Regisztráció Blogot indítok
Adatok
febiha

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzetek Európája már a múlté, mivel elsősorban a nemzetállamok nem működnek már. Az EU problémáinak nagyobb része (a közös értékrend kiüresedése, a bürokratikus és a gazdasági érdekek tenyészete, a hatékony demokratikus mechanizmus - ráadásul büszkén vállalt - hiánya) is abból fakad, hogy maguk a…..
febiha 2018.09.15 09:06:29
@maxval balcán bircaman: ugyan már ki emelné föl a te kisemberedet? A Párt? A kormány? Németh Szilárd, főleg kulturális értelelemben? Szimplán csak hagyni kellene, hogy fölemelkedjen, ha van hozzá érkezése. Amúgy a lepusztuló állami oktatás és egy végtelenül suttyó ujburzsoázia a maga suttyó kulturális mintáival - a NER két alapvonásáról beszélnük - sem éppen a kisember felemelésének irányába mutat.
Nagyon vegyes érzelmeim vannak a hazai, gasztronómia területén dolgozó marketing szakemberekkel kapcsolatban. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy kezetráznék velük, a lenyűgöző munkájuk elismerése gyanánt, vagy csak egyszerűen lehánynám őket az undor miatt, ami akkor kap el, ha azt látom, hogy egy…..
Ő legalábbis nagyon azt akarja. ..
febiha 2018.07.30 07:32:25
@Jakab.gipsz: "érzéketlenek a nép szenvedésére." Azért a nagypolitika nem fájdalomabulancia. Bár csakugyan nem jó, ha sokan nem érzik jól magukat a bőrükben, de a direkt szenvedésre ma a farmakológia tudja inkább a megoldást, és sajnos az se mindig. A nagypolitikától inkább azt lehet várni, hogy viszonylag professzionálisan, pazarlásmentesen és a közjónak alárendelve intézze a költségvetési újraelosztást. Ez se kevés, és nálunk éppen nagyon nem így van. A lelkigondozás legyen az egyházaké, akinek viziói vannak az meg keressen föl egy pszichiátert.
Aki már élt (és gondolkodott is) a szocializmusban megtanulta, hogy vannak a hírek, de azok háttere sokkal érdekesebb lehet, viszont a legtöbb esetben a valódi történet több hír összevonásával rajzolódhat ki. Szóval lehetett akár így is! Jobbikot még a választások előtt 661 millió forintra…..
febiha 2018.07.17 09:31:59
@Nyírjeslakó: kétségtelen, erős ez a felfogás. Ám azért egy versenyelvűbb, kevesebb korrupt állami újraelosztásra épülő rendszernek nem csak az etxrém nyertesek - Musk, Branson és a hasonlók - a haszonélvezői. Különösebb zsenialitás nélkül, némi vállalkozói szellemmel és enyhe, de nem naív becsületességgel (pld. nem fosztom ki az első ügyfelemet/vevőmet) is lehet valaki sikeres. Legalábbis sikeresebb, mint egy frusztráló, idióta és mérgező fönökökkel súlyosbított állami sóhivatali állásban. Én legalábbis elég sok ilyet ismerek. Igaz, valamennyi szerencse is kell néha. Ám sajnos nálunk 1990 nem elsősorban a vállalkozás szabadságát, hanem az állami források fosztogatásának a szabadságát hozta csak el, ismert eredménnyel. 2010-ben aztán ez újabb lendületet kapott. Így lett a magyar sikertörténet lőrincbarát meg a nemzeti vő története.
Még egy év van hátra az európai parlamenti választásig, de Viktor már izzítja a kampányt. Kérdezhetnénk, hogy minek, hiszen ez a kóceráj egyike a legfeleslegesebb intézményeknek, amelyet az is bizonyít, hogy csupa levitézlett idiótából áll. Viszont jól fizet a valamiért munkának nevezett…..
Egy általam nagyra becsült liberális politológus írja nekem a Heti Válasz print kiadásának bezárása nyomán: "Orbán adta, Orbán elvette. A köztes időben volt szóvivője szerkesztette. Politikai funkciója az volt, hogy Orbán táborában tartsa a szegény, naiv konzervatív értelmiséget, akiknek a rezsim…..
Szelestey Lajos külpolitikai összefoglalója. ..
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=40K7AY9ztMw A végállomáson szállok fel a villamosra, bőven van ülőhely, alig vannak utasok. Kényelmesen lehet helyet választani, most jólesik leülni. De nem telik bele öt perc, s a szokásos full house alakul ki. Felszáll három japán turista. Egy negyvenes…..
  A lányom egy vidéki szakképző iskolába jár, amelyik egyébként egyházi fenntartású. Van olyan, mikor szívesen megy, van mikor nem. Elvan. Tegnap beszélgettünk. Persze a tanulásra terelődött a szó. Nem szeretnék az a stupid szülő lenni, aki végig kérdezi a tárgyakból kapott jegyeket és…..
febiha 2018.05.24 10:39:02
Az a szegény tanár nyilván kicsit túlnyomta a kurzust, feltehetően nem a legtájékozottabb és a megfelelési kényszer is erős lehet benne. Úgy negyven éve is voltak túlteljesítők, mindig rátettek még pár lapáttal az akkori vonalas szövegekre.

