Regisztráció Blogot indítok
Adatok
steinmann

17 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Korrupcióellenes csomagot nyújt be a parlament elé a kormány. Helyes. Csak nem hiteles. Ezt mutatja az ORTT mai döntése. A Sláger Rádió meg a Danubius borosbocskorostul, jáksólászszlóstul egy számomra teljesen érdektelen, megengedem ostoba műsorfolyamot produkált,…..
steinmann 2009.10.28 18:44:57
Azon túl, h felháborító ez a brutális beavatkozás a piacra, csak azt nem értem, hogy létezhet az, h egy alapvetően hirdetésekre épülő piac működésébe egy nem szakmai, hanem politikai testület, tehát az ORTT szól bele.

Nézzük üzleti szempontból: van egy 14 milliárdos piac, ennek a felét elviszi a két legnagyobb reach-csel rendelkező cég. Majd jön egy "láthatatlan kéz" ami elkezd tombolni és ezt a két céget kiüti a nyeregből, s ad helyette két másikat. Ki fogja ezeket hallgatni? Vélhetően sokkal több politikai beszélgetős fos lesz a zenés műsorok helyett. Oké. Kíváncsi erre vki? Biztosan, de annyian biztos nem, mint a zenés műsorokra. (nem beszélve az említett, nagy hallgatottságú és értékes műsoridővel rendelkező reggeli showkról).

Miért nem? Ki fogja ezeket ismerni? Vmi vadidegen hang, vadidegen brand alatt fog szólni ugyanazon a frekvencián. Oké. Mi az első reakció a hallgatónak? Elkapcsol. Hova? A többi, általa ismert adókra (másodlagos preferenciák mentén).

Mi ennek a következménye? Mesterségesen növeljük a többi szereplő hallgatottságát (és persze biztos lesz, aki az újakat hallgatja). Hogy hívják ezt? Beleszarás a szabad piaci elvekbe.

Persze valszeg hamar rájönnek az új fecskék, h ezt az árbevételcélt csak akkor érhetik el, ha megveszik ezeknek a műsoroknak a licencét és a műsorvezetőket (mondjuk ez a jogi lépések lezárulta előtt nem lesz egyszerű). Hallgatók nélkül hirdetésük sem lesz.
Amíg szeretett cégem nem költözött Újpestre, nem gondoltam, hogy van olyan zónája Budapestnek, ahol rákészülés nélkül leforgathanák Tarkovszkij nyomasztó Stalkerjét. Mivel a nagyjátékfilm-forgatások jelentős bevételt jelenthetnek mind szűkebb, mind tágabb pátriánknak,…..
A balesetmegelőzési kampányok esetében nem szokatlan a különösen nyres és durva demó, amikor azzal próbálják sokkolni, és ezáltal felelősebb vezetésre sarkallni az autósokat, hogy a maguk kegyetlenségében mutatják meg a balesetet. Én is láttam már nem egy ehhez hasonló…..
Konzervatórium Bokros-retro 2009.03.08 16:20:00
Bokros Lajos olyan, mint a fehér-fekete (mosás után sötétkék) kínai tornacipő. A kilencvenes években, amikor nekem ilyen kínai tornacipőm volt - gondolom nem kell részletezni -, az valami hihetetlenül cikinek számított. Adidast akartam vagy valami menő márkát, de hát arra nem…..
steinmann 2009.03.08 20:27:15
Ejha. Csalódást okozott ez a post. Nagyon. Lelkes olvasója voltam a blognak, mert értelmesnek tűntek a posztok, de ez most suta, sötét és korlátolt érvelés Bokros ellen.

Tudniillik a bajszos bácsit lehet szidni, van is rá oka mindenkinek, hiszen vért, verítéket és könnyeket hozott, ha nem is eleget 1995-ben. Lehet ugyanakkor támadni közgazdasági-szakmai alapon is, bár a poszt szerzője a jelek szerint ebben nem lehet túl képzett, ezért nem is próbálja sem megérteni sem szakmai alapon kritizálni. Pedig lehetne.

