Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rbsat1

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1982. február 12-én adták át a Budapest Sportcsarnokot, ami 1999. december 15-én vált a lángok martalékává. Történet a szovjet példától Puskás öcsin át a karácsonyi képeslapokig.  ..
Lestár Ferenc a doktornő munkatársát is fojtogatta, mert nem adott neki bianco lepecsételt recepteket, elítélt bűnöző. A visszaeső, már egy 2014-ben elkövetett esetért büntetőeljáráson tettlegességért elítélt álorvosról törvényszéki megerősítéssel a Bors, a lejárt működési engedélyéről a cikkem…..
A Lényeg Mi a baj a Balatonnal? 2021.09.02 16:21:45
Már régóta ki akartam írni magamból a Balatonnal, azaz a balatoni turizmussal kapcsolatos gondolataimat. Nehéz persze egy komplett elemzést sűríteni egy néhány száz szavas blogposztba, de azért igyekszem egyszerre tömör és mégis lényeges helyzetelemzést adni.  A Balaton valahogy minden magyarnak…..
Meghalt, vagy megölték?    Előszó   1994-ben fejeztem be a magyar elektronikai ipar rendszerváltás utáni sorsáról szóló tanulmányomat. Könyvben is megjelent (Fejezetek a magyar mikroelektronika történetéből), jóval később, 2001-ben. Ennek egyszerű oka volt, ugyanis a kötet életre hívójának és…..
rbsat1 2020.02.22 20:21:37
Ne feledkezzünk meg a híradástechnikai ipar vérszívóiról sem, alias Budavox, vagy később a Technika külker. Ezek a cégek hallatlan apparátussal és nagyvonalú pénzszórással "dolgoztak" a KGST holtbiztos piacainak "újrahódításán" Tudjuk, nem kellett, az ötéves tervek mindent elrendeztek. Viszont a belterjes kapcsolati hálón özönlöttek be a magáncélú javak, úgy mint szibériai gerendaház komplett gépészettel. (egy vagon, vagy kamion), mikrohullámú sütő (ekkor még hírből sem volt, a szovjet típus veret az 50 kilót) Amikor a baráti arab országokra esett a fény, a teljes magyar híradásipar spektrumot felölelő rádió zavaró rendszerek szállításán csak az ipar nem tudott nyereséges lenni. Ide tartozik Líbia, Szíria, Irak, India, kis mértékben Irán és Peru. Jó részük a "stabil politikai kapcsolatok" okán sohasem fizette ki a szerződött, szállított , átadott rendszereket. A Technika külker, na az persze jól járt.... (későbbi csínytevésük a horvát géppisztoly saga) A csődbe jutott vállaltok sorsához hozzá tartozik még, hogy nemcsak a gonosz nyugati befektetők és cégvásárlók hozták a koporsó szögeket, hanem a végórákban a menedzsment és haverjaik az utolsó szögig elloptak mindent. Mondjuk pl. az ......-ben a színesfém raktárat, a forgácsoló gépeket, a komplett festék raktárat, a kötőelem raktárat, majd szép csendben az ingatlanokat......stb. Na azért így egy-két puzzle darabbal színesebb a kép.
  "Tarlós István főpolgármester azt mondta, a felüljáró városképi szempontból rendkívül csúnya, ezért kell elbontani." Tényleg nem szép. Vasbeton. Hámlik a bőre. ***Viszont segít az alatta elmenő autóknak, hogy ne kelljen megvárniuk a rajta átmenő autókat. Kikből…..
A blog kicsit hosszabbra nyúlt téli álmából nem mindennapi hírrel sikerült felébredni: költsünk 1500 milliárd Ft-ot arra, hogy a Balaton partján, 110 hektáron pufi fóliának álcázott vizes szórakoztató központot húzzunk fújjunk fel és 30 méter mélyre hotelt építsünk fúrjunk a tóba. Igen,…..
Semmitől sem riadnak vissza a szupermarketek, ha bevételről van szó. Különböző titkos trükkökkel igyekeznek rávenni arra, hogy még többet költs náluk. Mutatom, hogy mire érdemes figyelni. Hatalmas bevásárlókocsik, kosarak A bevásárlókocsik, kosarak méretének növekedése…..
Megelőző közszolgálati poszt következik, mielőtt a hülyeséghullám kis hazánkat is elérné. Elindult egy kupac vírusvideó mindenki kedvenc sötétkék közösségi oldalán, amelyben a leleplezik a Samsung legsötétebb titkát: az illuminátus gyíkember szabadkőművesek…..
