Regisztráció Blogot indítok
Adatok
remélemeztbeveszi

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan állnak ki az autóhasználat mellett, de sokan ellenzik. Vannak, akik éppen a jogsit tervezik, hogy hogyan is vágjanak bele, de mások hallani se akarnak róla. Olyan is akadhat, aki az érveket gyűjti össze, miért fizessen ki több százezret egy tanfolyamra, aminek sikeres teljesítése után…..
Rendkívül szórakoztató vagdalkozással reagált a kormánysajtó az Átlátszó cikkére. ..
remélemeztbeveszi 2018.09.28 13:22:00
@szekertabor: Érdekes látásmód. Emberünk felülhet egy vonatra, mint amikor Bécsbe ment , de egy publikus repülőgépre nem? A repülőn mindenkit átvizsgálnak, így nem hiszem, hogy kockázat lenne. Különben a legtöbb cégnél van egy megfelelőségi szabályzat, ami kimondja, mekkora lehet az elfogadható ajándék. Ez általában egy elég alacsony érték. Hogy mennyibe kerülhetett a repülés? Ez nem igazán nehéz, hiszen, ha a gépet mondjuk bérelni kellene 1-2 millióért, és 10-en férnek el rajta, akkor minimum 100-200e Ft. Itt azonban nem az értékről van szó, hanem arról, hogy ez színtiszta korrupció. Nem elég tisztának lenni, annak is kell látszani. Itt már a látszatra sem figyelnek. Mondjuk a céges összehasonlítás Orbánnál mellékvágány, hiszen a munka temetésére nem fogják meghívni, mivel nem ismerte az elhunytat. Sosem dolgozott egy percet sem életében.
remélemeztbeveszi 2018.09.28 13:25:12
@maxval balcán bircaman: Már akartam kérdezni, hogy egybiteseknél csak orbánhívő meg ballib létezik? Elég sok embert ismerek, aki még régebben orbánra szavazott, de egy jó ideje hánynia kell a komcsitól, azonban nem kimondott baloldali. Szóval? Mi áll a kézikönyvben?
A tél a telken és a kertben is maradandó nyomokat hagy. Az egyik legfájdalmasabb ilyen nyom a burkolatoknál jelentkezik egy vagy több mozgó csempe képében. Hasonló ez ahhoz, amit ilyenkor az utakon tapasztalunk kisebb-nagyobb kátyúk képében. És a Közútkezelőhöz hasonlóan nekünk sem érdemes halogatni…..
remélemeztbeveszi 2018.05.16 18:52:21
@prakp: "feljött a csempe" a címe, nem "burkoljunk teraszt". Pár már meglévő lap visszaragasztása nem egy ördöglakat.
Ez az a film, amelyben égetik a könyveket, ezért nem tudtam rávenni magam eddig, hogy megnézzem. Javíthatatlan könyvmoly vagyok ugyanis, nem igazán volt kedvem a szívemet tépkedni azzal, hogy a szemem előtt hamvadnak el látványosan a jobbnál jobb írásművek. De mégiscsak egy…..
remélemeztbeveszi 2018.05.12 08:34:41
@morph on deer: Ugyanez tűnt fel, Bradbury nagyon jól érezte ezt a fajta változást. A kiüresedés, elidegenedés, az értékek semmibevétele már mindennapjaink része. Menőnek számít egy virtuális közösség, aki nincs benne az minimum furcsa, de inkább ellenség. Egyik kedvencem, a Marsbéli krónikák gyöngyszeme. Posztolónak is javasolnám, ha már könyvmoly.
Minden országnak megvan az olyan hagyományos, helyben népszerű nemzeti étele, amely az adott területen kívül minimum kétes elfogadottságú – mert bizarrnak, sőt néha emberi fogyasztásra alkalmatlannak tűnik. Egy kicsit ilyen a mi zsíros kenyerünk is – amikor egy-egy erasmusos buliban magyar oldalról…..
remélemeztbeveszi 2018.01.30 10:30:23
@Womb Raider: A konyhaművészet is egy állandóan fejlődő, és változó szakma. Kísérletezni kell állandóan, hiszen már minden alapanyag rendelkezésre áll, nem úgy, mint 20-30 éve, így belefér néha egy-egy "szarva közt a tőgyét" megoldás is. A közönség (amennyiben hozzáértő) úgyis kiveti magából a neki nem tetszőt.
A ghánai moziplakát ma már fogalom a B-filmek szerelmeseinek körében. Szegény sorsú, de lelkes afrikai amatőr festők munkái, akik a legártatlanabb családi vígjáték promóciós poszterére is képesek rárakni egy-egy levágott fejet vagy kinyomott szemet – lásd a mostani gyűjtés Mrs. Doubtfire-plakátját!…..
Az enyhe kifejezés, hogy a visszájára sült el a sajtótájékoztató, amit a simicskázós plakátok miatt tartott a Fidelitas salgótarjáni szervezete.  ..
Gyermekkorom tapasztalatai után megfogadtam, még egészen fiatalon, hogy ha nekem gyerekem lesz, nem fog kiabálást hallani. Most itt vagyok felnőttként, és bizony komoly erőfeszítés és munka árán sikerült csak száműzni kis családunkból ezt a szörnyűséget. Előtte sokszor előfordult, hogy…..
A fűtőelem az atomerőmű lényege és egyben a legnagyobb problémája is. Maga az atomerőmű: egy atombomba, aminek energiáját lassabban nyerjük ki...
