Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nyiz

54 bejegyzést írt és 267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon nem volt időm a blogra a héten, a heti podcastadás is nehezen vágódott meg, de azért még éppen időben. Új stúdióban tettünk próbát, kis türelmeteket kérjük ehhez - az látszik, hogy tök jó minőségű hangot lehet felvenni itt is, de a mikrofonokba egész más távolságból kell beszélni, és a…..
Mivel az elmúlt két Checkpoint Minire elég jó visszajelzések jöttek, maradunk ennél a formátumnál, azaz ezentúl minden Minihez lesz egy pár bekezdéses cikkecske is a tárgyalt játékról (nevezzük Kétheti Retrónak). Így a Checkpoint Mini-posztoknál azok is találnak majd kontentet, akik irtóznak a…..
szubjekt Miért szar a Windows 7? 2010.01.27 18:01:00
Ha most vicces kedvemben lennék, 7 okot adnék rá, hát adok is! Az egész valószínű ott kezdődik, hogy nem szeretem a változásokat. Az XP-ben minden használható, egyszerű és emberbarát volt (már, amennyire egy Windows az lehet). Sajnos az XP-m sokadszorra ugyanazzal a hibával…..
Nyiz 2010.08.21 21:34:05
@Shablon: Hú, apukám, benned aztán van frusztráltság, mikor dugtál utoljára (ha egyáltalán)? :)

Igen, végülis csak 12 éve használok számítógépet, ami alatt 4 Windowszal volt dolgom (98SE, Me, XP, 7), mindet tudtam működtetni, bár a Me nagy rakás szar, de ez nem rajtam múlik... bár , ha már én vagyok a pancser... Ugye az itt nyilván probléma, hogy nem fejtettem vissza a kódot a kernelig, hogy javítsam a rendszerstabilitás, meg a frame rate-et a játékokban.

Linuxot próbáltam két ízben is, nem tetszett, ettől függetlenül értem, hogy egyesek miért preferálják. Mint látod, még mindig élek, nem ölt meg.

Lenne még 2 kérdésem: 1.) Miben nem értek hozzá? 2.) Ha te ekkora power user vagy, világosíts fel, oh mester, hogy honnan számítva 2 kattintás a rendszervisszaállítás? Nem, az nem ér, hogy kiteszed az ikont az asztalra, úgy könnyű magyarázni. Mondjuk egy friss install Win7-en mondjuk 5 kattintásból csinálj nekem rendszervisszaállítást (és akkor már így is gáláns voltam). De mindegy is, nem fog menni. Nyilván a sevenforumsosok is dilettáns barmok, hogy 10(!) lépéses útmutatót írtak, hogyan kell rendszervisszaállítást csinálni a 7-es: www.sevenforums.com/tutorials/697-system-restore-point-create.html Természetesen te jobban tudod.

Nem az a baj, hogy hülye vagy, hanem, hogy emelett nem vagy analfabéta.
Nyiz 2010.09.02 01:34:02
@Shablon: Mert te attól aztán vagy valaki azzal, hogy most 2x annyi karakteren keresztül sértegetsz, mint legutóbb. Ha neked ez okoz örömöt, elég lelki szegény lehetsz. Tudod, van az a mondás, hogy a stílus maga az ember.

"Másodszor pedig ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye!" Viszont, ha a boszorkány súlya megegyezik a kacsáéval, akkor fa; vezeté rá a pórnépet Sir Bedevere.

"Ezek után nem gondolod komolyan hogy bármiben is segitek, kérdéssel kellett volna kezdened, vagy google!!!" Nem is tudsz. Az állításod ugyanis hazugság, 2 klikkel (persze honnan számítva...) nem lehet rendszervisszaállítási pontot csinálni. Pont.

"Logikusan van elrendezve minden(...)" Tök logikus, hogy a vezérlőpultban van egy rendszervisszaállítás menüpont, de rendszervisszaállítást ott nem lehet csinálni, azt a "rendszer" menüpontban kell. Ez természetesen mindenkinek evidens, a mai csecsemők már ezzel a tudással születnek. Én kérek elnézést.

"Ja, és már más irta neked, ne erőlködj, csak még jobban leégeted magad!" Ki előtt és mivel?

