Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anna Sussoger

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevallom,csalódottan mentem haza a vasárnap esti tüntetésről. Már másodszor nem sikerült kitűzni az EU-s zászlót, pedig a tömeg meglett volna hozzá. Persze kell olyan is, aki hergeli a többieket, hangulatfelelős, na de nem CSAK ilyenek kellenek. Benne volt az erő a tömegben és nem használta ki.…..
Anna Sussoger 2017.04.14 11:15:10
@H?P?: AdBlocker Ultimate van nálam, nem látom, amiről beszélsz.
Anna Sussoger 2017.04.14 11:26:20
@H?P?: Ja, most már látom. Nekem azért nem ugrált, mert nem használok egeret (vimfx).
Felnőtt fejjel gyakran hajlamosak vagyunk legyinteni, ha a gyerekek hajmeresztő történetekkel állnak elő, vagy ha nagy ötletektől bezsongva, váltig állítják, hogy tudnak valamit, amit mi nem. Pedig olykor nem árt félszemmel figyelni a csemetéket, mert előfordul, hogy nem a levegőbe beszélnek. Ha…..
Épp pár napja ért véget ért a Sober November kihívás, amely arra szolgált, hogy november hónapban próbálják ki az emberek, milyen egy hónapig nem inni. Természetesen ez a kezdeményezés nem a masszív alkoholistákat célozta meg, hanem azokat, akik mondjuk napi, heti szinten isznak 1-1 pohárral.  Ha…..
Anna Sussoger 2016.12.03 13:45:50
Vannak tapasztalt, géplekésésben verhetetlen utasok, a legnagyobbak be is számolnak a hőstettükről, leginkább a Homáron - köszönjük is nekik az inspirációt ehhez a poszthoz. De egy fergeteges lemaradáshoz nem kell túl szofisztikáltnak lenni, mi is néhány tök egyszerűen kivitelezhető megoldással…..
Anna Sussoger 2016.09.19 10:57:27
@Jó Estét: Tőlem eddig mindenhol kértek, mert a jeggyel csak te utazhatsz.
Tegnap rászántam magam és hosszú idő óta először utalások helyett csekken akartam befizetni egy szabad szemmel is látható összeghalmazt, ami a "rezsi és egyéb kiadások" kódnéven futott. Hogy miért jutottam el idáig? Rájöttem, hogy gyakorlatilag 3-4x több a havi számlavezetési költségem, ha minden…..
Szerintem Budapest legunikálisabb házszám és betűjel kombói találhatók a XIV. kerületi Kerepesi út 78-as számot viselő lápcsőházain. Olyanról már biztos hallottatok, hogy valahol a, b, c, meg d betűjel van a házszám mellett, de hogy cs, meg é!? Pedig bizony, a Kerepesi útnak ezen a szakaszán egész…..
Anna Sussoger 2016.05.06 12:04:50
@Utcabolond: De az dél- és nyugat-dunántúl.
Balogh Bertalan Oskolák 2016.02.29 06:10:04
Annyi mindent elmondtak már újságokban a hozzáértők, hogy azt hihetjük, a szóáradathoz már semmit sem lehet hozzátenni. De lehet. Nem szaporítani akarom a szót, hanem megemlíteni néhány benyomást, ami majdnem ötvenévi külföldi tartózkodás után egy-egy hazaruccanás alkalmával érinti az embert…..
Talán nem mindenki tudja, de a második világháború után Ausztria is négy megszállási övezetre volt osztva, mint Németország, Bécs pedig - éppúgy, ahogy Berlin - szektorokra. Ha a szovjetek kicsit tovább maradnak, 56-os menekültjeinknek nem lett volna esélyük nyugatra jutni. Szovjet katonai…..
Anna Sussoger 2016.01.24 10:25:03
@Tefan: Az Bécs zászlaja. Most is (ott nem tervez a főpolgármester újat): commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Vienna.svg
Vona elvállalta a pofozóbábu szerepét: Orbán azzal üti -- orosz kitartottság és korrupció --, ami ő maga. Ez, mint tudjuk, egy bevett fideszes trükk (egyébként pedig általában a diktatúráké). A rezsim megtalálta a helyet Vonának, ahogy korábban a posztkommereknek is, ő meg…..
Anna Sussoger 2015.12.17 08:50:57
@ursus artos: Nem csak a blogger hiszi.
