Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megszűnt

0 bejegyzést írt és 5175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
törökgáborelemez 429. Casus 2012.01.12 20:20:00
Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet – ha igaz, amit a hvg.hu állít - egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl. Akár lemond, akár nem, politikai karrierje halálos sebet kap, működése ellehetetlenül. Meggyőződésem, hogy a magyar államfő számára –…..
megszűnt 2012.01.15 12:28:09
@Dr. Móka Miklós:

"Persze, látok, mi erről már leveleztünk is... Bár akkor nem válaszoltam, mert a Te általad felvetettek nekem kicsit naivitásnak tűntek, illetve valami másnak."

Most ketten lettünk a naivitásban?:) Szólíts nyugodtan Timeának, ha mi már leveleztünk, akkor nyilván ez megtörtént.

Politikai rész, amiben nézzük a tényeket: az ország elszegényedett. A lakosai többségében. Hogyan és milyen misszióval lehetne ezt elmagyarázni: lehetne jobb, csupán döntés kérdése az egész?

Konzervatív liberális párt. Ez az egyetlen alternatíva. A keresztény ország nem a jövő, csak a jelen erőszaka.
megszűnt 2012.01.15 12:50:33
@Dr. Móka Miklós:

"Aztán olvass és cselekedj! Oké? :D "

Már most van kettő gmail-es fiókom, és bigámiában élek. Ennyit cselekedjek vagy van még valami?

Most kirándulás, aztán várom a következő instrukciókat!

További szép napot kívánok!

Dr. Móka Miklósné a kishercegológia nagydoktora és férje után is doktor, de ne ragozzuk.
megszűnt 2012.01.15 12:53:37
@szoja122:

"De én a politikusoktól (Fidesz-KDNP-Jobbik) a fröcsögő keresztényi szereteten kívül semmi mást nem látok. Undortó. "

Egyetértek. Mit tehetnénk? A Jobbik törzsszavazói elmennek szavazni, és a Fidesz szavazói is.

Más alternatíva nincs. Az LMP bedobta a törülközőt és az MSZP már nem hiteles, a DK pedig Gyurcsánnyal terhelt.
Izraeli nyaralása során a szállodai számla helyett véletlenül egy másik iratot írt alá az államfő. Egyiptomtól Jordániáig éljenzik az Astoria Szálló volt igazgató-helyettesét. "Épp lent tőröztünk a haverokkal a plázson mikor szólnak, hogy írjam alá a napi…..
megszűnt 2012.01.15 09:50:54
@Dr. www.doominogame.com:

Te miből doktoráltál? Én kishercegológiából. Egy részét másoltam, a többi azért megvan fejben.
A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem…..
megszűnt 2012.01.12 09:20:30
@aszekelyek:

"A Hősök terétől a parlamentig egybefüggő , hömpölygő tömeg lesz."

És? Számít valamit?

Jöjj vissza az édes álmokból.. és ami a miénk volt az újra a miénk lehet?
www.youtube.com/watch?v=aEXvC38MAFc
megszűnt 2012.01.12 20:10:51
@lüke: @ulrike:

Hát nem vagytok ma valami vidámak.. rossz olvasni!
megszűnt 2012.01.12 20:20:30
@lüke:

"de a vészhelyzet nincs lefújva még "

Valaki már lefújhatná pedig. Komolyan.
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt…..
megszűnt 2012.01.06 16:36:06
@livengood:

Nyílt, egyenes, őszinte beszéd – mondja Török Gábor és erre jön Kumin, hogy most nem az a helyzet. De aztán olyan gyorsan elhúz a beszélgetés, talán fel sem tűnik, senkinek.

Szeretnéd megérteni Kumint – azt mondod, én megértettem és elmondom: Nincs mit megérteni rajta. Nagyon egyszerű ember, ahogyan mondja, az úgy kerek, nincs benne semmi taktika, semmi csűrcsavar és ha őszintén belegondolsz, ettől félelmetes!

A kormány politikája is átlátszóan tiszta. Vakhit a pártban. Ahhoz, hogy ezt megértsd, a vakhited kéne egy pártba, olyan, mint nekem volt, amikor eljártam a polgári körökbe.

A gondolkodás: mit, miért csináltak, mi, miért történt, ez téves irányba visz, mert vannak ugyan alapértékek: egyház, család, haza, nemzet, de átgondolt koncepció semmi mögött nincs.

Köszönöm a videót. Megnéztem és olyan távolinak tűnt, pedig nem volt régen.
megszűnt 2012.01.08 17:37:49
@livengood:

Nincs remény. Látom, hogy keresed, és azért mondom. Átgondoltam az életemet és mindig valamilyen módon, de aktívan is részt vállaltam a politikából.

Mindenkit meg lehet szólítani és bár nem tudatos döntés volt, hogy megszólítom a közélet szereplőit, mégis így alakult, ezért tudom, mennyit érnek, mi az, ami elvárható tőlük.

