Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bor Ivó

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Elmebetegek 2007.01.24 17:02:00
Csupa elmebeteg film lesz ma, de legalább válogathatunk. De Niro pszichopata állatot játszik Scorsese filmjében, Nick Noltét akarja elintézni, ugye mennyi jól csengő név? A rettegés foka mindenkinek melegen ajánlott (TV2, 23:40). Persze rohadt későre rakták. Aztán egy…..
Azért naponta fél órában olyan, mintha meghúznánk egy flakon erdei fenyő illatú Bref Powert (Hanna Sural ajánlásával, persze), de fél perces videókká hígítva nincs is jobb ennél egy szürke délelőtt. A Youtube segítségével ráadásul egyetlen kattintással lezárhatjuk a minden…..
Csáp Géza Mennyi is az annyi? 2007.01.15 15:24:00
Nem szívesen lopunk a Színes Bulvár Laptól, Pécsről Budapestre utazva azonban megütötte a szemünket egy cím, amiben azt kürtölték világgá, hogy egymilliárdot kaszált a Nox, vagy valami hasonlót, erre azért felfigyeltünk, kaszinóban jártak, bejött a fekete?Nem, mint…..
Bor Ivó 2007.01.16 16:34:44
Downset 2007.01.16. 05:33:19

Az Irigy Hónaljmirigy meg Ganxta Zoli & Co. zenélnek egyébként, nem is rosszul (csak úgy drágább, meg nagyobb színpad kell).

marlington 2007.01.16. 08:36:16
A népzene-könnyűzene ötvözéséhez az Animának nem sok köze van, viszont már a 80-as évek elején megcsinálta a Gépfolklór, aztán később a Barbaró a zseniális Cziránku Sanyi bával. Csak akkor még folk-rocknak hívták, nem világzenének :-)

padlizsan ·
padlizsan.blogol.hu 2007.01.16. 09:18:57

Azért amit a millió dolláros fizetésű hollywoodi filmsztárok eljátszanak, azt simán eljászaná a nyíregyházi Csiky Gergely(?) színház bármelyik színésze, talán még jobban is. És akkor Kaposvárt még nem is említettem.

Aretuska 2007.01.16. 10:18:56:
"Valaki hallott már olyant egy zenész szájából, hogy húúúú mennyi pénzt kaptam az Artisjustól ?"
Én például igen, nem is egytől és nem is egyszer. Sok zenekar ott bassza el, hogy nem adja le a számait az Artisjusnak, így nem is kap jogdíjat. Pedig ingyen van (legalábbis pár éve még ingyen volt), és elég leadni egy CD-t vagy kazettát.
Egyébként tényleg igaz, hogy a jogdíjból az előadó is kap, mivel van előadói jogdíj (royalty) is.

Hanghordozó és pénz: a legtöbbet a kereskedő keresi rajta, általában a vételár 50-60%-a marad az ő zsebében. A maradék 40% nagy részét lenyúlja a kiadó + a terjesztő (nagyker), a zenész nem lát belőle, csak 5-10%-ot (meg kb. ennyi a hanghordozó előállítási költsége is, CD-nként tokkal-vonóval-borítóval 200-400 Ft, borítóminőségtől + gyártási darabszámtól függően).