Anna Sussoger 2015.12.17 09:42:21
@Ballib Cenzúra: Tehát ursus artos szerinted is téved. Mert nyilván a bloggeren kívül is vannak "GYurcsnyisták" meg "butábbik ballibek". Te mi vagy?
A 20. század gátépítéseinek köszönhetően egykoron virágzó települések kerültek teljesen víz alá és vitték a mélybe gazdag történelmüket és hagyományaikat is. A világ leggonoszabb városán pedig maga a természet állt bosszút. Santiago templom, Mexikó A dél-mexikói…..
Anna Sussoger 2015.11.20 13:48:01
Amikor a rém idegesítő pali elkezdte rágni a poharat, már tudtam, hogy helyben vagyunk, a Csillag születik oppardon Got Talent rálépett arra az útra, amit neki szántak a reality formátumgyárakban, és pontosan úgy működik, mint a bikicsunájozásra épített énekes tehetségkutatók.…..
Anna Sussoger 2015.10.12 00:12:56
@sixx: Igazad van, de így maradt egy pár érthetetlen komment…
Ma délelőtt újabb karambol világított rá az Andor utca és a Tétényi út kereszteződésének elhibázott forgalomszervezésére. Ezúttal a 7-es busszal ütközött egy kisáruszállító. A balesetnek sérültje is volt. A tavaly decemberi önkormányzati közmeghallgatásra írásban…..
Anna Sussoger 2015.07.16 13:31:46
@Pierr Kardán: Nyilván a „be lett nyújtvával” van bajod. De hogy mi, azt ugye te se tudod. És még ha tudod is, miért kellene, hogy mást is érdekeljen a te bajod?
 Lopni igazán akkor éri meg, ha ki sem nagyon derül a dolog.  Tolvaj pedig kétféle van. Az, aki kisipari módon dolgozik, elemel egy pénztárcát, esetleg feltör egy kocsit, aztán reménykedik, hogy egy darabig nem derül ki a dolog, vagy ha mégis, akkor, nem találnak rá. A másik…..
Anna Sussoger 2015.07.06 10:33:36
@Szelid sunmalac: Semmi ilyet nem mondtam. De azt tudjuk, hogy nokiás doboz nem volt. És nem ez volt az egyetlen a választásokra időzített hazugsága az ügyészségnek.
Anna Sussoger 2015.07.06 10:42:52
@Polgár Jenő Hivatal: Simon Gábor, Molnár Gyula pl. Én nem tudom, melyik mit csinált, de Molnárt asszem már jogerősen felmentették, és Simon is szabadlábon van.
Anna Sussoger 2015.07.06 10:56:43
@bértrollbosszantó_kovi1970: Oké. Azt azért várom, mikor fog Polt alatt egy fideszes szarka börtönbe kerülni (vagy egyáltalán eljárás mikor indul bármelyik ellen).
Mozi- és sci-fi rajongóként gondoltam összegyűjtök 10 olyan hibát, amit filmekben vétettek, de nehezen lehet őket észrevenni. Jöhetnek a kommentek és a még nagyobb hibák. 1) Különvélemény 2) Mátrix – Újratöltve 3) Árnyék nélkül 4) Star Trek: Kapcsolatfelvétel 5)…..
Ha már a miniszterelnök a halálbüntetés témáját erőlteti, akkor ne álljunk meg félúton, forgassuk vissza az európai civilizáció kerekét több évszázaddal, és bocsássunk vitára olyan témákat, melyekről a sötét középkorban elmaradt a társadalmi egyeztetés. A Szegedi…..
Nagy újévi akcióval rukkolt elő a Ryanair, kár, hogy a magyar utasokat nem kicsit nézik hülyének: ami Budapest irányába 9,99 euró, az innen kifelé indulva 5419 forint. Finoman szólva, igencsak furfangos árfolyamon számolnak. Januárra nem könnyű eladni a jegyeket, ezért a…..
Anna Sussoger 2015.01.04 11:44:41
Marie Curie pár héttel második Nobel-díja átvétele előtt nem örülhetett felhőtlenül: magánélete miatt támadások kereszttüzébe került, annyira, hogy házát is el kellett hagynia egy időre gyerekeivel. Albert Einstein ekkor írta neki együttérző levelét, arra biztatva, hogy ne foglalkozzon utálóival.…..
Anna Sussoger 2014.12.21 13:58:05
@bbocs2: Nade ha egyszer Illyés „lüktetést” írt, akkor hogyan máshogy idézhetné a blogger?