"Xelort idézve, az ilyen teszteket nem 12 éveseknek kéne írni!!!" Én meg csak magamat tudom ismételni: 1.) Ez NEM teszt 2.) Nem 12 vagyok, ellentétben a te IQ-dal.

"Majd ha felnőtt fejjel gondolkodsz akkor kezdj el bárhová is véleményt, vagy hozzászólást irni, és csak olyan dolgokkal kapcsolatban, amiről valami fogalmad is van!" Mert azzal, hogy használom egy cég termékeit 12 éve, nincs róla fogalmam, mi? Egyáltalán te különbséget tudsz tenni a szubjektív vélemény és a hozzáértés között? Nem úgy látszik. Én itt véleményt írtam, engem ezek a dolgok zavarnak, téged meg nem. Ebből hogy következik, hogy nem is értek a Windowshoz?

"mama kicsi kedvence :)))" Nem is tudtam, hogy már az is derogáló, ha valaki a nagyija kedvence. És igen, én vagyok az. Na most erre mit lépsz?
Igazi szélkakas vagyok (Alekosz rajongóknak: napraforgó): böhömnagy, dudormentes, félkarú, de valahol mégis bejön joaquin városrésze. Teljes galéria itt! Mit hittetek, megússzátok a hetet Citroën nélkül? Henrik Hoexbroe további jóságai itt tanyáznak. Bár nem…..
I. Alapadatok Neve: Lime Racer Sorozatszám: 8192 Témakör: Racers Altéma: Tiny Turbos Kiadás éve: 2010 Kockaszám: 44 Minifig: - Ára: 1100 Ft- 1500 Ft-ig | Kép: Brickset | II. Mi van a dobozban? A szokásos Tiny Turbos kockahalom fogad, plusz egy matricáslap, és…..
Volt már itt történelmi visszatekintés mindenféle témában: nosztalgiázólag rendőrségről, vendégeskedőleg kamionokról, vitatkozólag autókról, tanulmányozólag állatokról. Úgy gondoltam hát, hogy akkor én meg kiszúrom magamnak az energetika témáját, és…..
Láthattátok, láthattuk, a Creator készletek nagy népszerűségnek örvendenek az olvasóink között. Mivel mi nem vagyunk magunk ellen, gyorsan ki is teszem Minifig88 kritikáját egy idei mini készletről.I. AlapadatokNév: Mini Digger (Mini Ásógép)Sorozatszám: 5761Témakör:…..
Decemberben tutuka jól kiosztotta az egész magyar legoszférát, mondván, hogy MOColás tekintetében "néha úgy érzem, fényévekkel vagyunk lemaradva", bezzeg a lengyelek! Úgyhogy meg is kaptuk az utasítást: "Srácok, hajrá, csináljatok valami nagyon faját!" Na nem…..
Már akkor is írtam egy kommentben, mikor a kockagyáron szóbakerült, hogy keskenyebb kerékkel értelmesebben néznének ki a mostani autók is. Szóval, puding próbája az evés, szerinted milyen? Az első három képen keskenyebb kerék van rajta, a második hármon pedig a tengely…..
Azt hiszem megérte decemberben provokálni benneteket egy kicsit azzal, hogy hol vannak a jó magyar alkotások, hol találom a "nem középszert, nem derék iparosmunkát, hanem HŰHA! élményt." Múlt héten mutattuk be pupipupi rendkívül gusztán csomagolt ízeltlábújait…..
Személy szerint, én nagyon szeretem ezt a szettet, menő kis autó. A Hot-rodok amúgy is azok. Számomra nagy hasonlóságot mutat a 8402 Sports Carral. Menő csávó, menő autóval lerobban. (tutuka)I. AlapadatokNeve: Rebel RoadsterSorozatszám: 6538Témakör: TownAltéma: VehiclesKiadás éve:…..
Nyiz 2011.01.18 18:23:28
@klarky: Nekem pl. van még egy nyári végigjátszásom is a várólistán :D
Nyiz 2011.01.21 16:14:40
@pragmaP: Uhhh.... :D