Bennem sose volt kételkedés, jól döntök-e, akár a politikát, akár a magánéletemet tekintve, pedig nagyon sokszor kellett dönteni. Amit írsz: az ember felidézi azt a szituációt, melyben éppen, akkor volt, és nem tudott másképpen dönteni, csak úgy.

Balra még nem szavaztam. Egyszer az EP-be küldtem a liberális pártot, mégis azért említem, mert ez egy olyan lépésem volt, mely kifelé mutatott a Fideszből.

Szívesen venném, ha felsorolnád: melyek azok a pillérek, modellek, amiket átvettünk más országok működő demokráciájából? Mi az, amiből tanulni tudtunk a britek vagy Amerika kapcsán?

Írod, hogy a rendszerváltás óta függetlenül alakítjuk a belpolitikánkat, miközben, és ebben a mondatrészben már jelen van, miféle szerepeket kényszerítettek ránk.

Ezzel együtt az ember tanul. Mindenekelőtt szerénységet. Hirtelen nem leszünk szuverén nagyhatalom, és ezt mondom úgy, mint aki mert és mer nagy lenni és mert és mer nagyot álmodni!

Kitartó munkával valóban, de igazán, minden helyzetből ki lehet jönni, viszont ehhez komoly stratégia kell. Az, hogy tudja az ember mit akar és tudja ezt lebontani lépésről-lépésre, miként valósítja meg a tervét.

Olyan nincs, hogy állami kézbe veszem először a nyugdíjak egy részét, majd az egészet, mert máskor meg úgy gondolom. Ez, és akár az oktatás vagy a munkahelyteremtést célzó lépések körüli káoszt felelősen gondolkodó kormány nem engedheti meg magának. A médiatörvény huzavonája hasonlóképpen csak rosszat tett a kormány megítélésenek, mely olyan banánhéj volt, melyen aztán csúszott az egész kommunikáció (nagyon az elején!) és onnantól képtelenség volt helyretenni.

Mindez jó stratégiával megelőzhető lett volna és ha ráadásul még okosak és ravaszak is vagyunk, ez a kicsiny ország fényre derül!

A háborút ma már nem fegyverrel vívják, hanem intelligenciával. Ez az, ami hiányzik a Fideszből és erre épül minden, mert ahol intelligencia nincs, ott empátiát és bárminemű megegyezésre való hajlamot is nagyítóval keresünk.

Szívesen tekintenék be általad a finn politikai rendszerbe: Honnan indultak és milyen utat tettek meg, no és mennyi idő alatt?

Egyébként másként kezdtem, de próbálok hinni. Nem maradt ugyanis másom, csak a hitem.
megszűnt 2012.01.10 16:06:42
@livengood:

Olyan furcsák vagyunk mi emberek,
A szemünk sír, az ajkunk nevet.
Azt hisszük másról, hogy boldog talán
S irigykedünk egy-egy szaván.
Azt hisszük, ha a másik szeme ragyog,
Gondolatai tiszták s szabadok,
S nem vesszük, dehogy vesszük észre,
Hogy könnyek égnek csillogó szemébe.
Oly furcsák vagyunk mi emberek,
A szemünk sír, az ajkunk nevet.
Hazugság az egész életünk,
Mert akkor is sírunk, amikor nevetünk

- ez jutott eszembe az elejéről, amit írtál. Dante. A komolytalanság és mindennek a súlya, mert igenis érintve vagyunk, másfelől pedig akár egy betegség, eltörpítheti a helyzet komolyságát.

Kérdés: A politika meg a magánszemély, milyen viszonyban áll egymással? Ha köszönőben sem, az főleg jellemző napjainkban.

- Nagyon érdeklődve vártam: vajon mit tanultunk mi eddig más nemzetek politikájából és olvasom a sok-sok tanulhatnánk kezdetű mondatot, aztán elszomorom.

- Londonban sok ponton vannak bérelhető biciklik, de nem ők találták ki, hanem ellesték az ötletet. Még a britek is mernek félrenézni.

- Vajon mire olyan büszke a magyar?

- Összegezve amiről tanulhatnák: szegregáció visszaszorításában elért eredményekből, egyenlő jogokról, kisvállalkozásokat segítő bürokráciamentes megoldásokról, nemzettudatról és politikai véleményünk, nemzetiségünktől függetlenül történő elismeréséről.

- Megtanulhatnánk a nemzet naggyátételét.

- Vajon miért olyan nehéz ennek értése a tudós emberek számára, akiknek van és volna lehetőségük beleszólni a politikába olyan szinten, mely a szándékot cselekedetté formálja?
Tanulságos újraolvasni azt a sok különböző nyilatkozatot, ami mondjuk csak az elmúlt egy hónapban az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban a magyar kormánypárt politikusaitól elhangzott. Tárgyalástechnika – mondják erre baráti értelmezők. Totális káosz – vélik mások.…..
megszűnt 2012.01.08 22:19:40
@ubul2000:

"Bocsi, de ez mit jelent?"

