Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AlgoFan

0 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jégkorong 3 éves a jégkorongblog 2010.11.08 07:00:00
Vagyunk kik, akarunk mit címmel írtunk bejegyzést 2007. november 8-án, lefektettük az alapokat, elindultunk. Új koncepciót 2008. november 8-án nem kellett fogalmaznunk, majd 2009. november 8-án egyebek közt erről beszéltünk: "Persze így is túlnőtt rajtunk az egész, olykor úgy…..
Hajrá Sport Club Felhívás 2009.10.24 22:07:00
A Csíkszeredai Sport Club Szurkolói Egyesülete elhatárolódik és elítéli az egyik újpesti szurkolót ért atrocitásokat. Az elkövetők nevében is elnézést kér, ilyen nem fordulhat elő, efféle cselekedetek teljes mértékben elítélendők...
Az automatikusan járó kétmérkőzéses eltiltáson túl a fegyelmi bizottság nem szankcionálta a 31 éves csatár fejre ütéseit. Márpedig a felvételek tanúsága szerint legalább az egyik eset szándékosnak tűnik. Emlékezetes, a játékvezető, az ellenőr és más helyszínen…..
AlgoFan 2009.09.17 15:50:24
@F. Kapus: Szerintem is páros lábbal kellett volna kivágni a csarnokból a szurkolót. És igen, kemény rendezői, szervezői, rendfenntartói stb. hiba volt ez. Sehol sem állítottam az ellenkezőjét.

@Kerusz: Hát ez a másik, amire szintén nincs elfogadható magyarázat.
Sokat gondolkodtam, hogy benyomjunk-e egy ilyen posztot, de aztán egyhangúlag megszavaztam, hogy igen, helye van a lemilblogon egy olyan bejegyzésnek, ahová kommentként az olvasók egy-egy (esetleg több), lehetőleg ne túl hosszú katonasztorit írhatnak, amelyek főszereplője a kommentelő…..
AlgoFan 2009.04.16 23:30:39
Tűzoltóknál szolgáltam sorkatonaként a nem baráti, de túlságosan is szomszédos országban.

A tisztek számomra ismeretlen okokból fontosabbnak tartották a masíroztatást, a díszlépést, mint a tömlő szakszerű kezelésének oktatását. Pedig...

No, egyszercsak elvittek végre bennünket, újoncokat a legelső bevetésre. Egy alig 30 éves szerkocsiban guggoltunk a sofőr és a víztartály között, és piros volt az arcunk a harci izgalomtól. Eszeveszett tempóban, kábé 40-nel kerülgettük a szekereket dombra fel és dombról le, míg megérkeztünk egy apró faluba. Lángolt a fél felszeg, csűröstől, gyümölcsfástól. Az egyik háznál a tata a mosztos kályha forró betétjét kivitte a fészerbe, hogy újratöltse, de addig is az egészet beállította a fűrészporba. Néró sem csinálta volna másképp. Szóval megjöttünk mi, bevetésre kész legények, leugráltunk a nyikorgó rozsdahalmazról és olthatnékunk támadt. Csak nem tudtuk ki kivel van, mi mire jó a kocsiban. Egy fasza díszlépést ugyan kivághattunk volna, de éreztük, hogy az összesereglett és pánikrohamokkal küszködő helybéliek ezt nem értékelnék. Míg az altisztek elrohantak jelentgetni az időközben a helyszínre érkező tiszteknek, kiterítettünk néhány tömlőt, találomra kettőt összekötöttünk, felszereltük egyik végét a kompresszorra, a másik végét a tűzre irányítottuk, és hadd szóljon. A nagynyomású vízsugár a szivány színeiben pompázott ahogy elegánsan átívelt a lángok fölött és túloldalt leterítette a fél vezérkart.