A bakelit lemezek a retró korszakukat élik, újra divatba jöttek. Sokan gyűjtik őket, akár annak ellenére is, hogy nem tudják mivel lejátszani. Az igazán vájtfülű fanatikusok pedig a bakelit lemezjátszóra esküsznek, mondván össze sem lehet hasonlítani az analóg zene hangzását, a modern kor…..
remélemeztbeveszi 2017.01.24 20:31:41
remélemeztbeveszi 2017.01.24 20:32:51
@remélemeztbeveszi: ...kapni.
Egy ideje már ismét autóval járok munkába. Úgy döntöttem két évvel ezelőtt, hogy megöregedtem, és már ritkán járok kerékpárral. Pedig hajdanán még az emlékezetes pintérsanyai hófúvás napján sem ültem át más autójába, hanem hazatekertem, és fagyott, könnypárás tekintetekkel gondolok az ónos esőben…..
Alapvetően szeretek főzni, új ízeket kipróbálni, szeretteimet lenyűgözni, de néha azt veszem észre magamon, hogy egyáltalán nem hívogat a konyhám. A napi rutint lazítva a háztartasba először egy Lego építőkockát adó jégtartót vettem, ezt követték a figurák. Kisvártatva megérkezett Malacka…..
A könnyűzene sztárjait mindig nagy luxusautókban képzeljük el, és kétségtelen, hogy a legtöbben próbálnak is megfelelni ennek a képnek. Akadnak azonban kivételek, és igazi különcük is - a mai posztban mindegyikre akad példa. Lássuk tehát, milyen autókat használtak a…..
..
remélemeztbeveszi 2015.07.12 17:50:57
De néha a porschés is. Meg a passatos phaetonos. Sőt, olykor autó se kell hozzá, hogy ugyanebből a halmazból kerüljön elő valamilyen jelző, mondjuk a cinikus. Könnyed péntek délutáni parasztnéző, mert nem csak videókat kapunk, de olykor ilyen képeket is, pár sor körítéssel.…..
remélemeztbeveszi 2015.03.13 17:04:34
@Leadfoot: Így lehetett. Valószínűleg nem jobbra, hanem előre lógott be, tehát jogos, tényleg sokat foglalt a járdából. A mellette álló is így parkolhatott, azon is van kerékbilincs.
remélemeztbeveszi 2015.03.13 17:12:19
@protézisesh: Történetesen a Maseratis valóban paraszt módon parkolt, ha esetleg megnézed a helyszínt, a guglin épp egy Ford Ranger parkol ott, teljesen szabályosan, ami szintén nem rövid darab. Nagyon felállt a járdára, troli nem jár arra, mivel kvázi zsákutca, ennek ellenére elég széles, sok hely marad akkor is, ha normálisan beáll. Jár a bünti.
Belsőség Heti merítés 2015.01.25 08:58:25
A kis rondaság, de imádnivaló :) Amikor hazahoztam, az ismerőseim nagy szemekkel néztek hogy "Ez meg mi?!". Kaptam olyan megjegyzéseket is, hogy "ilyen ronda kocsit ennyiért? Te hülye vagy..." Gyönyörű, de nem ide való Főleg vizes úton tud meglepetéseket okozni sima indulás…..
...és a stuttgarti Porsche csarnok. Néhány hete láthattátok a LIFE magazin 1951-es képsorozatát a wolfsburgi VW üzemről. Most az ausztrál Bruce Thomas fantasztikusan szép képeinek jóvoltából láthatjátok mennyit fejlődött az üzem és a gyártástechnológia 19 év alatt.  Ő a Volkswagen…..
remélemeztbeveszi 2014.11.26 17:10:33
@bervas:
Szerintem is igazad lehet. Hézagot, vagy egyenlőtlenséget tölt ki. Olvasztott cinnel futattja meg, ez egy igazán igényes karosszériamunka esetén ma is így van.
Nemrég ment a Top Gun a tévében, aminek imádom a zenéjét. Egyébként is van valami fura vonzalmam a '80-as évek filmzenéi iránt, ez pedig tökéletesen reprezentálja, amit gondolok. Történetmesélős, hihetetlenül energikus és felismerhető számokról van szó, amikhez egyből…..
remélemeztbeveszi 2014.08.29 16:34:12
Állandó téma a gombok és kapcsolók kopása az autókban. Peka Amerikából küldte nekünk a képeket és a magyarázatot. Úgy látszik, szereti ezt a témát. Fogadjátok szeretettel: Sziasztok!Érdekességből küldök pár fényképet, ami két egymás mellett álló autóban feltűnt…..
remélemeztbeveszi 2014.07.01 22:38:34
@Csalfa Romeo: Nem kötözködni szeretnék, de a Lexus a Toyota "luxusmárkája"-ként jött létre, az Audi viszont nem hozott létre egy külön márkát. Ilyen szemmel a Lexus valahol a Maybachhal kellene versenyezzen. Azt azért ne kívánd. Egyébként, ha már a 94-es verdákat nézzük, az Audi már túl volt néhány fogyasztási világrekordon a 2,5 TDI-vel (Moszkva-Berlin 1 tankkal), valami összkerékmeghajtást is barkácsoltak, volt valami rali VB is,meg hasonló apró semmiségek. Érdemes megnézni azt is, mennyi japó és mennyi német autó fut még abból a korból. A jelenlegi autóikban persze elkövetnek pár hibát, kopik a festék, ilyesmi,mondjuk emiatt én is utálom a szarháziakat, hogy ilyen életveszélyes hiba után nem hívják vissza évente milliószámra az Audikat... Ebben is a Toyota a jobb.