Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzseem

0 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
Dzseem 2019.07.23 18:59:24
@bojkovska: soha ne hívd őket droidoknak .. ebben az esetben te egy egyszerű senki vagy!
A világban háború zajlik az különféle mélységű autokratikus uralmi rendszerek és a liberális demokráciák (a nyugati civilizáció) között, amire az utóbbiak is lassan kezdenek rájönni. Ahogy minden háború esetében, az uralom mellett az eltérő uralmi logikák (itt globálisan) normatív igényű…..
Dzseem 2019.07.13 16:13:53
@ijontichy: minden szó így igaz, ahogy leírtad. Ami ehhez hozzátartozik még, hogy ezek az arcok ilyenkor előrántják a fiókból, hogy 2010 meg 2006 .. szentég 8 - 12 éves sztorikat. Azóta lassan felnő egy generáció. Ez tényleg olyan, mintha valaki 1972-ben olyannal jött volna elő, ami 1960-ban történt. Beteg. “Mer’ megvan mondva, hogy ottan az történt”. És ami ebből jön egyenesen, hogy az efféle emberek (nem is hívnám fideszesnek őket) .. szóval fura, de nem a saját sikerüknek örülnek. Hanem annak, ha a másik nem sikeres. Az okoz örömöt nekik, ha a másiknak azt hiszik, hogy szar. Ez a nagy mágus beteg gondolkodásából jön. Nem is tudom .. “legyőzni” vagy legalábbis úgy érezni? Ezért ez az egész fos, amit ők támogatnak, egy alkati kérdés. Egy gondolkodási forma. Legalábbis az a rétege, aki még valamilyen formában “gondolkodik”. Ha azonban kiveszed a nagy szavazó masszából a tudatlan réteget, aki azt is elhiszi, hogy jönnek a koboldok, a maradék birka brigád hirtelen egy jelentéktelen kis gonosz csoportosulás lenne.
Nem indítanak saját jelöltet, "civil" mögé bújnak...
Dzseem 2019.06.18 19:48:13
@6.Lenin: Itt vagytok ti, vagy mi? Mert mi mi vagyunk, de kik vagytok ti? Egyáltalán ti vagytok? Balra jobbra vagy előre? Mi sem tudjuk, ti sem tudjátok. A fejeteket a homokba dugjátok. Narancsvodka narancsálom narancsmámor hosszúlé!
Dzseem 2019.06.18 20:35:23
@6.Lenin: Nálam az oldal utoljára a Csillagok háborújában volt fontos. De már ott nem igazán ez érdekelt. Hát ja .. az evolúció az eldönt mindent. Nem gondolkodom én senki fejével. Nem is akarok, csak mosolygok. Mosolygok az olyan emberen, mint te, aki esküszöm annak örül, ha másnak szar. Vagy legalábbis azt hiszed, hogy szar neki. Miközben a magasröptű beszédes mondataid mindent elárulnak rólad.
Dzseem 2019.06.18 20:49:43
@6.Lenin: Isten mentsen, ha esetleg úgy érzed, hogy a te fejeddel gondolkodom. Jó az neked úgy ahogy van. Vagy méginkább úgy, ahogyan lett valahogy.
Ágikák és politikusok Igen, a 2019-es EP-választás magyarországi győztese a rejtőzködő, a Demokratikus Koalícióra szavazó polgár, méghozzá kettős értelemben is.Egyfelől azért, mert máris az ellenzéki oldal vezető erejévé emelte a DK-t, másfelől pedig azért, mert gyakorlatilag előzmény nélkül,…..
Dzseem 2019.05.28 22:16:57
@Kovacs Nocraft Jozsefne: valahogy azt gondolom, hogy 2019-ben nem frankó dolog egy 2006-2007es beragadt emlékre bármit is alapozni. 12-13 éve volt. Egy utolsóig életben tartott nemlétező történet, ami valljuk be, és ahogy itt is látom igazából csakis a jobb oldalt érdekli. Mert volt mindig is egy ember, akikre lehetett nyelvet nyujtogatni, meg bibibá csufolodni. Ez erősen kisebbségi érzésből ered. Akiben van erő, az ilyet teljesen feleslegesen nem csinál. És még most is ez megy .. ez már nekem is unalmas. :-))) De egy jó gumicsont, amivel elvan jósok százezer ember. Ki ezzel, ki azzal. Csakhat tényleg sok idő ez már. Lassan felnő egy tök új generáció, akinek egy pocakos tábornok nem fogja tudni a jövőt jelenteni. A mostani szitu meg nem rólunk szól .. hanem rólunk Európában. Egy oda-vissza működő vagy nem működő napi életről. Más európai országokban nem az van, ami nálunk. Látom eleget, átélem heti szinten. Bolond lyukbol bolond szél fúj, amire szabad életet élni akaró ember nem vágyik. Telik az idő és ez látszik. Az öregedő Mókamikivel az élen.
