Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wobe

723 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazai alternatív zenei élet korfája elkeserítő. Habár mindig jönnek újabb és újabb együttesek, a nagyszínpadokat továbbra is azok a zenekarok uralják, akik régebb óta vannak a pályán, mint mi a világon. A hagyományos, szöveg centrikus magyar zene gyökeres átalakulásokon…..
KERET Osonó Poszták interjú 2013.05.09 13:08:47
Az Osonó Poszáták zenekar üde színvolt a magyar alternatív palettáján. Jazzes beatek, dögös basszus-grooveok és kellemes hegedűtémák társulnak az alteres szövegekhez. Az évek alatt sok változáson átesett zenekart próbahelyükön kérdeztük a közelmúlt beli tagváltásokról,…..
Ennek a padlizsánnak olyan komoly sikersztorija van, hogy Hannah Montana elbújhat mögötte. Úgy kezdődött, hogy a Pannónia utcai Punjab Tandoori indiai étteremben beleszerettünk a kedvesemmel, és egy idő után gyakorlatilag emiatt jártunk vissza Budapestre. Na jó, a barátok és a család miatt is, de a…..
Oké, beismerem, új év első napján marokkói specialitást készíteni nem túl ortodox dolog, dehát végül is láttunk mi már karón varjút itt a 10 perc kavarás rovatban. Ha avokádóból csinálhattunk csokihabot, miért ne készíthetnénk ünnepi tagine-t? És egyébként is, a…..
Még a legjobb jókislány is tudja, hogy időnként igenis szükség van egy kis bűnözésre. Tudom, tudom, az ünnepek után mindenki elszánt diétahadjáratot indított a domborulatai ellen, de ez a tészta – teljeskiőrlésű liszttel, hús nélkül, tejszín, vagy zsíros sajt nélkül –…..
Az elmúlt évek során Sena nevét legtöbben az Irie Maffiával kapcsolták össze. Ő az a csodálatos színpadi jelenléttel bíró ghánai lány, aki nélkül ez az egész projekt elképzelhetetlen volna. A különféle felállásokban különféle zsánerű zenékkel hódító banda alakulása…..
Ezen a héten volt a nemzetközi törölköző nap, így természetesen Natinak is meg kellett emlékeznia arról az emberről, aki választ adott a világ nagy kérdésére az univerzumról meg mindenről! Útikalauz stopposoknak és hóban rekedteknek. ..
Február végén jelent meg a Vad Fruttik legújabb EP-je, a Pipacs. A három új dalról, a kislemez előkészületeiről, az új klipről és a hamarosan érkező nagylemezről faggattuk a banda frontemberét, Likó Marcellt az Akváriumban a dupla EP bemutató koncertjük előtt. A korábbi…..
A Rézangyal jóvoltából Áron fél évig úgy élhet TAG-ként az Ó utcai partykérójában, mint a kiskirályok. A kecó mindennel fel van szerelve, és minden nap buli van! Ottjártunkkor épp egy pókerparty készült a Mary PopKids-es srácokkal. De ez még semmi, a legjobb hír még hátra…..
Egy nappal az online premier előtt a The [Hated] Tomorrow vendégül látta a sajtó képviselőit, valamint a szűk baráti körüket és az 'Anyáddal' klip szereplőit a Bem Moziban, hogy együtt megnézzük először a majdnem 6 perces kisfilmet. Bár mi tök másra számítottunk, nagyon…..
KERET The Fault In Hángöri 2013.02.18 15:05:35
Nati nem áll le, ezúttal John Green egyik sikerkönyvét vette górcső alá, mely bár magyarul még nem jelent meg, a borítójával már egészen biztosan találkoztatok valahol az interneten. Egy biztos, szem nem marad szárazon, nade részletek majd a videóban. ..
Szerkesztőségünk kétharmada teljesen véletlenül keveredett le a Song-Óra koncertsorozat második eseményére, de annyira megtetszett, hogy a harmadikra már kamerával mentünk. A projekt megálmodójával, Songoro Fatimével beszélgettünk a magyar zenészek és képzőművészek közötti…..
