Regisztráció Blogot indítok
Adatok
!Márk!

246 bejegyzést írt és 557 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sonic-mozifilm előélete nem volt éppen zökkenőmentes. Az első trailer egy félkész filmet sugallt, ráadásul az internet népének haragját is kivívták az animátorok azzal, hogy egy olyan CGI-lényt alkottak meg, ami nem igazán hasonlít az ikonikus videójáték-karakterre. A negatív vélemények azonban…..
A világ egyik legnagyobb és legsikeresebb filmes franchise-a a fináléhoz érkezett. Egy rendkívül vegyes fogadtatású szériáról van szó a Star Wars esetében, különösen akkor, ha az újhullámos, J.J. Abrams által elindított trilógiára gondolunk. Azt most különösebben nem firtatnám, hogy miként…..
A tavalyi Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) után idén is kaptunk a FOMO személyében egy olyan magyar filmet, ami a mai középiskolások viszontagságait, valamint az online térben betöltött szerepeüket hivatott bemutatni. Egy ilyen projektet roppant könnyedén el lehet szúrni, de szerencsére az…..
Moziba járni, elmerülni a filmek világában remek dolog, de időnként sajnos akadnak olyan egyének a közönség soraiban, akik nem tudnak viselkedni, és jelenlétükkel belerondítanak az élménybe. Az alábbiakban ismertetek veletek néhány olyan tippet, amelyekkel csökkenthetitek annak kockázatát, hogy…..
!Márk! 2019.10.02 23:33:27
@Zed is not dead yet: Ezt én is támogatnám, de a mozik hülyék lennének ezt meglépni, mert a bevételnek a nagyobb hányadát a büfés eladásokból szerzik.
  This is the endBeautiful friendThis is the endMy only friendThe end Of our elaborate plans, the endOf everything that stands, the endNo safety or surprise, the endI'll never look into your eyes again (...)Come on baby, take a chance with usCome on baby, take a chance with usCome on baby, take a…..
Az utolsó hét a villában pont olyan, mint az utolsó hét a suliban. Már minden dolgozat ki lett javítva, aki kétesre állt, az már kikönyörögte, hogy felelhessen a jobb jegyért, matekon, hittanon (katolikus suliba jártam, az Isten szerelmére), magyaron már csak a Mátrix-trilógiát nézzük, egyedül a…..
Zsuzsu ugyan visszatért a párbajról, de ezzel nem aratott osztatlan sikert. Legalábbis a villában biztosan nem, mivel ő volt az egyetlen, akit nem ünnepelt kitörő lelkesedéssel még a saját csapata sem. A legtöbben egykedvűen vették tudomásul, hogy a bolonddal kell lehúzni a maradék pár napot, és…..
!Márk! 2019.02.06 14:43:38
@hannamontanna: A kihívásnál még lekerülhet róla a lila kendő.

Amúgy Zsuval kapcsolatban kéne indítani egy "megmondom őszintén" számlálót, adásonként minimum 4-szer elhangzik a szájából ez a kis szóösszetétel, jó ivós játékot lehetne ebből csinálni. Egyébként Zsu levélolvasása kísértetiesen emlékeztet arra, amikor alsós kisiskolások olvasnak fel órán: össze tudják olvasni a betűket, de még nem megy nekik folyékonyan, kicsit lámpalázasak, kicsit görcsösek, de igyekeznek. Csak annyi a különbség, hogy ez 9 évesen normális, 21 évesen már inkább ciki. Hajrá Roli/Hunor!

