Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karel79

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A korhatárkarika az alant olvasható levél néhány trágár kiszólásának köszönhető, a történet nem horroros vagy szexes, hanem nagyszámos. Viszont parádés. Levélírónk egy középvállalat egykori vezetője, aki regnálása alatt 50 millió forintért eladott egy ingatlant. Most…..
Karel79 2010.10.06 17:44:59
Én,mint 5 éve adóhivatalban dolgozó revizor, most megpróbálom eloszlatni a homályokat.
31 éves vagyok, nem mondhatni,h.a komcsi rendszer embere.
Ezt az egészet a könyvelő cseszte el a bevallásban, nem kellett volna ehhez nagy ész,h. ki tudjon tölteni normálisan egy áfa adóbevallást. Ami adózó bevall, az bizony felkerül a folyószámlára. Nem olyan nagy tétel ez az 50 milliárd, elhihető, amúgy sem kételkedhetünk az önbevalláson alapuló adatszolgáltatásban. Szóval nem "Mancika" rontotta ezt el,bár aláírom, előfordulnak nálunk "mancikák", de már egyre kevesebben vannak, a többség már nyugdíjba vonult, nagyrészt a jelen generáció tevékenykedik, udvariasan, előre szólva,h. ellenőrzés lesz, időpontot egyeztetve, felhívva a figyelmet a hiányzó bevallások pótlására (!!!),ennél többet nem tehet egy revizor.
Amúgy az APEH évente küld folyószámla kivonatot és a könyvelő is bármikor online meg tudja nézni, tehát a 2 és fél év szintén a könyvelő hibája, mert baszott ránézni a folyószámlára, csak hogy a levélíróhoz hasonlóan szépen, választékosan fogalmazzak.
A keresetekről csak annyit,h.napról napra élünk, nettó 128 ezer 2 diplomával a zsebben és nincs napközbeni léhűtés, annyi a meló,h. mindennapos a túlóra, napi 10 óra munka.
Sokan 70 ezret visznek haza, szóval eloszlatom azt a qrva nagy tévhitet is,h. ott degeszre keresik magukat az emberek.
Szóval keress egy jó könyvelőt és néha bontsd ki évente 1x azt a rohadt folyószámla kivonatot, akkor nem kellene 2 és fél év ahhoz,h. kiderüljön, mekkora barom a könyvelőd!!!
Karel79 2010.10.07 20:45:21
@gorcsev54: A keresetet azért írtam le, mert utalás volt rá,h. milliókat keresnek az APEH-ban. Nincs 13.havi, nincs ruhapénz, stb.,prémium sincs, minden korábbi kiváltság megszűnt, amivel ide vonzották a népet.Ugyanolyan hús-vér emberek dolgoznak ott, mint pl. egy Tescoban, ugyanazokkal a filléres, napi gondkkal, ugyanúgy stresszben és túlterhelve, mint pl. a versenyszférában. Van összehasonlítási alapom, onnan jöttem.
A fentiektől kivételek a nagy főnökök, ott valóban milliók szállnak a zsebbe.
A fejétől bűzlik a hal, inkább a Minisztériumokban kellene szétnézni, ott vannak mancikák bőven.
Adóügyileg nem tétel 50 milliárd, pontosabban nem kirívó tétel, rengeteg cégnél forog ilyen összeg a havi bevallásokban. Nekem sajna 2 ezer HUF is tétel. Félreértés ne essék nem sajnálni kell minket, örülünk,h. legalább van munkánk, csak el akartam oszlatni a tévhiteket,h. mennyire jó nekünk, mint azt hiszi a külső szemlélő.