Stielnek köszönhetően végre nekem is meglett a készlet. Köszönöm neki itt is!
Ebben a posztban kalandos utazásra invitállak bennetek az Északi sarkra. Történt ugyan is, hogy meteorok csapódtak az Arktisz jegébe, és egy kutató csapatnak be kell gyűjtenie azokat.Ezzel a koncepcióval indult útnak 2000-ben az Arctic széria, mely a Town főtéma altémája lett. A…..
Nyiz 2011.01.16 17:42:36
@Konstans: Az az M-Tron készlet nekem is megvan (igaz már tűntek el belőle darabok...), ahogy a kis motoros szánt is birtokoltam. Anno valami 4-500 Ft körül volt, már a figuráért is megérte az ár. Akkoriban nőttem ki (na jó, külső nyomásra többek közt) a Legoból, úgyhogy több készleten is túladtam, az egyik ez volt.
A Kockagyár második építőversenynek győztese IИDOMITUS fantasztikus műve. Majdnem mindent tud amit kértünk, pontokat is csak azért vesztett, mert a hátsó fal egy City készletnél elképzelhetetlen. A Snack Bar felirat lábakra helyezése szerintem kisebb tévedés, de az összkép…..
Kommentelőink között a legkülönlegesebb névvel talán 6894eske rendelkezik. Nem kicsit örültem, mikor megküldte a kritikáját arról a készletről, amit annyira szeret, hogy még a nevét is felvette. „…hittel-tel ellre-ellre szocsta-ocsta tásmunk-unk…..
Sziasztok!Egy barátom ezt a doboz LEGO-t készítette a testvérének Karácsonyra. Megkértem és engedte, hogy elküldjem nektek a blogra a képeket.Szerintem magukért beszélnek...Üdvözlettel:Zsuga Zsolt edit: az ajandek cimzettje nem fiu, hanem a noverem, o szerepel a keszletben.…..
Igen, mindkét kérdésre igen a válasz. Pontosítani persze lehet a kérdésfeltevésen, mert talán célszerűbb egyfajta tájolónak hívni azt a 4500 éves kínai harci szekérre rögzített szerkezetet, amely a rajta beállított (déli) irányt rendkívül magabiztosan, kanyarodásoktól…..
Valószínűleg nem voltam jó, vagy csak senki nem mer nekem legót venni (pedig itt a listám mi nincs, vagy éppen mit szeretnék), ráadásul magamnak sem vettem semmit, így aztán legó nélkül maradtam karácsonyra. (Vagyis teljesen nem: a kis unokaöcsém kapott egy 5609-est, meg egy nagy…..
Drága Olvasók! Nincs más hátra mára, mint hogy boldog karácsonyt, és mi mást: sok-sok legót kívánjunk Nektek estére! Ainex, Dornbi, Scorpicore, SevenBB, tutuka |foto: Balakov |..
Sok dolog jó volt a nyolcvanas években, sok dolog meg nem, néhány pedig az arcpirítóan ciki kategóriába esett. Ilyen volt például az utakon rohangáló rengeteg ZIL, IFA, meg Multicar teherautó. Az elsőtől a hangja végett szimplán féltem, ráadásul valamiért mindig a háború…..
Folytassuk a napot egy olyan készlettel, amelyik szintén A KARÁCSONYI AJÁNDÉK kategória. Autó. Az autókat minden férfi szereti (na jó, én nem). Az autómodelleket minden férfi szereti (még én is). Legózni minden férfi szeret, vagy éppen szeretett (én is!). Tehát.Kedves lányok,…..
Nyiz 2010.12.09 00:18:50
@tutuka: Tudtam! Gyanús, hogy tényleg megveszem. Amúgy tutu, te éjszakánként tudsz aludni azzal a tudattal, hogy te itt emberek tömegét döntöd anyagi nyomorba a bloggal? :)
Nyiz 2010.12.20 21:20:35
Vannak dolgok, amelyeknek kár volt Amerikától idáig szivárognia, csak példaként ilyen a kétségbeejtően felfoghatatlan Valentin nap, meg vannak dolgok, amiben abszolút van ráció. Mondjak ilyet? Például a pizza, ami bizony nem, nem Olaszországból indult hódító útjára, hanem…..
Nathanaël Kuipersről már esett szó a blogon. A Technic autók modularizálásán kívül másik hobbija, hogy olyan alkotásokat készít, amelyek csak egy készlet kockáiból kirakhatóak. Vagyis, ha szeretnénk elkészíteni, elég azt az egy dobozt birtokolni, persze hiánytalanul. Szerintem…..