Rolival az elejétől fogva tudok szimpatizálni és azonosulni, és szerintem azon kevés játékosok egyike, akik kisebb kilengésekkel ugyan, de hűek maradtak önmagukhoz. Hunor meg kulturált tudott maradni, megmaradt embernek, és nem kellett hozzá a Reni-féle ordenáré óbégatás, hogy érvényesülni tudjon. Bár szerintem Zsu nyeri (Facebookon irdatlan nagy a rajongótábora), de bízom benne, hogy valamelyik fiú elviszi előle a nyereményt. Ja, és G1G!
Párbajadás van, ami csakis happy enddel végződhet, mert ezen a ponton minden olyan eseményt pozitívumként kell elkönyvelni, amikor a nyomorultak eggyel kevesebben lesznek. Bocs szerkik, bocs RTL2, de ki kell mondani, hogy talán nincs ma Magyarországon hét másik olyan ember, akiket összezárva ilyen…..
A vezérlőbe Reni valamiért Ginut és Erát várja, de helyettük régebbi versenyzők futnak be. Név szerint VV „Dzsudibí Kedvence” Viki a hatodik évadból és VV „Gyíkember” Dennis a hetedikből, amelynek különlegessége, hogy arról hogyvoltoztam először. Ehhez képest…..
!Márk! 2019.01.21 10:26:51
Nekem nem a %-kal, és nem is azzal van bajom, hogy Adri ment vissza, hanem azzal, AHOGY visszament. Nagyon szembetűnő volt az, ahogy Lacikát próbálták rossz színben feltüntetni. Pl. a királyi hetes bejátszásnál. Azt persze nem rakták bele, amikor Lacika összeszedte magát a kiakadása után, vagy azt, amikor adott a vacsorából az alattvalóknak, vagy akár a festős feladatot. Ezzel szemben Adriról összegyűjtöttek minden szépet és jót (hogy szeretgeti a játékbabát és hasonlók). A %-hoz nem hiszem, hogy hozzányúltak, szerintem egész egyszerűen annyira manipulálták a nézőket, hogy ez az arány jött ki végeredménynek. Holott egy párbajról szerintem arról kéne szólnia, hogy bemutatassák, miért érdemes visszaszavazni a játékosokat. Adri kapcsán meg gyakorlatilag az egyetlen dolog, amit a játékosok áhítattal kiemelnek, az a kommunikációs képessége. Az tény és való, hogy értelmesebb, mint Reni és Zsuzsu együtt, de az önmagában miért erény, ha valaki "tud" beszélni? Ez lenne az alapvető. Persze tudom, hogy a mai társadalomban már hihetetlenül alacsony az átlag intelligencia-színvonal, de azért ilyen szinten magasztalni valakit azért, mert szóismétlés nélkül képes ledarálni 3 összefüggő mondatot, ugyan már. Ahogy mondani szokás, a vakok között a félszemű a király. Pedig ha Adrit kirángatnánk ebből a közegből, láthatnánk, hogy egy tök átlagos lány (elsősorban itt az értelemre és a kommunikációs készségekre gondolok). Egész egyszerűen arról van szó, hogy olyan emberek között, mint "Tele szájjal óbégatok, és mindenen hisztérikusan felkapom a vizet" Reni, vagy a "30 évesen is sellőnek hiszem magam" Greg, vagy a "G#ci buta vagyok, és mindenki vigyázzon a törékeny lelki világomra" Zsuzsu, Adri egy filozófusnak tűnik.
Aztán a Bevalóban is belerúgtak egyet Lackóba, plusz Roli is megkapta a szokásos rugdosást. Ezen a ponton döntöttem el, hogy én ezt a szériát nem vagyok hajlandó a továbbiakban nézni, és még egyszer mondom, nem az eredmény miatt, hanem amiatt, hogy ez nem volt fair a szerkesztők részéről, hogy ennyire egyoldalúan mutatták be a párbajozókat. Majd olvasgatom az itteni posztokat, és kommenteket, egy ideje már úgyis unom ezt az évadot, kb. a felező buli óta semmi nem történik.

Sajnos a következő kieső nagy valószínűséggel Roli lesz. Nagyjából 2-3 hete olyan brutális lejárató kampányt indítottak ellene a szerkesztők, hogy szerintem már csak arra várnak, hogy mikor fog rákerülni a zöld/kék kendő. És az a szomorú, hogy szerintem Reni ellen is kiesne. "Cserébe" viszont Hunort elvinnék a fináléig, de csak azért, hogy legyen ellenpólus a hányingert keltő "szív csapat" mellett. Zsuzsu, Greg, Hunor döntőre tippelek egyébként. Greggel szerintem biztos, hogy nem fogják megnyeretni a játékot, az nagyon nyilvánvaló lenne, hogy a "mássága" miatt. Biztos vagyok benne, hogy Zsuzsu lesz a végső befutó, őt (számomra érthetetlen okokból) nagyon sokan imádják, elég csak a Facebookra felnézni, vagy a közönségszavazások eredményeit látni. Továbbra is a Hunor-Roli párosnak drukkolok, de esélytelen, hogy közülük valaki nyerjen. Hunort sokan támadják azzal, hogy csendes, nem csinál semmit, pedig szerintem az egyik, ha nem a legkultúráltabb játékos ebből a brancsból. Érdekes módon ő a bezártság ellenére is ember tud maradni, nem kell neki ordenáré módon üvöltöznie, és szerepelnie (igazából egy komolyabb veszekedésére emlékszem az Erával a szobabiciklis feladat kapcsán, de ott is full igaza volt Hunornak). Ahogy észrevettem, a többiek sem találnak rajta fogást, nem nagyon állnak le vele veszekedni.

Roli és Hunor játékával az a baj, hogy nem kompatibilis a mai nézők igényeivel. Roli pl. szerintem kifejezetten jó játékos, okosan taktikázik, de a nézőknek nem ez kell. Ők az idegbeteg, fröcsögő trógereket akarják látni, és ez a hatalmas baj. Most egy Roli-Reni párbajt jósolok, ahonnan Reni jön vissza, aztán Hunor leveszi Reniről a lila kendőt bosszúból, és kiviszi, majd kint is hagyja, ezzel bebiztosítva a helyét a fináléban.

