Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prokontra

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A stréber tanuló mindent megtesz, hogy a tanárnak eszébe jusson.”(#huncutkocsismate)  Írhattuk volna azt is, hogy serteperte nyaligép. Vagy Mr. Plusznyali, de most már mindegy. Derék polgármesterünk ugyanis a csömöri kamunépszavazási páros-hakni után idehaza is beindult s mint Bagarja, a béke és…..
prokontra 2016.09.19 12:43:32
" Szakemberek szerint nemcsak a diktátor beteg, hanem azok is, akik kiszolgálják. Ezek az emberek elveszítik a lelki tartásukat, önállóságukat, a diktátortól függ a lelkiállapotuk. Valóságos kiképzésen mennek át, amelynek során a vezér szabályosan idomítja, „betöri” őket, mint egy lovat. Kiirt belőlük minden önállóságot. Szeszélyesen csap le rájuk vagy dicséri meg őket. A kolbász és az ostor módszerével alakítja ki a feltétlen engedelmességet. A munkatársait szolgákká alacsonyítja le, akik a félelem és a rettegés légkörében élnek. Mivel ettől szabadulni szeretnének, lesik a diktátor minden szavát, akaratát, hogy a dicséretét kiérdemeljék. Nemcsak gyenge lelki alkatról és összetört személyiségről van szó. Ezek az emberek egy idő után betegesen alkalmazkodnak. A diktátor fejével gondolkodnak, átváltoznak, kettős tudatuk alakul ki, kitalálják a vezér gondolatait, elveszítik saját énjüket, az önkontrolljukat, utánozzák a vezér szokásait, a beszédét, hanghordozását, az öltözködését. Szinte belebújnak a diktátor lelkébe a kényszeres hasonulás során, majdnem eggyé válnak vele, és a vezér ezt várja el tőlük. Gátlás és önálló gondolkodás nélküli zombikká, akarat nélküli gépekké válnak, elveszítik az erkölcsi érzéküket, bármire hajlandók. Felfüggesztik a lelkiismeret működését, olyanok, mintha programozva lennének. Nincs olyan hazugság, nincs olyan gazemberség, amivel ne lennének képesek azonosulni, vagy amit a diktátor parancsára ne hajtanának végre. Ezek az emberek életveszélyesek."

globalisvilag.com/2016/03/26/a-diktatorok-lelektana-a-tomegpszichozis-eszkozei/
Tegnapelőtt, csütörtökön megint képviselő-testületi ülés volt. Ennek egyik legfontosabb, sokunkat érintő döntése, hogy jelenleg nagyon úgy néz ki, adómentes marad az önkormányzati lakások bérlése. Azaz, az önkormányzat továbbra is biztosítja az önkormányzati lakások…..
A Biohub fejlesztés részeként végrehajtott sikeres bétasejt-beültetésről számolt be nemrégiben a Diabetes Research Institute. A 17 éves kora óta cukorbeteg Wendy Peacock jelenleg nem igényel külső inzulint, miközben gyönyörű vércukrai vannak. A fejlesztés vezetője, Camillo Ricordi és a…..
prokontra 2015.10.05 12:41:53
@kiskatka: Katka, Te tudod, hogy most milyen feltételekkel igényelhető inzulinpumpa? Én 1 milliós árnál tartok. Rég volt, igaz. Változott valamit?
Ha jól értem, az alábbi mondatokkal nem csak a menekülteknek, hanem nekünk, egyszerű itthoni népeknek is üzent hazánk "örökös miniszterelnöke": "... Személy szerint megértem ezt. De egyértelmű, hogy csak a biztonsághoz és emberi méltósághoz való jog alapjog, a jobb élethez…..
Szép is ez. A mai nap „örömképe”: az Európai Unió zászlójával ellentétben a Kínai Népköztársaság lobogója kint lehet az önkormányzat épületén. Mert ugye Magyarország jobban teljesít, Józsefváros meg újjáépül. Nem utolsó sorban – soksok EU-s pénzből. Másik…..
prokontra 2015.07.26 21:45:00
Háromnegyed éve találgatják a XVIII. kerületben mivel vehette rá Ughy Attila fideszes polgármester a vele két évtizede kíméletlen harcban álló Mester László, korábbi szocialista település vezetőt arra, hogy a tavaly őszi polgármester választáson független jelöltként…..