Orbán Viktor keresi a konfrontációt a saját pártcsaládjával: azokkal, akik eddig megvédték. Nem tetszett a véleményük, amit addig ignorált, hogy felfüggesztették; s így már nem tetszik a Néppárt által Európai Bizottság élére szánt Weber sem. Orbán Viktor hallgatja Sargentini képviselő asszonyt az…..
Dzseem 2019.05.20 07:31:47
@sírjatok: azért azt annyira vicces látni és persze fifty-fiftyben elszomorító, hogy egy mai “fideszes” agya addig jut már, hogy a másiknak, X-nek meg Y-nak legyen szar érzése és ez már ettől jó neked. Hogy ennyi már elég, hogy mindennek a legalja téged táplál. Politikától, meg Viktortól meg a jóég tudja mitől függetlenül. Csak úgy siman emberileg. Gratulálok! :-))
Bár elméletileg az amerikai-magyar kapcsolatokról szólt volna Orbán Viktor és Donald Trump hétfői találkozója, lényegében mindketten saját hátországukat próbálták erősíteni a megbeszéléssel. Ettől még születhettek fontos kétoldalú megállapodások a zárt ajtók mögött, ám a washingtoni vizit elsősorban…..
Dzseem 2019.05.14 20:32:56
@Káttáni felügyelő: Nem! Az emberek úgy kábé normálisan akarnak élni. Melozni, és meglenni abból, amit összekapar 10-20-30 év alatt. Nem MILLIÁRDOKAT .. hanem csak úgy. Az embereknek normális esetben nincs szükségük megváltókra, meg istnekere. Na jó .. a Rolling Stones mondjuk kivétel. De politikában meg politikusra biztosan nem. Se ilyenre se olyanra. Ami történik, az egál azzal, ha egy viselkedés zavaros egyén elkezd közönség előtt produkciót bemutatni. Persze, hogy tényezővé válik. A megítélés .. az a fontos. Mert nem szabad mindent megítélés nélkül csinálni. Épp a lényeg tűnik el. Az, hogy az ember önmagában egyszerűen élvezi az életet. Otthon nálunk a politika szétrág mindent. Mert ennek a kis embernek ez az élete, amit én el is hiszek. 30 éve tolja a szekeret. Az rettenetesen hosszú idő. Pszichopata és nem politikus. Ez fontos! Rengeteg ilyen jellemű ember tud elképesztő ívet befutni. Őt a politika kapta el. A jó ég tudja, hogy miért. Lehetett volna bármi, ezzel a jellemmel az is ment volna neki. Csak más az, amikor valaki 20 - 30 ember életét határozza meg a pszichopata jellemével, vagy egy egész országét.
Dzseem 2019.05.14 20:54:02
@Kovacs Nocraft Jozsefne: nem kell ebbe az ellenzéket belekavarni .. önmagában kell nézni az egészet. Engem pl nem érdekel, hogy ki hova sorolja őt.
Dzseem 2019.05.14 20:58:54
@törppicur: Monty Phyton érzésem van, amikor Viktorunkat nézem vagy reggel a kátyús utakon próbálom nem kitörni az autóm kerekét, miközben a nagy vezér szavait próbálom ebbe belelátni. Egyszerűen vicces. A Jazz meg a Funk zeneileg a teteje az egész muzsikálnak. A hasonlat ott van, hogy nekem, amit ez a krapek - meg főképp ahogyan - művel a túlmozgásával .. kb Balázs Pali produkció. Persze van ám ott is sok rajongó .. csakhat pont az a fránya zene .. az hiányzik belőle. Marad a kátyú, marad a 60-as táblánál a 90-el jövő BMW meg a lift, ami nem jó a kórházban. Görbe tükör.
