Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eff

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Graffiti, rossz fényviszonyok és életveszélyes útburkolat. Csak néhány dolog, amivel azok találkozhatnak, akik megpróbálnak átkelni a Bajza és a Bulcsú utcát összekötő gyalogos aluljáróban, vagy ahogy sokan hívják, a Halál alagútban. A helyzet számtalan közegészségügyi és közbiztonsági kérdést…..
Hihetetlen tények és szenzációs fotók a világ legsúlyosabb pénzügyi, gazdasági krachjáról és az azt követő évtizedből...
eff 2019.10.25 19:03:45
@Lxxxx: "...a heszínnek nem megfelelő ...", mit jelent a hesszín?
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
A Star magazinnak nyilatkozott a TV2-től decemberben elküldött Gaál Noémi, aki azt mondta, hogy ahhoz képest, hogy 19 évet húzott le a tévénél (előtte a köztévénél volt 1990-1997 között), hidegzuhanyként érte a dolog: A csatornánál az utóbbi időben sok változás ment végbe, én pedig ennek a…..
eff 2017.01.05 19:25:14
@asebes: válaszolhatok D2 helyett erre a remek kérdésre?
Ha anyámat, nejemet, esetleg a leányomat mustrálnák így mint a lovakat, akkor két véleményem lenne. Úgymint mi a picsáért ment közszereplőnek, ha zavarja a lóvásári mustra. Menjen cukrásznak, azok hosszú köpenyben nyomják. A másik véleményem meg az, hogy hát senki sem tökéletes. Mert ugyebár egy vak ló az vak, és nem bátor, akárhogy szépítsük a dolgot.
Január 7-én a BBC, 10-én az FX is elkezdi vetíteni a Taboo című sorozatot, A sztori: 1814-ben járunk, James Keziah Delaney (Tom Hardy) bejárta a világot, és olyan dolgokat látott, melyek alapjában véve változtatták meg. Otthon rég halottnak vélték, de visszatért Afrikából, és átvette a fater…..
eff 2016.12.27 20:44:07
@kiko grande: az ilyen kijelentésektől kapok agyfaszt.
A nagyhatalmak közül Oroszországban a legnagyobb szakadék a társadalomban az igazán gazdagok és a szegények között. Egy nagyon érdekes fotósorozat egymás mellé állította a moszkvai dúsgazdagokat és az őket kiszolgáló személyzet egy-egy tagját. Érdekes fényképek…..
eff 2016.08.22 19:31:02
@micsoda?: Rosszul fogod meg a temat, vagy en ertem felre a fotost. Amikor te beszelsz egy nemet, ameriaki, vagy egy magyar csaladrol ahol van bejarono (alkalmazott), akkor mondjuk az alkalmazo havi bevetele 100 penz az alkalmazotte meg mondjuk 10 penz, es a kornyezet(ertsd orszag) atlaga meg 15-20 penz havonta.
Ami a foton van meg velemenyem szerint az alkalmazoe 1000 penz/ho alkalmazott 5 penz/ho orszagos atlag 3 penz/ho. Total masok az aranyok, es nagyon durva kiszolgaltatottsag lehet. Ja, a szamok amiket irtam total has szamok, semmi alapjuk nincs, csak tippeltem.
A minap bevitte a mentő az egyik ismerősömet, erre a belgyógyászatra pedig kérte ide ne. Hívott taxit és haza ment! Sajnos nagyon sok rossz tapasztalatom van erről az osztályról, lehet, csak egy ember pozícióját kellene megváltoztatni és jól működne minden!  Tisztelt…..
Ki ne gondolkodna azon, milyen lenne az ideális autózás? Mégis ki mondhatja meg mi a jó és a mi a rossz? Ha össze kéne szedni 10 dolgot, amely megnehezíti az autózást, sokan hasonló véleményen volnának, illetve néhány eltérés lenne. Én összegyűjtöttem a kedvenceimet,…..
eff 2015.08.24 12:03:08
@dex.ion: kicsit rosszul esik:-) Meg tudnék még pár kérdést feltenni Lacinak, mert számomra (saját bőrömön többször tapasztalva) ez is nagyon ferdítés jellegű: "Már bringás koromban megtanultam, hogy ha konvojban haladunk, és összemegyünk az jár pórul, aki hátul van."
