Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jofiu

0 bejegyzést írt és 2164 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Törzsutasbérlet-szerűségét akciózza épp a Wizz, ennek apropóján megnéztük, hogy a sok szir-szar kiegészítő közül, amit megpróbálnak a jegyáron túl az utasra tukmálni az ultra fapadosok, van-e olyan, amit nem is akkora baromság megvenni. Van, de nem mindenkinek.  Új irány az ultra fapadosok…..
A szombathelyi kötélugró csapatnak állítólag légkondicionálatlan helyiségben kellett 12 órát várakoznia az RTL Klub legújabb műsorának, a Hungary's Got Talentnek a hétvégi forgatásán, ezért még a fellépésük előtt hazautaztak, írja a Nyugat.hu. A csapat májusban volt egy…..
A Csernobili és a Fukusimai katasztrófát követően számos zöldszervezet vetette fel a nukleáris létesítmények fokozatos leépítésének gondolatát az alternatív energiaforrásokban lévő potenciált előhívva, majd azokat felhasználva: az azonban tagadhatatlan, hogy jelenleg nincsen…..
Jofiu 2014.12.21 13:08:07
"2. § (2) A speciális nukleáris szakismeretet igénylő, és ezen belül a biztonság szempontjából fontos munkakörök betöltéséhez szükséges szakirányú képzettségi és képesítési követelményeket, szakirányú gyakorlati időtartamot az 1-7. melléklet [...] tartalmazza."
A második melléklet 3. pontja, A oszlop (Tevékenység és munkakör megnevezése):
"2. A nukleáris létesítmény üzemeltetésének biztosítása, az üzemeltetés és azzal összefüggő tevékenységek szervezése és irányítása.
- Telephelyvezető/üzemvezető"

1.: A tevéknység van szabályozva. Emellett leírják, hogy mi ennek a tevékenységnek a megnevezése! Ha a telepvezetőt takarítónak nevezné el valami ökör, akkor is telepvezető maradna, és fordítva! Ha angolul nevezik el CEO-nak a telepvezetőt, akkor is érvényes rá a szabályzás mert a tevékenység ugyanaz!! Hogy lehet valaki olyan hülye, hogy a titulusból indul ki egy nukleáris létesítmény biztonságánál? Ha elütnek egy betűt akkor már a nagymamám is lehet reaktorüzemeltető szerinte?!! Ez szimplán idióta, alkalmatlanok kifogása....

2. A telepvezető akkor is telepvezető ha megválasztják, pályázatot nyert, kijelölik vagy kisorsolják! A feladat ugyanaz, de még a megnevezése a pozíciónak is, a pozícióhoz kapcsolódó tevékenység ugyanaz, és az van szabályozva.

Ez a Fichtinger Gyula jobb lett volna ha nem szólal meg, mert csak az alkalmatlanságát bizonyítja!!!! Nem azzal foglalkozik, hogy mi a feladat és ehhez milyen képzettség kell, hanem azzal, hogy mi a titulus vagy a cimke!
Ért ez az ember a nukleáris biztonsághoz ha elnevezésekre alapozza a nukleáris létesítmények üzemeltetéséhez szükséges képzettséget a tevékenység helyett?!?
Jofiu 2014.12.21 13:12:38
@Göntér László: A törvények és rendeletek nem opcionálisak....
Igazad lehet, részben (mert értenie kell ahhoz mit kell csinálnia a beosztottaknak akiket irányít!), de akkor a szabályozást is úgy kellett volna hozni. Bele kellett volna írni, hogy fizika szakos tanár is lehet, ha megvan a szükséges gyakorlata és utóképzettsége. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy így lenne, mérnöki végzettséget kell elvárni és nem lehet direkt a háromból az egyiket kirúgni (mert akkor az valójában már csak kettő).
Jofiu 2014.12.22 09:30:09
@Cny:
Az amire nem együtt jártatok az biza elég sokat számít a gyakorlatban!
Ez egy konkrét mérnöki létesítmény, nem elmélet.