Csakhogy az, amit felvázolt ő, vagy a Reformszövetség tagjai (nem mellesleg Chikán Attila, aki amúgy 1998-2000 között gazdasági miniszter volt utolsó hozzáértőként a gazdaságpolitika élén) az most az egyetlen (amúgy korábbi civil kezdeményezéseknek megfelelő) válságkezelő intézkedéscsomag, ami -legalábbis a monetarista (és nem marxista) közgazdaságtan (érted miről beszélek? Keress rá Milton Friedman nevére kérlek) szerint - az egyetlen járható út, h a fizetési mérleg egyensúlytalanságot megszüntesse ma itthon, fenntartható növekedési pályára (Solow-modell, Dornbusch-modell, stb - nem hangzanak szocializmusban ismert neveknek, ugye?) állítsa a makrogazdaságot. Ezzel nemcsak a devizaválságot _ÉS_ az ebből könnyen kibontakozó államcsődöt lehetne elkerülni, hanem kapna ez az ország egy újabb esélyt a növekedésre, amit 2000-2002 körül eldobott, s azóta is kerül.

Ha kritizálni szeretnéd Bokrost, és ezt okosan szeretnéd, h ne égesd magad és a jobboldali ifjúsági értelmiséget, akkor nézz utána szakmai szempontoknak. Pl. nézd meg milyen alternatív közgazdasági paradigmák vannak a földön és mit lehet velük kezdeni most. Ezt teszik mások is, Bokros kollégái is, akik az IMF-ben vagy az EBRD-ben dolgoznak most. Te jó ég micsoda komcsi intézmények igaz? Hát bizony, ezek alkotják a VILÁG közgazdasági elitjét.

