Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kađ

8650 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        nitya-siddha-kṛṣṇa-prema ‘sādhya’ kabhu nayaśravaṇādi-śuddha-citte karaye udaya Kṛṣṇa szunnyadó odaadó szolgálata mindenkiben ott van. Mindössze a bhakták társasága, a Tőlük való hallás és a Hare Kṛṣṇa mantra éneklése által a Kṛṣṇa-iránti szunnyadó szeretet felébred. Így kapja meg…..
        Emlékszem egy fiatalabb Gauḍīyā Maṭha bhakta történetére, aki igen kritikus elmével rendelkezett, s gyakran a rossz dolgokat látta, ezért aztán egy igen idős és emelkedett Vaiṣṇava tanácsát kérte, aki a következőt mondta neki: „Csak figyelj meg dolgokat,de ne beszélj!” A bhakta az…..
        Śrī Caitanya Mahāprabhu itt egy nagyszerű leckét tanít. Vallabha Bhaṭṭācārya a brahmanizmus egy jelentős autoritása és tanult tudós, mégis elismerte, hogy azok, akik az Úr Szent Nevét éneklik hiteles brāhmaṇák és Vaiṣṇavák, s ezért emelkedett személyek.   Śrīla Prabhupāda…..
      A Haridāsa Ṭhākurához való imádkozás felhatalmazza az embert, hogy egyre többet énekeljen. És amikor ízt kapunk a Hare Kṛṣṇa mahā-mantra énekléséből, akkor a Kṛṣṇa-tudatunk egy teljesen más szintre ér.     Candramauli Maharaja facebook post2023. június 23.    ..
        ‘duṅhāra mukhe kṛṣṇa-nāma kariche nartanaei-dui ‘adhama’ nahe, haya ‘sarvottama’ Hogyan lehetnének ők ketten érinthetetlenek, hiszen állandóan Kṛṣṇa Szent Nevét éneklik? Épp ellenkezőleg, ők a legemelkedettebb személyek! – mondta Vallabha Bhaṭṭācārya.     Śrīla Kṛṣṇadāsa Kavirāja…..
          Narottama dāsa azt mondja, fontos a bhakták társasága annak a személynek, aki le akarja győzni a kéjt, a dühöt, és a mohóságot. kibā se karite pāra, kāma krodhasādhakare yadi haya sādhu-janāra saṅga Mit tehet a kéj és a düh azzal, aki a szentek társaságában keres menedéket? -…..
        Śrī Caitanya Mahāprabhu azt adja Vallabha Bhaṭṭācārya értésére, hogy egy emelkedett brāhmaṇa, aki áldozatokat mutat be és követi a védikus elveket, az nem hagyhat figyelmen kívül egy olyan személyt, aki az Úr Szent Nevének éneklésével odaadó szolgálatot végez.   Śrīla Prabhupāda…..
J a p a b l o g Mi is a türelem? 2024.03.25 13:00:00
      A türelem azt jelenti, hogy nem szabad sietni az énekléssel csak azért, hogy gyorsan befejezzük azt.     Sacinandana Swami: The Marketplace of The Holy NameIn: Amṛta Vāṇī. The Marketplace of The Holy Name 5. szám, 1. oldal    ..
        Bárki is énekli a Hare Kṛṣṇa mahā-mantrát, az odaadó szolgálat transzcendentális helyzete miatt azonnal megtisztul.   Śrīla Prabhupāda magyarázatŚrīla Kṛṣṇadāsa Kavirāja Gosvāmī: Śrī Caitanya-caritāmṛta Madhya-līlā 19. fejezet, 69. vers ..
      Ez a meghatározás igen világosan kihangsúlyozza, hogy van egy érzékszerv, ami fontos a japázás során. Melyik ez az érzékszerv? Az elme. Ez nagyon fontos!     Hari Parshad dasa: Japa SeminarISKCON Los Angeles, 2023. május 6.    ..
        A Hare Kṛṣṇa mantra éneklésének bevezetésével Śrī Caitanya Mahāprabhu valójában egy forradalmat indított a brahminikus rendszer ellen. Ezáltal az éneklés által kasztra, vallásra, színre és társadalmi helyzetre való tekintet nélkül mindenki felszabadulhat.     Śrīla Prabhupāda…..
        He Hare –mac-cittaṁ hṛtvā bhava-bandhanān mocaya    Ó, Hare!Kérlek, hódítsd meg az elmém ésszabadíts ki az anyagi létezésből!     Saccidānanda Bhaktivinoda Ṭhākura mahā-mantra magyarázataIn: Bhaktivedānta Nārāyaṇa Gosvāmī Mahārāja: Śrī Harināma Mahā-mantra.62. oldal    ..
        premāveśe nāce prabhu hari-dhvani kari’ūrdhva-bāhu kari’ bale – bala ‘hari’ ‘hari’ Az Úr hangosan énekelte Hari Nevét, a szeretet eksztázisában táncolt, karjait felemelte és mindenkit arra kért, énekeljék: Hari!Hari!     Śrīla Kṛṣṇadāsa Kavirāja Gosvāmī: Śrī Caitanya-caritāmṛta…..