Kerestem az egész országban és már azon kívül is egy olyan, helyet, ahová mindenki úgy megy, mintha Európába.

Minden helyre úgy néztem, mint potenciális helyre, ahol én letelepednék. És akkor a minap mosogattam, nem mozdultam különben, és eszembe jutott, hogy hol van az a hely.

Voltak kritériumok: ne legyen város, se falu, de legyenek benne külföldiek és pezsegjen az élet, ha úgy akarom, akkor pedig nyugalom. Itt volt a szívemben, csak nem tudtam kimondani.
megszűnt 2012.01.08 22:37:05
@Hepci:

" kissé bizonytalannak tűnik, hogy a férjed is odaköltözik-e "

Egyedül is jól megvagyok.

@ubul2000:

A 2-es: mintha Európába menne. Még nem néztem ingatlant. Ha van eladó, kis ház, kis kerttel, jó szomszédokkal..:)

@lüke:

Szívesen. Mihelyst meglesz rá a pénzem illa-berek, nádak-erek.:) idén áprilisig, de jövőre mindenképpen.
megszűnt 2012.01.08 22:50:21
@Hepci:

Megnőnek a gyerekek, nekem lassan, de biztosan lejár a mandátumom. Tudja ő, megmondtam neki, hogy hazamegyek.

Most pedig igazán aludni térek. Aludj jól Te is!:) Szia.
Ha olyan köztársasági elnöke lenne az országnak – nem is lenne példátlan, az előző például biztosan ilyen volt -, akit a haza sorsa jobban érdekel, mint megválasztóinak vélt vagy valós politikai érdeke, akkor az újévi beszédében nem a kitartásról, a jó irány…..
megszűnt 2012.01.02 21:15:41
@bigapples:

"Ez az alternatíva a mai kormánnyal? Édes istenem, olyan ez, mint egy hatalmas megerősítés, hogy hibázzon bármennyit a Fidesz, nincs alternatíva velük szemben. "

Az alternatíva mindig az egyes emberekben van és nem más függvénye.

pl. én akárhány kiló vagyok, rám mindig azt mondják, hogy karcsú és nem látszik, DE: van saját mérlegem és látom pontosan, mennyi az a kiló és egyedül én vagyok, aki tehetek ellene, hogy ne legyen több.

Följebb szóba került Szendi Gábor egy másik téma kapcsán. Azért becsülöm őt elsősorban, mert egyedüliként mert ellene szólni a pszichiátereknek. Egyedül volt és mára óriási tábora lett! Ellenszélben teremtette meg önmagát.

@kela-bá:

"Kösz, a Gábor "meg van", és más irások is."

Nagyon kevés ember van, akit én annyira tisztelek, hogy tegeződünk. Vele igen. De lehet neki ellent mondani! Nem értek egyet pl. a szerelemről vallott nézeteivel sem.:)
megszűnt 2012.01.02 21:59:55
@panelburzsuj:

"Csak egy picike valamit, amiből - majd, eccer, talán - kormányzó erő válhat."

Igen. Ennyi elég volna most. Egy csíra, amiből hajtás, majd növény lesz. Remélem biológiailag helyes a sorrend.:)

A remény a fontos mindig, mert lehetne másképpen.

Följebb, ami példát hoztam, lám egyetlen ember is elérhet bármit, ha nagyon elszánt, ha ő azt nagyon akarja és követői lesznek. Bármennyien vannak ellene. 1 ember is győzhet, ha komolyan gondolja.
megszűnt 2012.01.02 22:36:04
@aszekelyek:

"A kérdésre nem tudnál válaszolni inkább?"

Te hány kérdést válaszoltál meg érdemben? Mennyit támasztottál alá hivatkozásokkal?

Csak űrt hagysz magad után vagy azt sem. Nyomokban mogyorót.
Nagyon sok tanulsága van ennek a mai napnak. Nem a legfontosabb, de a legjobban zavaró: a sokszor megénekelt kettős mérce. Értem én, hogy vannak különbségek a 2007-es kordonbontás és a 2011-es blokádépítés között, de azért a lényegük közös: parlamenti képviselők a polgári…..
megszűnt 2011.12.28 20:18:57
@lüke:

"ajánlom a Távol -Keletet neked,"

Miért nem a Széchenyi térre küldted inkább?:)
megszűnt 2011.12.28 20:33:39
@panelburzsuj:

Amerika jobban vonz, mondhatni nagyon vonz engem és mindig vonzott. Olyan a mentalitásom. Csak messzebb van, mint Anglia, ebből fakad a kompromisszum részemről.
megszűnt 2011.12.28 22:09:24
@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem tudom. Kicsi koromban nekem már nagy vágyam volt Amerika, hogy egyszer elmegyek. Levelezőtársra akadtam, Kaliforniában él, de nem inspirált kellően, csak politikailag gyötört folyton a Jobbik szimpátiájával. Odáig kísérte. Érdekes ez.:)

Angliában kettő ismerősöm van. Az egyikről nem beszélek, ő visszaolvas engem itt és máshol. Ő nem lényeges ember!

