Regisztráció Blogot indítok
Adatok
siorac75

7 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az otthoni fejlesztésű chilik jóval kevésbé nőnek. A legnagyobbak a kápia és a kaliforniai. Szépen fejlődik, de kicsi a Carolina, viszont nagyon szép az egyetlen túlélő Jolokia...
Chilinevelés 2017 Március végén 2017.03.31 22:13:20
Két hónap telt el az ültetés óta. Az ING-ben ideálisak a körülmények a chilik neveléséhez. Az 5. emeleten a verőfényes napsütésben nagyon szépen fejlődnek. Egy láda Habanero és egy láda Carolina növekszik ott. A képen a Carolina látható...
Chilinevelés 2017 Átültetés 2017.02.11 22:21:14
Ma végre kiültettük a palántákat ládákba. Gergőnek sok kápiája lesz, jut bőven Solymárra is. A Carolina 2 ládába került, 3-3 palánta, az egyik megy az ING be, ugyanígy a Habanero is, ők elég nyeszlettek, így az ING napfénye jót fog tenni neki. Jolokiából 1 árva palánta van, de jó nagy cserepet…..
Chilinevelés 2017 Alakul... 2017.01.28 23:31:22
Gergő paprikái nagyon beindultak. A többiek kezdenek felzárkózni, de a Jolokia még alszik...  Várjuk, hogy kibukkanjanak....
Chilinevelés 2017 Fürdőszoba 2017.01.27 21:20:01
11 nap várakozás után átvittem a dobozokat a fürdőszobába, a lakás legmelegebb pontjára. Itt 2 nap alatt megtörtént a csoda. Megindult a csírázás! Egyértelműen gergő palántái viszik a prímet. Viszont nagy örömünkre beindultak a többiek is, egy kivétellel: a Jolokia még alszik. Izgatottan várjuk,…..
Chilinevelés 2017 Az első csíra 2017.01.24 22:06:54
A dobozkák már töb, mint 10 napja sorakoznak az ablakban. Nehezen indul a csírázás. Az első kis kezdemény Gergő dobozában jelent meg, így övé az elsőszülött paprika. Tegnap sikerült vennünk egy kis szórófejes locsolót, így azzal gondozzuk a földet, hogy ne áztassuk el koncentrált locsolással.…..
Chilinevelés 2017 A kezdet 2017.01.13 23:08:06
2017. január 13., péntek:Néhány kis élet ma útjára indul: 6 db sárga Habanero, 6 db Chocolate bhut Jolokia, 6 db Carolina Reaper. A fiúk is kedvet kaptak paprikaültetéshez, így néhány kaliforniai és pár hosszú piros édes paprika magját kiszedték a vacsora maradványai közül, és elültették. Így most…..
A Facebook oldal egyik kedves követője - aki egyébként a blog rendszeres hozzászólója is - még a hét elején jelezte, hogy nagyon várja a november 24-ei napot: egyik nagy kedvencének szomorú évfordulója.Mint már többször elfordult az oldal életében: ilyenkor a…..
bodoky Mi jövünk, ők mennek 2009.08.28 02:01:00
A kormányzati hatalom közeledtét ünnepelte a Fidesz a Polgárok Házában. A  régi harcostársak hűségesküt tettek Orbánnak, és elvárásokat is megfogalmaztak számára. >>> Az eredeti verziót itt lehet olvasni >>> Ez jelent meg belőle az…..
Lehet, hogy az izomnövelő szerek nem csak a heréket zsugorítják, hanem az agyat is, Gábor leveléből legalábbis erre következtethetünk. A felkar kerülete egyenesen, a hajhossz fordítottan arányos az agresszivitással. Nem kell sokat számolgatni tehát ahhoz, hogy sejtsük, most sem egy…..
siorac75 2009.07.03 14:04:27
@Robpitt: Amikor a nagyobbik fiam lepofozza a kissebbiket arra is azt mondom: "akkor sem bánthatod, ha elveszi a játékodat. Ne hagyd hogy elvegye, de ne bántsd". Én nem vitatom, akár igazad is lehet az adott szituációban. Én azt nem értem, hogy miért köcsög buzi akit szájba kell rúgni. És miért nem férfi az, aki nem száll ki a kocsijából, ha egy kétajtós szekrény veri az ablakát. Hm?? Érdekelne a véleményed a dolognak erről a részéről, mert itt csak közlekedési elemzéseket olvastunk eddig.
siorac75 2009.07.03 14:28:10
@Robpitt: Megértem, hogy zord helyen nőttél fel. De ha te megértést vársz, akkor miért nem tanusitasz megértést más iránt? Mi van ha a dudálóst aznap rúgta ki a barátnője??
Miért nem elég neked visszadudálni? Miért kell kiszedni a kocsiból?? Aki egy ilyen helyzetben így elveszti a kontrollt az más élethelyzetben is rosszul fog reagálni. Vigyázz magadra tényleg, mert előbb utóbb belefutsz a Trabantos Rémbe.
Nagyon csalódottak lehetnek azok, akik bevették a TV2 hetek óta promózott szlogenjét, hogy péntek 13-án minden megváltozik a Csillagvirág Klinikán. A lassan csordogáló szappanoperából nem lett sem Vészhelyzet, sem 24, de még a Tűzvonalban forgatókönyvírói is csak röhögnek…..
Mint arról – sajnos pontatlanul – már beszámoltunk, 50%-os kedvezménnyel utazhat holnaptól vonaton Budapesten és környékén (a lenti térképen jelzett határok között), aki felmutatja autója forgalmiját, ha még érvényben lesz az autók szmogkorlátozása. Fontos tehát,…..
Miklós és kollégái szeretik a kalandot, az új, izgalmas dolgokat, ezért a megszokott ételszállítójuk helyett egy palacsintázóból rendelték ebédjüket. A képeket elnézve nem véletlenül vártak 2 óra 40 percet, el nem tudjuk képzelni mitől bír így kinézni egy pizza. Mondjuk…..
siorac75 2008.11.17 14:40:53
siorac75 2008.11.18 09:03:11
Ok, én azt hiszem, a Palacsinet témát lezárhatjuk, hibáztak, de elhangzottak olyan vélemények, hogy nyilván ez számít inkább kivételesnek. Pont.

