Regisztráció Blogot indítok
Adatok
okostojáska

0 bejegyzést írt és 331 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az, hogy szombat délelőtt van már, ragyogó napsütés, és te még itt fetrengsz, átalszod a napot - gyerünk, felkelni, gyors reggeli, aztán irány: kirándulni a…..
okostojáska 2013.01.02 00:58:56
@heck: Van benne valami... én akár napokig tudtam régen punnyadni, visszatekintve évek teltek el szinte semmit tevéssel, azzal a tipikus egyetemi életvitellel. Utólag nagyon sajnálom azokat az éveket. Aztán lassan átfordultam a másik végletbe, ez sem jó. Azt hiszem épp egy olyan dolog miatt, amit írtál...
Évek óta folyamatosan dolgozom, általában hétvégén is (sokszor még többet, szinte pihentető a munkanap), mint egy gép. A napom reggel 8-kor kezdődik és este 10 körül ér véget, csak ami a munka részét illeti, de mindennel együtt, pl utazás. És nem tudok elfáradni, nem tudok igazán kikapcsolni, nem vagyok kimerült sem (sem fizikailag, sem pszichésen), sőt épp ellenkezőleg, egyre többet és többet vállalok. Mintha bennem koncentrálódna az az energia, ami a környezetemben lévő emberekből hiányzik...
Azt hiszem elérkeztünk egy fordulóponthoz a hazai felsőoktatásban. Nem kérdés, hogy komoly változásokra van szükség. Szinte már menetrendszerűen, ez a "bátor és cselekvő" kormány ezen a területen is elindul a változások útján. A szükségeshez képest ellentétes…..
okostojáska 2012.12.12 12:42:18
@jolaca: A mostani gárda leszerepelt, ami tény, a valóságban bizonyították alkalmatlanságuk.
Az általad leírtak fikciók, elméleti fejtegetések, aminek elvén nem vagy hajlandó másokat odaengedni, hogy bizonyítsanak.

Nem azon kéne erőlködni, hogy a régi leszerepeltek hogyan maradhatnak/tarthatóak ott, hanem le kell cserélni őket és megadni másnak a lehetőséget. Ha nem sikerül az újaknak, akkor rosszabb helyzetbe nem kerülünk, így veszteni való nincs, mert a mostaniaktól többre nem futja.
Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor 2007. március 15-én Gyurcsány Ferenc a Művészetek Palotájában szónokolt, miközben a rendőrök éppen oszlattak az Andrássy úton. A kormányfő akkor de facto már bukott politikus volt: sem a közvélemény-kutatásokban, sem az utcán nem volt…..
okostojáska 2012.01.03 12:48:01
@troll ellenpólus: (2012.01.03. 12:13:54) Nagyjából jól látod a helyzetet.

Ha holnap lennének a választások a Fidesz megint 2/3-al nyerne, az lmp be se jutna, sem a dk :) Válaszul kibuszoztatnának pár ezer embert és megint kikiáltanák magukat a népnek. Erre az index úgy csinálna, mintha milliók tüntetnének országosan (és habár ott a teljes lmp, mszp, dk frakció az összes szakszervezettel, mégis civilnek tüntetik fel a megmozdulást), beindul a blog gépezet, ezzel nyomják tele a netet a hazug, fals infókkal. Lájkolnak az aktivisták ezerrel. Aztán felállsz a gép mellől, kimész az utcára és nincs semmi.

De azért ügyes, a jobboldal legnagyobb hibája, hogy a mai napig rendkívül keveset ad médiára és rendkívül gyengén kezeli azt. Mi is itt gyarapítjuk a kommentek számát és az olvasottságot, mert nincs egyetlen jobboldali számottevő média sem.
okostojáska 2012.01.03 13:34:53
@jag3: Nehéz megmondani mi lesz 1 év múlva, ha visszanézed az egy évvel ezelőtti elemzéseket, azokból szinte semmi sem jött be. Nézd meg szegény Gábort, már a 3 hónappal ezelőtti gondolatait írja felül.

Nem hiszem, hogy a dolgok a felszínen dőlnek el, nem hiszem hogy ez alapján át kéne gondolni bármit is. Azt meg végkép nem gondolom, hogy kommunikációval hosszú távon eredményt lehet önmagában elérni. Ki emlékszik már, hogy mit művelt az index a mnyp visszavétele, a kettős állampolgárság vagy bármi más döntés kapcsán. Az index alatt értheted akár a teljes baloldali médiát is. Mit értek el vele? Nagyjából semmit.