"Azt hittem hogy csillámpala,pedig csak a Csillám vala.” Hét végi pihi, tévézzünk. Azt írja az újság – illetve, azt mondja az RTL Klub – hogy egymás embereit fizeti a józsefvárosi és a belvárosi fideszes önkormányzat. És ezt állítja az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért. Az ellenzéki…..
Csendélet Józsefvárosban – Vasárnap reggel a Práter utcában lócitromokat láttam. Nem vicc, komolyan. Az úttesten is, meg a járdán is. Azután találkoztam a lovakkal is, a Leonardo - Corvin sétány találkozásánál, talán tíz kisebb-nagyobb lovacska álldogált békésen az…..
prokontra 2014.09.04 19:42:39
A Práter utcában napokig filmforgatás volt, mindenféle állatsereglet részvételével. Betonon csattogtak a lovak, teherautónyi kutya jött-ment-ült a ketrecben. Értelemszerűen valahová üríteniük kellett. Képviselő Asszony ezeket a nyomokat tapasztalhatta. Javaslom, nézzen utána, hogy a filmesek kivel ( a kerülettel vagy a fővárossal ) szerződtek, és abban szerepel-e a forgatás közben keletkezett szerves és szervetlen hulladék eltávolítása. Lehet, hogy pont az önkormányzat felelőssége?

Más, hasonló: pár hete több nyilvános felületen szóvátettem, hogy a Práter-Szigony sarkáról elvitték a padokat, és érveltem azok szükségessége mellett. Ugyan az önkormányzati kommunikáció többször is leszögezte, hogy a "padtalanítás" lakossági kérés volt, később engedtek a nyomásnak, és ismét vannak padok a Spar előtt. ( Csak az ökör könzekvens - szerencsénkre. ) Természetesen azonnal megteltek a padok idősekkel, gyerekes anyákkal, - magam is kipróbáltam, fotóztam. Elhűltem viszont a "gondolkodni is lusta" hivatalnokok hanyagságán: egyetlen szeméttárolót sem helyeztek el a területen. Előrelátás, józanság, problémamegoldó képesség : zéró.

Új, friss: egy órája láttam a televízióban a tudósítást a volt Józsefvárosi Piac szemközti oldalán kialakult állapotokat, amelyet méltán nevezhetünk a töketlenség ordító példájának, Sára Botond alpolgármesterrel az élen. Nincs szó, nincs érv, nincs méltányosság, amely bocsánatos bűnné teszi azt, hogy 20-25-30 fokos melegben, a város közepén hetek óta bomló állattetemek, élelmiszer hulladék és minden egyéb érintetlenül hever, és naponta újabb és újabb, fertőzésveszélyes szemétheggyel gyarapszik. Senkit nem érdekel a vita, hogy kinek a felelőssége, ki nem csinálja ( a kerület, a főváros vagy magánvállalkozó? ), a szeméthegyet azonnal el kell szállítani onnan. Nem is értem, hol van ilyenkor a kerületi/fővárosi tisztiorvos, hol vannak a remek, szakértő képviselők, élen mondjuk Mindenhezértő Ferencz Orsolyával vagy Kaiser polgárőr-csapatával.
Problémamegoldás. Nem ismerik, nem akarják, nem csinálják - valószínű, nem is ezen szocializálódtak.

Józsefváros újáépül - szemétből, koszból, mocsokból, drogból, bűnből és felelőtlen bűnpártolásból.
prokontra 2014.09.04 19:45:01
A Szili Balázs vázolta Mátyás téri – rohadtul nem vidám, ámde annál jellemzőbb – problémák után (közben), azért én megemlíteném azt az apró észrevételt is, melyet a napokban a fészbukon találtam. (Egy hete íródott, névvel, mindennel.) A lényeg: a kommentelő…..
prokontra 2014.08.16 07:18:14
Majdnem a cikkel párhuzamosan írtam ismét Józsefváros fb-oldalára, kíváncsian várom a választ. Alább olvasható.