Másnap nem trappolással, hanem elméleti oktatással kezdödőtt a reggel.
Gábor fiam meghalt éjfélkor szívinfarktusban! – írta blogunknak sms-ben id. Ocskay Gábor, az Alba Volán ügyvezetője. A klub válogatott hokisa harmincnégy éves volt. Az MTI hírösszefoglalója szerint a játékosokat és a vezetőedzőt sokkolta a halálhír."Gábor éjfélkor…..
Története legnagyobb sikerét érte el a HC Csíkszereda, amikor söpréssel megnyerte a Mol Ligát. Kurkó Jánossal, a HC fő támogatójával beszélgettünk, minden szóba került.A szombati győzelem után nagy ünneplést csaptak. "A csapat, a támogatók és a szurkolók egy része a…..
AlgoFan 2009.02.18 20:54:53
Hm, román irányítás alatt álló klub vagyunk? És én ezt csak most tudom meg? Azbesztmegbaszta!

Na, akkor nézzük csak, miket hazudtak össze a részrahajló, uszító és félretájékoztató krónikások annó. Azt írja az egyik szőrös nyelvű magyar 1979-ben, hogy a helyi faipari vállalat (IPEIL) 1948-ban „átveszi” a CSC-t (azaz Csíkszereredai Sport Club, kimondani is szörnyű, hát még leírni). Erről a faipari vállalatról azt kell tudni, hogy valamilyen bukaresti központú anyavállalthoz tartozott és ráadásul egy román faipari minisztérium irányítja. Román miniszterrel az élen természetesen. Sokáig semmi említésre méltó nem történik, kivéve azt a jelentéktelen eseményt, amikor 1949-ben az IPEIL megnyeri a román bajnokságot. Aztán 1952-ben a kereskedelmi vállalatok létrehozzák az ősi román, Spartak nevű egyesületeket, jut egy belőle Csíkba is. A kereskedelmi vállalatok természtesen Bukaresthez kötődnek, és mindenki román. Még az is, aki magyar. Pont ebben az unalmas évben, a hivatalosan Avântul (magyarul, halkan: Lendület) névvel kacérkodó IPEIL egymásután nyeri meg a román bajnokságot és a városok kupáját. 1954-ben a pénzügy létrehozza a Progresult (Haladás), és megkezdi nyomulását a B-csoportban. A pénzügy, mint olyan Bukaresthez tartozik, a faccom érti ezt a sok Bukarest-függést. No de aztán a mezőgazdasági minisztérium (székhelye Bukarestben) 1956-ban a faipari tárca helyére lép. Valahol, valamelyik elvtárs pezsgőt vág az Avântulhoz (Lendület, ugyebár) és átkereszteli a szépen hangzó Recoltanak (Termés). Érdekes módon, már nem csak hoki van ennek a klubnak a műsorán, hanem műkorcsolya, sífutás meg hasonló egzotikus téli időtöltések. A névváltóztatást újabb bajnoki cím követi, a románok bosszúja állhat e mögött. Később visszaváltanak a Lendület névre, mittomén melyik román miatt. És most engedtessék meg egy kis szerzői jogsértés az 1956-as idénnyel kapcsolatosan: „Mivel a Bukaresti Voinţa (Akarat) megszüntette jégkorong szakosztályát, a gondolat, hogy vidéken indítsanak csapatot és a szövetkezeti hálózat központja támogassa ezt, életképesnek tűnt” (az idézet a Hoki a Hargita alján című kötetből, Boda Jenő írásából származik). Nahát, nahát, megint Bukarest és megint a románok. Ugorjunk egyet, de legyünk következetesek, és kavarjunk a szaron még egyet: „A VB évében a Lendületnek (...) nem sikerült a harmadik helynél fennebb kerülnie. Az 1972-73-as idény megint rossz csillagzat alatt indult az időközben Sportklub névre váltó együttes számára. Az együttes nem véletlenül cserélt nevet, hiszen Csíkszeredában megalakult a téli minőségi versenysportokkal foglalkozó Sportklub a Megyei Testnevelési és Sporttanács égisze alatt. A Sportklub hagyományokat felelevenítő kék-fehér színeket viselő csapatának az országos bajnokság csoportbeosztásait eldöntő Románia Kupán csak döntetlent (1-1) sikerült elérni a galaciakkal(...)” (idézet ugyanonnan, szerző Székedi Ferenc). A klub akkori elnöke letagadhatatlan román nevet viselt: Krausz Károly.