Kicserélni egy nyílászárót, fittyet hányva a homlokzatra, egy újépítésű társasházon is gáz. Egybebontani két szomszédos ablakot pláne. Mindezt műemléki környezetben, világörökség területén, helyi védettségű épületen meg aztán kiváltképp. Ja,hogy ráadásul ez a…..
Az Orbanizmus szoborparkja. A kezdetektől fogva hülye ötletnek tűnt. Már akkor sem volt világos, miért kell ehhez új házakat építeni, amikor akad bérelhető ház vagy lakás bőven. A kormány valódi választ erre a kérdésre azóta sem adott, csak valami hangzatos utalás…..
Most, hogy létrejött az összefogás, és eldőlt, nem Bajnai Gordon lesz a közös miniszterelnök jelölt, sokan nyilván automatikusan vesztesnek, losernek tekintik Bajnai Gordont. Vesztesnek gondolhatják azért is, mert Bajnai Gordon a zászlóbontásakor ama bizonyos október 23-án azt…..
Üdv! Négy rövid történetet mondok.   történet Kávéautomata üzemeltető cég felvételt hirdet technikusnak. Csináltam én már ilyet korábban, jelentkezek, behívnak. Ott ül egy koma, a szokásos tánclépések után ilyet szól nekem: "én most mindenkit ki fogok rugni, mert…..
Jofiu 2014.01.02 13:18:17
@movhu: ugyanmár ember, egy csitri betanult mantráját állítod szembe az őszinteséggel, egy garázscég sosem lesz multi, más a hr, plusz nincsenek tisztában vele, hogy nem válogat a ma munkavállalója? Azért megy mert ez van, kész. Képmutató vagy buta duma volt ez csak.
Amúgy meg ez a stílus az ember ez a felszínesek dumája.
Jofiu 2014.01.02 13:28:17
@metal: rámész a dumára és a külsőségekre. Plusz tapasztalatlan betanított mantrázó ödaültetése egyedül teljesen ok?
Tipikus.
Nem túlzás, tényleg: olyan még soha nem fordult elő a magyar tévétörténelemben, vagy legalábbis sehol nem írtak róla egy árva sort sem, hogy egy online újság videótartalmát egy világszerte elérhető, globális televízió vegye meg. Az Indexen 2008 óta látható Attraktor viszont…..
Lehet, hogy unalmas mindig a BKV angolságain és egyéb marketingakcióin szórakozni, de erre tényleg nem találtunk szavakat: a népligeti metróállomáson egy kis papirosra a következők vannak felírva ékes külföldiséggel (a kép kicsit homályos, de sajnos csak nemokos telefonnal…..
Jofiu 2013.11.01 10:31:41
@tff:
Érteni te probléma.
Dolog más.
Írás olvasás akkor nehezen.
Ok?
Jofiu 2013.11.01 11:15:45
@tff:
Nem kötekedni.
Te szeret ért szint én alkalmaz beszél.
Rendben mondanivaló én.
Jofiu 2013.11.01 11:16:29
@barli: Attól a pénztárostól aki ezt írta? ; )
"Én vagyok a világ királya!" Ha nem is lett az, de komoly színésszé, Hollywood egyik legnagyobb sztárjává vált az évek során az egykori tinibálvány. Pedig úgy kezdte, mint bárki más: reklámokban, tévésorozatokban. szerepelt, majd a Titanicnak köszönhetően hirtelen nagyon…..
Jofiu 2013.10.28 11:33:06
@szepi79, első ezen a néven: @xlngx:
Sajnálom, de ez van, ez a jellemző, az a kép amit fent láttok a cikk illusztrációjaként. Vannak kivételek, de ez a jellemző. A Shutter Island szuper film, áll neki a szerep, abban ilyesmi kell, Departed, Body of Lies, Inception, de meg a Great Gatsby-ben is merev, hiába mosolyog. Mondjuk ezek legtöbbje ilyen alkatot igényel, de akkor is elég egysíkú. Az Aviator-ban is pl. egy kevésbé merev színész jobban kihozta volna a karaktert, mint ő, azt a ziccert kihagyta, hiába tarolt a film a nyert és jelölt Oscarokban.
