Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hcs89

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1000 leütés Tessék lehiggadni! 2014.10.31 15:12:49
Orbán jót húzott -- mi meg felkészületlenek voltunk erre, noha éppenséggel az absztrakció szintjén lehetett volna rá számítani, és már 7.59-kor egyértelműen reagálni rá, nem pedig először ezt, aztán azt mondani, rebesgetni, híresztelni, ma sem tudni pontosan, mit akartok.…..
hcs89 2014.11.01 16:04:54
@CM2131: Valahogy úgy...
Aki kormánybuktatást halucinált, azt eléggé elhagyta a realitásérzéke.
Nem azért mert a fidesz nem érdemelné meg, hogy elzavarják, hanem azért, mert jelenleg nincs olyan párt Magyarországon amely a helyébe tudna lépni.
A fidesz igazából nem is annyira népszerű és erős mint ahogy ők azt hangoztatják, csak az ellenzék a nagyon gyenge. Egy erős ellenzék már rég kiütötte volna őket.
Azt is érdemes észrevenni, hogy a jelenlegi ellenzéki pártok a legnagyobb kerékkötői a kormányváltásnak, nem a fidesz és az átalakított választási rendszer.
Az alacsony választási részvételből és a mostani tüntetésekből látszott, hogy a magyar politikában van egy légüres tér, amit egyetlen jelenlegi párt sem tud (és valószinűleg nem is fog tudni) kitölteni. Szerintem az fogja váltani a fideszt, aki ezt a teret be tudja majd tölteni.
A szomorú az, hogy amíg a jelenlegi ellenzék itt rontja a levegőt, addig kicsi az esély új ellenzéki párt vagy mozgalom kibontakozására.

Szóval először a bukott (ál)ballib oldalnak kellene eltűnnie végérvényesen, ahhoz hogy a fideszt is el lehessen takarítani.
A 66 éves szerb nyugdíjasnak az árvíz miatt kellett elhagynia az otthonát, mindene elúszott. Bécsbe igyekezett a fiához, de a magyar határon leszállították a buszról, mert nem volt nála elég készpénz, hogy belépjen az unió területére. A férfi három órát töltött még…..
hcs89 2014.05.21 18:16:43
@Itsuka: Az, hogy mennyire volt szemmel látható, hogy rosszul van a bácsi az jó kérdés, egyikünk sem látta.
A rendőrségi közlemény szerint a bácsi először, amikor még nem volt rosszul - csupán a fia mondta a rendőröknek hogy szívbeteg - elutasította, hogy mentőt hívjanak (ekkor valószinűleg még nem tudta, hogy ebből nagy baj lesz, ahogy a rendőrök sem, mivel nem jövendőmondók és gondolatolvasók).
Azután, amikor már rosszul lett, akkor hívtak mentőt a rendőrségi közlemény szerint, és meg is kezdék az elsősegélynyújtást. Akárhogy is nézzük, ez elég korrekt hozzáállás volt.
Mivel a rendőrök ott voltak, a fia meg nem, ezért jobb híján a rendőrségnek lehet inkább hinni. Főleg mivel az állítólag ott tartózkodó többi utasról sem olvastam, hogy megerősítette volna a bácsi fiának állításait.
Én megértem, hogy a fia most valószinűleg nagyon feldúlt, de azért még nem kéne gyűlölethadjáratot indítani a magyar rendőrség ellen, és ezzel közvetve a magyarság ellen is.
Csak egy példa: a szerb blic.rs portálon ilyen címmel jelent meg a cikk "Spasio se od poplave, ali ne i od mađarskih carinika" azaz "Megmenekült az árvíztől, de a magyar vámosoktól már nem menekült meg". Ezzel azt sugallva, hogy a vámosok(?) szándékosan halálba hajszolták a bácsit. A cikk persze egyoldalúan csak a fia verzióját taglalja, arról említés sincs, hogy esetleg a rendőrséget is megkérdezik majd. Az objektív tájékoztatás halvány látszatát sem igyekeztek kelteni. Persze azóta még a rendőrségi közleményt sem hozták le.
hcs89 2014.05.20 14:23:37
@kicsisofőr: Horvátország még nem része a schengeni övezetnek. Az EU határai és a schengeni övezet nem ugyanaz. Vannak EU tag nem schengeni országok, és vannak nem EU tag schengeni országok is.