Csányi egyre mélyebbre ássa a miniszterelnököt: nem személyesen neki, hanem valaki másnak számlázzák ki a repülőutakat. ..
Dzseem 2019.05.03 19:13:11
@Aranka1973: oké .. no problémó! Megadom, hogy hova kérem a pénzed. Szeretnék ezt azt venni magamnak, új cipőt meg új bringát is. Ha odaadod a pénzt, az már onnan kezdve az enyém. Ja ... lehet, hogy a végén elbulizom minden szombaton és még csak nem is az lesz a pénzből, amit ígértem, de legalább meghívom a haverokat és jól leszünk egész éjjel. Hát nagyjából ez most a szitu, amit sok sok birka boldogan néz. Mert elvan a maga szuperklassz féltett életében.
Dzseem 2019.05.03 19:15:08
@nemecsekerno_007: hagyja “keresni” jaja, de nem hagyja találni! :-DD
Dzseem 2019.05.03 19:49:40
@nemecsekerno_007: az teljesen mindegy. A többség önmagában nem jelent semmit. Pusztán többség. Attól még ami történik nem attól függ, hogy a többség mit gondol. Ami történik, azt úgy hívják .. valóság.
Egyre nagyobb a jövedelmi szakadék a társadalmi csoportok között, folytatódik a régiók közti különbségek növekedése, a politikai hovatartozás szempontjából pedig szinte háborús frontvonalak alakultak ki a magyar választók között. Mindez persze nem véletlen: A Fidesz tudatosan szaggatja szét a magyar…..
Dzseem 2019.04.26 19:35:06
@Comte de Gippaud: nem is gondoltam ilyet hidd el. 8-10 éve is volt egy jó életem. Igazából még az előtt is. Most is fain, de mondjuk nem gondolom, hogy ez bármilyen nyamvadt politikai vezetéstől függ. Dolgozom ÉLEK és a politikusokat politikusnak nézem.
Dzseem 2019.04.26 20:05:37
@Hungry__horse: fussunk neki mégegyszer, hogy miért kell ide még vegyszer. Elmondtam az előbb is, hogy ez az egész már ciki és bedőlt is. Ha eszedbe jut a kiskorod, éjjel álmodban Viktorod. Hidd el papi, ez agyhalott állapot, nálad is ez okoz zárlatot!
Dzseem 2019.04.27 09:06:47
@Hungry__horse: nekem hidd el, hogy tök mindegy. Nem ez határozza meg az életem. Gondolom a “ti” az a hazafias front, benne az összes elvtárssal, akik hűen és boldogan, kivirult arccal követik hazánk megöregedett vezérét az agyi leépülés útján. Sok sikert hozzá! De tényleg. Nekem ez fain. Harcoljatok csináljátok így “ti”. Amíg ezek Ti vagytok és Ti teszitek addig lehet Rajtatok mosolyogni. Vicces brigád.
• Juncker szerint teljes képtelenség, ahogy a magyar és a lengyel kormány hadakozik a kvóták ellen, nem tagadhatják meg a szolidaritást  • Orbán Viktor és a hozzá hasonló nemzeti demagógok tévednek, amikor a Notre Dame tüze kapcsán is a maguk politikai pecsenyéjét igyekeznek sütögetni.   • A…..
Dzseem 2019.04.22 10:37:57
@Kivlov: azért úgy bírom az ilyet. Egy ilyen mondat leírása után te hívsz bárkit agyhalottnak. :-)) Önmagáért beszél, amit írsz ember!
Dzseem 2019.04.22 12:44:31
@Kivlov: huuu hát nagyon fáj elmondhatatlanulkibírhatatlanul fáj :-D
Ismerem Blankát, jóban is vagyunk, ennyi elfogultság engedtessék meg nekem, de ez visszafelé is igaz: a vele szemben írt szavaim néha ridegnek tűnnek, de nem azok, csupán le akarom csupaszítani a legvégsőbb jelenségig, ami ellen viszont föl kell hördülnünk mindannyiunknak. Egyébként tehetséges…..
Dzseem 2019.04.20 14:58:06
@Comte de Gippaud: én meg ahogy átfutottam csak ezeket a röpke kommenteket azt látom, hogy valahogy több a lányzó elleni - számomra érthetetlen - fikázás és hozzászólás. Egymással való nagy egyeztetések és egymás megnyugtatása. Mint egy Fradi Újpest meccs ..