A másik ismerősöm Angliában ő érdekes. Egy zöldség-gyümölcsösnél dolgozik ( volt olimpiai bajon öttusázó, velem csaknem egyidős), ma is írt, olykor-olykor. Így nekem is eszembe jut. Meglátjuk.
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
megszűnt 2011.12.26 18:31:22
@manyike:

Nem mondtál kívánságot. Tíz éve akartam először elválni, akkor az Imre segítségével megmentettem a házasságomat és folytattam az írást is + kiléptem a Fidesz imádatból, mely azért minket összekötött, programokban. Gyávának érzem magam, amiért nem léptem ki a házasságból, másfelől még tartogatott az élet örömöket, a gyerekek révén, és nem teltek haszontalanul az évek.

Annyira szeretem Rebekát, hogy képtelen lennék cserben hagyni. Beváltható, ölelési bónt kaptam tőle Karácsonyra. Egy kamasztól, aki alapvetően utálja, ha ölelgetik!:)

2011- es év érdekes eseménye, hogy megismertem valakit, aki csodálatosan fordít és olyan dolgoknak örül, mint én. Befeléforduló. Hajlok afelé, hogy néha lehetnék bátrabb. A hűség, melyet erénynek tartok, senki szemében nem az. Erről mit gondoljak?

Manyike! Nem lehet mindig csak adni. Betegesen megfelelni mások igényeinek.

Ami fontos és lényeges: nem ez az ember voltam, amikor hozzámentem feleségül. Saját árnyéka vagyok önmagamnak.

Örömömet lelem a mosásban, vasalásban, mosogatásban, főzésben.. szépnek lenni alapvető igényem. Örömömet lelem ugyanakkor a szellemi kalandokban: fordításban és írásban.

Magam is meg tudom élni az életet, de érzem, közeledik az idő, amikor Rilke Párduca széttöri a rácsait és újra önmaga lesz.

Többre vágyni és megélni az életet, igazán. Ezt kívánom Neked, ha a többi különben megvan.

A hullámvasút klasszikus: az életen lehet átsuhanni, de nézelődni, miközben utazunk, ennél nem tudok szebbet.
megszűnt 2011.12.26 20:07:15
@manyike:

"Jól értem a fő gondod, hogy hiába telt el a 10 év, a fő gondod maradt, talán nőtt is?"

Nem nőtt. Az ember mindig fejlődik, főleg, ha autodidakta, mint én. Képtelen arra, hogy konstans maradjon.

A kívánságod, hogy mindig maradjon jó ötleted, az könnyen teljesíthető! Kivitelezheted is, hiszen van forrásod: mind a fejedben, mind anyagi. Fölterjesztem 2012-re!

"Te hódítani, tetszeni, feltűnni akarsz - külsőddel és bensőddel is - és ez tetszik a férjednek is, de lehet, hogy az új ismerősödnek nem."

Az új ismerősömet nem érdekli a külső, ő az ész embere, de talán több van bennem, mint a külső.

Micsoda nő! Ott is több van a főhősben, mint a loboncos haja. Ugye?:)
megszűnt 2011.12.26 23:02:52
@manyike:

Nagyon köszönöm a soraidat! Ezeket kívánom én is Neked és örülök a változásaidnak és mindennek, ami Te vagy: hagytad, hogy megismerhesselek!

Szép álmokat kívánok!

@sosperi:

Majd készítünk egy forgatókönyvet vész esetére. Ne félj! Ha félsz se lesz jobb a helyzet, ellenben ha nem félsz, még bármi megeshet Veled, ami jó.

Nyugodalmas éjszakát kívánok!
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
megszűnt 2011.12.25 22:36:44
@Lencsés lstván:

"Örülök , hogy mi nem anonimok így megtaláltuk egymást a neten ! Ez egy szivet melengetö érzés ! "

Örülök, hogy örülsz.

@xxyati:

"Olvasgasd el ennek a baromnak a "munkásságát", majd rögtön nem leszel vele annyira jóban! "

Elolvasom. Nem vettem észre, hogy mi annyira jóban lennénk, csak gondoltam, ha ennyire szeretné Lencsés úr, akkor kilépek az anonimitásból, bár igazán benne sem voltam, de és ezt hangsúlyoztam, csak az ünnepekre való tekintettel és még holnap lesz így, aztán fölösleges, hogy én legyek a főszereplő.
megszűnt 2011.12.26 12:16:41
@xxyati:

"mert ez egy a blogoszféra szerte körberöhögött idióta,"

Ezzel a helyzettel könnyen tudok azonosulni. Velem még ennél is keményebbek voltak a blogtársak, mire meg tudtam mutatni, valójában ki vagyok én és mit akarok mondani.