Előzmény: Megtámadták a VMSZ elnökét! Ismét a keddi incidenssel foglalkozunk. Úgy gondoljuk, van még mit mondani róla. Pásztor István inzultálását elítélték balról, elítélték jobbról, és pofára estek miatta a szélső jobb háza táján. (Idővel a Jobbik is…..
hcs89 2014.05.09 16:07:22
@bikmakk:
Persze hogy nem ok nélkül. Azért kerültek rács mögé mert magyarok voltak.
Azt se felejtsük el, hogy fordított felállásban a támadók megússzák nevetséges "büntetéssel", ha egyáltalán el akaják kapni őket.
Ez elfogadhatatlan, akármilyen hungaristák, skinheadek, vagy akármik voltak a temeriniek.
A "Pravda za Uroša" történettel egy kalap alá venni ezt, olyan mint körtét hasonlítani az almához.
A cikkhez: ahhoz nagyon elvakult VMSZ + Pásztor fanboynak kell lenni, hogy ezt a vajdasági magyarság elleni támadásnak érezze az ember. Nem azért köpték le, mert ő vajdasági magyar.
Magát a leköpést én is elítélem, mert nagyon proli viselkedés, de nem kellene ebbe belelátni valótlan dolgokat. Gumicsont.
Egyvalamin még megakadt a szemem: "Pásztor a mi magyarunk ". Noha valószínűleg nem úgy gondolta a kommentelő, ahogy kellene érteni, de nagyon is igaz. Pásztor mostmár az SNS "magyarja", nem a vajdasági magyarságé (azé igazából sohasem volt)...
hcs89 2014.05.09 16:25:38
@wallenberg8805: Annyit azért hozzátennék, hogy alapvetően nem lenne baj, ha egy vajdasági magyar párt együtt tudna működni a szerb kormánnyal, ha az valóban a magyarság érdekeit szolgálná (autonómia), de a múlt tapasztalataiból (DS + VMSZ "szövetség") sajnos tudjuk, hogy ilyenről szó sincs.
hcs89 2014.05.09 20:44:54
@vajdasagi: Nem mondtam soha, hogy nem Pásztor lett megválasztva a vajdasági magyarság képviselőjének. Ettől viszont még ez az incidens nem a vajdasági magyarság elleni támadás.
Arról lehetne vitázni, hogy Pásztor mennyire áll ki a vajdasági magyarok érdekeiért. Gondoljunk csak az autonómiára, aminek a lehetőségét a VMSZ pont most szalasztja el, amiben Pásztornak nem kis szerepe van. Pásztor azon kijelentéséről se feledkezzünk meg, hogy szerinte magyarellenes incidensek nincsenek is Vajdaságban, legalábbis ő ilyenekről nem tud.
Az SNS-t pedig nem érdemes a jó államvezetés példájaként felhozni (nem mintha a DS jobb lett volna). Populista párt, a Fidesz sokat tanulhatna tőlük. Gondoljunk csak a fél órával előrehozott munkaidőre, 15% fizetéslevonás a vezetőktől, előre bejelentett "letartóztatások". Csupa látszatintézkedés, a húsbavágó problémákat gondosan a szőnyeg alá söprik, elmaszatolják (közalkalmazottak borzasztóan magas száma, pártfoglalkoztatás, munkanélküliség, és még sorolhatnám).
Abban egyetértek, hogy leköpni senkit nem kell, és ez az incidens sokat ártott Magyarországnak és a magyarságnak, de ettől még ne csináljunk Pásztorból mártírt, mert nem erről szól a dolog.
