Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Római kömény

0 bejegyzést írt és 179 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedvenc hírportálomról, blogomról van szó, ahol kötetlen stílusban, őszintén írhatott mindig a fiatal nemzeti konzervatív/jobboldali szerzőgárda. Vannak radiálisabbak, vannak nemzeti keresztények, nemzeti liberálisok, vannak univerzális fideszesek. Fenntartva, hogy véleményem…..
Római kömény 2012.06.14 16:14:33
Római kömény 2012.06.14 16:16:36
@OrangeOrder: Ja hogy nő vagy.

Tehát fideszes, agymosott ribanc.
         Mint azt maroz kolléga észrevételezte, egy bizonyos Nyírő Gyula nevű író újratemetését nem engedélyezték Romániában. Legalábbis a fél magyar internet szerint.    Nem tartják meg Nyirő Gyula író újratemetését vasárnap…..
Római kömény 2012.05.27 23:00:10
A mára kialakult, és történészeink munkája nyomán mind árnyaltabbá váló Horthy-kép, hála istennek, egyre kevésbé ad okot arra a vehemens tiltakozásra, amely a vasárnapi szoborállítást kíséri.  Persze, ez a tudományos Horthy-ábrázolás a szoborállításra sem ad okot,…..
Római kömény 2012.05.14 11:08:16
@Bogyó 2: Hogy te mekkora barom vagy...
Tetovált lányok 7x7 2012.05.02 13:15:00
..
Római kömény 2012.05.04 17:28:53
@bruhahahahihihi: Mese habbal, kiskomám. Szerintem még nőt sem láttál, nemhogy tetováltat.
Ma 4 éve, egy borgőzös estén alapítottuk meg a Kettős Mérce blogot. Bár, aki rendszeresen olvas minket, az nagyjából tudhatja, mit gondolunk a világ dolgairól, de mi most mégis valamifajta ars poeticát szeretnénk a következőkben megfogalmazni. Egy ars poeticát, aminek…..
Az utolsó, tavalyi népszámlálásról még nem találtam hasonló ábrát [Styxx] Örülünk, ha az olvasó veszi a fáradtságot és vendégposztot küld. Rothstein nicknevű kommentelőnk gyakran éles kirohanást intéz blogunk szerzői ellen, illetve a blog szellemiségével szemben.…..
Római kömény 2012.04.25 14:00:13
@bircaember maxval: Kisebbségellenes politika Magyarországon a Kádár-rendszerben?

Ahol újra megnyíltak a nemzetiségi iskolák, helyrepofozták a nemzetiségi gimnáziumokat, nemzetiségi rádió- és televízióadások indultak, támogatták a nemzetiségi újságokat és könyvkiadást, és a nemzetiségi vezetők parlamenti képviselők voltak?

Hol éltél te akkoriban, jóember?
Római kömény 2012.04.25 14:36:36
@bircaember maxval:

Szerb-horvát nyelvű rádióadás indítása: 1952
Német nyelvű rádióadás indítása: 1956
Szlovák nyelvű rádióadás indítása: 1974
Szlovén nyelvű rádióadás indítása: 1979
Román nyelvű rádióadás indítása: 1980

Német nemzetiségi tévéadás indítása: 1978
Szerb-horvát (majd külön szlovén is) nemzetiségi tévéadás indítása: 1978
Román nemzetiségi tévéadás indítása: 1981
Szlovák nemzetiségi tévéadás indítása: 1983

A rendszerváltás után ezek tovább bővültek, ill. "osztódtak", bár a körülmények nem lettek jobbak.

A Kádár-rendszerben kerültek ki a kétnyelvű helyiségnévtáblák, már a Rákosi-rendszerben (némileg paradox módon) támogatták a nemzetiségi folklórhagyományokat is. A számos nemzetiségi kiadványt sem kellene így leszólni, s pl. a szlovák Jakabné is többet tett képviselőként a magyarországi szlovákokért, mint azóta bárki.

Valós probléma volt, hogy a nemzetiségi iskolák többségében a reáltárgyakat magyarul tanították, talán hiba is, ezt elismerem.
Római kömény 2012.04.25 14:43:40
  A magyar kormány nem akarja végrehajtani a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét, miszerint kártérítés jár a vörös csillag viselése miatt elítélt munkáspárti politikusnak és ahhoz is ragaszkodik, hogy a kommunista diktatúra jelképeinek…..
Római kömény 2012.04.23 19:27:48
@◄ ♥♥♥ Niki ♥ cica ♥♥♥ ►: Én azt hiszem, itt befejezem, írj ide sokat, jó hivatkozási alap leszel a baloldalnak.
Római kömény 2012.04.23 19:37:38
@miro1: Nekem nem elvtársaim, Legfeljebb egykori elvtársaim.

