esetére. Na ezért lettünk Erstések...
Miért kiirthatatlan a sárga csekk a magyar közéletből? Miért kígyóznak sorok a postán a pénzbefizetés ablaknál? A készpénzes fizetéshez való ragaszkodás a magyar gazdaság egyik, ha nem a legfőbb betegségére mutat rá. Én csak akkor megyek a postára, ha igénybe kívánom venni az alapvető…..
Abszurdisztánban élünk, számomra ez már tény. Egy szimpla kéményellenőrzés után bejelentkezett hozzánk a katasztrófavédelem. Történt pedig egy szép téli napon, hogy a FŐKÉTÜSZ (már a neve is hátborzongató vicc) kiszállt a társasházunkba kéményt ellenőrizni. Végigjárták a nagyjából 10 éve átadott…..
ringer 2018.02.17 15:57:19
@Vatador: A kéményseprők kötelező ellenőrzése csak abban az esetben szűnt meg, ha magánszemélyről ÉS nem társasházról van szó. Tehát családi házaknál, ahova nincs bejelentve gazdasági társaság vagy egyéni vállalkozó.
Ennek ellenére még ezeknél is bepróbálkozik a FŐKÉTÜSZ, és megy a fenyegetőzés ezerrel, ha nem engedi be őket az ember...
Eddig elképzelhetetlen látvány fogadja a magyarországi gyorséttermek vevőit! A hamburger ára mellett, a pultban álló alkalmazott fizetése is ki van írva a reklámtáblákra. A könyvelési osztályokon dolgozók így a gyorskajáért sorban állva még egy kis extra ínycsiklandó élményt is kapnak, A pontosan…..
  A Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság (NMHH) kérésünkre két, az internet semlegességével kapcsolatos határozatot tett közzé. Mindkét esetben előremutató és jó döntések születtek, amelyek mindenkinek fontosak lehetnek, akik hisznek a szabad netezésben.  (A határozatok elérhetőek itt és…..
A tegnap eseménye volt, hogy az Európai Parlament költségvetési bizottsága tiszteletét tette Felcsúton. Munkatársai ellenőrizték ama híres kisvasutat, amely az unió pénzéből pöfög. Még nem ismerjük a véleményüket, az viszont már tudható, hogy a látogatásukra fölkészültek-e a nyilvánosság fórumai.…..
Remy Dalmore Fegyverek földjén 2017.08.08 17:47:47
Reggel olvasgattam a CNN híreit, és hirtelen nagy késztetést éreztem rá, hogy beszerezzek egy fegyvert, amivel megvédhetem a családom és magam életét. Ne legyünk kicsinyesek, mindjárt egy 44-es Magnum beszerzését tűztem ki célul, mert jól néz ki, és állítólag nagyot durran. Tervem természetesen…..
ringer 2017.08.09 13:33:16
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez a törvényi hely viszont világos. Az AA, AB és így tovább között és a kapcsolat, kivéve ha vagy szerepel a végén, akkor a két sorból az egyik feltételnek kell teljesülnie.
Még vége sincs a Nagy Napnak, máris megjött az első webshopos csalódásról szóló beszámoló, amihez alapesetben idéznénk a vonatkozó szabályzást, de közben érdekes olvasónk érvelése is.  Hisz, ha kifejezetten őrült árakat hirdet egy cég, akkor miért kellett volna a vevőknek…..
Tékozló Homár Fogak a Balatonban 2016.08.09 09:57:00
MInden jó, ha jó a vége. A szétmarcangolt csokipapír és a mellé csatolt fura dolgok fotója már egy ideje postaládánkban lapult, és épp az értetlenkedős, letolós poszt készül róla a Nestlé panaszkezelése miatt, amikor egyszer csak jött olvasónk lelkes levele, hogy mégis csak…..
A Honor 6 egy nagyon jól összepatintott, remek és menő telefon apró kompromisszumokkal és egy mindezeket rakétatempóban elfeledtető árcímkével. Épp mobilnézőben voltam egy komolyabb telefonholokauszt után, pár alapvetéssel: -- hogy nem akarok 200 ezer forintot készpénzben…..
Nem csak mennyiségi, hanem minőségi fejlődés is megfigyelhető az Androidos kártevők folyamatos evolúciójában. Nyilván statisztikailag a rejtett feliratkozás emelt díjas SMS-re és az adatlopás vezeti a sort gyakoriságban, de mai trójainkban mindezeket egyszerre látjuk,…..
Javasolnék egy kollektív újévi fogadalmat: 2014 szilveszteréig, vagyis mostantól számítva háromszázhatvanegynéhány nap alatt érjük el, hogy tiltsák be a szilveszteri petárdázást Magyarországon. Betiltás alatt azt értem, hogy végre valóban és határozottan kriminalizálják…..
ringer 2014.01.01 17:55:46
@TheElf: A 2-es kategóriájú, egész évben felhasználható rakéták és bombatelepek jellemzően nagyobb zajhatással járnak mint a petárdák. Ráadásul a bombatelepek 8-50 robbanást okoznak egymás után. Annyival azért jobbak mint a petárdák, hogy nem a zaj keltése az alap feladatuk (hanem a látvány), meg általában magasan (10-100 méter között) robbannak, így messzebb hallatszanak el.
ringer 2014.01.01 17:58:03
@gatto nero: Erre írtam, hogy egyetértek, de a zaj 95%-át nem a petárdák okozzák, hanem az engedélyezett tűzijátékok. És utóbbiak nagyobb része ráadásul egész évben felhasználható.
Dávidot betalálta az egyik valamiért még szabadon tevékenykedő telefonkönyves brigád, akik azon a trippen pörögnek, hogy a véletlenszerűen felhívogatott embereknek kellene lemondaniuk az éves "szolgáltatásukat": Egy ködös novemberi hajnalon felhívott egy női hang, hogy ő a…..
ringer 2013.04.20 10:05:42
@Nervus: Akkor számíts rá, hogy az NMHH is meg fog fejni minimum 3000 Ft-ra.
Egyébként nem szabadna neked cégben aláírási joggal rendelkezned, jól követhetően nem vagy tisztában egy csomó dologgal. Épeszű embert ez a banda még korán reggel sem húz le...
ringer 2013.04.20 18:21:45
@Nervus: OK, velem is sokszor előfordult a 2 évtizedes vállalkozói múltam alatt hogy azt se tudtam ki hív. De ilyenkor is él az alapelv: Semmi nincs ingyen. Ha a szolgáltatást/árut ingyen kínálják, az legyen az első kérdés mielőtt igent mondasz: Mibe kerül ez nekem?
Egyébként az említett 2 évtized alatt (igaz, csak 1995 óta van mobilom) még nem fordult velem elő hogy valaki azért hívott volna, mert ellenszolgáltatás nélkül akart volna valamit rám sózni. Államigazgatási szervtől, kamarától, stb. pedig főleg nem érkezett ilyen hívás.
Amikor megjelent a első publikációm, még zöld csekken fizették ki a honoráriumot. Akkoriban egyetemista voltam, a szerkesztőség rutinosan levonta az adót, amit értettem, de a pénzesutalvány hátulján volt egy akkor számomra érthetetlen tétel is. LITFOND 2%. Akkoriban nemhogy mobilom, telefonom sem…..