OFFoljuk szét Lacit ebben a postban:-)
eff 2015.08.24 12:14:24
@Mészáros Laci: "Nem a szabálytalankodásra ugrok, hanem a tolakodásra, amikor azt hiszi, hogy neki mindent szabad, mert senki nem mer az útjába állni, és ráadásul még esze sincsen."

a "még esze sincsen" részt egy kicsit (max 2-3 sorban) kifejtenéd?
eff 2015.08.24 12:48:16
@Mészáros Laci: aha, "Már bringás koromban megtanultam, hogy ha konvojban haladunk, és összemegyünk az jár pórul, aki hátul van" én ezt (összemegyünk) úgy értelmezem mint bukást. Mert olyan volt egyszer ( nagyon emlékezetes), hogy 30km/h feletti tekerésnél én buktam, és a mögöttem lévő 3 társamból 2 belémzúgott, azaz konkrétan rám estek bicajostul. Elégé összetörtem magam, meg a kicsi a rakás alján összejött ez-az.
Nekem ne gyere azzal, hogy nincs pénzed semmire, miközben százezreket füstölsz el évente. Nem hiszed? Kiszámoltam, csak figyelj! Egy néhány évvel ezelőtti kutatás szerint egy magyar dohányos átlagosan 16-szor gyújt rá naponta. Ez évente 307 doboz, ami ezer forintos átlagárral…..
eff 2015.05.14 15:23:42
@Tomi from Space: Ez mekkora hülyeség már. Természetesen nem teszi tönkre a veséd, meg fentebb egy barom írta, hogy gyomorvérzést okoz. Én rendszeresen szoktam 5-10 napos kurákat tartani, amikor megiszom napi 2-3 pohár vizet 1-1 evőkanál szbb-val. Egy "lugositos" ismerőstől jött a javaslat. Hatása nincs, meg le is sz@rom a lúgosítást, de pár jó pár éve csinálom, kb 2-3 havonta ismételve, hagyományként.
Drága Szerelmem! A Brazíliai Világbajnokság hamarosan elkezdődik. Hadd osszak meg veled néhány szabályt, amelyek betartása a szépséged és kapcsolatunk megóvásának a záloga. Jól hallottad! Ezek nem javaslatok, ezek szabályok! 1. Június 12 és Július 13 között a TV az enyém!…..
Sam Trickett a fiatal generáció egyik legeredményesebb cash game pókerese, de a tornajátékban is rendkívül sikeres. A brit profi július 4-én újabb kiváló eredménnyel jelentkezett: 2. helyet szerzett minden idők legdrágább versenyén, a $1.000.000 Big One-on. Helyezése hatalmas…..
eff 2012.07.07 12:33:14
@MikeBoy: 6M$ +az apró, és beül egy 1M$-os versenyre, micsoda bankroll management ez:-). Szerintem meg a srác(főszeperlő) egy homokszóró, és a 6 büdös bunkó közül az egyik ügyfele volt, heands up-oztak, és a maradék 5 megharagudott, és meg is lett a baj. Irjanak má' olyanok, akik egy ilyen marketinges cikkbe simán beleviszik azt, hogy hogyan kell profin játszani, mi a hosszútáv, meg egyéb csemege, imádom hallgatni, főleg ha röviditések is vannak benne, meg híres játékosok ötletei, startégia elemzései. Mondjuk én is pokerezek, de én mindig nyerek(élményt, pénzt soha), mert akkora arcokat lehet látni, amilyet sehol. Én vagyok a "hal" akit le lehet húzni, de szerencsére a "színházi" belépőért mindig tökéletes műsort kapok, ha nem akkor aljasul interaktivizálom magam, hogy jó legyen a darab. Mondjuk még soha nem voltam olyan helyen ahol 100eFt-ok pörögtek egy este, gondolom ott más az előadás. Nekem a vidámparkos családi belépő, ebéddel, üdcsivel a beülőm/szinházjegyem alapja:-)
Nagyon nehéz őket megfogni, mondja a szakértő és mi értjük. Aki ma ötven köbcentis motorral vagy robogóval szabálytalanul közlekedik, nem kell tartania az utólagos bírságtól, ha nagy a forgalom, még a rendőrök elöl is megléphet. Az Országos Rendőr-főkapitányság,…..