Ennyit a homályos, éppen ellopás alatt álló múltról.
AlgoFan 2009.02.18 21:25:34
A nagy érdeklődéssel várt hétfői ligaülésen gyakorlatilag semmi nem dőlt el. A csapatok átbeszélték az átbeszélendőket, és megállapodtak abban, hogy legfeljebb tíz csapat vehet részt a hat magyar és négy romániai együttest tömörítő interligában. Radványi Róbert…..
Olvasóink kérésére a címben és a kopfban nem írunk semmit arról, ki nyerte a Stanley Kupa-döntő ötödik mérkőzését, mert bizonyára vannak, akik izgulni szeretnének felvételről. De ha nem szeretnének, és kattintanak, akkor megtudnak mindent egyből.        …..
AlgoFan 2008.06.03 21:18:19
Sykora fogadkozásáról itt olvasható egy remek írás:

www.freep.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080603/SPORTS05/806030357/1048

Hogy a második OT vége előtt Sykora megkocogtatta a plexit és kiszólt az NBC riporterének: "be fogok találni". A következő játékrészben ezt meg is ejtette. Mire a riporter, "szavatartó ember vagy". :D
Több száz játékos anyagát néztük át, most az a dolgom, hogy visszautazzak a tengerentúlra, és megkeressem azokat, akik erősítést jelentenének az Alba Volán számára, mondta blogunknak Ted Sator vezetőedző a klub hivatalos sajtótájékoztatója után. Elképzelhető, hogy a…..
Ma 17 óráig 8+1 csapat jelezte, hogy indulna az első osztályú bajnokság 2008/09-es szezonjában, tájékoztatott a szövetség. Az előnevezés nem feltétele a véglegesnek.A csapatok a következők: Ferencváros, UTE, Miskolci Jegesmedvék, Dunaújvárosi Acélbikák, SC Csíkszereda,…..
AlgoFan 2008.05.15 21:17:25
A Steaua tényleg tett egy tétova lépést az OB1 irányába, de ezt a legfelsőbb szinten nem igazán látják jó ötletnek.

Senkit sem akarok untatni, de hadd mondjak el egy-két dolgot, a Steaua (a csillag - magyarul) a hadsereg sportklubja, egy tábornok a főnök (Boroi, valamikor nagyszerű atléta volt). A hoki szakosztály vezetője (Carlan) a csíki csapatok eredményei láttán kezdett tapogatózni az OB1 irányába. Hivatalosan erről sosem beszélt, a sajtónak mindig azt adta elő, hogy a szlovák vagy az ukrán bajnokságban szeretnének indulni. Merthogy: Romániában a Steaua sokat jelent, a legnagyobb sportklub, amely gyakorlatilag minden sportágban bizonyított. A hadsereg és ezen keresztül az állam pénze mindig korlátlanul állt rendelkezésére. Ez mostanra megváltozott, évről-évre vékonyabban csordogál a zseton - de még nem kell őket sajnálni.

A Steaua román szimbólum. Ilyen helyzetben nehezen adható elő a sajtóban, hogy a román szimbólum hokicsapata az utált magyaroknál előszobázik.

