Regisztráció Blogot indítok
Adatok
búkfaló bill

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a posztok között böngészve végigpörgettem az elmúlt tizenkét hónap termését, meg kellett állapítanom, hogy nagyon erős volt az idei év is. Csupa-csupa jó könyv jelent meg, ami önmagában is jó hír, az meg már az én bajom, hogy ilyenkor óhatatlanul is az eszembe jut, hogy…..
búkfaló bill 2012.12.30 16:02:58
@doggfather: valóban bitang jók! :)

A Camilleri krimik is, Montalbano nyomoz, és eszik, hisztis, nagy a szíve és az igazságérzete, és eszik, és eszik..
Romain Gary könyvét már beszereztem, az Előttem az élet óta szerettem volna tőle még valamit elolvasni.
A Kossuthkifli kiváló mágikus realista mű (a lelkek kismadarak!), nem is beszélve Baráth Kati könyveiről.
Magyar sci-fi? Élvezhető magyar sci-fi? Már az első szóösszetétel is nehezen értelmezhető, a második azonban már olyan komoly paradoxont idéz, amilyet még a Vissza a jövőbe egyik részében sem pipáltunk. Poszt-Zsoldos Péter talán ha egy maroknyi, a zsánerben értékelhető magyar…..
búkfaló bill 2012.12.05 14:47:07
@scorsesefan: A jó ég mentsen meg bárkit attól, hogy itthon scifit írjon. A fanok 90 %-a maga is ír. Mindenki szakértő. Mindenki jobban ért hozzá. Mindenki jobban tudja. Mindenki másként definiálja. Csak kevesen olvassák, még kevesebben vásárolják.
Gondolom az írók nagy részének ez csak szerelem, nem hiszem, hogy bárki is meg tud itthon élni belőle.
búkfaló bill 2012.12.06 02:21:13
@VicGilson: Kurt Vonnegutra gondoltam (remélem olyan nevű még nem volt) :) Nem szeretnék sf-et (sem) írni, a zsá@Szépia: ner írói sajátosan perverz lélekkel bírnak, nem is beszélve az olvasóikról :)

Évek óta nem olvastam már ilyen kiváló sf flémet, kár, hogy a geekblog lett "megtisztelve" vele...
„All this time, running from walkers, you forget what people do.”(Akik az első két évadot már látták, azoknak spoilermentes.)Dale előző évad végén bekövetkezett halála nyilvánvalóan nem csak azért volt fontos állomás a sorozat életében, mert egy főszereplővel megint…..
Időről – időre sikerül egy-egy nem igazán sci-fi művet is beszuszakolni a Tufabor keretei közé, de ez nyilván nem véletlen, hiszen leggyakrabban a Kozmosz vagy Galaktika kötetek valamelyik darabjával foglalkozok a posztokban, ezekben a sorozatokban pedig nem egytől egyig…..
 Magam is mérnök lévén és úgy is, mint az utópiáról/disztópiákról szóló regények igaz rajongója nagy érdeklődéssel vettem kezembe az Utópia 14 című könyvet. Vonnegut írásai nem teljesen újak számomra, bár még csak két művét olvastam korábban, a Mesterlövészt…..