Igyekszem úgy rendezni, ha az utamba kerül egykori önmagam, emlékezzem rá: nekem milyen nehéz volt, mennyire megalázó, amikor kétségbe vonták a személyemet, pedig oly fontos lett volna, mint soha, semmi más.

Ma már ez nem lényeges. De a saját idiótaságommal azért elértem, hogy rengetegen megismertek és még azt is, hogy megvalósíthattam álmaim egy részét. Van ebben ráció, még akkor is, ha egyelőre úgy tűnik, csak "körberöhögött idióta".

Figyelj! Én sem vagyok több, csak egy szélhámos (!), aztán találkozom pl. közéleti személyiségekkel és nem kell külön bemutatkoznom, úgy megyek, mint egy ismerős, de aki névtelenül van jelen, neki erre módja sem lesz. Soha.
megszűnt 2011.12.26 17:36:51
@xxyati:

Futólag ránéztem Lencsés úrra. Fidesz fan(antikus), olyan, mint én voltam. Ez egy betegség, ami nehezen gyógyítható. Gyógyult betegből csak a saját személyem a példa.

A Te dolgaidra is ránéztem. Most ehhez a stílushoz hasonló az enyém, tehát bárhogyan nézzük: mi jobban kordában tudjuk tartani őt, ketten, mint ő, kettőnket.

Lassan visszaírom a nevem, ahogyan én szeretem, a képemet is és, mert vége a Karácsonynak!

Tiéd a dal és oszd meg máskor is velünk a véleményedet a Török blogon, szeretettel: Timi

Ha elmúlik karácsony,
És legszebb titkát nem árulja el,
Az új csodára egy évig várni kell.
www.youtube.com/watch?v=DvpcZl3wc4g
Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég…..
megszűnt 2011.12.20 23:09:34
@márta)):

"Te egyedül is egy idióta,? barom vagy. A magasröptű kultúrád pedig egy nagy kalap sz** -t sem ér. "

Nyilvános fórumon vagyunk, nem a sarki kiskocsmában!

"Mehetsz innen (amikor én itt vagyok) a kommentelő társaddal együtt!! oda..... "

Egyik blogtárs sem sajátította ki, eddig még, a blogot, önmagának. Ez az út ilyesformán egyirányú út.
megszűnt 2011.12.20 23:19:41
@márta)):

"Ja! Én nem vagyok blogtárs, nem is voltam az soha."

Integrálódni kell valamilyen módon, mert ez a hangnem inkább taszító, mint vonzó.

Mindig elolvasom a kommenteket, emlékszem pl. knausz-ra. Ő hol van a sáljával? Olyan csinos fehérnép volt.
megszűnt 2011.12.20 23:22:23
@márta)):

"Még annyi! Mehet panaszkodni!! Maga is!!! "

Hová? Az ORTT-hez?
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
megszűnt 2011.12.17 09:27:15
@László56:

"Szép jó reggelt és nyugodalmas hétvégét kívánunk Mindenkinek"

Köszönöm a jókívánságokat és a szép, elemzőnket is megnyugtató, tanácsokkal teli hozzászólását.

Viszont kívánok: Szeretettel teli, békés ünnepeket Önnek, kedves családjának és munkatársainak!
megszűnt 2011.12.17 09:50:57
@László56:

Békés, szép karácsonyt kívánok!

www.youtube.com/watch?v=QQXp3XLjK3k&feature=related

Harang csendül, ének zendül,
messze zsong a hálaének,
az én kedves kis falumban
karácsonykor magába száll minden lélek.
Minden ember szeretettel
borul földre imádkozni,
az én kedves kis falumba
a messiás boldogságot szokott hozni.

.. egy erő hatná át a nagy mindenséget!

(Ady Endre)
Már sokszor nekifutottam ennek az írásnak, de soha nem jutottam a végére – de még a közepére sem. Elsősorban azért, mert az első mondatok visszaolvasása után már éreztem, hogy ezer sebből vérzik; nem érthető, félreérthető, vagy egyszerűen csak hamis. A dilemma ettől…..
megszűnt 2011.12.15 21:35:02
@6.Lenin:

"A többség (gyengébb érdekérvényesítési képességű), csak alkalmazkodhat."

Merjünk nagyot álmodni! A lobby is tanulható. De ennek feltétele:

1. kiválóan értsük az angol nyelvet, mert nem a teremben, hanem a folyosón lehet érdemben érdeket érvényesíteni.
2. az ember tényleg először csak tanulja el, figyelje meg.