Amikor kiderült, hogy a liga rábólintott a jelentkezésére, a román sportsajtó azonnal lecsapott a sztorira. Carlan valahol külföldön kereste az új játékosokat, így hát Boroit hívták fel. Egyáltalán nem örvendett a sajtó érdeklődésének, nyilatkozott egy nagy semmit, egy órával később pedig arra kérte a firkászokat, hogy ne írjanak semmit. Írtak. Ez neki sok volt, hisztizett egy kört és kihátrált Carlan mögül. Boroi valószínűleg fél a főnökeitől, a sajtótól, szurkolóitól. Tudja ő miért.
Nem a 2007-es vb elődöntői következnek, az csak a látszat. A két simának várt meccsen simán nyertek az erősebbek, az éles csatákat hosszabbításban húzták be az északiak, a svédek és a finnek is másodszor győzték le ellenfelüket néhány napon belül.A svédek csehek elleni…..
Az elmúlt hetekben nagyon sok új hokibarát született Magyarországon. Ez nagy dolog. Jó lenne megtartani őket a sportág mellett, elkötelezettként. Mit kell ehhez tenni? És mi szükséges ahhoz, hogy a világ legjobb sportja fejlődni tudjon Magyarországon? Egyáltalán, hol tart most?…..
Ahogy már megszokhattuk, tegnap is érdekes és súlyos következményekkel járó eredmények születtek az A csoportos világbajnokságon. Már csak egy nem is teljes középdöntős kör van, de nincs érdektelen csata, mindegyiknek hatalmas a tétje.Menjünk sorjában. Először is a…..
Rendkívül fontos döntések születtek a hétfői ligaértékezleten. Ha minden úgy alakul, ahogy a klubok elhatározták, a magyar bajnokság 2008/09-es szezonjában sok pozitív változás lesz az előző, kicsit viharos és zűrzavaros évhez képest.Rég nem látott mennyiségű…..
AlgoFan 2008.04.30 10:07:44
A legnagyobb román sportnapilap is lecsapott a sztorira:
www.prosport.ro/alte-sporturi/alte-sporturi/steaua-spre-ungaria-2595624
A már ismert részletek mellett annyi az új elem a történetben, hogy idézi a két potenciális újonc vezetőit is.

Kopacz Zoltán, a Progym alelnöke: - Megtiszteltetés számunkra ott játszani, ez nagyon fontos mind a klub, mind pedig a játékosok szempontjából. Elmondja továbbá, hogy már régóta vágytak erre, és hogy ebből a romániai hoki is nyerhet.

A CSA Steaua elnöke, Gheorghe Boroi visszafogottan nyilatkozik: - Kissé meglepődtünk. Két hét áll rendelkezésünkre, hogy eldöntsük mit teszünk. Mindenekelőtt egy ütőképes csapatot kell összeállítanunk, ugyanis nem szeretnénk a boxzsák szerepét betölteni.

Az írás nyilván nem tér ki rá, de háttérinfókból tudom, hogy a meglepetésük abból származik, hogy egyáltalán nem számítottak pozitív válaszra. Már előre bekészítették maguknak a heves hangvételű elutasítást, és már arra készültek lelkileg, hogy Ukrajna vagy Szlováka irányába tájékozódjanak. Azt azért ők is tudják, hogy az utóbbira elenyésző az esélyük.
Néhány órával ezelőtt azt kértük a válogatottól, ha másképpen nem megy, nyomjuk le izomból a japánokat. Ennél sokkal többet tettek. A sikerhez persze kellett egy lengyel is. De: jobb egy keserédes győzelem, mint egy emelt fővel viselt vereség. Elemző írásunk végén Pat Cortina…..
A román válogatott és a Dab.extra.hu veterán hátvédje a divízió 2-es világbajnokság után bejelentette, visszavonul. A székely jégkorong emblematikus figurája 38 éves.A Csíki Hírlap internetes kiadása vb-összefoglaló anyagának részeként közölte a hírt. A gyergyói…..
A Progym Gyergyószentmiklós elhatározta, megcélozza az OB 1-es tagságot. Így a két erdélyi klub mellé harmadik is csatlakozhatna a jövő évi magyar bajnokságban.Ez persze még csak terv, de a szándék komoly. Lázár Ernő szakosztályelnöktől megtudtuk, elkészítették a…..
A román szövetségi kapitány kijelölte bő keretét a divízió 2-es világbajnokságra. A túlnyomórészt magyar játékosok alkotta együttes április 2-án Kaposváron Magyarországgal is megmérkőzik.A HC Csíkszereda adja a legtöbb hokistát, szám szerint nyolcat, eggyel kevesebb…..
A magyarországi csapatok 3-2-es győzelmével értek véget a mai meccsek. Hiába nyert az SC Csíkszereda két harmadot is az Alba Volán ellen, a középsőben hármat kapott.      A Sport Club sokkal komolyabb ellenállást tanúsított, mint az előző napon. A…..