Aki ennyit beszél valamiről, amivel nem ért egyet vagy elítéli, vagy másképp látja .. ott gáz van. Jelen esetben ez a jobb oldal .. vagy milyen. :-))) freedom!
Több szempontból nagyobb a tétje az Európai Parlament mandátumaiért zajló kontinentális versengésnek, mint az őszi magyar önkormányzati választásnak. Egyelőre úgy tűnik, hogy a magyar ellenzék ezt még nem érzékeli igazán, pedig amennyiben kedvezőtlenül alakulnának számára a tavaszi választások,…..
Dzseem 2019.04.11 08:01:23
@HabonyArpi: azt lehet tenni, hogy leszarom. Az egészet jó magasan. Az egész víziókkal teli besült törpe világképét. Élni kell az életet e nélkül és amikor egy fél lehetőség lesz odamenni és nemet mondani rá. Aztán megint élni és leszarni .. akárhol is lesz és akármit is ér el a pszichopata zavarodott elméjével.
Dzseem 2019.04.11 08:05:09
@zord íjász: és ettől lesz egy olyan fos életed, amiben csak egy dolog számít .. a győzelem. Az egyszerű száraz és érzelmek nélküli teli 10-es. Hát én inkább élek másképp. Mert sokkal jobb és klasszabb. Nem kell mindig győzni papi.
• Európa példát akar statuálni a populistáknak a Brexittel, de félő, hogy éppen őket erősíti meg  • Orbán annyira gátlástalan ragaszkodik a hatalomhoz, hogy még saját korábbi szövetségesét és jó barátját is megpróbálja felhasználni saját céljai érdekében  • Fukuyama szerint Kína még sok bajt…..
Dzseem 2019.03.27 06:34:57
@Lakatos Rodolfó: ember .. ha én reggel úgy kelek fel, hogy “kell pénz” de olyan forrásból, amibe mindenki belead. De nekem abból kell, mert ott van jó sok. Aztán valaki aki oszthatja a közpénzt azt mondja jól van én kapom a zsetont .. a köz zsetont!! A másik 3 aki ugyancsak “meg akar érte dolgozni” nem kap. Akkor a mitől és főképp kitől lopás? Mindenkitől! Minden áldott embertől, aki abba a közpénzbe belead. A lopásnak pont az a lényege, hogy nem “csak úgy elveszed” hanem úgy csinálod, hogy lehetőleg ne derüljön ki. Ember ne védd már a lehetetlent! A munka elvégzése ... láttad már, hogy ez a brigád milyen munkát végez?! ‘70-es évek technológiája. Esküszöm egy időutazás és a gyerekkorom jut eszembe vagy Hofi ahogy anno a melós világot előadta. Szégyen. Egy frissen elkészült út 3 hónap múlva repedezik. Csakisitt médinhángeri. Nézz körül!
Akkor drágának tartottuk, és ma is annak tartjuk a Balatont, de vizsgáljuk csak meg az árakat az egykori és mostani átlagbérhez viszonyítva!  ..
Dzseem 2019.03.24 16:29:22
@darlacko: szerintem balga ember bárhol van. Sőt tengerparton biztosan több is. Azért a Balaton egy nagyon fain hely. Semmihez sem hasonlítható. Egy
Esti naplemente, tipikus balatoni szórakozóhelyek .. 100 dolgot tudnék mondani, ami miatt nálam érzelmi alapon messze viszi a prímet. Tengerpart ide oda, lattam, megvolt, köszi .. úgyhogy Balcsi forever! :-))
• Az egyik svéd konzervatív képviselő szerint a magyar kormány még csak leplezni sem próbálja a demokráciaellenes politikát  • Orbán Viktor azt mondja, hogy ő ugyan nem antiszemita, mégis egy virtigli antiszemitát tüntet ki, de akkor voltaképpen micsoda?  • Ilyen az, amikor a Habony-művek…..