Mostani receptünkben a jemeni Mokka városáról elnevezett ital kerül terítékre, ami az arab területeken eredendően erős kávét jelent, manapság azonban csokoládé- vagy kávéaromával késülő forró italok, vagy mint látni fogjuk, édességek ízesítésének jelölésére…..
KERET Wasabi Kht. interjú 2013.02.08 16:36:49
Még tavaly decemberben meghívást kaptunk a Wasabi Kht.-tól, hogy látogassunk el egy koncertjükre, és csináljunk velük egy interjút. Nem igazán tudtuk, mire számítsunk, de nem bántuk meg, az interjúban egy kisebb novellányi érdekesség szóba kerül, és a zenéjük is elnyerte a…..
Az esküvőnk napját az összes barátunk élete egyik legemlékezetesebb napjaként emlegeti, ám még mielőtt ezt valami “hűűű de romi” dolognak tekintenéd, elárulom: a ceremónia helyszínéül szolgáló hajón felszolgált burekásznak sokkal nagyobb sikere volt, mint a…..
Nagyjából húszéves voltam, amikor egy londoni karácsonyi kirándulás során beleszerettem Nigella főzőműsorába, aminek az lett az eredménye, hogy ha ő volt a tévében, nem voltam halandó elhagyni a szállodaszobát. Sem a kivilágított kirakatok, sem a musicalek, sem a partik nem…..
Sokan azt hiszik, hogy ebben a világban nincsenek igazi csodák, és varázsolni sem tud az ember fia-lánya. Hát nekem erre egy kétszavas válaszom van: csokoládé szuflé! Csoki szuflét készíteni olyan, mint megdörzsölni Aladdin lámpását, és életre kelteni a világ leghatalmasabb…..
Tudom, tudom, ez kábé úgy hangzik, mint a tejmentes sajt (pedig amúgy olyan is van, majd egyszer megosztom veletek), ám mivel rengetegen vannak, akik ilyen-olyan okoknál fogva nem szívesen esznek tojást (mint koleszterin parák, állatjogi ügyek) a rántottát viszont igen, úgy hiszem, ez…..
A kenyérsütést sokan legalább olyan ördöngösségnek képzelik el, mint mondjuk patrónus bűbájt alkalmazni, magas sarkúban megmászni a Csomolungmát, vagy meghagyni holnapra a kedvenc tortánk felét. De Steiner Kristóf tud egy szuperegyszerű receptet! Amikor ínycsiklandozó…..
Ezennel útnak indítanánk új rovatunkat, az Unikornisfuttatót, melyben új arcunk, Nati górcső alá vesz könyveket és aztán alaposan ki is értékeli azokat. Az irodalomtörténet legjobbjaitól a fanfiction-ök legményebb bugyráig számíthattok mindenre. Első alkalommal a 2012-es év…..
KERET The Gore-Gore Boys interjú 2013.01.15 21:12:32
Teljesen kiment a fejükből, hogy még tavaly májusban készítettünk egy könnyednek egyáltalán nem nevezhető interjút az osztrák The Gore-Gore Boys-zal. Azonban most, következő budapesti koncertjük alkalmából előkotortuk a fiókból, hiszen egy olyan videót, ahol Billy Idol egy…..
KERET A Banquet interjú 2013.01.13 20:56:32
A New Beat idén várhatóan még több és még ismertebb zenekarokat hoz el Budapestre, mint korábban bármikor. Tulajdonképpen a 2013-as magyar klubélet első külföldi fellépője a cseh A Banquet volt, akik szívesen fogadtak minket koncert előtt a Dürer Kert backstageben. Meséltek…..
Szószos húsételek Nálunk a szószos ételek csípősségét meg lehet választani. Három fokozat van a csípős (ez nagyon csípős) a közepes (magyar csípős) és a kicsit csípős.   Szószos csirkeételek Csirke curry Csirkemell darabok a hagyományos hagymás fűszeres…..
Tandori kemencében sült ételek   Tandori csirke Fűszerekkel ízesített yoghurtos szószban pácolt tandoori kemencében sült omlós csirkehúsFél csirke: 1560 HUFEgész csirke: 2560 HUF Csirke Tikka Csontnélküli csirkehús kockák joghurtos szószban pácolva, kemencében nyárson…..