eff 2012.06.26 00:05:33
@cult_WARRIOR: Igazad van! Sőt mindeninek igaza van. Nem kell biztonsági öv, nem kell sisak sem, sőt télen télikabát sem kell, DE akkor TB-t is csak magamnak kelljen má’ fizetni. Mert k*rva sokat vonnak le, oszt én alig veszek igénybe szerencsére orvosi szolgáltatást, de nem is szivesen adok a keretemből annak a részeg leszakadt lépű robogosnak, akinek a fél arcát vissza kell varrni miután stabilizálták az állapotát. Rohadjon meg, vagy kérjen az anyjától pénzt, és ne szórja az én TB keretem:-) Vagy ha akarja használni, akkor „szenvedjen” útközben, mint én az adófizetésnél. Hozzá lehet ám szokni, és egy idő után fel sem tűnik:-)
eff 2012.06.26 00:25:12
@Karmadealer: Vágásiferi, azaz értem én, hogy non-stop, de mikor nyit?:-) Demagógság ide, demagógság oda, adnál kölcsön az fizudból, hogy ki tudjam fizetni a lassan bedőlő CHF hitelem, és ne legyen szenvedés az életem? Vagy van valami konkrét határ ami még nem demagóg, és ami már az? :-)
Lobsterizmus Emigrálj barátokkal! 2012.06.02 20:36:00
A magyar kormány olyan szemérmetlen lenézéssel tekint a fiatalokra, ami nemzetközileg is kirívó. Orbánt mélyen érinti, hogy le akarunk lépni, de nem miattunk, hanem a szüleink miatt. Csak nekem fordult fel a gyomrom?  Gondolkodtam, mi bajom vele. Úgy beszél, mint egy szülő. Nem…..
eff 2012.06.03 15:51:13
@Tom-Tom90: Értem én, hogy non-stop, de mikor nyit? Azaz a globális világ fő jelszava a növekedés nyilván nem tarthat örökre, mert egy idő után a növekedés egyfajta önbecsapó folyamattá válik, és nagyot durran majd a végén. Mondjuk ez talán már most is létezik a világ modernebbik felén(Mo. is ide sorolható). De az alap, hogy reménykedjünk, és főleg tegyünk a legjobbért, ami mai globalizált agyunk alapján a legjobb. K*rvara átcsaptunk filozofálásba, közhelyekbe. Egy üveg lánchíd brandyvel, talán fél óra alatt megoldanánk a világ porblémáját, és egy új világot építenénk:-)
eff 2012.06.03 16:42:55
@Gamma Leonis: Ez már nagyon OFF:-) Nő vagy, milyen önálló önfenntartásról beszélsz, főleg egyedül, utódok nélkül?:-) Én sikerrel teljesítettem, egy 0-19 évig terjedő rettentő falusi létet, klasszikus értelembe véve majdhogynem önfenntartó. Utódok nélkül lehetetlen, a „madmaxben” meg főleg. Míg fiatal vagy és erős, rendben, de mikor fogatlan öregasszony leszel, és már képtelen vagy egy vasdarabbal verni a földet, és elkapni a tyúkot, akkor mi lesz, fényevés? Utódok kellenek, főleg egy nőnek, ez alap kód. Mondjuk én egy aljas ember vagyok, utálom a feminista, meg mindenféle női egyenjogúsági, dolgokat. A nő az család összetartója, a férfi meg a mozgatórugója, nélkülük nincs jövő :-)
eff 2012.06.03 16:58:47
@Gamma Leonis: Mikor volt ez trend?:-) Az emberszabásúak mindig közösségben éltek, és igen erős a gondoskodási hajlam. Mondjuk, nyílván voltak extrém esetek, de azok mentálisan gyenge egyedek lehettek. OFF hegyek:-)
  Olasz konyha magyar fűszerrel: Szabó Éva iparművész keresztezte a két kultúrát. A Kalocsáról származó művészt a népművészet mai alkalmazása foglalkoztatja, így hosszas munkával, ecsettel kifestette Aprilia Scarabeóját. A fotókon kalocsai népviseletben motorozik…..