Visszatérve a 2012-es évhez. Ez lesz a legkeményebb év, mert a régi klientúra eltávolítására a közszférából, az állami apparátusból (az alsóbb szintekről is) most kezdődik csak, most jött el az idő, mostanra születtek meg a megfelelő törvények, de ezeket csak most kezdik végrehajtani. 2012 lesz a hatalomátvétel tényleges éve, eddig csak az előkészítés zajlott.

Persze a dolog nemzetközi téren is zajlik, hiszen a világpolitikában is van egy erős hatalmi átrendeződés. És ez teszi igazán érdekessé az egészet.

Összességében optimista vagyok, mert megvan a kellő elszántság és a kellő erő, hogy visszavegyük az országunkat a külföldiektől és az őket kiszolgálóktól. Aki eddig kihátrált vagy hátat fordított arra eddig sem számíthattunk, aki ellenünk van az eddig is ellenünk volt. Százszor nehezebb helyzetben is harcoltunk már sokkal kevesebben.
okostojáska 2012.01.03 15:11:42
Még egy rövid szösszenet a tüntetőkről, szép kis társaság:

Mivel civil rendezvényről beszélünk, nem maradhatott el a támogató szervezetek és pártok felsorolása. Kopiás közölte, hogy történelmi jelentőségű az összefogás, és hogy hosszú lesz a lista.

Magyar Szolidaritás Mozgalom
gepnarancs.hu
Civil Kontroll – EMD
Kék Szalaggal a Demokránciánkért Civil Mozgalom
HAT – Hálózat a Tanszabadságért
Börtön Helyett Lakhatást
Hallgatói Hálózat
Új Szemlélet csoport
Liberális Fiatalok Egyesület (LiFE)
Nyugdíjasok Országos Képviselete
Valódi Demokráciát Most! – Occupy Hungary
ATTAC Magyarország Mozgalom
Magyar Fokhagymafront
Magyar Demokratikus Charta
Méltóságot Mindenkinek Mozgalom
Nyugdíjasok Országos Szövetsége
Civil Akcióegység
Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transznemű Szövetség
Háttér Társaság a Melegekért
Labrisz Leszbikus Egyesület
Patriarchátust Ellenzők Társasága
Atlasz Sportegyesület Baloldali Demokrata Közösség
Civilek a szélsőjobb ellen
„Az nem lehet, hogy...” csoport
Demokratikus Polgári Ellenzék csoport
Kisgazdák Történelmi Szövetsége
PFLAG Egyesület
Újbudai Fiatalok
Neo Drom
C Polisz

És a pártok:

SZEMA
4K!
Demokratikus Koalíció
Lehet Más a Politika
Magyar Szocialista Párt
MSZDP
SZEM - Szövetség Az Egységes Magyarországért
SZDSZ
Civil Mozgalom
Societas
Magyarországi Munkáspárt 2006
Európai Baloldali Párt (European Left)
Zöld Baloldal
Magyar Racionalista Párt

mno.hu/belfold/koztarsasagot-munkat-kenyeret-ingyen-sort-klubradiot-1040993
DopeManTV Bazmeg Pataky! 2011.12.13 00:42:00
 A vasárnapi RTL Híradóban "sztárok" véleményét kérdezték a Bazmeggal kapcsolatban. Megszólalt többek között Nagy Feró (X Faktor zsűritag) és Czutor Zoli (Belmondo, Nyers). Konkrétumokban nem akaródzott nekik beszélni, ami érthető de általában semlegesen vagy…..
Férfiként nehéz ha nem egyenesen lehetetlen elképzelni, milyen lehet nőként arra kényszerülni, hogy prostitúcióval keresse meg valaki a kenyerét. Ez a kifejezetten merész, sőt szándékosan botrányos kampány épp ebben próbál segíteni, és a perspektíva megváltoztatásával, egy…..
Cool List 2011 30. Orbán Ráhel 2011.12.07 10:00:00
Gondoltátok volna, hogy a magyar miniszterelnök lánya nem egy karótnyelt, unalmas kékharisnya, hanem egy vagány, természetes és persze veszettül COOL csaj? Erre sokan csak akkor döbbentek rá, amikor nyáron az Európa Kemping főszervezőjeként összegyűjtötte Európa legkúlabb…..
1. Nehezen vitatható, hogy helyes döntés volt a mostani kormány részéről az államadósság csökkentésére irányuló politikai szándékot - valamilyen formában - alkotmányos szinten megfogalmazni. 2. Vitatható, hogy helyes döntés volt-e a mostani kormány részéről az…..
okostojáska 2011.12.05 13:56:46
@concret: Ha kapsz érte nobel díjat, akkor elfogadom érként :)
okostojáska 2011.12.05 14:02:56
@2llkedő: Bocsi, akkor lehet félreolvastam, hogy ezt állítottad.
okostojáska 2011.12.05 16:49:53
@Nikosi:
@concret:

Na akkor nézzük a tényeket. A nemzetállamok évezredekig fennmaradnak, persze tűnnek is néha, nemzetállamok esetén a mérce az évezredekben mérhető, lásd pl Kína, Görögország. Nekünk magyaroknak is több mint 1000 éves államuk van. De a legtöbb európai állam is több mint 1000 éves.

Nézzük akkor a nem nemzeti alapon szerveződő államokat, pl amiket az első világháború után hoztak létre: Csehszlovákia, Jugoszlávia (?), Szovjetunió. Most így ezek ugrottak be. Mennyi ideig is léteztek? Akkor hogy is van ez? Miért pont most lenne másképp, miért épp most gondoljátok hogy, hogy ismét kiléptek a Föld forgásából?
Pénteken voltam a Kürt Akadémia NET-WORKS képzésén oktatni, és így volt szerencsém meghallgatni Kozári Istvánnak, az [origo] értékesítési igazgatójának az előadását az iWiW-ről. Egy nagyon jó és nagyon tartalmas, sales-prezit mondott el - egyik oldalról nézve.…..
Nem szoktam az időközi választások eredményeivel foglalkozni, ezeket az adatokat, függetlenül valós jelentőségüktől, ugyanis rendre tudatosan félremagyarázzák, átértelmezik, felértékelik. A második kerületi voksolás után most éppen a Jobbik és az LMP temetése, illetve…..
Amikor a masszázsblognak még több rendszeres szerzője volt, az egyikük kapott egy nagyon aranyos levelet. Ifjú hölgyolvasó érdeklődött imígyen: (...) valóban kielégít a heti egyszeri fix áras alkalmi kapcsolat? Mármint érzelmileg. Bár testileg is érdekelne, egy hivatásos…..
okostojáska 2011.11.25 09:30:31
@tea fan: " Még ha majd' szétdurran a tököd/nem férsz a bugyidba, akkor is.
Kivéve esetleg amikor "becsiccsentve (=a tudatos én konrtollja alól részben kikerülvén), spontán egymásnak esünk egy buliban"."