Tisztelt Szerkesztő! A Práter/Szigony utcai eltüntetett padokra szeretnék visszatérni: mikor kérdezték a lakosságot arról, hogy szükségesek-e a padok? Nem tudok arról, hogy akár a közeli, akár a távoli múltban képviselőnk bármiről is párbeszédet folytatott volna a lakossággal - valljuk be, ez nem is szokása. De hátha: megkérdezték-e a számos kerekesszékes lakost, akiket most úgy hoznak le a hozzátartozók levegőzni, hogy mellettük állnak akár órákig, vagy megállás nélkül tologatják őket? Megkérdezték-e a rengeteg idős embert, hogy jól esik-e nekik vásárlás, kutyasétáltatás közben elüldögélni, megpihenni kicsit? Megkérdezték-e a mozgássérülteket, fájdalommal közlekedőket, hogy hogyan cipelik haza a bevásárló szatyrot - számukra maratoninak tűnő távolságra? Megkérdezték-e - úgy általában - a panellakókat, hogy hol tudnak hűsölni a forróságban, ha Önök minden padot elhurcolnak a lakótelepről és környékéről? A sokszáz szülőt, akik lejönnek a gyermekeikkel kerékpározni, mozogni? A Práter utcai 16 emeletesek előtt és a Szigony utca SPAR előtti szakaszán hajdan mindig tele voltak a padok, a SPAR előtt gyermek rendezvényeket is tartottak. Szomszédok ültek ki beszélgetni, fagyizni, élénk közösségi élet folyt. Kedves Döntéshozó ( ki volt az?), átgondolta-e, hogy egy kisvárosnyi lélekszámú lakóteleptől vonta meg mindezeket a lehetőségeket, egyre élhetetlenebbé téve a környezetünket, lakóhelyünket? Kedves Szerkesztő! Mielőtt érvelésében felhozná az önkormányzati vezetés legújabb szlogenjét, miszerint " a padok és a köztéri wc-k hajléktalanvonzó tényezők", figyelmébe ajánlom, hogy itt sokezer lakos érdeke, életminősége áll szemben a hivatal emberi tényezőket semmibe vevő, "izomból büntetek" filozófiájával. Summa summarum: várjuk vissza a padokat! https://www.google.hu/.../data=!3m5!1e2!3m3!1s24353927...
prokontra 2014.08.16 07:24:47
Egy kedves - a házunkban lakó - hölgy is írt nekem, az Ő véleménye is fontos, ezért közzéteszem a párbeszédet, - név nélkül:

A Hölgy kommentje:
"valószínűnek tartom, hogy a kérés oka leginkább az volt, hogy az ott lévő padok nem az ott lakók pihenését szolgálták!!!...... szolgáltak inkább egyéb az ott lakókat zavaró mindenféle "szabad polgár" lakóteréül"

Válaszom:
"Lehet-e szembeállítani vagy hivatkozási alapnak tekinteni néhány utcalakó jelenlétét egy "kisváros" élhetőségével? Lehet-e úgy büntetni az utcalakókat, hogy közben minket, az itt élőket büntetnek? Tavaly, amikor fotókkal illusztrálva szóvátettem Józsefváros fb oldalán a környék elhanyagoltságát - beleértve a padokat is - egy héten belül itt voltak, nagy csinnadrattával festettek, karbantartottak. A SPAR előtt fotózkodtak (ez igen jól megy nekik) a képviselők a padfestésnél, amire nyilván egy csomó pénzt elköltöttek. Akkor még partner volt a lakosság, utána pedig épp azt kérték volna, hogy bontsák le a munkájuk eredményét? Jómagam gyakran üldögélésre kényszerültem a SPAR-nál, kivétel nélkül a szomszédos házak lakóival - kutyusaival együtt. Láttam olyan családot, akik a mozgássérült családtagjukkal minden délután lenn voltak. Név szerint ismertem a kutyákat , a gazdikat nem mindig Ami a Losonci tér-Práter utca környékét illeti - ahol az elszállított padokat tavaly óta nem pótolták - itt inkább kukázás céljából (figyelem: nem mindenki "csöves", vannak közöttük a környéken élő kisnyugdíjasok is!) bukkannak fel emberek, míg más részük - és ez a jelentősebb forgalom - a szemközti drogelosztós ház törzsvendégei. Namármost: évek óta utca-házszám szerint ismerjük a drogos házakat, az önkormányzat fb oldalán mindennaposak a panaszok ezzel kapcsolatban, felszámolni mégsem sikerült még egyiket sem. Vajon a mind gyakoribb eszeveszett zombi-tombolásért is a lakosság a felelős? Nem. Felelős érte úgy a rendőrség, mint az önkormányzat, akik a kékpont szapulásán kívül egyéb drogstratégiával még mindig nem álltak elő. A "szabad polgár" fogalmán nem igazán értem, hogy kikre gondoljak, meggyőződésem szerint mindketten azok lennénk. Jómagam - élve ezen jogommal - néha szeretnék "szabadon" leülni az utcán. Barátsággal üdvözlöm Önt is, és cuki kutyusát!"
