Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Echnathon

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szerte az arab világban zajló forradalmakról annyi okos gondolat jelenik meg nap mint nap az interneten, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Gondoltam, én is leteszem a közmondásbeli két centemet a forradalmak leképződéséről a médiában és a nyugati reakciókról általában,…..
Echnathon 2011.03.15 09:42:45
@Idet:
-Egységes vagy nem egységes az iszlám a meghatározó még a szekularizáltnak nevezett országokban is. Amikor az arab világról beszéltem értelemszerűen nem értettem bele Iránt.
-Éppenséggel Irán a legjobb példa, hogy a sah szekularizált országából hogyan lehet vallási államot csinálni. A szélsőségeknek mindig nagyobb a hangja mint mint az átlag embernek.
- a szélsőségeknek igenis van társadalmi alapja. Nézd meg a keresztény üldözéseket a muszlim világban. Mindenütt csökken a keresztények létszáma.
- Nem értem honnan vetted, hogy a vallás nem olyan meghatározó mint 50évvel ezelőtt? Nem tűnt fel, hogy a kilengések jelentős hányada a péntek esti ima után volt?
- Egyiptomban az Iszlám Testvériséget csak karhatalommal lehetett távol tartani a hatalomtól. Egyes becslések szerint ha most lennének ott választások a mandátumok 20%-át megszereznék. Rossz rágondolni ha valahol 50% fölé kerülnének akkor mi lenne. Erre jó példa a Hamasz ami a győzelmet arra használta fel,hogy fegyveresen magához ragadja a kizárólagos hatalmat és fizikailag kiiktasson minden politikai ellenfelet.
A pályaudvar középcsarnoka. A világon számos nagy, szép és rendezett pályaudvar van. A "Birodalom vásárvárosa" azonban szinte túlzásba esett: 1915-ben adták át Európa legnagyobb fejpályaudvarát, hat csarnokban 23 vágánnyal, amihez hatalmas csarnokrendszer csatlakozik.…..