        Amikor elterjedt, hogy Śrīla Prabhupāda istentestvére, Akiñcana Krishna dāsa Bābājī halál közeli állapotban kórházba került, azonnal siettem a CFC kórházba Vṛndāvanába, ahová vitték. Ez már több, mint negyven évvel ezelőtt történt. Bābājī Mahārāja híres volt arról, hogy megállás…..
        Egykor dél- és nyugat-indiai útja során Śrī Caitanya Mahāprabhu térített meg embereket. Ehhez hasonlóan a Hare Kṛṣṇa mozgalom most a nyugati világ embereit szabadítja fel azáltal, hogy a bhakták éneklik a Szent Nevet. S ez mind az Úr kegyéből történik. Śrī Caitanya Mahāprabhu…..
      Az utazásaim során gyakran találkozom olyanokkal, akik egykor buzgón végezték a lelki gyakorlataikat, de később valami elterelte őket és feladták azokat. Gyakran meg is kérdezem őket, miért nem járnak a templomba, amire néhányan őszintén azt válaszolják, hogy unalmassá vált számukra az…..
        Csak a bhakti szintjén képes valaki megérteni az Istenség Legfelsőbb Személyiségét, Kṛṣṇát, az Ő transzcendentális Nevét, formáját, tulajdonságait, kedvteléseit és kíséretét.     Śrīla Prabhupāda magyarázatŚrīla Kṛṣṇadāsa Kavirāja Gosvāmī: Śrī Caitanya-caritāmṛta Madhya-līlā 17.…..
      Mindig lelkesen közelítsetek a Szent Név felé, azzal a vággyal, hogy énekelni akartok, és imádkozzatok, hogy a Szent Név kegyesen fedje fel Magát Rādhā és Kṛṣṇa formájában.     Candramauli Maharaja facebook post2023. június 17.    ..
        A lelki világban lenni természetesen kellemes dolog, de azok, akik megvalósították az Úr Kṛṣṇa transzcendentális Nevét, formáját, tulajdonságait és kedvteléseit, azok sokkal több transzendentális boldogságot tapasztalnak mint azok, aki mindössze az önvalót valósította meg.     Śrīla…..
          A Bhagavad-gītā Tizenkettedik fejezetéhoz fűzött magyarázatában Viśvanātha Cakravartī azt írja, hogy kétféle bhakti létezik, kétféleképp lehet azt végezni:- a belső érzékeket az Úrnak szentelve, és- a külső érzékeket ajánlva Neki, vagyis korlátlan odaadó szolgálatot végezni: hallani…..
        ataḥ śrī-kṛṣṇa-nāmādina bhaved grāhyam indriyaiḥsevonmukhe hi jihvādausvayam eva sphuraty adaḥ ... az anyagi érzékek nem képesek megdelelően megérteni Kṛṣṇa Szent Nevét, formáját, tulajdonságait és kedvteléseit. Amikor egy feltételekhez kötött lélek Kṛṣṇa-tudatára ébred és a nyelvével…..
      Legtöbben már sírunk az elkülönülés miatt, de a rossz dolgokat akarjuk.A személyes élevezetünkért nem pedig Kṛṣṇáért sírunk! Śrīla Bhaktisiddhānta Sarasvatī Ṭhākura így ír: „A Kṛṣṇától való elkülönöülés érzése vagy a transzcendentális vipralamba az egyetlen gyakorlat, mellyel a lélek…..
        kṛṣṇa-nāma, kṛṣṇa-guṇa, kṛṣṇa-līlā-vṛndakṛṣṇera svarūpa-sama – saba cid-ānanda Kṛṣṇa Szent Neve, transzcendentális tulajdonságai és transzcendentális kedvtelései mind azonosak az Úr Kṛṣṇával. Mind lelki és boldogsággal teli.     Śrīla Kṛṣṇadāsa Kavirāja Gosvāmī: Śrī…..
        Találkoztunk és tapasztalatot cseréltünk. Elmondta, annak ellenére, hogy több fájdalma van, mint valaha, a meditációja és az összpontosítása a Szent Néven egyre csak fokozódik. Ez pedig számomra egy igen fontos dolgot támasztott alá: a Szent Név nem különbözik Kṛṣṇától, s így…..
        Valaki anyagi neve, formája és tulajdonságai egész biztosan különböznek egymástól. Az anyagi világban nem létezik az abszolút koncepciója, viszont amikor Kṛṣṇa-tudatossá válunk, akkor láthatjuk, hogy Kṛṣṇa teste, Neve, tettei és kísérete között nincs anyagi különbség.     Śrīla…..