Skóciából hazaérve valahogy nincs kedvem elmerülni az itthoni szarban, röviden vagy hosszan írni a vérgeci Kocsis-kommunikációról, ahogy a szocik aljadékságáról sem, meg az sem hoz lázba, hogy a kerület évek óta tartó pusztulását nyilvánosan szagolgassam. Csinálok mást,…..
Önkormányzati elismerésben részesült a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány. A JAT mini projekt pályázatról döntő Bizottság ülésén Alpolgármester Úr méltatta a Kék pont kerületi drogprevenciós munkáját. Külön méltatta a kerületi…..
prokontra 2014.07.04 16:06:09
@ultimahora1: Kedves ultimahora, sztem nincs itt semmi félreértés, és a fenti, utolsó bekezdéseddel is egyetértek.
Én ezt az egy mondatodat fűztem tovább (" Hogy egyébként manapság milyen eredményességgel jár el a rábízott ügyekben azt - bevallom - nem tudom,... ") azzal, hogy én minden esetben kaptam visszajelzést a rábízott ügyek kimeneteléről, tehát eredményesen végigviszi azokat, és arra is ügyel, hogy az érintett értesüljön arról.
Ennyi, nem több. :)
Barátsággal üdvözöllek.
Az előző posztban említésre került SZOBA A NYOLCBAN c. rendezvény, én ehhez fűzném hozzá saját észrevételeimet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! - ezzel fejezte be a TASZ a film bemutatójára szóló invitálást, melyet minden önkormányzati képviselő megkapott. A…..
Talán Vas Imre lesz az országgyűlési képviselőnk, talán nem, de megszólíttatott a jelenlegi képviselőnk, egyben polgármesterünk által, hogy segítsen újabb hajléktalanokat alkotni...mert senkit nem hagyunk az út szélén, belelökjük inkább az árokba! Tisztelt Képviselő Úr!…..
prokontra 2014.04.06 16:01:36
@vajdapeterutca: egyetértek, magam is erre gondoltam.
A Polgárok Házában tartott lakossági fórumon Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere azt a kérést fogalmazta meg Vas Imre országgyűlési képviselőhöz, aki ismét indul a Fidesz színeiben a mostani választáson, hogy segítsen olyan törvény megalkotásában, mely gyorsított…..
Megdöbbentő esetről kaptam tájékoztatást. Január végén, egy ügyfél foglalkoztatást helyettesítő támogatás iránt adott be kérelmet a Józsefvárosi Családtámogatási Irodához. 30 nap múltán kapott, no nem ellátást, hanem hiánypótlásról szóló értesítést. Kocsis Máté…..
Az elmúlt napok slágere, a Nagyvárad téri aluljáróban lefolytatott molinós kergetőzés után újabb érdekesség történt, ezúttal a Mátyás téren. A Kesztyűgyárban ma reggel jelentek meg ezek a különféle nevekkel felcímkézett kartondobozok. Pontosítva, FIDESZ-es képviselők…..
