Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bacchus

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már nem kell többet aludni egyet sem, ma kihirdették ügyesen, hogy a 2006. év bortermelője Garamvári Vencel. A Balaton déli partján és budafoki pezsgőgyárában nyomuló mester négy másik jelölt fölé kerekedett diadalmasan: az egri Lőrincz György, a szintén balatoni Légli…..
Bacchus 2006.12.15 23:38:48
:(
Bacchus 2006.12.17 01:51:50
A Művelt Alkoholista Mehr Licht! 2006.12.13 21:05:00
A közelmúltban eljátszottam a gondolattal, hogy hány magyarra jutna ujj, ha egy kézen kellene összeszámolnom 2006 nagy vörös élményeit. Kettőre jutott: Gere Solus 2003 és St. Andrea Mythos 2002. Mindkettő merlot, és váratlanul mindkettő az ölembe hullott. A hurik pávatollas…..
Gondolták volna: elkerülhetetlen, hogy 2006-ban is kiválassza a Magyar Bor Akadémia az év bortermelőjét. Most jutott eszünkbe, hogy tavaly ilyenkor már minden titkot tudtunk: Vincze Béla dicsőségéről december 7-én hullt le a lepel. Ezért tüstént érdeklődtünk a Magyar Borok…..
Bacchus 2006.12.09 22:03:53
A Légli tényleg megérdemelné, talán a Frittmann testvérek is. De ez (elvileg) nem egy jótékonysági mozgalom, hanem egy verseny ahol a legjobbnak kell (kéne) nyernie. Próbáljuk meg objektíven megközelíteni az 5 versenyző borait és akkor könnyen láthatjuk, hogy a St. Andrea fényévekkel a másik 4 előtt jár (egyébként az utóbbi év borászait is veri, szerintem).
Merengő Cabernet Franc 2000, Mythos Merlot 2002, Kovászó Chardonnay 2003, Tóbérc Kékfrankos 2003, Kis Eged Zweigelt 2003, Szóláti Olaszrizling 2004, Magyalos Kadarka 2005, Pinot Gris 2005 = ez csak néhány példa arra, hogy amilyen fajtába a St. Andrea pincészet belefog (lassan több mint 10 ilyen fajta van), nagyon hamar a legjobbak közé kerül(vagy egyszerűen a legjobb lesz), és akkor még ott vannak a fantasztikus minőségű cuvée boraik ( Nap bor, Áldás bikavér, Merengő stb.)!!!
Mit lehet ennél többet tenni, hogy valaki év borásza legyen? 'Fiatal és egri' mondják rá ellen érvként sokan…. És kit érdekel? Jelen pillanatban ők a legjobbak! Azt sem szabad elfelejteni, hogy szegény Gál Tibort leszámítva nem volt még olyan év borásza, aki fehér és vörös borban is kiemelkedőt alkotott, ráadásul most már évek óta folyamatosan!
Az szerintem is rossz, hogy Tokajból senki sincs bent az 5-ben, Gergely Vince Úrnak vagy a Demeter Zolinak már rég ott lenne a helye.... lehet, hogy a bíráló bizottságnak is szüksége lenne egy kis megújulásra, fiatalos lendületre??? Nem baj, majd csak egyszer jönnek végre a fiatalok például Tokajból Bodó Judit vagy Homonna Attila. Akkor lesz itt szép boros világ!!!
Addig is Hajrá Eger, Hajrá Lőrincz Gyuri!!!
A Művelt Alkoholista Bakavér 2006.10.05 18:36:00
Amikor kollégáimnak, barátaimnak bikavért szoktam ajánlani – ez elég gyakran előfordul –, rendszerint azt válaszolják, hogy mink nem szeressük a bikavért. Ennek szerintem az a magyarázata, hogy egy rendszerrel korábban alaposan lejáratták a márkanevet, amely azóta sem…..
Megfújták egy svéd étterem Guinness-rekorder bordói díszkollekcióját. A terminátor-gubernátor megvétózta a zintörvényt. A kínaiak szerint az osztrákok imádják a kínai bort. Parker a cserben. Györgykovács Ausztráliában.  Ellopták a világ legteljesebb bordeaux-i Grand…..
Drága olvasóink, véget ért egy fejezet, kezdődik egy másik. Vajúdtunk, hosszasan. Eleinte úgy gondoltuk, szabad folyást engedünk mindenkinek, aki szabadon szeretne folyni, bort inni mégiscsak demokratikus dolog, róla beszélni, írni dettó, ezért sem akartuk korlátozni az…..
Bacchus 2006.08.29 12:45:57