A legnagyobb mértékben és a legborzalmasabb pazarlás mellett az MDF-KDNP-FKGP kormány privatizált. Istenem, Viktor is mennyit támadta őket!
Római kömény 2012.04.23 19:41:00
@Rajzfilmszemű: A KDNP a legjobb! Milyen harcos antiklerikális volt a mi drága jó Viktorunk!
Örülünk, Vincent? Pofa 2012.04.21 12:35:00
„…uti lingua nuncupassit, ita ius esto.” („…ahogy a nyelv szólott, úgy álljon fenn a jog.”) XII. táblás törvények, (6, 1) „A’ Száj Büdössége nehezebb másnak, mint magának, a’ kin vagyon.” Pápai Páriz Ferenc: Pax Corporis,…..
MarkóPista mi a fasz van veled mondd csak?Beteg vagy, vedd észre, remeg a lábad!Semmi okom nincs rá, hogy pezsgőt bontsak,Mer' amit látok meg amit hallok az gyalázat!(via)Egyszer volt, hol nem volt, a Wass Albert téren túl, de a rovásírás táblán innen, élt egyszer egy ellenzéki…..
Római kömény 2012.04.20 16:38:53
@Gábriel angyal: A kommunista mozgalom főbb politikai irányzatai: eurokommunista, marxista-leninista (ezen belül: trockista, "sztálinista", hodzsaista, maoista), anarcho-kommunista, tanácskommunista, luxemburgista stb.

Az általad felsorolt irányzatok viszont nem léteznek, csak néhány sötét náci fejében.
Római kömény 2012.04.20 16:58:38
@Gábriel angyal: Nem nagyon értenéd úgysem, mert buta vagy.
Római kömény 2012.04.20 17:13:18
@Gábriel angyal: Szerintem ez esetedben már reménytelen.
Debrecen nem ajándékba kapja a stadiont, megdolgoztak érte a debreceniek – állítja Orbán Viktor. A futballba rengeteg pénz áramlik, az akadémiák – köztük a miniszterelnöknek oly’ kedves felcsúti – soha nem látott forrásokhoz jutnak, az élvonalbeli klubok…..
Római kömény 2012.04.20 11:12:00
@dr. Bubó: A büdös komcsi, aki írta! Ja, Petőfi... Akkor, akkor, akkor ... vesszen Gyurcsány! Eladta az országot a burkus királynak!
 „Aki értelmesen néz a világra, arra a világ is értelmesen néz vissza." (Hegel)   A mellékhadszínterek – amilyen Schmitt Pál doktorija is – csinnadrattája eltakarja a főhadszíntereken folyó ütközeteket. A Schmitt-ügyben nem a plágium az igazi…..
 Az elnök és udvari dobosa (Mihalik Viktor) a "Hozzuk haza a külföldön harcoló lányainkat" program keretében beszabadul az Erotika Expó backstage-be, ahol Pityinger úr bemutatja, hogyan kell egy hölggyel kedvesen bánni és hamis ígéretekkel fűszerezve nagyon szépeket…..
Római kömény 2012.04.15 22:42:44
Aki azt hiszi, hogy a régi világ milyen klassz reklámmentes volt, téved. Szép példája ennek Halácsy Dezső A magyar városokért című könyve, mely 1940-ben jelent meg és mai szemmel igen csak fura, mennyire tele van hirdetésekkel. Ám az is igaz, hogy ma szemmel épp olyan…..
Római kömény 2012.04.12 13:32:59
Bármilyen hihetetlen is, egészen egyszerűen jókedvem kerekedett a Semmelweis Egyetem keddi sajtóanyagától. Ha jól értem, Schmitt Pál tényszerűen plagizált - a jelentés összefoglalója szerint "a dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul" -,…..
Mezőgazdasági Bizottság ellenőrző testülete, Ángyán József volt államtitkár: "Ki kapta a földet és miért? Meg kell mondani! (...) Ez védhetetlen. (...)" "Ez egy cégbirodalomnak, a Mezort cégbirodalomnak, a Lajta-Hanság Zrt-nek a leányvállalata. (...) A Mezort cégbirodalom egy…..
Az LMP sikerrel tematizálta az aktuálpolitikát és húzta csőbe a Fideszt azzal, hogy a plenáris ülésen kellett szavazniuk a képviselőknek a benyújtott ügynöktörvényükről.  Kívánhat ennél többet a legkisebb ellenzéki párt?Vajon melyik más utódállamban fordulhatott volna…..
Római kömény 2012.03.20 20:02:15
@Római kömény: Akarom mondani Martonyi.
Római kömény 2012.03.20 22:06:01
@fanatico: Ezek az iparágak Nyugat-Európában is szerkezeti problémákkal küszködtek, Skóciától Milánóig rozsdatemetőkké váltak. A hetvenes-nyolcvanas években súlyos recesszióval küszködött számos gazdaság, a magyar 1989 előtt egyetlen évben sem mutatott visszaesést. A privatizáció során több esetben a nyugati, konkurens cégek, állami segítséggel, mindenféle közvetítőtökön keresztül vásároltak meg hatalmas iparvállalatokat fillérekért az Antall-kormány idején, majd bezárták azokat, a piacbővüléssel pedig megmentették a saját termelésüket, forrásokat gyűjtöttek a modernizációra. A Lenin Kohászati Műveket pl. egy osztrák-ukrán konzorcium küldte a padlóra, miközben az 1977-82 között modernizált üzem semmivel sem volt korszerűtlenebb 1989-ben, mint pl. a linzi. Az átmeneti nehézségeket okos politikával túl lehetett volna élni. De beszélhetnénk konzervgyártásról, buszgyártásról, üveggyártásról stb. Ahol a nyugati tőke látott benne fantáziát, pillanatok alatt sikerült az iparágat világszínvonalra hozni, ahol nem - s esetleg a politika is a rombolás felé hatott - két pillanat alatt tönkretették.