prokontra 2014.03.25 14:04:05
Úgy tűnik, nem egyedi jelenség a fenti. Tegnap magam is arról bizonyosodtam meg, hogy az önkormányzati szolgáltatók - a saját feladatkörük ellátása helyett - a választási előkészületekre lettek átcsoportosítva. A történet a következő: 61 éves, 45 év folyamatos munkaviszonnyal rendelkező megbízottam ( civil érdekvédelmi aktivista vagyok) januárban igényt nyújtott be aktív korúak ellátására. Életében először kért "kegyet" a méltóságos önkormányzattól, s - jegyezzük meg - 45 év alatt busásan befizette az államnak a segély kompenzációját. Az ügyintézési határidő 30 nap, hiánypótlásra való felszólítás határideje 8 nap. Várt. Várt. Várt. 35 nap múlva (!) felszólították hiánypótlásra: igazolja, hogy jelenleg miből él. Bravo! Mivel nem kap semmilyen ellátást, épp abból él! Telefonja kikapcsolva, ezáltal munkát keresni sem tud, az albérletéből kilóg a lába. Az ügy az irodavezető asszonyhoz került, aki 15 perc alatt módosította a papírokat, és egyszeri, rendkívüli, maximális összegű (15.000 Ft)-os segélyt állapított meg részére. Azután ügyfelem ismét várt. 3 hétig. Tegnap telefonon érdeklődtem az ügyintézőnél: a harmadik hónapja ellátatlan lakos mikor számíthat a törvény által előírt ellátás folyósítására? És most tessék figyelni, a válasz a következő volt: " Fogalmam sincs. Készülünk a választásokra, képzésekre járunk, jegyzőkönyv vezetők leszünk, nincs időnk az igények feldolgozására. Ha belefér, akkor e hónap végén kap valamit, ha nem, akkor csak április végén-május elején." Nos: szeretném felhívni a kerület földesurainak figyelmét a következőkre: 1. _ Nem kegyet gyakorolnak, és nem hűbéri jogokat osztogatnak akkor, amikor teljesítik a szociális ellátásokról szóló törvény előírásait._ 2. Milyen felhatalmazással állítanak fel prioritásokat a(z) - egyébként napi feladataiknak eleget tenni igyekvő - Családtámogatási Iroda dolgozóinak? 3. Nem lehetne-e a politikai tevékenységet nem hivatali dolgozókkal végeztetni? Aktivisták? Független civilek? Miért kell olyan dolgozókat bevonni a választási előkészületekbe, akiknek állása, megélhetése épp a megbízóiktól függ? 4. A legfontosabb kérdés: mi lesz azokkal a lakosokkal, akik emiatt hátrányt szenvednek? Ha még az a huncut huszonezer forint sem fog a zsebükben kuncogni - miközben sorra kapják a kilakoltatás rémét is meglebbentő felszólításokat? Már nem számolom, hogy évek óta hanyadszor tesszük fel ezt a kérdést. Várom a Tisztelt Polgármester Úr és a KT elképzeléseit a probléma megoldásáról. Őszig hátha kitalálnak valamit, ha már 4 évig nem tettek semmi érdemlegeset. Addig is: gyorsítsanak az ügymeneteken a Családsegítő Irodában (is). Menni fog?
prokontra 2014.03.26 11:32:57
@Révész Márta: Köszönöm válaszát. Időközben megbeszéltük élőben is. Üdv.
8ker Kavics 2014.02.15 11:41:36
Annyira szeretem ezt az időszakot - ami sajnos csak négy évente van -, a Választás Évét, hiszen ilyenkor fejeződik be minden felújítás, ilyenkor van rengeteg átadás, és tényleg, ilyenkor kicsit élhetőbbé is válik a környezet. Viszont a felújítást nem mindig köszönjük meg,…..
Az a tragédia folytán világosan kiderült, hogy az Önkormányzat nincsen felkészülve az ilyen „égető problémák” megoldására. Az esetleges ideiglenes elhelyezést biztosító lakások kijelölése és felújítása három hetet vett igénybe. Az utcára került emberek azonnali…..
prokontra 2014.01.13 01:31:38
@Szili Balázs: Jól értem, hogy 2-3 milliárd Ft pénzeszköze van a Vagyonkezelőnek, amit esetleg lakásfelújításokra is költhetne?
