Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dyra-Papa

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lilybeth A NYELVTANULÁS SZABÁLYAI 2021.03.03 13:00:00
Sokan úgy tekintenek napjainkban a nyelvtanulásra, mint egy kötelező rosszra. Az iskolában egyesek csak kudarcként élik meg a nyelvórákat, alig jut figyelem egy-egy személyre, így érhető, ha inkább csak a sarokba dobják a nyelvkönyveiket, és feladják a tanulást.De tényleg csak a tanórai oktatás az…..
Szombaton, a szép napsütésben már gyanút fogtam – teljes teltház volt az OBI parokolójában, jó kétszáz méterrel arrébb tudtam leparkolni a Tesco előtt. Ma viszont teljesen összeállt a kép: a budapestiek úgy döntöttek, vége a járványnak, kész, ennyi volt. Rég tapasztalt, már-már elfelejtett érzés…..
Dyra-Papa 2020.04.30 22:41:48
@rozsomák: oregem vészhelyzet van. A gyerek bármilyen ágyon elalszik. Nehogy már amit rinyalj hogy nem tudsz kisagyat venni. Ez a baj. Ezért nem is lehet megállítani a virust tele vagyunk ilyen full gondolkodásra képtelen emberrel. Old meg. Ezek apró szarsagok ahhoz képest hogy jó intézkedésekkel amit be is tartanak az emberek nem a jarvanygorbe lapositasa ment volna hanem a megállítása. Így itt marad a vírus és innentől még nem lesz rá vakcina megy majd ezt most engedem azt meg nem. Aaa Mind1 már.
Ezúttal a siófoki labdarúgócsapat került bajba, csődbe juthat az egykori bányász-klub, ahol a játékosok és a vezetőség nem tudott megegyezni a bérek csökkentéséről. Tegnap a szegedi kézilabdával kapcsolatosan jöttek hasonló hírek, és egy szemernyi kétségünk se legyen: a legtöbb magyar látványsport…..
A legtöbben nagyon is megbecsüljük az idős embereket és fontosak nekünk, a krónikus betegek szintúgy, a haláleseteket és a hosszú felépüléssel járó megbetegedéseket abszolút nem kívánta senki. Viszont ettől eltekintve, a járvány miatti átmeneti életmód változásunknak feltűnően sok olyan eleme van,…..
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
Fiatalon álmaim netovábbja volt, hogy végre legyen egy komoly pasim. Hogy együtt lehessek valakivel, megosszam vele a gondolataimat. Például nagyon vágytam rá, hogy együtt menjünk bevásárolni. Ez most iszonyú infantilisnek tűnik, de akkoriban, félig még gyerekként az, hogy valakivel felnőtt módra…..
Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia...
A klímaváltozás a legrosszabb sztori, hiszen mindenhol ott van, de a fejlettebb országokban (ahol lenne erőforrás bármit is tenni ellene) egészen jól meg lehet úszni a következményeit. A legjobban pedig éppen azokat sújtja, akik a fejlődő országokban élnek, amelyeket sokszor épp az előnyöket élvező…..
Dyra-Papa 2019.11.10 11:47:35
@the real fogash: az egy főre jutó fogyasztást nézd már meg ha lesz időd a fejlett és a fejletlen országokban. Aztán dobbented fogod látni hogy ők az USA lakossága többet zabal, szar, vesz kütyüket mint egész Afrika együtt véve.
Fontos mondandóm támadt, mert azt érzem, hogy minden kiégett körülöttem, vagy talán csak én égtem ki. Pedig sosem voltam olyan ember, aki egy karót nyelt szürke egér lett volna, aki nem érti a viccet, vagy aki velejéig rosszindulatú lett volna korábban   Fiatal koromban néztem hitvány…..
via GIPHY A futár is ember. Ez egy nehéz nap volt, sok csomag, kilométerek, dugó, türelmetlen ügyfelek, ez meg itt folyamatosan hívogat? Hát kiszakadt belőle, na. Tamás meg hiába várta a csomagját, az csak nem akart megérkezni. Az Express One futárszolgálatnak küldött panaszlevele következik,…..
Lehet-e gyerektelenséggel küzdeni a klímakatasztrófa ellen?..
Dyra-Papa 2019.09.23 17:13:29
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az a helyzet, hogy nem mondasz nagy baromságot. Mivel az amerikaiak vagy 10x többet fogyasztanak mint az afrikaiak ezért egy amerikai C02 kibocsájtása felér mondjuk 10 afrikaival.
Mindezt úgy, hogy ez már vagy 200 éve így van.