Legyél következetes és nincs kivétel. Teljesen mindegy hogy az agyadat az alkohol vagy a hormontúltengés borítja el vagy bármi. Amihez a nőknek alkohol kell, azt a férfiaknál megteszik a hormonok.
Te spontán leiszod magad, nekem meg spontán szétdurran a tököm. A te helyezted egyszerűbb, mert te megteheted, hogy nem iszol.
  Támadás érte az újbudai Fidesz-iroda két idős munkatársát, egy harminc körüli férfi esett nekik ököllel, egyikük súlyos, másikuk könnyebb sérüléseket szenvedett. A támadó elmenekült, keresik. Sajnos nem példa nélküli az eset, minden párt aktivistáit értek már…..
Kicsit úgy élem át ezt a mai napot, mintha a világosi fegyverletétel lenne – mondta az IMF-es tárgyalás tényét kommentálva ma este a Hír TV-ben a Magyar Nemzet újságírója. Sem az ellentétes állítások miatt kialakult hitelességi válságról, sem az egyre feltűnőbb…..
okostojáska 2011.11.18 11:05:04
@intelCorei5: Meg fog bukni, mint minden politikai erő. A kérdés hanem ez, hanem az hogy mikor. Abban pedig te ne reménykedj, hogy ez belátható idő belül lesz, hiszen csak meg kell nézni az időközi választásokat, az összes többi párt együtt sincs a nyomában.
okostojáska 2011.11.18 11:08:20
@márta)): Amikor azt írtad, a kormány kormányozzon ne harcoljon. Csak éppen megtámadtak minket. Ez kicsit olyan, mintha valakit lepofoznak az utcán, majd az felemeli a kezét aki kapja, hogy védje magát, erre te odamész, hogy ne verekedj.
okostojáska 2011.11.18 11:13:35
@Bruhahahahihihi: Idők vándora, rossz évszázadot ütöttél be az időképedbe, a vagy vörös forradalmak kora egy évszázaddal ezelőtt volt.
törökgáborelemez 409. Sok hűhó 2011.11.16 09:21:00
Azóta, hogy tavaly nyáron Orbán Viktor az IMF-delegációval való megbeszélésről elrobogott a Videoton-Maribor meccsre, a Valutaalaphoz fűződőn viszony kérdése egyre komolyabb politikai jelentőséget kapott. Akadnak olyanok, akik már a miniszterelnök lemondását fantáziálják arra…..
okostojáska 2011.11.16 15:53:15
@inreallife: Pontosan egy forgatókönyv. Mire ennek a jogi hercehurcának vége lesz eltarthat 5-10 évig is. Ma azt nem lehet megmondani mi lesz fél év múlva, lesz-e EU egyáltalán 2 év múlva. Nincs itt semmi kőbe vésve, az aktuális erőviszonyok fognak dönteni és az EU nem áll túl jól...
okostojáska 2011.11.16 16:24:03
@sztd: Én is pont így gondolom. A kérdés csak, hogy mennyi pénzbe kerülhet nekik ez és meddig bírják. Halottam már olyat is, hogy napi 35 millió euróba van ez nekik, ha igaz, akkor sajnos kis pénzekkel lehet mozgatni az árfolyamot.
Egyre többen osztják azt a nézetet, hogy az igazi profi prostitúció nem is a szemétégetőnél, a 10-es úton, a lányosházakban vagy akár Dubajon zajlik - hanem civilizált, társadalmilag is támadhatatlan mintacsaládokban: legyen az lakótelepen, polgári lakásban vagy…..
okostojáska 2011.10.18 12:02:30
@vészmadár (pica pica): Milyen a tartalmas élet? :) Hát ez egy jó kérdés, de ha sokat olvasol, nagy költőktől és íróktól, és van némi intelligenciád, akkor rá fogsz jönni. Ezt nem lehet 2 sorban leírni, mert mindenkinek más és más, de azért vannak benne közös dolgok. Barátság, szerelem, boldogság, család és ezer olyan apróság, ami pénzben nem kifejezhető. Persze meg lehet próbálni ezeket relativizálni, mert manapság minden valódi értéket megpróbálnak relativizálni és pénzre váltani, előtérbe rakni az egót, mint vallást és pénzben mérni mindenkit.

Aki a pénzben keresi a tartalmat az nagyon nagyot fog csalódni, sokkal hamarább mint gondolná. Nézd meg a kőgazdag és híres amerikai sztárokat, celebeket vagy gyerekeiket. A nagy részük egy szerencsétlen, élete értelmét veszett, alkoholista, drogos.
okostojáska 2011.10.18 12:05:51
@vészmadár (pica pica): Alkohol és drog nélkül már nem is tudsz feldobódni?
okostojáska 2011.10.18 12:19:58
@Édy, aki Endre: Bárki megmondhatja természetesen. De az aki olyat mond, tesz, hogy 1000 év múlva is emlegetik, azért az tudhat valamit. Legalább érdemes megfontolni a gondolatait.

Szóval én itt a nagy klasszikusokra gondoltam, nem mindenféle írócskára.
A pornó valaminek vagy az eleje, vagy a vége. Egy lány, ha ki akar tűnni, akkor vagy kamerák előtt mutatja meg magát először, vagy pedig egy sikertelen karriert koronáz meg egy pornófilmmel. A VV4 győztese, Alekosz már több int két hete azzal haknizik a sajtóban, hogy Kovi…..
A disznótor nem a pörkölt felzabálásával, hanem a vér felfogásával kezdődik - ez az ősi felcsúti bölcsesség jutott eszembe, mikor az Alkotmánybíróságról kiszivárgott, manyupokkal kapcsolatos határozattervezetről olvastam. Hajaj, lesz baj elég. A tervezet ugyanis kimondja,…..
okostojáska 2011.08.19 16:10:07
@somogg: Összekevered a pénzkeresést az érték teremtéssel. A pénzkeresés != értékteremtés. Azért mert neked a meglévőből több jut, attól a rendszerben még kevesebb érték is lehet. Azért mert a te kocsidban még van benzin, attól még lehet olajválság és millióknak egy csepp sincs. Lehet hogy a te kocsidban van az utolsó 10 liter, de ettől a rendszer még összeomlott.
okostojáska 2011.08.19 16:13:54
@nu pagagyí: Ez így van. Magyarul részben a magyar munkások verejtékéből és jól az amerikai átlag. De ez pénzszivattyú csak, a javak átcsoportosítása. Az amerikai bizonyos szempontból eltartott, a világ többi országa tartja el, nem feltétlen önszántából.
okostojáska 2011.08.19 16:23:41
@Cirbi: A világ minden táján vannak problémák, de ezek teljesen más eredetűek, más gyökerűek. A gazdasági válság nem sújtja Kínát, nagyon nem, épp fordítva. Az arab válság politikai eredetű, a fenn álló rendszer ellen lázadnak, vagy lázítják őket.