Medgyessy Péter volt miniszterelnököt nemrégiben külfödre hívták (ha valaki tud, segítsen, de fura helyre!), mielőtt elment, odaszólt a Külügyminisztériumba, mert jó apropónak gondolta, hogy Magyarországot képviselje. Vissza sem szóltak neki. Erre mondom: - Egy elpuskázott lehetőség.
megszűnt 2011.12.15 21:40:23
@ubul2000:

"nem értem, mi a nagyszerű ebben, tudtommal a jobbik eddig is ezt képviselte. "

Nem! A Jobbik azt mondta, hogy minket ne érdekeljen az EU + az IMF, hanem haladjunk önálló úton.

"nem szeretném, ha kiforgatnád a szavaimat"

:):):) még a végén politikus lesz belőlem. Egyébként egyetlen szót nem vettem el és nem adtam hozzá a mondandódhoz. Csak tagoltam.
megszűnt 2011.12.15 21:43:42
@lüke:

"nálunk itt a periférián:) a kutyák faxolnak:) "

Hallod, minálunk se jó forró csokit nem adnak, se faxolni nem tudnak. Mihez értenek akkor??
Kezdjük azzal, hogy az uniós csúcson végül kialakított magyar álláspont szerintem helyes: egy ilyen horderejű ügyben a törvényhozásnak kell kimondania a végső szót. Még akkor is így van ez, ha pontosan tudjuk, hogy a kormánypárti többség minden bizonnyal felsorakozik a…..
megszűnt 2011.12.13 11:33:23
@Hepci:

Hepci!

Cinkékhez a @Kalmár: dilettáns!
megszűnt 2011.12.13 11:39:18
@lüke:

"lehet valaki pl jó gyak. orvos, de az osztályt vezetni nem tudja, oda más kvalitások kellenek,"

Olvasok egy cikket a Kiskegyedben, ezt most direkt a Kumin miatt vettem meg.

14-15. oldalon van a Kumin család és mennyire aranyos a kislánya! Van egy gondolatom, kimondom, legfeljebb törölve lesz: elfogadnám, olyan gyönyörű kislány.:)

"Életünk Berta szempontjából olyan volt, mintha elvált szülők gyermeke lett volna."- nyilatkozzák.

A szívem szólalt meg az ügyben.
megszűnt 2011.12.13 11:40:57
@Hepci:

Énszerintem a @Kalmár: , ha úgy van, még rá is ugrana egy cinkére, miközben nézi a GDP-t.
„Bepasizott megint. Tudom, ki a csávó, nem is rossz fej, nálam azért gyengébb eresztés. Egyáltalán nem fájna, ha néha jól érezné magát vele” - a nyitott házasság néha egész jól működik, tehát nem minden félrelépés robbant szét egy kapcsolatot. De mi van akkor,…..
Hol van már a tavalyi hó… Nagyon sokat fordult a világ a kormányon lévőkkel azóta, hogy a 2010-es választásokat követő hónapokban még minden a dicsőséges fülkeforradalomról és a példátlan választói felhatalmazásról szólt. Ma már szinte csak a „történelmileg…..
megszűnt 2011.11.13 21:59:52
@tölgyes:

"No de akkor mi lenne az én elveimmel:)?.. amikhez ragaszkodok már amióta neten írogatok:)..Ráadásul szinte mindig azonos névvel:) "

Az elvek fontosak. Fontosabbak, mint a szabályok. De merev alkalmazások olykor több kárral jár, mint haszonnal.

Gondolkodjék el rajta! És tényleg nagyon örültem ennek a mai napnak, hogy összefutottunk. Véletlenül, mert rég nem jártam erre, Ön pedig sem nem hívott, sem nem írt sms-t.:)
megszűnt 2011.11.13 22:04:52
@graycivil:

"Látszik is, hogy az Orbán-hívők igazából csak magukat tudják idézni, mert igazából nincs semmi őket igazoló külső hivatkozás."

Én tudnék a Fidesz mellett érvelni, mert olyan nincs, hogy valami csak jó vagy csak rossz.

"A világon nincs jó és rossz. Egy dolog van, a hatalom, és azt a gyöngék nem tudják megszerezni." H.P.
megszűnt 2011.11.13 22:08:27
@tölgyes:

"Legyen az álma mély és édes:) "

Önnek is. És ne dolgozzék olyan sokat holnap!:)
Erőszakosak. Gátlástalanok. Zsákmányszerzők. Önérdekvezéreltek. Rövidlátók. Túlterjeszkedők. Kiskirályok. Bármerre járok, mindenhonnan ilyen és ehhez hasonló panaszok, kritikák érkeznek a mostani kormánnyal kapcsolatban. Gyorsan szólok, két dologról biztosan nem szól ez a…..
megszűnt 2011.10.16 21:59:21
@ciceró:

"Halmazelmélet : Kisebb buborék a nagyobb buborékban. Nem két különálló buborék. "

Ciceró!

Van a szappanbuborék, illetve az, amit fürdés közben csinálok, a habfürdővel. Itt az a tapasztalat, semmi tudományos, csak játék szinten, hogy távolítom a kezem, de a két buborék együtt marad a vonzásban.