Amúgy kár volt ezért a posztért, eddig tényleg voltak jó dolgok, de kiábrándultam ebből a blogból.
Kedves Felhasználók!Ma éjjel néhány órán át rendszerkarbantartás lesz a Fórumokon. Ez alatt az idő alatt rövid ideig a regisztráció és a belépés lehetősége is szünetelni fog. A karbantartás célja a közelmúlt belépési nehézségeinek elhárítása. Munkatársaink azon…..
Elindult az Inda új geotagging szolgáltatása, az Indageo, mellyel bárkinek megmutathatod, hol készültek a képeid. A Yahoo térképadatbázisára épülő ingyenes szolgáltatással az Indafotóra feltöltött, illetve az MMS-ben beküldött fotókat helyezheted térképre. Megnézheted azt…..
Inda gépház Üdvözlet, Ongo! 2008.01.11 11:30:00
Ezzel a posttal szeretnénk köszönteni az Inda nevében az Ongo felhasználóit. Tegnap sikeresen lezajlott az Ongo régóta tervezett becsatolása az IndaPass alá. Ez kétszeresen is örömhír.Egyrészt azért, mert az Ongo felhasználói a jövőben a megszokott módon, emailcímük…..
Jövő hét csütörtökön, azaz 2008. január 10-én eljön az Ongo utazói számára a virtuális Schengen. Ezen a napon lép ugyanis be az Ongo az IndaPass rendszerébe, azaz innentől kezdve az Ongo felhasználói számára azonosítójukkal és jelszavukkal a többi Inda-szolgáltatás is…..
A gyakran hangoztatott fórumozói kéréseknek eleget téve az Index Fórumok oldalaira kikerült a keresődoboz, mely az összes magyar fórumban keres. A szolgáltatás jelenleg publikus tesztverzióban működik, emiatt elképzelhetőek technikai fennakadások. Az új keresőt a fórumban a…..
Az Index Fórumokon nemrégiben bevezettük a hozzászólások (és más, a fórumba feltöltött tartalmak) szerzői jogainak korszerűbb, differenciáltabb kezelését a Creative Commons (cc) használatával. Mostantól minden hozzászólásodhoz lehetőséged van megadni egy cc-licencet. (A…..
Csehországi utazgatásaink egyik leghangulatosabb helyszíne ez az apró kocsma volt, a Jindřichův Hradec-i vár alatt, egy kis csatorna partján. A pici épület tulajdonképpen a csatorna fölé nyúlik, a belső berendezés pedig különösen hangulatos: a száz évvel ezelőtti kocsmákat…..
Üveghegy Karakoram 2007 tél 2007.01.24 11:13:00
Mea maxima culpa. Cirka egy hónap után sikerült kitalálni, mi volt a userem a blog.hu alatt és hogy melyik IndaPass kapcsolódott hozzá. Így most sikerül néhány sort ide is vetni végre. Valamint, mivel sznob vagyok (igen, az.) s számomra már sokan kezdték el használni a régi skint…..
Miközben magatok vagy épp mászótársatok egy gyönyörű kunsztban évődve küzd vagy épp légiesen táncol felfelé, biztos bennetek is megfordult a kérdés már, hogy miként lehetne jó képet készíteni erről, ha csak ketten vagytok. Hát így: Azaz, hogy a technikát is lássuk, így:…..
Üveghegy A lengyelek Islamabadban 2006.12.05 23:45:00
Úgy döntöttem, az Üveghegyen lehet majd követni a lengyel Nanga Parbat-expedíció eseményeit, mert a télen ennél jelentősebb hegymászóesemény aligha lesz. A 9 fős lengyel expedíció tegnap megérkezett Pakisztánba, hogy elkezdjék megszervezni a felvonulást az alaptáborba. Új…..
Üveghegy La Rambla Original (9a+) 2006.12.04 18:29:00
Azért. Először is bocsánatot kell kérnem, mert így illik, hogy az elmúlt héten nem volt post. Mea culpa. Most bepótolok mindent... vagyis azért majd igyekszem, mert a terveimet gyakran keresztülhúzzák bizonyos kiszámíthatatlan erők. Hanem. Nincs hírértéke annak, ha valaki ilyen…..
Valamiért a magyar online és offline sajtó figyelmét elkerülte az az eset, amelyre most bukkantam. A történet nem annyira jellegében, hanem sokkal inkább a helyszínt tekintve kapcsolódik a hegymászáshoz. A helyzet az, hogy a tibeti buddhisták és a kínai karhatalom viszonyát már…..
S ha már teremmászás, akkor meg kell említenem, hogy az idei sportmászó világkupa november 20-án fejeződött be a szlovéniai Kranjban írja a Climbing. A helyszínen férfimezőnyben a 16 éves osztrák David Lama nyerte a kranji fordulót a svájci Cédric Lachat és a holland Jorg…..
Gyakran teszik fel a kérdést nekem olyanok, akik nem mászók, hogy mit csinál a hegymászó télen? (Természetesen azon kívül, hogy bloggol ugye :)) Én ezt el szoktam intézni egy vállrándítással (majdnem szó szerint): természetesen mászik. Végülis mi mást tehetne? Például…..
Üveghegy Himalájai téli kalandok 2006.11.23 01:17:00
Egyébként érdekes tendencia van kialakulóban a himalájai mászásokat illetően. Egyfelől a 8000 méteres hegyek mászásának és begyűjtésének őrülete mára már sokszáz mászót megfertőzött és jónéhányan közülük el is érték mind a 14 ilyen hegyet, már csak a dicsőség…..
Üveghegy Nanga Parbat télen 2006.11.21 22:07:00
A Nanga Parbat soha nem hagyja nyugodni a mászókat. Azóta, hogy 1953. július 3-án Hermann Buhl felért a 8125 méteres csúcsra. Azóta számos expedíció járt a Meztelen Hegy tetején, köztük már egy magyar is. Most azonban egy lengyel csapat arra vállalkozik, hogy a Nanga Parbatra megy,…..
Üveghegy Beszállás 2006.11.21 20:54:00
Ünnepi nap a mai. Nemcsak azért, mert ma elindul a blog.hu (Respect, s ennyiben off), hanem mert végre hozzáláthatok ahhoz, hogy megvalósítsam a hegymászóblog koncepciót.Először is. elérkeztünk a mászószezon végére, tehát most van némi idő arra, hogy elgondolkodjunk részben az…..
adam blognyitásblogpost 2006.11.21 19:31:00
Lassan, de biztosan nyílik. Mármint a blog.hu. Neked. Nekem. Neki. Jó lesz. Meg is nézzük mindjárt, hogy néz ez ki. Adjunk neki skint: almost spring...