A propaganda - mármint a jó, azaz hatásos - olyan ellenséget keres, amelyik könnyen átélhetően gyűlölhető, létező negatív/fenyegető tulajdonságok miatt. Elnagyolt megközelítésben a muszlim bevándorló eléggé alkalmas erre, főleg hogy párszázezren 3 éve csak áttrekkoltak az országon. Ezért kicsit szőrszálhasogató azon elmélkedni, hogy milyen az albán/bosnyák/egyiptomi/szaudi iszlám világ. Nyilván mindengyik nagyon más, de ez lényegtelen. Kell egy olyan ellenség, amelynek léte hitelesíti azt a narratívát, hogy "ellenséges, fenyegetésektől hemzsegő világ, a bevándorlók (és persze az őket rángató Soros) a vesztünket akarják, de semmi pánik, megvéd tőlük az Orbán..." Az ordas hazugság nem annyira az, hogy ez csakugyan fenyegetés, hanem az, hogy csak ez a fenyegetés. Valójában ugyanilyen fenyegetés a kormányzati tehetetlenség a hazai humántőke romlásával kapcsolatban, a vidéki reménytelenség, a házi oligarchák rendszerének versenytorzító hatása, az államrezon lényegévé váló pazarlás és tolvajlás, a magyar gazdaságnak a nemzetközi értékláncban történő megrekedése, nem függetlenül persze az előzőektől.

Ha én habonyárpi lennék, jót röhögnék azon, hogy többségében értelmesnek tűnő hozzászólók százai buzgón kommentelnek Tunézia meg Róma terrorfenyegetettségéről - mintha ez lenne a legfontosabb.
Az illiberalizmus valójában elég pontosan leírja azt a többséget, amely Magyarország kormánya mögött kétharmados parlamenti fölényt biztosít. Ez az a szó, amely a legjobban kifejezi ma azt a trendet, amely a honfoglalás óta velünk van: Magyarország kulturális megosztottságát. Legelőször a…..
febiha 2018.05.19 08:40:46
@444: "atlantista-transzatlantista pénzuralom"? A mészároslőrincista-orbánista pénzgyűjtögetés az véletlenül szintén nem pénzuralom? Ha nem, akkor miért pénzt gyűjtögetnek, és nem - mondjuk - dunai kavicsot vagy döglött légytetemeket? Pontosabb, jobban átgondolt definícók kellenének, nem szólamok puffogtatása.
2030-ban csodásan fogunk élni. De mi lesz velünk holnap? Miniszterelnöki álmok a valóság tükrében. Minden politikus beszédének legalább két olvasata van. Az Orbán Viktoréinak is. Egyrészt nézhetjük a szónoklatokat a lelkes hívek szemszögéből. Másrészt a hozzá kritikusan viszonyulókéból.…..
Márki-Zay Péter nagyon sikeres és fontos fél éven van túl, de nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy kiforratlan elképzeléseket felvonultató, zavaros szervezőgárdát maga mögött tudó, és ami a legrosszabb, az általa is kártékonynak tartott és leváltani akart (!) posztkommunista pártok által…..
Minthogy „a magyar nép leváltotta az ellenzéket”, kézenfekvő a feladat: annak az ellenzéknek a helyére kell lépni, „amely nemhogy a haza és a nemzet, de saját érdekében sem volt képes az összefogásra”. Jegyezzük meg ezt a 2018. április 21-ikei napot! Ezen a szombaton mutatkozott be Budapesten,…..
Talán nem evidens a kelet-ajropéer kavalkádban, hogy miért szavaz -- nem írom, hogy szavazzon, mert nem vagyok felelős mások gondolataiért sem, nemhogy a cselekedeteiért -- egy arch konzervatív a kormányváltásra; az a konzervatív, aki szerint nagyjából a XVIII. század közepétől lényegi kérdésekben…..
Villáminterjú Orbánnal, Németh Szilárd és az ebola között kell választani...
febiha 2018.03.28 09:05:49
@Gacsaj Pisti: no igen. Bödöcs tehetségtelen, meg még (noch dazu) aljas is. Németszilárd viszont például (naprimer) tehetséges, noch dazu tisztességes is. Kezdem érteni, köszönet az eligazításért.
Végéhez közeleg Lázár János megingathatatlannak hit politikai karrierje? Aligha, az utóbbi egy két hónap eseményei azonban csúnyán erodálták a nagyhatalmú kormányember tekintélyét. Összegyűjtöttük három plusz egy bizonyítékát annak, hogy billeg a szék a miniszter alatt. Az elbukott választás 2017…..
febiha 2018.03.10 10:19:43
@jajdehülyevagyok: ez tény, tudok róla. Igaz, csak a néhányszázmilliós ligában játszottak, nem a néhánytízmilliárdosban. Ezért gondoltam, hogy T. I. szédületes küzleti karrierje esetleg mégis inkább a NER-ben elfoglalt sajátos pozíciójával függhet össze, nem az eredeti családi vagyonnal. De lehet, hogy tévedek, és mindig örülök, ha tanulhatok.