Érdekes nap volt a tegnapi. Előbb levelet hozott a posta Budaházy Gusztávtól (NégyHáz Egyesület), majd Kaiser képviselő úr kopogtatott az ajtón, közvélemény-kutatás (?) címén, de erről majd később. Budaházy Gusztávról röviden csak annyit, ő a Magdolna Negyed Program…..
prokontra 2013.11.30 01:03:53
Az élelmiszer adományt biztosító szervezettel megalakulásuk óta kapcsolatban vagyok. A tavaly karácsony előtti "osztás" alkalmával is felháborodott lakók kérdezgették itt is ott is: a szomszéd, az ismerős, a sógor miért, és én miért nem kapok? Talán emlékeznek a rendszeres olvasók, hogy az önkormányzat fb-oldalán is rákérdeztek emberek az elosztás szempontjaira, amit persze a szerkesztő elengedett a füle mellett. Akkor a Családtámogatási Iroda Vezetőjétől kaptam hivatalos és pontos tájékoztatást arról, hogy aktuálisan kiknek "jár" élelmiszer segély. Idén pl. - mint azt a jozsefvaros.hu-n olvashatjuk, a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők és a 60 év feletti (!) közgyógy ellátásban részesülők alkotják a célcsoportot.
Szóval: ha ez olyan megfontolás alapján működik, hogy minden évben kiválaszt az önkormi egy-egy kiscsoportot a rászorulók közül, talán 10-12 évente mindenkire sor kerül. Hogy ez milyen feszültség forrása lehet a legszegényebbek között, azt mindenki elképzelheti. Fokozom: ha a nyilvántartás is hiányos, megbízhatatlan (és persze az is, hisz eleve a lakások jelentős részéről arról sincs tudomása a Vagyonkezelőnek és a PM Hivatalnak, hogy azt kik lakják - ha lakják -, és honnan-hogyan csöppentek oda). De ezt már sokan, sokszor, sok helyen elmondtuk - meg is kapjuk érte rendszeresen a demagóg, összeférhetetlen, elmebeteg, stb. titulusainkat.
De térjünk vissza az adományosztás logikájához. Ami nincs. Miért is? A szervezet ugyanis 2012-ben még évente akár többször is szállított nagyobb mennyiségű élelmiszert oda, ahol ezt _igényelték_. Esetünkben _nem igényelték_. Nincs itt semmi gond, emelkedik az életszínvonal, bla-bla.
A valóság azonban az, hogy ebben az évben - látva, mekkora a baj az országban, _sokkal több cég, vállalkozó élt a felajánlás lehetőségével_ (!), ugyanakkor az elosztó szervezet az elmúlt évekhez képest sokszorosan több kérelmet kapott, olyannyira sokat, hogy képtelenek mindnek eleget tenni.
Nos, ha a fenti tényekre úgymond "ráfejel" az önkormányzat csekély problémamegoldó képessége (csináljunk valamit és pipáljuk ki), valamint az átláthatatlan bérlői nyilvántartás - hát így járunk.
Remélem, világos, hogy nem Budaházy Gusztávval van a baj.
8ker Szeptemberi vádirat 2013.09.13 00:44:08
Késő van, ideje kedveseim ágyba bújni, és ha rosszul viselkedtek, akkor mondok egy mesét is. Itt a házban, nem is olyan messze tőlünk, lent az udvaron, annak is valamelyik szegletben, most két ember, Tünde és Zoltán fázósan kuporodnak össze miközben szívják a Hungária névre…..
prokontra 2013.09.13 14:04:37
@városjáró: A család vsz. bűncselekmény áldozata. A sorsuk a továbbiakban a jegyzőn, az önkormin meg a rendőrségen múlik. Mondom én is a távolból, majdnem laikusként. Minden esetre érdemes lesz figyelni azt, hogy hogyan képesek a felsoroltak kezelni ezt a problémát, és milyen alternatívájuk lesz a károsultaknak.
Mármint a Tormay-szobor miatti magyarázkodást/kiállást, ugyanis miközben az indexnek most  azt mondták, az egész hepaj civil kezdeményezésre valósult meg, ezt a szoboravatásról szóló saját cikkükben elhallgatták. (Meg a polgi és Lezsák úr beszéltek, nyilván mint…..
prokontra 2013.09.07 11:37:48
Bár nem boldogít, de muszáj feltennem ide, hogy mindenki láthassa, más polgármester is tud rettentő tapír lenni. ..
Úgy tűnik, megtalálták akit kerestek (mármint közmédia-szakembert), mert pénteken előálltak az első sajátmárkás videóval, amit azóta 70-en néztek meg. Valami baki miatt a kerületi honlap csak beharangozza az anyagot, ami a kocsismate.hu-ra került fel, ott már hetvenen látták…..