Dzseem 2019.03.15 14:17:33
@engedélyes pinaellenőr: ha ezt te Magad is elhiszed, akkor ennyi erővel mindig van “menekülő útvonal” aminek ki tudja, hogy hol a vége. Szapulhatsz másokat, mert minden szavadból ez süt. De ezt Forrest Gump is tudta .. az a hülye, aki mondja. Nincs itt papi semmilyen összeesküvés meg hadszíntér. Mi és köztük én is persze egyszerűen normálisan akarunk élni. Baromi sokan. Nem harcolni, nem ellenséget kreálni és állandóan tartozni valahova. Állandóan a “győztesekhez” sorolni magunkat és buta háborúkat vívni. Sok sok ilyen van, mint Te is. Akinek mindig az a jó, amit szemből lát és, ha elfogy a kenyér, akkor jó a kifli, ha az is elfogy, akkor jó a tegnapi kenyér sarok .. de az is jó, ha estére nem eszel semmit .. mert tulajdonképp az az egészséges. Sosem tudnám hagyni, hogy vezessenek .. főképp nem az orromnál fogva. Neked egyszerűen FÁJ, ha valaki nem úgy gondolkodik, mint Te. Pedig az életnek pont az a lényege, hogy mindenki másképp gondolkodik és ezt hagyják is.
Dzseem 2019.03.15 20:01:36
@engedélyes pinaellenőr: fura ez a “Ti” .. akkor van olyan is, hogy “Mi”? Egyáltalán milyen alapon mondod bárkire azt, hogy Ti? És akkor vannak az ők is!? Tiszta gyogyi dolog. Magad rekeszted ki .. bárhova is sorolod magad. Bár őszintén szólva ez a része egyáltalán nem érdekel. Szűk dobozban élheted az életed, ha ilyen a világ látásmódod. Sosem fogod megérteni, mert nem tudod külső szemmel olvasni azt, amit írsz. A dolgok változnak persze ez világos. De az ilyen fideszhuszárok, mint Te is egy teljesen beszűkült életet éltek. Napi ki tudja hány órát szántok az életetekből nyamvadt politikusokra. Belülről látod Te is a dobozt. Várod a csodát, ami sosem jön el. Amire meg büszke vagy, az az, hogy valahova tatzozónak érzed magad. Azt hiszed, hogy minden profi terv alapján megy és készül a mestermű. Pedig tényleg csak egy álmába beleragadt szociopata bolond az, aki ezt az egész mókát kavarja maga körül. Isten mentsen, hogy bármiről meg legyél győzve. Elég baj neked az hidd el, hogy ebben a beszűkült világban élsz. Pedig a világ jó papi.
Dzseem 2019.03.16 22:39:10
@engedélyes pinaellenőr: nem a vita partnerrel foglalkozom. Hanem a stílussal. És ez független ám bármilyen “oldaltól”. Nem azzal foglalkozom, hogy valaki liberális vagy nem az. Ez azt gondolom egy olyan dolog, amit az ember - bárki - hoz magával úgy 8 éves kora óta. Tanárok és főképp család által. Környezeti hatások és emberek. Engem - érdekes vagy nem - de hasonló és sokszor azonos felfogású emberek vesznek körül. És ez baromi jó. A STÍLUS viszont alap. Bárhonnan is jön. Annak amit képviselsz nincs stílusa .. sőt stílustalan. Sajnos. Másik kérdés .. hova vezet a kirekesztő világ? Baromi sokat járok külföldön. Többet vagyok ott, mint itthon. Valahogy az van itthon, amit az írásodból is érzek. Mintha minden reggel egy jó nagy levegőt kellene venni és feszíteni egész nap. Bizonyítani egész nap mindenkinek, hogy “gyenge fostalicska” ha un. másképp gondolkodó. Ez az egész baromi negatív. Én speciel rosszul vagyok ettől. Ezért leginkább siman figyelmen kívül hagyom az életemben. Talán írtam már, hogy politikusra semmilyen formában nem látom értelmét felnézni. Olyan életet élek, ami az életfelfogásommal harmóniában van. Meg teszed ezt Te is. Nálam ennek semmi de semmi köze nincs a menekültekhez. Ezt biztosan tudom. Ahogyan sok más 1000 és több hasonló arcnak sem. Ennyiben látom ezt másképp. Hála az égnek!
Az AKK dologhoz .. persze megy az agyalás, hogy végső esetben mi lehet egy végső megoldás. De a legnagyobb gond nem egy szimbólikusan kiemelt homokszem ebben. Globálisan a túlnépesedés iszonyatos. Amikor általánosban tanultuk volt 5 milliárd ember a Földön. Most több, mint 7.5 milliárd. 30 év alatt. Mit számít ehhez bármilyen határ lezárása? Meg ilyen politika meg olyan? Nem lehet Disneyland-et csinálni .. főképp nem ilyen eszközökkel és stílussal. Meg a másiknak a pokolba kivánásával.