Szinte sutyiban újra alkalmazni kezdte a Wizz Air azt a céget, amely pár hete még a botrányos utasszívatásban jeleskedett, majd a sok reklamáció hatására megvált tőle. A Budport újra akcióban, de tapasztalataink szerint valóban visszavett a szigorból. A csomagmérő kisiparosok…..
Nem titok, hogy nagyon érdekelnek a városi parkok, természetesen Budapesten elsősorban, hisz itt élek. Roppant fontosnak tartom, hogy a városi ember lehetőség szerint valamilyen kapcsolatban legyen a természettel, és ez egy ilyen méretű településen elsősorban a közparkokban…..
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
rbsat1 2012.05.01 18:24:49
Ma, (május 1.) egy kis sétát tettem a Nagymező - Andrássy - Körönd - Bajza - Király - Csányi utcák útvonalon. Na vegyük sorra: Nagymező, zeneiskola oldal, itt széles a járda, kerékpárosok mindkét irányban a járdán, a Pulaynál egy fagyizó, kígyózó sor, kerekes bele szétnyílik a sor, gyerekek hüppögnek. Andrássy: széles járda az Oktogon felé, még ezen az oldalon a járda mellett a biciklisáv, hol mennek? a járdán és a kétsávos úton a parkoló autók belső oldalán. Na, az oktogon után van szervizút kifelé, na hol megy mindegyik? a járdán és a sétáló úton a szervizút és főút között... Körönd: itt a járdán, a zebra + lámpánál állva hátulról kettő a bal oldalamat súrolva át a zebrán piroson. Az én tükrömet nem súrolhatta, gyalogosan nem hordok ilyet, fejkamera majd legfeljebb a mikulástól. Bajza utca: négyen beszélgetnek a járdán úgy, hogy a kerékpárok a járdát eltorlaszolják, gyalogos le az útra, észre sem veszik a nagy csevelyben.... Utolsó etap Király utca a körút felé. Na itt már edzett voltam, libasorban mentünk, nejem hátul, mondtam is neki a libanoni büfés ha nyitva lenne, tetszene neki, hogy az európai feleség is aférje mögött megy. Aztán helyet cseréltünk, vesztünkre, az elől libasoroló nejemet az Eötvös utcából kirongyoló kerekes szintés súrolta, (fejkamera tükör nejemnek se...) -ja forgalommal szemben jött ki, mi balga megszokásból balra nézve léptünk le a járdáról. Nagy nap a mai, épségben hazaértünk. Gratulálok magamnak, de még egy két év és az "azonosítatlan kerékpárszerű eszközzel egy azonosítatlan emberszerű" elkövető eltapos. Hulljak, hisz férges vagyok
Régebben vitatkoztatok már arról, hogy ököllel be lehet-e törni egy autó ablakait. Sokan még abban is kételkedtek, hogy egy felhúzott oldalablakot be lehet ütni, nem is tudom, hogy felmerült-e ugyanez az első szélvédő kapcsán. Mert nagy sebességű gázolásnál persze, hogy…..
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
Ismert változáson ment át a kéregetők pofátlansága az elmúlt 10 évben, a Fedél Nélkül igényesebb kiadást élt meg, hiszen már évek óta csak egyetlen példány van a kéregetőnél, annyira világos lett, hogy nem azért kap pénzt, mert ad valamit. Már gesztus sincs benne arra,…..
autózz! Csavarkulcsot a pofádba! 2009.07.26 12:25:00
Igazi agyvérzésközeli történet következik, Frigyesmester feje a duplájára nőtt és színt váltott nemrégiben, amikor az ő autóját és az útépítő munkásokat is veszélyeztetve sietett el mellette mindenre és mindenkire nagy ívben szarva egy vadbarom. És bár Frigyesmester szarik…..
rbsat1 2009.07.26 20:24:06
Szerintem te nem azt meséled, ami a videón van, hanem egy képzelt szituáción háborogsz. Szerintem k@rva szarul vezetsz, szarakodsz, bizonytalan és félreérthető manővereket csinálsz, lassú vagy mint a tetü, szóval menj és vegyél egy-kétszáz pótórát a ligetben. A rémálmom az ilyen mazsola, én pont úgy otthagytalak volna jobbról, akármilyen szabálytalannak gondolod. A város dugóinak felét az ilyen seggfejek okozzák