Regisztráció Blogot indítok
Adatok
turista60

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A remetebogár az egyik legritkább és legérdekesebb magyarországi rovarfaj. Jövőbeli sorsa azonban nem éppen biztató. Írta: Kovács Tibor (MTM Mátra Múzeuma) Hím remetebogár (Osmoderma barnabita) (fotó: Káldi József, izeltlabuak. hu; licenc: CC BY 4.0) A kiemelt közösségi jelentőségű remetebogarat…..
A magyar állam már nem csak világnézetileg, hanem biológiailag sem semleges. ..
turista60 2019.08.13 18:43:59
@Magyarország MAGYAR Ország: nos,a helios ügy ,a Paks 2,a Quesztor ügy,a deviza hitelesek csapdája,a mészáros csodálatos mennybemenetele,a kinaiaknak megépülö kinaiakpáltal kölcsönzött pénzböl,közben a hazai vonatok szétrohadtak.az hogy a 10000 családot kilakoltattak 3 év alatt,hid a munka világában,lenyult 6 milliárdja,florival egyetemben,ja a magán nyugdij lenyult 3000 milliárdja,ja a külföldre elszort milliárdokrol nem is beszélve,ja a vastagbélrákra az eus támogatásra adott pénz eltüntetése,s a korházi fertözésekre adott pénzt is eltüntették,az egészségügy ,s a oktatás tönkretétele.de a legjobb ,a migráns kötvény amiböl a haverok zsirosra hiztak több 10000 ismeretlen hátterü bünözöt engedtek be.ja s szivne maga meg én meg az a birka nép fog mert lassan lejár a kötvény s vissza kell fizetni..nos vegye le a narancsos szemüvegét..
1945. január 12-én az esztelen öldöklés 44 nő és 40 férfi életének vetett véget Budapesten, az oroszok által akkor már körülzárt fővárosban. A tömeggyilkosságnak ma egy emléktábla állít mementót a Maros utca 16. szám alatt, az elkövetők közül azonban nem mindenki bűnhődött meg, sőt akadt olyan, akit…..
A kormány kiadta az ukázt, hogy mintegy 7 ezer főtől meg kell szabadulni a közszférában. Sokan elégedetten csettintettek, hogy na végre, a mi adónkból ne lógassa a lábát senki a hivatalokban. Ugyanezek az emberek valószínűleg teljes felháborodással reagálnának, egyébként jogosan, ha nem érkezne meg…..
És akkor mi van, ha Orbán Viktor 17 milliárdos repülővel jár meccset nézni? Ki van rajta akadva mindenki? Miért? A repcsi nem az ő nevén van, egy haverja adta neki kölcsön, mert sietnie kellett a meccsre. Ment volna az Airbusszal ami nem kormánygép, hanem honvédségi szállító jármű a bakáknak? Csak…..
Főzy István (MTM főmuzeológusa) és Szente István (ELTE főmuzeológusa) a szerzői annak a remek ősmaradványokról szóló könyvnek, ami nemrég jelent meg. A könyvbemutató 2012. június 21-én, 15.00 órakor lesz a Magyar Természettudományi Múzeum Semsey Andor Előadótermében. Az…..
turista60 2013.07.27 07:27:14
  Kiadás éve, megjelenés helye, oldalszám:1956, Akadémiai Kiadó, Budapest, 188. o. Példányszám, beszerezhetőség:1300 példányban jelent meg, mára elfogyott. Antikváriumban igen ritkán felbukkan. A lemezescsápúak (Scarabaeoidea, régeben…..
    Megjelent a 2010. évi 71. kötet. Számos színes fotóval, rengeteg tudományos cikkel. Megvenni a Magyar Természettudományi Múzeum Könyvtárában lehet. Ára: 1725 Ft. http://www.nhmus.hu/modules.php?name=Tar-Konyv&op=kiad ..
turista60 2011.02.06 14:04:13
@bogarász: kedves Zoltán,nagyon köszönöm a jó tanácsot.
turista60 2011.01.21 19:26:42
@bogarász: kedves bogarász,jo név.egy szer egy káposzta lepke bábot lefagyasztottak azt hiszem csepfolyos héliumba törékenyé vélt de hagyták kiolvadni s életre kelt a lepke,ki kelt.szerintem ez kevés ugyanis nemtudom az egész gyüjteményemet berakni a hüttőbe,nyáron ott is kellene tárolni? a fadobozoknak sem tenne jot az állando hütés.folyamatosan cserélgetni a dobozokat meg nem érdemes.
  Gubányi András és Mészáros Ferenc (szerkesztették). A több mint egy évtizedes zoológiai monitoring eredményeit tartja most kezében az olvasó. A Magyar Természettudományi Múzeum kiadásában jelent meg nem rég ez a szép tudományos tanulmányokat tartalmazó kötet. A…..