Más.
A magyar nóta (egy rész legalábbis) bizony minőségi zene, ezt olyan zeneművészek is elismerték, mint a nemrég elhunyt Yehudi Menuhin, aki cigányzenét (pontosabban magyar nótát) hallgatni járt Budapestre, konkrétan a Mátyás pincébe, és azt mondta, hogy nagyon szeretne ő annyira jól játszani hegedűn, mint Járóka Sándor (az öreg).
Pedig őt (YM-t) tartották akkoriban a világ legjobb hegedűsének. Mások.
És tényleg nagyon sok virtuóz zenész van a cigányzenészek közt, más hangszeren is (klarinét, cimbalom, tárogató).
Minden küzdelem véget ér egyszer. Önök eldöntötték, ki volt a legjobb bortermelő Magyarországon 2006-ban. A leadott voksokból kiderül az is, hogy olvasóink főként Egerért rajonganak, de nem vetik meg Tokajt és Villányt sem. Összesen 324-en szavaztak, és az előzetes lista nem…..
December erős hónapja volt Tokajnak a borvilágsajtóban. A brit Decanter hemzsegett a tokajiemlítésektől, a New York Timesban terjedelmes és alapos cikk foglalkozott a vidékkel és boraival. Végül egy a dugósság elhárításával foglalkozó izgalmas sufni-kísérletsorozatban bukkant…..
Még szerencse, hogy Vágó István a Reggeliben bejelentette, hogy ezentúl nagyon nehéz lesz bekerülni a Legyen Ön is milliomosba, mert a műveltségi vetélkedőben ezúttal szinte leküzdhetetlen akadályok elé állítják a játékosokat: négy rossz megoldás közül kell kiválasztani azt…..
Azt állítom, hogy míg Magyarországon eléggé öles léptekkel fejlődik a bortudás – noha sok tanulnivalónk van még, ugye –, addig a pezsgőkultúra sehol sincsen. Magunk sem sokat foglalkozunk vele. Nem nagyon iszunk szpárklingot, vagy ha mégis, legfeljebb szilveszterkor és…..
w Amikor a hóhért 2006.12.28 10:00:00
Akasztják Szaddámot. De nem ám majd egyszer, hanem most: egy hónapon belül. Hirtelen halál.A legnagyobb hiba, amit diktátor elkövethet, az az, hogy megbukik. Sőt, az az egyetlen hiba, mert ha hatalmon marad, akkor a többi hibája nem derül ki, vagy erénnyé kovácsolható.…..
Gondolták volna: elkerülhetetlen, hogy 2006-ban is kiválassza a Magyar Bor Akadémia az év bortermelőjét. Most jutott eszünkbe, hogy tavaly ilyenkor már minden titkot tudtunk: Vincze Béla dicsőségéről december 7-én hullt le a lepel. Ezért tüstént érdeklődtünk a Magyar Borok…..
Történetében először osztott ki 100 pontot bornak az amerikai Wine & Spirits bormagazin. Ez a példátlan megtiszteltetés éppenséggel egy magyar bornak jutott ki – pontosabban egy 2,9-es alkohollal és 600 grammnyi maradékcukorral hömpölygő eszenciának, amelyet a Royal Tokaji…..
A Művelt Alkoholista Női agyvelő 2006.08.31 19:25:00
A soproni székhelyű Bormarketing Műhely Kht erősen nyomul mostanában, és mi ennek örülünk, mert érdekes kezdeményezések történnek. Mint például a kékfrankosnyár, amelynek sajna egyetlen eseményén sem vettünk részt, noha akadtak köztük tetszetősek. Vagy legutóbb az európai…..
Mindkét palackban bor lapul, az aranyszalagos ajándékként jött, a másik boltban vétetett. Az ország egyik lehetséges ékkövének gyümölcsei, habár az elsőt távol hazájától teszik palackba, ha jól tudom. Mégis nagyban eltérnek egymástól, árban kábé négyszeresen. Ez…..
A badacsonyörsi székhelyű Varga Pincészet nemcsak a legnagyobbá nőtte ki magát Magyarországon - vagy a legnagyobbak egyikévé, mert nemrég még úgy tudtuk, a termelését csaknem teljes egészében német piacon értékesítő Danubiana hektoliterben erősebb -, hanem ő is költi a…..
A Varga-féle újborvilágcsúcsról jutott eszembe, hogy még egy bozsolékategóriában biztosan bújkál Guinness-rekord Magyarországon: a kereskedelmi forgalomban lévő legrégebbi bozsolé kategóriájában. A hétvégén 2002-es Beaujolais Nouveau-t figyeltem le egy hipermarketben, de…..
Van ez a Magyar Bormarketing Konzorcium - nem tévesztendő össze sem a Bormarketing Kht-val, sem az Agrármarketing Centrummal -, amely még tavasszal megígérte, tart egy nagyszabású kóstolót. Elsősorban azzal a céllal, hogy végre neves szaktekintélyek mondják meg sokat tapasztalt…..