Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szokolai

23 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2013 lesz az az év, amikor a Google Glass megjelenik - a világ pedig azon töri a fejét, hogy mire is lesz jó ez a kütyü. Talán emlékeztek, a Google nemrég közzétett egy varázslatos kis klippet arról, milyen is lesz a világ a varázsszemüveg használatával. Az alábbi videó viszont…..
Kedves Olvasóim! Akik kíváncsiak a tegnap esti Neo Fm-en elhangzottakra, azoknak a figyelmébe ajánlom az alábbi linken elérhető 9 perces hangfelvételt:2012.05.25. Neo Fm http://soundcloud.com/szokolai-rp-d/neofm-interj-2012-05-25-21-50   ..
Ma este 21:50-től a NEO FM-en élő telefonos gyorsinterjút adok. Akinek van kedve, hallgassa kedvére!..
(A cikk rövidített, szerkesztett változata megjelent a www.pink.hu internetes magazin oldalán.) Amikor kiderül, hogy a gyerekünk valamilyen értelemben nem egészen szokványos, nem átlagos, ennek a család néha örül, máskor kevésbé. De ha az derül ki, hogy a gyerek…..
          Nem tudok elmenni a napokban látott-hallott törvényjavaslat mellett! Általában sem szeretnék politikát hozni, belekeverni a blog tartalmába, de a tudományos szemléletmód nem hagy nyugodni.Alapvetőnek tartom ugyanis, hogy…..
Sokszor megtörténik, hogy amikor megtudja valaki, mivel is foglalkozom, nagyon érdeklődik, sok kérdést tesz fel, és eljutunk odáig, hogy milyen emberek járnak pszichológushoz. Így hangzik el általában a kérdés: "De kik járnak hozzád? Milyen emberek? Vagy mi a…..
A Blikk Nők magazinnal szorosabbra fonódik az együttműködésünk, így a hamarosan megjelenő LÉLEK különszámban egy alapos interjút olvashattok azzal kapcsolatban, hogy milyen is a pszichológusnál, hogyan zajlik egy terápia, stb.Az új cikkem elérhető a Pink.hu internetes magazin…..
Sok nő életét nehezíti meg a menstruációval kapcsolatos fájdalom, vagy a PMS (prementruációs szindróma). Egyes becslések szerint tíz nőből egy időlegesen munkaképtelenné válik a menstruációs problémáitól. De vajon miért kell ennek így lennie?  Az evolúció alatt…..
 Napjaink trendje, hogy mindent – néha a legkisebb rosszkedvet is – depressziónak címkézünk. De mi is a depresszió valójában? Mit „kell” ahhoz produkálni, hogy valakire bizton mondhassuk: depressziós? És egyáltalán: fontos-e, hogy a hétköznapi életben…..
Bizonytalan helyzetek – bizonytalan döntésekMindannyian kerülünk olyan helyzetbe, amikor fontos döntéseket kell meghoznunk. Mindannyian átéltük már a kétkedést, vajon a legjobb döntést hoztuk-e meg. De a kérdés talán nem is az, hogy a legjobb döntést hoztuk-e meg, hanem hogy…..
Minden kedves olvasómnak ezúton kívánok sikeres, kiegyensúlyozott, és mindenek előtt nagyon boldog új évet! :) Hamarosan jelentkezem új cikkekkel, bejegyzésekkel, és köszönöm a türelmet valamint  a sok kérdést,  amit írtatok nekem! Az ötleteiteket továbbra is várom…..
A kliensszerelem alapvető kérdés a kliens-terapeuta viszonyában. A romantikus érzelmek megjelenése a kliens érzelmi állapotát + terápiás előrehaladását is hátrányosan érinthetik, valamint a terapeuta magánéletét és munkáját terhelhetik. A terapeutának mindenképpen…..
Sokakat érdekel, mi is zajlik egy pszichológusnál. Ott van a rejtelmes szoba, amiben a pszichológus és a kliens, páciens – ahogy tetszik – ülnek, szexről beszélgetnek, és arról, hogy a kliens mindig is gyűlölte az anyját. Végül is a pszichológusnál kiderül, hogy aki…..
      A következő évet egy párkapcsolati tréninggel indítjuk, amit kedves kolleginámmal, Nagy Gabriellával (JóLélek Pszichológiai Alapítvány munkatársával) közösen dolgoztunk ki. Az egésznapos “együttlétre” párokat várunk, akik…..
Sokszor látni, hogy huszonéves lányok náluk 5-10 évvel idősebb férfiakkal járnak és akár komoly kapcsolatuk is van. Összeköltöznek, gyereket terveznek, házat nézegetnek. De hogy is van ez? Korkülönbség, „generációs különbség” – vagy ezek itt már nem…..
- Otthonszülés - Nem tudom, mennyire mérték fel eddig a kismamák igényét, hogy mégis miért akarnak annyira otthon szülni, de én sem támogattam az otthon szülést, és olyan szempontból egyetértek a benne rejlő felelőtlenséggel, hogy ha nincs a közelben a szakszerű…..
Hogy ne csak a levegőbe beszéljek, amikor a természetes szülést és az intimitás megtartását támogatom a „merev” kórházi protokoll ellenében, elmondok néhány dolgot. -         A császármetszés gyakorlata problémákat okoz az…..
                  Mostanában elég sokat hallani az otthonszülésről, és két egymással szemben álló tábor véleménye a leghangosabb. Ők a következő érveket állítják szembe egymással: Az…..
  Ez a kérdés foglalkoztat sok embert, tizenévestől egészen az öregkorig – sőt, a 4 éves unokaöcsém is feltette a következő kérdést: Mi az, hogy meghalunk? Akkor nem leszünk? Az ember elméje, amely alapvetően a létező dolgok felfogására…..
Nem régen egy hölgy kétségbeesetten kereste fel a pszichológusát, ugyanis rájött, hogy a férje pornót néz a interneten. Nem tudta, mi tévő legyen: maga a téma is kényes, és egyébként is sértve érezte magát a nőiességében. Miért néz pornót a férfi? Sőt mi több, miért…..
Az anorexia a hivatalos álláspont szerint egy betegség. Ezzel nem is vitatkozunk. De amíg egy megfázásnak tudjuk az okát, addig az anorexia előtt a hétköznapok embere tanácstalanul áll. Mindnyájunk fejében felbukkan a kép egy csontsovány nőről, amikor erről a rejtélyesnek…..
Simogatás, orgazmus – na de hogy jön ide a szoptatás? Feltehetnénk a kérdést: melyik a kakukktojás? De egyik sem, ha az oxitocinról beszélünk. Ez a hormon szabadul fel ugyanis mindhárom esetben. Hogy mégis miért érdekes ez? Mert az oxitocin hatása megjelenik életünk…..
Nem érti a mai fiatalokat az idősebb generáció. Magamutogatás, erőteljes szexualitás, és párkapcsolati könnyelműség jellemzi a mai 14-18 éveseket. De ez még hagyján, hiszen sokszor ez a korkategória nem is fedi le azt a csoportot, akikről beszélünk. Hallani 13 éves lányokról,…..
Üdvözöllek Kedves Olvasóm! A blog, amelyet most olvasol érdekes és főképp emberi témákkal foglalkozik: hogyan vagyunk mi a világban, hogyan van a világ körülöttünk, és mi mindenen múlik a kényes egyensúly, amely a boldogsághoz annyira fontos? Szándékom szerint olyan…..