A két buborék aztán egyetlen egységet képez, amikor egyre közelebb és közelebb csukom a kezem, majd tárom újra szét, még mindig a részecskék vonzásában.. bonyolult ügy ez. Szivárványos.:)
megszűnt 2011.10.16 22:05:09
@graycivil:

Matematikához, reál tárgyakhoz semmilyen szinten nem értek! Mástól sem várom el.

Ennek függvényében mégis azt a véleményt formálom, ha elmegy 20%-nyi szavazó és ebből a legtöbb fideszes, akkor a Fidesz fog győzni. Számomra úgy kerek, hogy a jobbikos szavazók is elmennek és akkor bekerül még a Jobbik.

Kis pártoknak az új választási rendszerben esélyük sem lesz.
megszűnt 2011.10.16 22:09:24
@ciceró:

"A dolgok még nincsennek kőbe vésve. Sokkal több van előttünk politikailag szerintem 2014-ig mint ami mögöttünk van 2010 óta. "

Ciceró!

Nem akarlak elkeseríteni, de a kétharmad birtokában 2014 sorsa és kérdése már eldöntött tény. 20 évig a Fidesz fog kormányozni, ha nem a Jobbik, bár utóbbi sem kap bónuszokat, hiszen a határon túl élő magyarok szavazatai csak listán jelennek meg.

Szép álmokat kívánok!
Éjszaka, autópálya. Rádiót hallgatok, érdekes beszélgetés, annál is inkább, mert egyetemi kollégám és főnököm, Lánczi András az interjú alanya. Aztán egyszer csak ezt mondja a mostani kormányról, jellemezve annak működését: „őszinte politika”. Hirtelen nagyon…..
megszűnt 2011.10.04 18:08:15
@tölgyes:

Szeretném megköszönni, hogy tartotta bennem a lelket.

A műtét jól sikerült, még a beteg is megvan. Szombaton megyek látogatni, ha meggyógyulok.:)

Anglia után Párizsba szeretnék menni.
www.youtube.com/watch?v=tBOVQDOrEB0
megszűnt 2011.10.15 20:47:17
@tölgyes:

A helyzet egyre rosszabb. Nem tudom, eljutok-e Angliába egyáltalán.. Párizsba aztán már könnyebb lesz.

Ritkán olvasom mostanába, bár én is ritkán vagyok, érthető és tragikus okokból - ritkán.
megszűnt 2011.10.15 20:50:09
Talán már kiderült: egyáltalán nem vagyok híve annak, hogy a bizonytalan jövővel kapcsolatban biztos kijelentéseket tegyünk. Ma még felelősséggel nem lehet kijelenteni, hogy a második Orbán-kormány képtelen lesz teljesíteni vállalásait, és nem lesz esélye arra, hogy a ciklus…..
megszűnt 2011.10.10 15:11:27
@Letícia:

"..alapból is mindig őszintén megmondja a véleményét. "

Másképpen nincs értelme a fórumozásnak. Ritkán puha az orrom vagy sose.:)
megszűnt 2011.10.10 15:20:29
@Hepci:

Valaki volt, de nem tudom, ki. Viszont gondoltam, lehetnék karakán, stabil névnek tűnik, de szokatlan még magamnak is.

Volt rá precedens, hogy váltottam már nevet, de ezzel senki nem foglalkozott, a blogtársak ugyanúgy az eredetin szólítottak.:)
megszűnt 2011.10.10 15:23:04
@Letícia:

"kara kán"

Akkor ezért fogadta el a gép egyben a karakánt. A régi nevemen nem lehettem, amin még azelőtt voltam, viszont ez nagyon furcsa, DE. Hátha karakánabb leszek tőle.:):)
Megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai – írja közömbösnek biztosan nem, lelkesnek annál inkább nevezhető tudósításában az Index újságírója a mai tüntetésről. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára valóban politikai jelentőséget kapott, ők ugyanis…..
megszűnt 2011.10.04 17:26:19
@xsasha:

"Kívánt már valaki boldog névnapot a.."

Boldog névnapot kívánok minden Ferenc és Edvin nevű Blogtársamnak!:)

még fáj, hogy az emléket, hogy az emléket,
eltépted szívem minden kis darabját....
nem kérted, azt mondtad nem kérted
de neved örökre szívembe égetted...

www.youtube.com/watch?v=RXPiroF5Mkw
megszűnt 2011.10.04 17:28:29
@knausz:

:):):)"ki a f@aszom mert erre a zenére dislike-ot nyomni?? -.-"
megszűnt 2011.10.05 12:58:51
@xsasha: @hoplita:

Blogtársak!