De te most az afrikaiakra haragszol mert szaporodnak? Háát ha nincs a nyugati ipari forradalom akkor nem lenne probléma sem.
Dyra-Papa 2019.09.23 19:25:48
@Leylandi: Ja ja mind az 1.2 milliárd! Túl sok M1-et nézel.
Az általunk termelt hulladék mennyisége és a műanyagszennyezés valóban ijesztő. A Föld állapota tragikus. A klímaváltozás nem FOG MAJD elkezdődni, hanem már tart, ez már az. A környezeti katasztrófákba belepusztulunk. A fajok kihalása borzalmas. És az ezek ellensúlyozására tett lépések, a mozgalmak,…..
Dyra-Papa 2019.08.08 21:07:37
Mintha túl magabiztossá vált volna attól a magyar kormánypárt, hogy finoman szólva is egyszerű propagandaeszközök bevetésével sorra nyerte a különböző választásokat az utóbbi években. Pedig a győzelmek mögött volt egy fontos változás, ami erősen hathat a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jövőjére.…..
  "Mi vagyunk az első generáció, amely a saját bőrén érzi a klímaváltozás hatását és az utolsó, aki még tehet ellene." - Barack Obama elhíresült mondatával a legtöbben tökéletesen egyetértünk. Azzal is nehéz lenne vitába szállni, hogy a globális felmelegedésért, az erdőirtásokért, a…..
Fizessék ki neki a veszteségét, különben nem lesz uniós klímacél. ..
Dyra-Papa 2019.06.22 12:07:05
@midnightcoder2: Nem akarásnak nyögés a vége. Sok dolgot lehetne csinálni.

1. Tartós cuccok gyártása
2. Esztelen pazarló fogyasztás visszafogása
3. Tömegközlekedés
4. Repülőgép forgalom visszafogása

Tehát úgy alapvetően sokkal szerényebben kellene élni. Szerintem ha az oktatásra több menne idővel sokkal több lenne az okos ember. Aki pedig igazán okos általában visszafogottan és szerényen él.
Dyra-Papa 2019.06.22 14:17:49
@R.V.J.: Teljesen másról beszélsz. A normális párbeszédet ilyen összemosásokkal lehet ellehetetleníteni.

Nem kommunizmusról van szó, hanem racionalizálásról. Ami minden épeszű gazdálkodó megtesz a saját birtokán. A cégek is. A háztartások is. Az esztelen pazarlás senkinek nem érdeke az erőforrások végesek az unokáinknak is kell hagyni.

- A tömegközlekedéssel mi a bajod? Menj ki svácjba nézd meg milyen jól működik.
- Az esztelen pazarlás pl minek veszünk telefont 2 - 3 évente. Lehetnének tartósabbak könnyebben szerelhetők stb. Petpalackok megiszod a vizet és dobod el. Micsoda esztelenség ez?
- Repülőgépek meg borzalmasan sok C02 tolnak a légkörbe mindenki arra számított az internet elterjedésével majd nem kell annyit utazni üzleti ügyben. Pont az ellenkezője történt. Pazarlás ez is.