  Tisztelt Honfitársam, Miniszterelnök Úr! Azért írok Önnek, hogy tájékoztassam a bevándorlási válság az engem aggasztó fejleményekről.   Brüsszel Ön semmit sem tanult az elmúlt évek borzalmas terror ízléstámadásaiból. Még több bevándorlót magyart akar Európába hozni küldeni. A bürokraták…..
Dzseem 2019.03.12 22:21:09
@Jakab.gipsz: magányáBAN lehetséges” .. tehetséges
Dzseem 2019.03.13 17:32:57
@kvadrillio: az biztos, hogy dalia Viktorunknak van kisugárzása. De még milyen! Vasárnap ilyen arcok szoktak bambulni be az udvarunkba, hogy vennének vasat bármilyet .. akár komplett radiátor is. A csávó a furgon kormányát nem tudja a hasától tekerni. Na most .. a kormány ugyan úgy megvan csak sajnos a “mi” Vittttórunk tekeri is veszettül. Kisugárzás .. jezusom :-)))
A Fideszhez hasonló, szélsőséges és populista pártokkal nem egyezkedni kell, hanem hermetikusan el kell zárni őket. Ezt mulasztotta el Manfred Weber, aki személyesen látogatta meg Orbán Viktort a hivatalában. A Fidesz elnöke újra elhitette az Európai Néppárt csúcsvezetőjével, hogy kész a…..
Dzseem 2019.03.13 13:34:12
@MAXVAL bircaman közíró: hát azért, ha
Neked ennyi elég már a boldogsághoz, akkor életed sivatagába én a helyedben csempésznék egy kis életet adó vizet. Főképp így többesszámban írva, mint egy traktor amikor kidönti a fát. Szuper élet! :-)))
Ha Manfred Weber kihátrál a saját feltételei mögül, teljesen hiteltelenné válik saját pártcsaládjában, ugyanakkor végletesen megosztja azokat a politikai erőket, melyeket az Európai Néppárt tömörít. Orbán Weberhez képest egy rutinos, vén róka, aki a végletekig kihasználja azt, hogy a német politikus…..
Dzseem 2019.03.13 07:06:04
@Willkommenskultur: Egymas után a hozzászólásaiddal levezetted az egészet, saját magad, mint egy egyenletet. Olvasd vissza! Na éppen ezért nem normális az a demokrácia. Csak mostmár azért illő lenne ezt bevállalni és nem pedig ragaszkodni ahhoz, hogy “de az”. Egyszerűbb meg frankóbb lenne.
Dzseem 2019.03.13 08:11:52
@Willkommenskultur: az embert a stílus határozza meg. A tiédre inkább most nem szánok időt. Van neked elég bajod ezzel szerintem.
Másfelől jaja pont ez a lényeg. Akárhogy csúfolódsz meg szóviccelsz ez csak máz és díszítés az amúgy már kiszáradt tortán .. semmi más. Az, hogy ki mit és hogyan lát egyéni dolog. Tisztelni kell a másik embert! Politikai nézet alapján elég gáz szelektálni főképp tinédzser szinten csúfolódni, mint ahogy teszed. Ha ilyen klassz kis szóvirágok tudják elhagyni a szádat, akkor valami nagy gáz van az életeddel. Ami pedig az eredeti oka volt annak, hogy ide írtam az az, hogy dalia Viltorunk beleöregedett ebbe az egész cirkuszba. Saját maga paródiája lett. Ennyi év alatt ez nem is csoda de nem is normális. Életében nem dolgozott, de kb 14 évesen arról álmodott, hogy nagy ember lesz majd egyszer. 30 éve a kisebbségi komplexusát éli. Beleragadt, mint egy öreg rockzenész.
Régi trükkjét alkalmazza Orbán Viktor az Európai Néppárttal folytatott vitájában. Ennek lényege, hogy tudatosan összezavar mindent kívül és belül, ő figyel, nem nyilatkozik egyértelműen, de nyugalmat és elszántságot sugároz. A végén pedig - bármi is történjen – azt a látszatot kelti, hogy a dolgok…..