Kevéssé ismert tények híres emberekről, történelmi személyiségekről, és Brekiről a békáról. Akit mi Kleopátraként említünk, valójában a hetedik volt a sorban. VII. Kleopátraként uralkodott és apja a saját nagybátyja is volt egyben. Apja XII Ptolemaiosz, saját nővérét vette feleségül és tőle négy…..
Anna Sussoger 2014.11.16 05:00:19
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Az a baj, hogy kevered az írást és a kiejtést. A kedv után a -val/vel rag valóban csak -el, hiába írjuk -vel-nek (kedv-vel, de ejtve csak [kedv-el], ugyanígy bank-kal, de ejtve csak [bank-al]). De aki ennyire biztos magában, annak hiába is magyarázzuk. (Arról nem is beszélve, hogy a helyesíráson felesleges ennyit rugózni.)
Anna Sussoger 2014.11.17 13:51:44
@Terézágyú: Ez elemzési kérdés, nem ténykérdés. És sok beszélő bizony -al/el-nek elemzi, amit a helyesírásuk is mutat.
Sokszor látom az utcán egymás mellett sétáló pároknál, hogy a férfi ide-oda kerülgeti a hölgyet, nem tudván eldönteni, hogy melyik oldalán kell állnia. A válasz egészen az ókori római katonákig nyúlik vissza. Több oka is van annak, hogy miért hordták a katonák a kardot a…..
A 16. és 19. század között észak-afrikai fosztogatók dúlták Olaszország, Spanyolország, Francia, Portugália, ésatöbbi partvidékét, és annyi embert raboltak el, hogy rabszolgapiacok sorát látták el anyaggal. A téma kutatója, Robert Davis professzor szerint (Ohio-i Állami…..
Anna Sussoger 2014.08.07 12:33:22
@Deansdale: A berberek nagyon nem arabok.
1971. A Kelet-Pakisztáni népirtás idején egy katona ellenőrzi a megállított férfit, hogy körül van-e metélve. A hinduknál nem szokás...
Anna Sussoger 2014.07.05 12:17:18
@efi: A Sztaki híresen rossz szótár, sehol máshol nem találtam ilyen megfelelést a kane-re…
A képet a Nemzetközi Űrállomás éjjel-nappal működő kamerája készítette a Földünkről. Erről bővebb infót itt találsz. A fotót a Marson szolgáló Curiosity rover készítette 2014. január 31-én, 80 percel a marsi naplemente után. Ezt a képet is a Marson dolgozó…..
A jelenlegi krími szituáció rengeteg kérdést vet fel, de lehet érdemes kicsit távolabbról is megközelíteni és új perspektívát is bevonni az orosz-ukrán-EU-USA négyszögbe. Parag Khanna előadásában a háborúkat és erőszakot szító, politikai határokról való…..
Riadt hangvételű olvasói levelet kaptam a minap, aminek a sommázata címben olvasható kérdés volt. Az első hallásra nonszensznek tűnő felvetés írója azt hallotta, hogy az önkormányzatoknak egy nemrégiben történt törvényváltozás miatt jogukban áll magántulajdonban lévő…..
Anna Sussoger 2014.01.25 11:35:08
@csepke: Összekevered a helyesírást a nyelvvel. De ez nem a te hibád, az iskolában is összekeverik. A nyelvtanórán egyébként a helyesírás mellett pl. mondatelemzést tanulnak, meg a nyelvtani kategóriákról van szó, meg különböző stílusokról. Az súlyos hiba, hogy a standardtól eltérő nyelvváltozatokat „hibásnak”, „helytelennek” állítják be a tanárok, sőt a tankönyvek is.
Igen, málta fordítva „javította”, de az sem igaz a magyarra, amit te mondtál, hogy a médium volna az egyes szám, a média a többes. Ez a latinban van így, de az egy másik nyelv.
Anna Sussoger 2014.01.25 11:53:23
@csepke: A magyar sose használ más nyelvi többes számokat. Angolul a bacteria szót lehet a bacterium többes számaként használni, magyarul nem. Valaki egy ponton valamiért épp a média szót pécézte ki, hogy az többes számú volna, pedig nyilvánvalóan nem az, hiszen akkor úgy egyeztetnénk: A média hazudnak. De ilyet senki nem mond.
A nyelvészek megfigyelik, hogy az anyanyelvi beszélők hogyan beszélnek. Amit használnak, az van, amit nem, az nincs. Ennyire egyszerű.