Ha a Lenin Kohászati Művek kapott volna 1989-ben 10 milliárd forintot, s bezárhatta volna valamelyik konkurens olasz, osztrák vagy német céget, akkor most Miskolc virágozna. De a szarvasi kávéfőzőtől a paradicsomkonzerven át a híradástechnikai eszközökig ezernyi ilyen példa van.

De a legnagyobb kártétel a magyar mezőgazdaságban, Európa egyik leghatékonyabb ágazatában következett be. Ami ott történt, az rémálom, százezrek nyomorának forrása.

Inkább erről kellene beszélnünk, nem az ügynökökről, akik többnyire - kivételekkel - senkinek sem ártottak.
Római kömény 2012.03.20 22:39:44
@Viktus: A konzervgyárakat állami koordinációval hatalmas konzorciumba kellett volna tömöríteni, gyáranként egy termékre specializálni, teljes eladás helyett kisebbségi részvénycsomagot kellett volna tőzsdén értékesíteni, s ezzel is feltőkésíteni. Az alapanyaghoz meg kellett volna menteni a legjobb szövetkezeteket, nem eladni az állami gazdaságokat. A terméket éveken át rejtett dömpingáron kellett volna teríteni Közép-Európában vagy akár az oroszoknál, még az átmeenti veszteséget is felvállalva. Sajnos, sok a ha, s túl kevés az ész ebben az országban. Jelen voltam az ország egyik legjobb téeszének a szétverésénél, senki nem hallgatott az egyetlen értelmes mérnökre (akit persze "elüldöztek" a faluból), ma az egykoron virágzó falu haldoklik, a többség napszámba jár néhány vezetőből és privatizátorból lett nagygazdához, akik azóta mélymagyarok lettek. A termelési érték a '89-esnek a tizede lehet kb. Az egész környék parlagon. Most már inkább adnák el az első osztráknak, az is jobb lenne. A földet nem lehet elvinni, és a parlagterületet sem lehet tovább zülleszteni.

Mielőtt valaki hülyének néz, ma a magyar meggy maradéka német konzervgyárakba kerül, ahol méretgazdaságosan, de egyáltalán nem hipermodern technikával előállítják az olcsó konzerveket, amit a Lidlben megvásárolunk. A haszon Németországban csapódik le. Ezt 1991-ben megjósolta a néhány megfélemlítésre immunis szakember. Persze a sok barom kisgazdával nem lehetett beszélni.

Egyébként a szlovákok, a lengyelek, a keletnémetek nem verték szét a téeszeket, ill. okosan alakították át őket, ezért iszunk pl. szlovák tejet. Bár nem a legjobb példa, a tejágazat a gyengébbek közé tartozott '90 előtt is, a '70-es években beindult fajtafejlesztést teljesen kinyírták '90 után, ma az egy főre jutó tejtermelésünk alacsonyabb, mint Azerbajdzsánban. Nem vicc! Az adottságaink alapján azonban a szlovák szint megközelíthető lenne, de egyszerűen annyival hatékonyabbakká váltak, hogy ledarálnak bennünket.
Két hónappal ezelőtt ugyan még nem volt teljesen tiszta a kép, de már akkor is világosan látszott: 2.8 millió megzsarolt manyup-tag szívhatja majd a fogát, illetve verheti fejét a falba, amiért hülyére vették. Mégis 100 százalékban megmarad a nyugdíjjogosultsága annak a…..
Római kömény 2012.03.20 14:08:29
@hümhüm: Rosszul számolsz.
Római kömény 2012.03.20 14:10:19
@Parajpuding: Ostobaság. Kevered a hozam fogalmát a reálhozaméval. Matolcsy után szabadon.
Római kömény 2012.03.20 14:33:04
@hümhüm: Megfeledkeztél róla, hogy a nyugdíjjárulék 75%-a az állami nyugdíjalapba ment, ez a "45 ezer forint" nyugdíjkiegészítés lett volna a befizetés 25%-ából.