Dzseem 2019.03.10 15:15:48
@jágör68: majd erre akkor is gondolj, amikor 50 km-t döcögsz az űberfrankó utakon ittthon ahol motorral konkrétan életveszélyes lassan közlekedni. Csak így sima büszkeségből ne nézz majd oda, mert nem jó látni. Hol a pénz papi?! A nagy önerős pénz?!
Jobb későn, mint soha. Talán ezzel az olcsó közhellyel lehet reagálni Manfred Webernek, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP) frakcióvezetőjének és EP-választási csúcsjelöltjének a legfrissebb nyilatkozatára. Weber ugyanis három követelést fogalmazott meg Orbán felé annak feltételéül,…..
Dzseem 2019.03.06 19:34:01
@Pop40: jessssz maximálisan egyetértek. Nálam ez még egy piramissal egészül ki. Agymosás mértéke és függőségi szint az, ami az elhelyezkedést meghatározza ebben. Kvázi hűbér úri rendszerre hajaz az egész. Egymást feltétel nélkül kiszolgáló és összetartó egység. Bezárt kör. Gondolkodás nélkül, mivel nem erre épül a piramis.
A strukturált párbeszéd diplomatanyelven azt jelenti, le se hajlandó hányni. ..
Dzseem 2019.03.05 19:17:18
@Francba már megint nem az Orbán bukott meg.: És már olyan iszonyatosan rettenetesen mérhetetlenül erős, hogy azt ki sem bírom mondani. És már annyiszor iszonyatosan megerősödött, hogy már lassan jobban nem is tud. Ő maga a Rambo III .. a sötét anyag, ami körbe vesz minket. Nekiadom a galaxist, ha kell, csak egyszer nézzen rám, azzal a megerősödött zavart tekintetű légnyomás kapott szemeivel :-)))
Die Welt: itt a vég, a Fideszt ki kell zárni a Néppártból! FAZ: az EPP lassan Orbán bohóca lesz. A magyar kormányfő neme tud meglenni provokációk nélkül, abban bízik, hogy a német uniópártok végén visszariadnak és nem távolítják el a magyar pártot az EPP-ből, pedig nagyon ráfizethet, az országgal…..
Dzseem 2019.03.05 14:22:01
@chrisred: jaaa akkor divatosan mondva "agreed" :-DD
Dzseem 2019.03.05 15:01:35
@conchita wurst: így igaz, mint ahogyan ők sem veszik át a mi bajainkat. Vannak ám! Sokat van szerencsém utazni a munkám miatt. És merem használni még mindig a "szerencsém" szót, mert az a sok nyűj meg baj amit hatalmas plakátokon tolnak nap, mint nap otthon a képembe azért torz képet tükröz ám. Inkább görbe tükör ez. És igazából ők éppúgy megtehetnék ezt velünk szemben. Mert miért is ne. Egyszerű példa a suliból .. "hülye vagy! .... az a hülye, aki mondja" .. lehet Forrest Gump is na oké. Ezek elvi kérdések, amik bizony nagyon bután sülnek ám el. Merthogy görbe a tükör.
Dzseem 2019.03.05 16:24:15
@conchita wurst: ez eléggé egyirányú és egyoldalú szemlélet megintcsak. De jah .. lenne nézés mereven távolba az biztos.
 A Fidesz negyven százalékkal vezet az őt követő második helyen lévő párt előtt a legújabb EP választási közvéleménykutatás szerint. Ehhez hasonló különbség egyszerűen nem létezik Európában, de sehol a demokratikus világban. Az eredmény lesújtó.        Képzeljék el, hogy ez a negyven százalék…..
Dzseem 2019.03.04 21:40:44
@ednet2023: nem sok sok ember akarja a Fideszt. Hanem a Fidesz akarja a sok sok embert! A végeredmény persze ugyan az, X% aki ebbe a körbe tartozónak vallja, vagy nem vallja magát. Diagrammon fel lehet rajzolni. De .. azért aki ebbe a sok - közel 40% -os csoportba beletartozik, ha most nem is .. de egyszer el fog gondolkodni, hogy ő szippantotta be ezt az egészet, vagy őt szippantotta be a gépezet. És értetlenül fog állni, hogy hogyan is lett ez. Mint egy rossz Z kategóriás film végén, aminek a főhőse elsétál az utcan a távolba és kiírják, hogy The End.