A Frankfurter Allgemeine Zeitung április 29-én „Dany fantáziái és álmai: Cohn-Bendit pedofil kijelentései” címmel közölt egy összeállítást. Ebből kiderül – ha az ember bírja a gyomorforgató olvasmányokat –, hogy az idén hatvannyolc éves német zöldpárti politikus – a…..
hcs89 2013.05.03 16:10:57
@clegane: Az összes hozzászólásodban relativizálod, csúsztatsz, felrebeszélsz. Egy hozzászólásodban sem itélted el és nem határolódtál el tőle. Persze nem magát a pedofíliát véded, hanem a pedofil személyt csak azért mert valami "nagy baloldali személyiség". (Még mielőtt ezzel jönnél nekem...)
hcs89 2013.05.03 16:45:51
@clegane: "kérlek idézd vissza, hol relativizáltam, csúsztattam, beszéltem félre"
Például amikor azzal jössz, hogy "há me a zorbán, a KDNP meg a katolikus papok, és inkább azt nézzük, hogy mit mondott Magyarországról meg nem is bizonyított dolog ez, csak neki van tulajdonítva amit mondott"
A jó király betiltotta a seggfejek vonulását, de ez nem elég, sőt, ez sokkal több, és jóval ízléstelenebb is, mint amit megtehetett volna. A liberális sajtó és bloggerek az indextől a cinken át a kettős mércéig azon derpegnek, micsoda alávaló húzás az Élet menetére…..
A székely agyafúrtság mellett a NOL szerint Szolnokon felvillant a speciálisan cigány lelemény is. Három cigány legények, nem kevesebbet vettek a fejükbe, minthogy portaszolgálatra szegődnek a helyi menő bárba. Annak rendje s módja szerint jelentkeztek a főnöknél, mondván, hogy…..
„A tudatos elménket egy szökőkúthoz hasonlíthatjuk, mely a magasba törve játszik a napfénnyel, majd visszazuhan a felszín alatt meghúzódó tudatalatti medencéjébe, amelyből származik.” -Sigmund Freud- Freud munkásságának köszönhetően az emberekben kialakult egyfajta…..
hcs89 2013.03.22 10:47:52
@_Maverick: Legyél őszinte (magadhoz). Mit gondolsz, miért került ki az Index címlapjára, ellentétben mondjuk a többi cikkeddel (ahol ahogy látom lényegesen kevesebb komment van)?
Noha, a cikk alapja a tudat alatti gondolatok és a tudatos tettek közötti különbség, azért lásd be, hogy szépen bele van bújtatva ez a (manapság oly divatos) polkorrekt rasszistázás, ahol valamiért pont a fehérek rasszizmusa lett a legnagyobb baj.
Akármennyire is van más értelme is a cikknek, nem véletlenült került bele pont ez.
hcs89 2013.03.22 11:32:36
@_Maverick: Nézd, én elhiszem, hogy nem a te döntésed a cikkeket kirakni a főoldalra, és a cikk "másik" mondandóját is megértettem, de attól még tagadhatatlan, hogy ez a cikk főleg azért került ki az főoldalra (és nem csak az Index 2-re), mert éppen a rasszizmussal példálózik. Ezért találták "érdekesnek" a szerkesztők, nem másért (még ha neked nem is ez volt a célod).
A rasszizmus kényes téma, könnyen vált ki indulatokat, és a cikk példája egyoldalúan kezeli ezt, függetlenül attól, hogy nem az állásfoglalás volt az alapcél. Ez a baj.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
  Életerős polgártársaink egy részénél a sok felesleges energia küldetéstudattal párosul, ám ahelyett, hogy ezt valami hasznos dologra váltanák (például összeszednék a kutyagumit a városban), SPAM-szervezeteket működtetnek. Pont ilyen az Amnesty International magyarországi…..
Az utolsó, tavalyi népszámlálásról még nem találtam hasonló ábrát [Styxx] Örülünk, ha az olvasó veszi a fáradtságot és vendégposztot küld. Rothstein nicknevű kommentelőnk gyakran éles kirohanást intéz blogunk szerzői ellen, illetve a blog szellemiségével szemben.…..