Amúgy Zsuzsuban szerintem benne van, hogy Big Brother Évi sorsára jut. Most komolyan, szerintetek milyen következményei lennének annak, hogy egy ilyen gyerekes, instabil, és zéró élettapasztalattal rendelkező lány ölébe pottyan 36 millió forint?
Drew Goddard második nagyjátékfilmje az év egyik legjobban várt mozija volt számomra. A Ház az erdő mélyén rendezője elsősorban íróként bizonyította, hogy egy sokoldalú alkotó, akinek a munkásságát érdemes nyomon követni. Az impozáns színészgárda is felkeltette az…..
A 2014-es Unfriended-et egy rendkívül kellemes meglepetésként éltem meg. Noha nem azért, mert olyan kiugróan minőségi horror lenne, még a sztorit sem mondanám egy egetrengető valaminek. Viszont a filléres költségvetés kreatív gondolkodásra késztette az alkotókat, akik úgy tudtak…..
Smoking Barrels Venom (2018) 2018.10.04 12:00:00
Ha van olyan képregényfigura, akinek a mozis eredettörténetére már ki volt éhezve a közönség, az Venom. Filmekben leginkább a Tobey Maguire-féle Pókember világból láthattuk, de sokak szerint ezekben a képsorokban leginkább meggyalázták az amúgy igen nagy múltnak örvendő…..
!Márk! 2018.10.05 23:48:47
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

[SPOILER] Cletus Kasady a karakter neve, akiben a Carnage nevű szimbióta él. A régi képregényekben volt már Venommal összecsapásuk, valószínűleg ő lesz a következő Venom film főgonosza. [SPOILER]
Eleinte voltak aggodalmaim a Hang nélkül kapcsán. Az alapfelvetés nagyon ígéretes, szerintem ez tipikusan az a történet, aminek a hallatán az ember csettint egyet, és azt gondolja magában, hogy "igen, ez érdekes lehet, meg kéne nézni". A negatív előérzeteim előidézője a rossz kivitelezéstől való…..
Az ismétlődő idő misztériumát számos film pedzegette már az elmúlt évek, évtizedek folyamán, a lehető legkülönbözőbb módokon. Az örök klasszikus Idétlen időkig egy humorosabb, romantikusabb irányba próbálta elvinni ezt a témát, a nem túl régi Boldog halálnapot! pedig…..
Kata kritikáját ide kattintva tudjátok elolvasni Vártam ezt a filmet. Vártam egyfelől azért, mert az utóbbi pár évben Steven Spielberg noha nem készített pocsék filmeket, de egy igazán jó, spielberg-i élménnyel adós maradt. Másfelől pedig azért vártam, mert ez a geek filmes…..
Idén lesz a nyolcadik alkalommal, hogy írásosan követem végig az Oscar gála fejleményeit. Remélhetően idén is sokan velem tartanak és leadják saját kommentárjukat is a hozzászólásoknál. Itt a tavalyi élőblogolás, ha valaki kérne egy referenciát. Jimmy Kimmel visszatér műsorvezetőként, aminek…..
Nemrégiben készítettem egy olyan videós toplistát, melyben azokat a filmeket bátorkodtam rangsorolni, amiket én a legrosszabb második részeknek tartok. Szinte adta magát, hogy előbb-utóbb megcsináljam a lista "reciprokát", úgyhogy lássuk is a számomra legjobb második részeket!..
Legújabb videómban a Kicsinyítéssel kapcsolatos benyomásaimról beszélek pár percben, ami másodvéleménynek is elmenne, hiszen nem teljesen vagyok azonos állásponton, mint Kata SWL. Aztán, hogy ez jót vagy rosszat jelent, a videóból kiderül...
Florida egy tipikusan olyan amerikai térség, amit jórészt csupán idealizált képeslapokról ismerünk, ha nem ássuk bele magunkat eléggé a témába. Hiába találhatóak itt a keleti part legvadabb bulihelyei, számos túristalátványosság vagy éppen a grandiózus Disney vidámpark, ahová évente több tízmillió…..
Még csak a 2018-as mozis év elején járunk, de az Elit játszma nagyon odakívánkozik már most az év végi toplistákra. Egy igazi tökös, mozgalmas rendezői bemutatkozás az írózsenitől, Aaron Sorkintól, minden további pedig a videóban.....
Újabb videós toplistával jelentkezem, melyben az általam 10 legrosszabbnak vélt filmes második részt rangsoroltam. Természetesen mint mindig, a lista ezúttal is szubjektív, pusztán az én személyes véleményemet tükrözi, nem kell kőbe vésett igazságként kezelni. Kattintás után elérhető a videó, jó…..
Én sem akartam kimaradni az ilyenkor szokásos toplistázásból, úgyhogy összehoztam egy videót, melyben a 20 kedvenc 2017-es filmemre térek ki. A videó spoilermentes, a lista pedig természetesen szubjektív. Jó szórakozást!..
A Limitált Széria névre hallgató YouTube csatornám ezúttal egy karácsonyi különkiadással jelentkezik, méghozzá egy olyan filmmel, amit nyugodtan meg lehet nézni két falat bejgli között, ha már unod a szokásos karácsonyi filmeket. Jó szórakozást, és kellemes ünnepeket minden…..
Legújabb videós élménybeszámolómban a Megjött Apuci második részét vesézem ki. Minden további a videóban...