Ha a magyar miniszterelnök nem lép egyet hátra, még az európai választás előtt a Néppárton kívül találhatja magát. Timmermans szerint Orbán Weber Achilles-sarkát jelenti a Bizottság elnöki tisztéért vívott csatában.  A fiataloknak még nincs egzisztenciális vesztenivalójuk és a múltjuk miatt sem…..
Dzseem 2019.02.25 09:15:29
@FILTOL: nézz rá az arcára és nézd a viselkedését .. elég komoly nyomai vannak rajta. Mint a homokban a lábnyom, nyomot hagy.
Szokásához híven bort iszik és vizet prédikál az Orbán-kormány menekültügyben. Korábban titokban úgy teljesítette az unió által előírt menekültkvótát, hogy közben milliárdokból hirdette, hogy Magyarország nem fogad be migránsokat. Ma már szinte meg sem lepődünk azon, hogy olyan venezuelai menekültek…..
Dzseem 2019.02.23 18:07:00
@antiinternáci: a többi meg stimmel ugye? Be lett hozva - bűnöző - csak a te értelmezésedben nem “illegálisan” lett behozva. Nem mindegy, hogy csapba szarni, vagy szarba csapni. Érdekes egy megközelítés a tiéd ..
Dzseem 2019.02.23 18:18:59
@Willkommenskultur: így ahogy mondod barátom, ebben a stílusban, ezzel a dumával gratulálok! Büszke lehetsz magadra meg sok mindenki más is. Attól mert te ezt megmondod még nem fog senki sehova menni.
Dzseem 2019.02.23 19:11:20
@Willkommenskultur: te ezeket a Rambo III-ból idézed vagy tényleg ennyire kemény vagy? :-DD
Én csak élni szeretnék! Lehetőleg a saját hazámban… Élni, és nem csak túlélni! Azt azonban nehezen tudom életnek hívni, ha napi 12-16 órányi munkával is csak annyit lehet elérni, hogy fedél van a fejed felett és esetleg étel az asztalon. Nem vitatom, hogy ezek az élet alapszükségletei közé…..
Dzseem 2019.02.23 07:43:44
@BlahBlah: Papi .. amit leírtál egy dologgal nincs köszönőviszonyban. A valósággal. Minden szavadból az jön le és úgy jön le, mintha kívülálló lennél. Ember .. a befizetett adóból meg a többi járulékból és a fizetésem közel 50%-án FELÜL miért fizessek még külön saját megmaradt nyamvadt magyar forintból bármit is? Főképp, ha azt látom, hogy olyan dolgokra meg sztorikra van tolva a pénz, hogyha valaki megkérdezné .. akarok e nyamvadt uszító plakátokat látni meg nyamvadt focistáknak stadionokat építeni (egy bomlott elme rémképe miatt)? Akkor tényleg csak a hülye mondja azt, hogy igen. Mert ember .. az 5-ös BMW is döcög ezeken a balkáni utakon. Hé haló .. ha holnap click .. lenne egy valóság kép rögzítő és belemondanák tényleg az igazat az arcodba. Valamelyik rossz arcú a kormányból .. annak elhinnéd, hogy gally hülyére vagy véve? Mindenkinél máshol van az ingerküszöbe a valóság érzetének. Én a saját szememmel is látom .. te meg majd úgy leszel, mint a 2012 c. filmben Danny Glover amikor látja, hogy tényleg vége mindennek, de mindezt 1 perc alatt kell elhinnie mert a hullám elsöpör mindent.
Dzseem 2019.02.23 09:04:17
@BlahBlah: tudod attól, mert Te leírod azt, ahogyan ezt Te látod, még nem jelenti azt, hogy az úgy is van. Messze nem nyavalygás az, amit azok képviselnek, akik ezt nem úgy látják, ahogy Te. Nem szeretek magammal példálozni .. de baromi jó pénzt fizet a munkahelyem, a magam dolgaival foglalkozom és pontosan látom nagyjából 2 hetente, hogy nyugaton hogy megy az élet. De amit Te elfogadsz és homokba dugott fejjel éled az elfogadott életed, az nem más, mint védekezés és egyszerű közöny. Ha mindenki így gondolkodna soha semmi nem vitte volna előre a világot nem csak nálunk - sehol! Gondolj abba bele, hogy amit Te így elfogadsz és magad életének tekinted, azt is nap, mint nap milliók teszik le az asztalra.