"Az emberek gondolkodása, értékrendszere, vágyai között alig van különbség a világban"

Ebben nagyon nem értünk egyet. Éppen fordítva látom. Épp az a baj, hogy a nyugati globalizáció egységesíteni akar, a saját értékrendjét exportálni, de erre nem vevők keletre. Nagyon nem.
Mondj 3 olyan dolgot/elvet, ami a világ minden táján azonos megítélésű.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
okostojáska 2011.08.11 11:41:07
@tizenketto: Neten olvasni sok ilyet amit írsz, aztán 2-3 év múlva jönnek haza, mert mégsem olyan frankó kint.

Főleg ami most jön, attól még sokan fognak hazajönni. Diákoknak diákmunka, világlátás céljából jó lehet kint 1-2 évig, de nagyjából ennyi. Ott egy senki vagy és az is maradsz életed végéig garantáltan, ez egy idő után nyomasztani fog.
okostojáska 2011.08.11 11:56:05
@tizenketto: Feleséget itthon is lehet szerezni, jobbat is mint kint :)

Áruld már el, te hogy mentél ki? A nagy ismeretlenbe (senkit nem ismertél) vagy voltak már kint rokonok/barátok, aki pátyolgattak eleinte. Arra gondolok, hogy lakhattál náluk, segítettek eleinte eligazodni, állást keresni/találni?
„3 hónap múlva Attila kirúgott azzal a szöveggel, hogy a próbaidőn belül indoklás nélkül elbocsáthatja azt, aki nem jól teljesít” – nehéz a munkakeresés, de ha egy nő mégis megcsíp valamit, lehet, hogy őt is megcsípik hamarosan. Mai Levélírónkat felveszik egy…..
okostojáska 2011.08.05 11:54:22
@Olly_verx: Teljesen igazad van, mert ez Orbán miatt van. A kisfőnök, aki nyilván fideszes, sokat nézte a nagyfőnököt és átvette a diktatórikus stílusát és ő is az hiszi, hogy bármit megtehet. Továbbá ez is egyértelmű jele a világban tapasztalható férfi elnyomásnak, ami ellen harcolni kell.
Praxis Vért hányt a férjem 2011.07.27 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Tisztelt Praxis blog!…..
Vastagbőr Az igazi országimázs 2011.07.15 12:02:00
A nyár legviccesebb bulvársztorija idáig kétségkívül a dubajozás. A három közvetítő lekapcsolása után még csak egy 119 nevet tartalmazó portfólióról szóltak a hírek, de a Bors információi szerint már ezernél (!) jár az érintett lányok száma. Ezer dubajozó magyar…..
okostojáska 2011.07.15 17:12:14
@hallari: " A boldogság nem a pénzben van, hanem a helyünk megtalálásában, csak ezt Magyarországon NAGYON kevés ember hiszi el."

Tökéletesen igazad van!
okostojáska 2011.07.15 17:16:30
@W Joe: "Azért fizetnek adót. Ha itt laknak, akkor valsz a kint megkeresett pénz nagy részét itt költik el, és erre fizetnek áfát is. Szóval lényegében pénzt hoznak az országba."

Hát ez azért nem így működik. Ne vicceljünk már. Én is itthon költöm le a fizetésem, de a jó részét mégis adónak befizetem.
okostojáska 2011.07.15 17:29:59
@tildy:): "Inkabb az eszuket adnak el..."

Olyat nem lehet eladni, ami nincs. De minimum nagyon okosnak kell hozzá lenni, ami ebben az esetben ellentmondás lenne.