A Kapj el ha tudsz-ban tényleg jobb mint általában, az feküdt neki, de összességében szerintem nem véletlen, hogy kimaradt a díjakból, hába játszott szuper filmekben amelyek közül nem egy tarolt Oscarügyileg, legalább jelölésekben.
Nem véletlen hasonlítottam Nicolas Cage-hez, nem említeném mondjuk Russel Crow, Sean Penn, Edward Norton társaságában, inkább illik Brad Pitt vagy Johnny Depp körébe.
Amit csinál azt jól hozza, ebben nincs vita. Jó iparos, jó szerepek közelében, le fog esni neki előbb utóbb.
Jofiu 2013.10.28 12:25:34
@szepi79, első ezen a néven: Jah, az enyém is csak egy vélemény persze. Amiben Russell Crowe pont a csodálatos elmével már gyökeresen mást nyújtott mint szokott, nekem az több volt mint DiCaprio Kapj el ha tudsz-a. Nekem Russell-nél meggyőzőbben jön át mind a hadvezér, mind a családapa, az agyban egyszerű de jószívűen erőszakos detektív vagy a magas pozícióból adódóan gerinctelen titkosügynök is, változatosabb valamivel mint DiCaprio szigorú arca. De ő csak egy példa volt egyébként.
Jofiu 2013.10.28 12:34:42
@Dr_utcai_arcos: Nana, azért Seagal az már kicsit túltolás lett volna. : )
Cage-nek van két jó filmje azért, a Leaving Las Vegas és az Adaptation (illik a többi jó szereplő mellé és a sztoriba), nekem még a Lord of War is bejön, még ha nem is nagy durranás. A Joe-ra vagyok nagyon kíváncsi, igaz ott is kicsit jobban érdekel az új arc Tye Sheridan, ő nagyon bejött nekem a Mud-ban.
Így került elő az a bizonyos Mária-szobor, több, mint egy hónappal a bevétel előtt Mint arról már olvashattunk pár hírt, a Budai Vár fokára egy hatalmas "Szűz" Mária szobrot tervez Nagy Gábor Tamás polgármester. Kérdezhetjük, hogy ugyan, minek, ugyan, miért, és…..
Jofiu 2013.10.27 10:30:31
@wanker cunt: A te stílusodról beszéltem te végtelenül egyszerű keresztény, te.
A holokauszt legyen a te vesszőparipád, ahoz nincs komment.
Jofiu 2013.10.27 11:01:00
@PearlOfScandinavia: A keresztényi megbocsátás, a dobj vissza kenyérrel meg egyéb szép elveket szoktak emlegetni, és a jó keresztényeket az önjelölt jó keresztények definiálják. Szerénység meg ilyesmi a pazarló és nagylábon élő papokkal, tele az egész képmutatással. Ennyi. Ehez nem kell kereszténynek lenni. Vagy pont nem kell.
Jofiu 2013.10.27 13:08:01
@PearlOfScandinavia:
"Már látom, hogy itt csúszol el"
:
"Ugye nem ütöttétek meg magatok?" - mondta a részeg a haveroknak mikor melléült a széknek. : )
Ne is figyelj az ellentmodásokra, zavart okoznak és nehéz problémákat, egyszerűbb magyarázni a hit saját világában. Végül is arra van, vígasznak és iránymutatásnak a gondolati felszabadultságért.
Az utóbbi idők kutyás posztjaiban általában kosárban utazó, kisebb állatkákat mutogattunk. Az augusztusi debreceni Virágkarneválon készült videó viszont megmutatja, hogyan szállítsunk nagyobb ebet cargo bicajjal. Ha tetszett a poszt, nyomj egy lájkot és kövesd a blogot a…..
Megtalálták a februárban lezuhanó meteorit legnagyobb darabját az orosz Chebarkul tó mélyén.      ..