Lassan mindenkit ki lehetne innen zárni. Ha nincs mondandó, akkor a semmit minek szaporítani? Pláne ilyen formában.

www.youtube.com/watch?v=BCM3bjdvnwY&NR=1http://www.youtube.com/watch?v=BCM3bjdvnwY&NR=1
Ha a pártpolitikai térre tekintünk, könnyű belátni, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz számára a legjobb dolgok az ellenzéki oldalon történtek. A sajátos aduászként mindenre magyarázatként szolgáló volt miniszterelnök nem tűnt el, ellenkezőleg, folyamatosan témát…..
megszűnt 2011.10.01 10:35:41
@Hepci:

"ki köll tiltani a Szasát is."

Hát végülis mindenkit ki lehetne tiltani valamilyen okkal. Nézőpont kérdése csupán.
megszűnt 2011.10.01 10:43:57
@Hepci:

"Biztos hálás lenne, ha nagyíkújú, junior fideszbolhának becéznénk. :D "

Én tutira írnék neki valamilyen Elbocsátó szép üzenetet!

Trágárságokat nem tudok, viszont becsomagolni sem a trágárságaimat - szép szavakban, hogy az a másikat késztesse, a dühre. Ez talán hiányosságom (többek között).
megszűnt 2011.10.01 10:48:12
@xsasha:

Istenem, én még soha nem beszéltem veled úgy, ahogy
férfi beszél a férfival: utoljára talán
novicius koromban láttalak, majdnem
gyerekszemmel még – te pedig, Uram,
szakállas aggastyán voltál már akkor is.
*
S kérdem tőled, ama szakállas
aggastyántól, én, a magam is öreg:
árulnád el, hogy furcsa játékod
szabályai szerint vajon mit akarsz
tenni még velem?

Rákos Sándor
Természetesen mindenkinek igaza van, aki azt állítja, hogy az MSZP-ben zajló belháború legnagyobb nyertese alighanem a Fidesz. Egy olyan pillanatban, amikor a korábbi szocialista kormányok időszakából ismerős vargabetűket látszik tenni a kormány, a figyelem időleges más irányba…..
megszűnt 2011.09.25 22:00:05
@bóra77:

Meg olyan nagyon nincs is értelme. ezer más dolog van, mely érdekesebb tud lenni a politikánál.:)
megszűnt 2011.09.25 22:01:13
@knausz:

jav. százezer más
megszűnt 2011.09.25 22:32:15
@török gábor:

Ma találkoztam egy fideszes képviselővel és hovatovább még a Jobbiknak sem ad esélyt 2014-re!

Egyszerűen kinevetett engem.
A 2006-os választások előtt a Gyurcsány-kormány csökkentette az áfát. A győztes voksolás után nem sokkal visszaemelte a korábbi szintre. A 2010-es választások előtt a Fidesz számtalan alkalommal (példák itt és itt) deklarálta: nincs szükség adóemelésekre és…..
megszűnt 2011.09.18 20:55:52
@tölgyes:

"Én most átadom magamat a testi élvezeteknek:) "

Ebből még kijöhet egy Bika, ha nagyon forszírozzuk.:)
megszűnt 2011.09.18 21:05:28
@tölgyes:

"Ennyi eszem magamtól is van."

:) itt nagyon aranyos, szerethető volt. Csak jelzem, hogy a kedd, amikor a többiek a Blogtalálkozón lesznek, részemről rendben van.:)
Szép színházat játszott ma a politika napirend előtt. Orbán Viktor – elsősorban, mint általában, a papírtól elszakítva, a viszontválasz idején – kiválóan szerepelt, bravúrosan irányította a figyelmet a számára kedvezőre és terelte el a kellemetlenről. De az…..
megszűnt 2011.09.17 17:38:45
megszűnt 2011.09.17 20:29:58
@tölgyes:

"már az 1870-es években részletesen leírták.. "

Több, úri nő ezzel a kutyával van ábrázolva, korabeli képeken. Nagyon divatos fajta volt, ma egyre ritkább.

"Több szakállas barátom is van, de egyik sem piperkőc, mert azokat én sem bírom elviselni.:) "

Gondoljon ebbe bele. Mire az a szakállas kiigazítja a fazonját. Mennyi idő az? Nő nem fordít annyit magára.

A másik pedig: lepleznek valamit a szakállal, van ott valami ügy. Érti?:)
megszűnt 2011.09.17 21:24:58
@tölgyes:

"Én ma már csak a komondor féle kutyákhoz vonzódok:) "

Nézze, őszinte leszek, nem kerül semmibe:

Sem a kutyákhoz, sem pedig a szakállas férfiakhoz nem vonzódok és nem vonzódtam soha. Sőt.

Ha meg ezentúl nem egyedül sétálok, hanem azzal az intelligens fiatalemberrel, akkor egészségemre és inkább a kutya, mint egy szakállas férfi. Még mindig.
nami van ma Majdcsak... 2011.08.02 18:05:00
Fogalmam sincs, hogyan kell ezt, de majdcsak kialakul.....