Megfeledkeztél arról, hogy a hozam és a reálhozam az idő növekedésével nem lineárisan, hanem növekvő ütemben nőtt volna. Nem kellett volna olyan magas fizetés a jelölt végértékhez.

Arról is megfeledkeztél, hogy az összeg a későbbiekben is kamatozik, és a maradvány örökölhető. A tisztán állami rendszerben, ha friss nyugdíjasként vagy előbb kipurcanok, a gyerekem és a családom nem kap semmit.

Ezen kívül még 516 apróságról feledkeztél meg, amit egy jól kialakított pénzügyi függvény pótolna.

Szerintem ne kezdj bele számításokba hétköznapi logikával.
Az évfordulóra a wikipédián találtam rá, aztán rákattintottam a vonósnégyesről szóló cikkelyre, ott találtam az alábbiakat: "A premier 1910. március 19-én volt a Waldbauer-Kerpely Quartet közreműködésével, akikkel pár nappal azelőtt Bartók Kodály Zoltán műveket…..
Római kömény 2012.03.19 21:00:03
@atiz: Miért pont '45 óta? Bartók a fasizálódó Horthy-rendszer elől menekült el az országból.
Vannak a nagy, komoly problémáink, például az, hogy mi legyen egy alaptörvény nevű izénk preambulum nevű mizéjében, vagy hogy most aztán végképp végünk, hiszen Pityinger lett a mi is, és vannak közben, szinte mintegy mellékesen a lényegtelen apróságaink, de ezt jotunder nem is…..
  A tegnapi Békemenet, ahogy a Belügyminisztérium mondaná, békés, derűs, jó hangulatú esemény volt. Annak ellenére, hogy senki nem tudta: a Dísz térről, a Clark Ádám térről vagy a Széchenyi térről indul-e, és hogy mit keresnek rajta az államilag finanszírozott huszárok.…..
Római kömény 2012.03.16 19:48:04
@hagyma: Bármelyikük jobb lenne annál, mint ami most van.

@Chicano: 10 százalékpont elég lehet ehhez. Ja, és nyilvános helyen mindig hümmögök, ha a nézeteimről kérdeznek. A telefonos felmérésben pedig legutóbb simán bemondtam, hogy Fidesz.

Pedig lófaszt a seggükbe!

Szerintem nem vagyok ezzel az érzéssel egyedül.

Szanyin én is mindig röhögök, Inkább röhögök a miniszterelnökön, mintsem nyomorogjak. Végül is az MSZP 50%-kal növelte a bérem 2002-ben. (Most mindjárt jön, hogy emiatt tartunk itt. Szerintem meg Orbán és bandája miatt.)
Római kömény 2012.03.16 20:09:15
@hagyma: Mérget én se. De a hangulat tényleg 1992 környékére emlékeztet. Az MSZP-vel akkor sem számolt senki, s akkor is befogtuk. Akkor is aratott a kicsinyes bosszú, épült le az ország, s tomboltak a nyilasok.

Ja, és még egyszer leírom: 1990 és 1994 után fogok újra az MSZP-re szavazni, s szavaztam közben mindenféle törpepártokra.
Római kömény 2012.03.16 20:48:11
@hagyma: Ja hogy te külföldről osztod az észt jó magyarként...

Mi meg itt szopunk.

'92-ben az ország legnépszerűbb pártja 40%-os támogatottsággal a Fidesz volt.

Ez nem vicc. Utána lehet nézni.

Két évre rá meg leszerepeltek.

Persze akkor az egy másik párt volt, más helyzetben. Mindenesetre ezzel az avítt retorikával és maffiaszellemmel tartósan nem maradnak hatalmon.

Ez nem jobb- vagy baloldal kérdése amúgy.
Tetovált lányok 7x7 2012.03.15 12:10:00
..
Római kömény 2012.03.16 01:29:39
A minap Brendel Mátyás, a Piroslapok blog szerzője írt egy nagyon tanulságos és érdekes cikket. Van ugyan néhány megállapítás az írásában amivel tudnék vitatkozni, de ezek viszonylagos apróságok, nem befolyásolják a cikk alapvető üzenetét. Azt, hogy az ellenzéki tüntetések…..