Nem könnyű megtalálni a Hernádi Zsolt egekbe magasztalásáról szóló címlapsztorit a Heti Válasz friss számában, hirtelen elszaporodtak a fizetett oldalak, alig van hely a tartalomnak. Borókai főszerkesztő bizonyára megveregeti a hirdetésszervezők vállát, ez jó mulatság, férfi…..
Jofiu 2013.10.15 15:24:44
@zengjen a dalunk fajtárs: De mocskosul öreg lettem már, nekünk még a Légy Jó Mindhalálig és a Kincskereső Kisködmön volt a gyermekkori olvasmány, mikor lett a Gangszta Paradájz a kötelező olvasmány?...
Mert csak feldühítenéd magad, azt pedig igazán nem vennénk a szívünkre. A mai posztban megmutatjuk az elmúlt bő másfél évtized legjobb, legütősebb rasszizmus ellenes hirdetéseit. A nyitóképre még majd visszatérünk, de haladjunk több-kevésbé időrendben. A Benetton mindig…..
Jofiu 2013.10.03 09:30:56
@Siri Keeton: Ez egy felszínes tulajdonságok alapján ítélkezést mímelő nyílvánvaló túlegyszerűsítés - hisz mindenki tudja, nem a térfogattól függ, és az egyént nem lehet statisztika alapján ítélni -, a felszínességgel a felszínességet kifigurázó üzenet akart lenni.
Csak hogy a célközönség is megérthesse.
Vagy még így is túl komplex lett?
Jofiu 2013.10.03 09:32:52
@LAVÓRVAGÁNY: Jogos. : )
Jofiu 2013.10.03 10:03:56
@Nagykevély: És buta, kényelmes is.
Olyan "több a fekete bűnöző, ergo minden fekete bűnöző" gondolatfutam - már ha ezt lehet még annak nevezni -, és a jövőbeni gondolkodás le van tudva.
Egyenként megismerni az embereket több energiával jár. Tiszta sor.
Egyszerűbb és lényelmesebb kiragadott tulajdonságokhoz statisztikákat csatolni és azokat mindenkire ráhúzni akik birtokolják azt a bizonyos tulajdonságot. Nem annyira megterhelő mint figyelni egymásra és megismerni egymást.
Így működünk alapból, vannak helyzetek, mikor nincs idő vagy lehetőség, de akkor is meg kell ítélni mit várhatunk egy embertől. Akkor nagyon is jól jön ez az anchoring-szerű jelenségcsoporthoz tartozó mechanizmus, akár életet is menthet (vagy sem, ez se tuti).
A probléma akkor van, ha ezek az ösztönök nem hagynak teret az agynak. Soha.
Az indexen ma megjelent egy cikk, miszerint a kormány elé kerül egy olyan törvénymódosítási javaslat, hogy nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomát szerezni a jövőben. Ezt egy orbitális baromságnak tartom.  Rögtön egy kissé demagóg kérdést vetek fel, de ez volt az első…..
Van ugye a sima falfirka. Szoftosabb verzióban mondjuk mohával, ha keménykedünk, akkor falbavéséssel. A meg nem kötött betonba kéznyomkodás még akár nemzeti sportnak is tekinthető, na de a gerilla-graffitihegesztés? Ilyenről még nem hallottam. Márpedig Balázs, a Vörösfenyő…..
Jofiu 2013.09.13 14:42:40
@tükörfúró: Ott a pont. A csúszásmentesítő szaki extrája lesz az.
Igaz, hogy nem nagy kunszt egy mobil trafó, de azért mégiscsak legalább társadalomirónia céljából választana direkt ilyen kifinomult módszert ilyen egyszerű lelkületű felirat készítésére a művész. Ez már kész performance, igazi melós Banksy lenne akkor.
Szerintem sima szaki volt.