Nem beszéltem tervgazdálkodásról bár megjegyzem az okos cégek, gazdálkodók terveznek előre ebben semmi rossz nincs. A világ is tervezhet előre ez egy racionális viselkedés ott ahol végesek az erőforrások ha komcsizni van kedved akkor tegyed de ennek nem sok köze van ahhoz.
Az ihletet ehhez a szösszenethez gyermekeim és közöttem nem sokkal két egymás után lezajlott, elsőre látszólag semmitmondónak és egymástól függetlennek tűnő apró beszélgetésfoszlány adta...
A várva várt epizód sok szempontból zseniális, de néhány okból azonban végtelenül szomorú és csalódott vagyok. A nagy probléma, hogy kizárólag az igazán fontos szempontokban bukott meg a sorozat. A körítés szép és jó, a látvány általában fenomenális, de a setting mit sem ér, ha a történet nem…..
Dyra-Papa 2019.05.02 11:26:22
@midnight coder: A Gyűrűk urában Sauron-nak se volt több motivációja. Kinyírni mindenkit és a saját teremtményeit akart középföldjére "telepíteni". Éppen, hogy ez nem a B-kategóriás főgonosz az inkább a Cersei. Pont ezért volt olyan kilátástalan is a hőseink helyzete mert ezek az élőhalottak nem kezdenek el tárgyalgatni és nagyjából nem érdekli őket semmi még behódolni sem lehet nekik. Vagy harcolsz velük és kinyírnak vagy nem harcolsz és kinyírnak pont ettől volt jó.
Dyra-Papa 2019.05.02 11:28:33
@midnight coder: Ja és Sauron-t is két "hobbitka" intézte akiknek semmilyen harci jártasságuk nem volt. Ez a fantasy.
Egyre több építkezőnek van tele a hócipője az építési vállalkozókkal. A Házépítők csoport egyik tagjánál telt be a pohár. A szörnyű az, hogy miután kiírja magából az élményeit, nincs mit tennie, folytatnia kell, talán még rosszabb kivitelezőkkel. ..
Dyra-Papa 2019.04.27 05:42:55
@Pilotax: Vállalkozó vagyok 20 ajánlatomból kb egy jön be. A többi melót elviszik azok a cégek akik nem terveznek, nem dokumentálnak feketén melóztatnak és tojnak a minőségre. Mit lehet mondani? Ez a magyar kultúra része. Nem hiszem, hogy fejlettebb országokban ez menne.
Dyra-Papa 2019.04.27 09:41:16
@Pilotax:

Előzetes meg kell állapodni szerződni kell a szerződésbe le kell írni a vitás estek hogyan kerülnek megoldásra stb.. kicsit projektesen.

Sokkal drágább lesz viszont jó lesz és ez esetben a jog is odaáll.

De hát itt sokszor szóbeli megállapodások, összetákolt szövegek alapján, mutyis fizetések miatt megy a jogi huza - vona. Azokban ki tud igazságot gyorsan tenni?

Nem az állam hibás ebben.
Dyra-Papa 2019.04.27 13:47:30
@Pilotax:

Értelek és tudom miről beszélsz. Ezt is tervezni kell különben idegbajt kapsz. Mármint a cumit. Építkezni sose volt egyszerű.
Magyarországon a rendszerváltás óta folyamatosan probléma a fiatalok külföldre való vándorlása. Ez a probléma most kezd kicsúcsosodni, hiszen óriási munkaerőhiány van Magyarországon. Mivel éppen 15.életévemet taposom, pontosan tudom hogy miért dönti el egy kisgyerek, akár már egész fiatalon azt hogy…..
Régóta látszik a tendencia, de eddig mindig elhessegettem a gondolatot arról, hogy a Jobbik kormányra kerülhet. Most, hogy a meccs 21-18-ra áll, érdemes mindenkinek levenni a szemellenzőt és átgondolni a lehetséges kimeneteleket arról, hogy hova vezethet és meddig tarthat a…..
Dyra-Papa 2015.03.19 10:14:39
@ausländer Sipi: Nem. Azt mondtam nekem nincs mit vesztenem. Legvégső esetben fogom a hátizsákom és elmegyek. Ennél kevesebb vagyonom már nem lesz. Viszont a FIDESZ és az MSZP féle hitegetésből , hogy majd valamikor jobb lesz elegem van. Ezért két alternativát látok LMP és Jobbik. Én az LMP -re szavazok, de nem fogom bánni ha a Jobbik kerűl hatalomra mert nem hiszem, hogy rosszabb lehet mint az MSZP vagy a FIDESZ.
Dyra-Papa 2015.03.19 10:45:27
@ausländer Sipi: láttad mi volt most a Görögöknél? Az új kormány nagy pofával előadta magát aztán a végén természetesen bepucsitott az IMF-nek és a németeknek, kaptak kis politikai engedményeket, hogy hazafelé legalább picit hiteles maradjon. Nem nagyon hiszem, hogy a Jobbik ha hatalomra kerül ne kapjon 1 - 2 tockost. Más dolog ellenzékben ígérgetni és más a hatalomban kormányozni. a politika már csak ilyen.
Dyra-Papa 2015.03.19 12:15:27
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: szerintem egy jogos elvárást fogalmaztam meg, jelenleg se a törvények, se a rendőrség nem védi meg a kis földes telkeseket. Ha egy politikai erő ígéretet tesz arra, hogy ezt rendbe teszi akkor az szimpatikus lesz ennek a rétegnek.
Most, hogy létrejött az összefogás, és eldőlt, nem Bajnai Gordon lesz a közös miniszterelnök jelölt, sokan nyilván automatikusan vesztesnek, losernek tekintik Bajnai Gordont. Vesztesnek gondolhatják azért is, mert Bajnai Gordon a zászlóbontásakor ama bizonyos október 23-án azt…..
Dyra-Papa 2014.01.11 21:04:56
@Cirmos Cica:

Amit te nem értesz. Ha Orbán elfogadja az IMF hitelt, akkor boritélkolhatóan belepofáztak volna mindenbe. Ki tudja miket kértek volna pl egy kis közalkalmazotti bércsökkentést vagy egy kis közigazgatási reformot sok sok ezer ember utcára tevésével együtt. Az emberek élete nem csak matematika a kamatokkal. Inkább legyen több embernek munkája és éljek én is kicsit rosszabbul, mint , hogy felvegyük az "olcsó" hitelt és emberek ezreinek tegyük tönkre az életét. Mint írtam korábban LMP-s szavazó vagyok de ebben teljesen egyet értettem a Fidesszel.
Dyra-Papa 2014.01.11 21:17:58
@zila5:

Én nem érzem, hogy az LMP egy markáns liberális párt lenne. Persze lehet okos politikusok és nem hangoztatják lévén nem annyira népszerű manapság liberálisnak lenni. Én úgy érzem "elfáradtak" a rendszerváltó pártok. 20 éve akár hogy is nézem együtt ültek a parlamentben és kormányozták az országot. Sosem semmiben nem tudtak megegyezni állandó veszekedés marakodás jellemezte és jellemzi őket. Folyamatosan uszítanak, csúsztatnak, hazudnak, manipulálnak. 20 éve azt mondták mostanra utol érjük Ausztriát de legalább megközelítjük, ehhez képest 2x olyan messzire vagyunk tőlük. Egy nemzeti minimumot nem volt képesek össze hozni. Kövér a mai napig komcsizik miközben ők is tele vannak volt komcsikkal, de az MSZP-t sem kell félteni. Én nem látom a hazafias szellemet a Fideszben és az MSZP-ben sem.

Alternatívát kerestem. Mivel a jobbik nekem már nagyon radikális maradt az LMP. Elolvastam kik ők mit akarnak tetszik, hogy markánsan zöldnek mondják magukat, tetszenek Róna Péter elképzelései a gazdaságról, de pl nem tetszett a Gyöngyöspatai megnyilvánulásuk. A kép ugye sosem lehet csak pozitív vagy csak negatív. Szavazni mindenképp elmegyek és én egy biztos LMP-s szavazó vagyok. Nagyon kicsi esély látok arra, hogy megváltoztassam a véleményem. De természetesen ez nem kizárt azért.
Dyra-Papa 2014.01.11 22:05:01
@zila5:

Sajnos ahogy szerény személyem látja mi emberek nagyon könnyen manipulálhatóak vagyunk (biztosan én is). Orbán Viktor erre nagyon ráérzett. Nekem van egy olyan meggyőződésem, hogy az őt követő emberek bizonyos százalékának teljesen mind1 mit mond. Tűzbe mennének érte. Mint ahogy egy popsztárnak első kérésére 5 (nagy sztárnak meg több ezer) rajongója tolná le a bugyit ha éppen azt kérné.

Bajnai, Mesterházi egyszerűen nem ilyenek. Nem tudnak az emberek értük rajongani. Gyurcsány igen de ő meg kinyírta magát Öszödön.

Csak hát milyen fura, hogy ezek számítanak. Nem az amit valójában tesznek. Vagy épp nem tesznek.

Sajnos az LMP-ből is hiányzik egy markáns vezető. Schiffer András nem olyan. Most nagyon sajnáltam Vágó távozását, érdekes Jávor és Karácsonyék távozásának inkább örültem, talán azért mert egyfajta letisztulásnak gondoltam mint mikor egy zavaros pohár víz elkezd megtisztulni. Bennem akkor erősödött meg, hogy az LMP-re szavazok. Onnantól tudtam, hogy nem állnak össze azokkal az erőkkel akik ide juttatták az országot. Persze bizonyos ügyekben később együtt kell majd működniük az ország érdekében mind az MSZP-vel mind a Fidesszel. De a közös lista viccnek is rossz. Ugyanis én nem szavaznék egy olyan LMP-re aki közös listán van az MSZP-vel.

Szóval az LMP nem fog elvenni szavazatokat az összefogástól. Aki az LMP-re szavaz szerintem nem szavazna az összefogásra.