eff 2012.05.09 16:23:15
@shiNIN: "Nincs is sisak. Én épp azt akartam beírni, hogy feltétlenül kell hozzá egy kalocsai mintás sisak :)
"
egy kiskorosi sisak, de kalocsi mintaval:-)
Számos okunk lehet rá, hogy tönkre akarjuk tenni az autónkat. Sok a pénzünk és költeni akarjuk, emberbaráti szeretetből támogatjuk a szerelőnket, be akarjuk a lízingcégnek bizonyítani, hogy csereérett, és millió más. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
eff 2012.03.15 12:22:33
@ColT: nanemá':-) Annyira nem kell félreérteni. Nem élünk fényesen, bár ez mindig viszonyítás kérdése. A "rabszolgámról" tudni kell, hogy nem egy pénznyelő. Mondjuk ez már nagyon magyarázkodás ízűnek fog hatni:-). Szolgám ridegen van tartva, de azért nem fenyegeti hamarosan a vég. Családi egyterünk aktuális "kötelező" szervize többe fájt mint szolgám aktuális állapot szintentartó minimális kúrája.
A félreértések véget: nem kínozom az autóm, de gépi mosóba hordom, sok kulcs, sok usb, meg a fene tudja még mi van a kulcstartómon. Rendszeresen az auchanos csomagokkal lököm be az ajtót, évente kb. 1x takaritom belül ki. Ezenkívül a folyadékokra is immel-ámmal figyelek. Vagy inkább sokat megyek, és nem tudom mikor kell cserélni. Kaszni elemek is leharcoltak, de ez a sok éves nagyvárosi használat. Télen kiállok a garázsból, és van úgy, hogy petyeg 10-15 percet, ellenben egyterünkkel ebben nincs ülés fűtés, de ebbe lehet dohányozni, mert család utál szolgámmal utazni. És még sorolhatnám, mert rengeteg van.
Amit nem csinálok a cikkben felsoroltak közül az a hülyegyerek zugatás magas fordulaton, gáz-fék-gáz-fék, száguldás, és idióta kínzások.
Mégegyszer: imádom ezt a kocsim, annak ellenére, hogy nem kimélem, mint egy hímes tojást:-)
  A magamfajta szentimentális jószágnak a sport (azon belül a kosárlabda) az a fajta utópia, amit a való életben szeretne mindenki. Tudom, hogy ki van velem, és azt is tudom, hogy soha sem fog cserbenhagyni. Tudom mi a célom, és hogy azt hogyan érhetem el. Tudom ki van…..
 Az indiai reklámpiac néha csodálatos anyagokat gurít elénk. Ne csak a vérgagyi bollywoodi giccsre gondoljanak, a milliárdos országban nem egy zseniális reklámszakember dolgozik. Mivel az ottani motorpiacot elfelejtette megcsapni a válság, számunkra hihetetlen, hétszámjegyű…..
Lenn a tanyán Vendégek 2011.07.10 08:43:00
Tarq az Alföldön nyaral, így a hét kicsit lazítósabb volt a szokásosnál. Leginkább takarítottam és rendezkedtem a hideg szobában, egész jól alakul, már lakható állapotba került. Szerencsém hogy van két segítőm is, akikben mindenre számíthatok. Jelenlétükkel olyan erőt és…..