Megmondóembernek lenni jó! Pláne akkor, ha liberális az ember, mert így ugye rendre figyelmen kívül lehet hagyni az igazságot. Továbbá a liberális mindenhez ért, mindent mindent lát, és természetesen mindenről van mértékadó véleménye is. Az örökké szivárványszínű…..
Tavaly egy Urbanista-posztból dagadt országos botránnyá a Hercegprímás utcai épület bontása (bekerült 2012 legnagyobb vihart kavart, legolvasottabb, és legtöbbször megosztott posztjainak toplistájára is). Zsuppán András cikksorozatban követte végig a Heti Válaszon a…..
Jofiu 2013.09.05 13:39:49
Jofiu 2013.09.05 16:39:11
@Kutya 79: Azért ne felejtsük el, hogy mind energetikailag, mind funkcióban és technológiában sokat fejlődtünk, igényben és lehetőségekben is. Ez egy teljesen jó kompromisszumos megoldás lehet, főleg a homlokzatok hőtechnikai fejlesztésére, ami ezeknél a régi épületeknél igencsak nehézkes. A régi belsőt pedig sokszor nagyon is jó felújítani - feltéve, hogy nincs bent valami értékes belső -, a régiek beosztása és gépészeti lehetőségei nem épp optimálisak ahoz, hogy szívesen használják az emberek, márpedig ez nem egy utolsó szempont az épületeknél.
Esztétikailag ugyanaz, funkcióban jobb lehet, akkor mi a probléma? Ez nem buta vs. okos szőke probléma, ezek épületek.
(plusz lásd @vitalis06: -t)
Tulajdonképpen tegnapi és négy kép. "Az iskola rendőre" program országos ünnepélyes tanévnyitója. Rendőrök lufikkal és pisztollyal. "A 2008. szeptember 1-jén megkezdett "Az iskola rendőre" programban megközelítőleg 2800 oktatási intézményben közel 2200 rendőr vesz részt.…..
Jofiu 2013.09.04 11:53:48
Az Index érdeklődésére részletesebben kifejtette a Nemzetgazdasági Minisztérium, miért szüntették meg az adósságnyomás-mérőt.Egészen pontosan mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért hazudta azt az NGM, hogy az alkalmazást "technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye…..
Jofiu 2013.09.04 09:37:49
@epipactis: Ó, épp ilyen embert keresek. Én is a hazához tartozom és hatalmas elmaradásom van a semmittevésben, rá szeretném lőcsölni valakire a feladataimat és felvenni a pénzt, de sajna nincs politikus rutinom, ezért eddig kénytelen voltam dolgozni is.
De ha lennél olyan jó kisegíteni a jövőben, azért hálás lennék, akár még egy imát is elmondanék a lelki üdvödért, vagy bármi ilyen látszatdolog, feltéve, hogy nem az egyházhoz kötődik, mert ők profibbak a semmiért számlázásban, rámenne a gatyám is, akkor már inkább hasznos dolgot csinálnék, ha muszáj.
Jofiu 2013.09.04 10:14:42
@epipactis: Az irónia tudom mi, egy latin vasalómárka, ja. Ami ráadásul asszimetrikusan működik, az ing lélekben gyűrött marad, még akkor is mikor a legyek sikítva csúsznak le a felületén.
Jofiu 2013.09.04 11:52:50
@Tapogatott Kukorica: Ingyen szendvics. Elérted a kisnyugdíjasok kritériarendszerét.
; )
Nem, nem elírás, és nem is őrültünk meg (mi nem...), tényleg eladó egy parkolóhely London exkluzív környékén. Az egyszerű utcai parkolóért 300 ezer fontot (105 millió forintot) kér a tulajdonosa. Nem térünk magunkhoz... Értjük mi, hogy drága a parkolás, pláne a…..
Bajnai Gordon és Mesterházy Attila újszerű, szokatlan javaslatai első látásra rendkívül távol esnek az eddig ismert hagyományainktól. A két fél közti versengéséből fakadó vitában azonban komoly innovációs potenciál rejlik, melyre korábban már felhívtuk a figyelmet.…..