Kukori! Az 1. pontban azt írtad, meggyőzhető vagy észérvekkel. Hadd próbáljam meg. A 2. pontban leírtak inkább emlékeztetnek szélsőjobb politikusok demagóg megnyilvánulásaira, mint hozzáértő véleményre.

"Fiktív pénzmozgások papírjai" ezt nem értem mi, és nyilván te sem. Itt igen is "valódi munka" folyik. Persze megfoghatóbb, ha valaki lisztből, vízből, kis élesztőből kenyeret csinál. De ha nem lennének traderek, pl. exportőr vállalatok nem tudnának mit kezdeni a valutáikkal, az importőrök hol vennének eurót, dollárt a forintjaikért, hjajj hol lennének a jó kis mocik, vagy bármi? Mert tudod a gazdaság globalizálódott, te is tőzsdézhetsz Amerikában ha akarsz, de csak úgy, ha az általad lenézett emberek dolgoznak.

A tőzsdei árak gyorsan változnak, ez sok emberben gerjeszti a vágyat, hogy gyorsan sok pénzhez jusson, nos ezek nem a traderek, hanem azok, akik a maguk vagy mások vagyonát kockáztatják a tőzsdéken, gyors haszon reményében. Ezt te is megteheted, nem kell ehhez tradernek lenni, mi nem ezért vagyunk itt, ez egy óriási félreértés.

Államcsőd nincs, de ha van, akkor abból nem lehet jól kijönni, esetleg olcsóbban megúszni, ha például nem veszel fel ész nélkül hitelt mindenre ami mozdítható. A NEVEDDEL pedig senki nem tud és nem is akar mit kezdeni, örülj, hogy nincs hiteled.

Persze, lehet, hogy nincs igazam, és mindez nem kell, és visszatérhetünk a transzferábilis rubelelszámolásra, és akkor minden igazságos lesz megint! Te azt szeretnéd?
Levelet kaptunk a Palacsinet-től, akikre még pénteken panaszkodtak Miklósék. A levélből megtudtuk, hogy a pizza nem tud megfordulni a dobozban, hogy a 2 és fél óra csúszást erős túlzásnak tartják, de azt is, hogy szerintük a vevőnek mindig igaza van. Kedves Homár! A…..