Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Obulus

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JogÁsz Kövezzetek meg nyugodtan! 2017.10.25 21:41:35
Jogász vagyok, nem tehetek róla. Arról persze igen, hogy jogász vagyok, csak arról nem, hogy sok mindent másként látok, mint a „normális” emberek. Nagyon bátor tettnek tartottam Sárosdi Lilla első, második és talán még a harmadik megszólalását is. Kép: Friss hírek Imponáló őszinteséggel tárta…..
Debreczeni József a végére járt az igazságnak – kiderítette, mi is történt 2006 őszén a budapesti utcákon. S ha már kiderítette, nem tartotta meg magának, könyvet írt belőle. A bemutatón pedig újra összejöttek a régi demokraták, elmerengeni a magyar demokráciának, a…..
Obulus 2016.09.19 15:25:23
Nyilvánvaló, hogy Orbánnak szándékában állt az utcai rendzavarás eszkalálódása, és az is, hogy odáig fajuljon a helyzet, hogy a békésnek nevezett, és a többségében valóban békés szándékú Fidesz gyűlés résztvevői is belekeveredjenek az utcai erőszakba. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy az ASTORIA kereszteződésbe szervezte a nagygyűlést.
Vajon miért? Tudta, hogy a rendzavarások, kizárólag Pesten, és kizárólag a belvárosban zajlanak. A rendőrség előzőleg kérte, hogy ne a belvárosba szervezze a nagygyűlést, mert nem biztonságos. Többször figyelmeztették, hogy veszélyes az a helyszín, de nem törődött vele.
Ha békés megemlékezést akart volna, azt Budán bárhol megtehette volna. Azt meg tudták volna a rendőrök védeni viszonylag egyszerűen a hidak lezárásával, amint arra szükség van.
Máskor Orbán többször tartott Budán gyűlést. Most nem. Most a belvárosba szervezte, ahol utcai harcok folytak, több mint egy hónapja. És az is nyilvánvaló volt, hogy október 23.-ára erősítik meg a randalírozók a támadásaikat. Erre titkosszolgálati jelentésektől kezdve, egyszerű logikai gondolkodásig eljutott bárki aki erre képes. Nem hiszem, hogy Orbán képessége nem tette ezt nyilvánvalóvá, tehát csak szándékosság állhatott mögötte.
Direkt azért, szervezte az Astoriához, a belvárosba a tömeggyűlését, hogy megveresse az ártatlan híveit?
Mi más indokolná a helyszínválasztást?
Mi tagadás, az Ákos-ügyi fejlemények rendesen felülírták az eredeti vitatémát. Nem mintha elfogadhatóbbá vált volna a véleményterrorista tempó, az viszont egészen nyilvánvaló, hogy a magyar kormány húzása erősebb kontent, ezzel ők nyerték az aránytévesztési…..
Obulus 2015.12.18 13:53:42
@jose maria padilla: Nem szólt bele a közéletbe. megvonta egy 23. senkitől a támogatását. Ja, hogy ez a senki pont a főmufti kegyeltje? Ki nem szarja le.
Obulus 2015.12.18 13:58:02
@grundigg: Nem a Telekom hitvallásába kell beleillenie a szponzoráltnak, hanem ha azzal ellentétes a magatartása, vagy ha azzal ellentétes kijelentést tesz. Nagy különbség!
Obulus 2015.12.18 14:00:06
@bircaman szerkesztő maxval: Ákosnak a politikai álláspontja eddig is ismert volt. Nem emiatt bontottak vele szerződést.
Azt írja az újság, Szentmihályi Szabó Péter lehet Magyarország római nagykövete. Először is, tök menő, hogy a Galaktika scifi-magazin egykori szerkesztője személyében első alkalommal léphet be a geek szubkultúra a magyar diplomácia már eddig is színpompás világába.…..
portraitport Kulka 2014.06.20 10:06:43
Úri muri, Egyszer élünk...,  Angyalok Amerikában, Rainman - ezekben láttam színpadon. És én is várom a Godot-t.      ..
Sokan megírták. Árpád győzött. Csak a célját nem érte el. A műtét sikerült, de a beteg halott. A nagy terv az volt, hogy érvénytelennek nyilvánítsák a szerződését, és az elszámolás során az derüljön ki, igazából nem is tartozik már semmivel a banknak. Na ez - ahogy a…..
Obulus 2014.06.07 16:48:48
Trianon a 20. századi magyar történelem egyik legtragikusabb eseménye, ami máig hat történeti tudatunkra, identitásunkra, a politikai életre és a közgondolkodásra. A Mathias Corvinus Collegium Trianonon innen – Trianonon túl?! vitaestjének meghívottjai mindketten egy-egy tisztázó…..
GFG Blog Magyar modell 2013.10.31 10:56:32
1. ~ minket másolnak  2. ~ hátrafelé nyilazni   Példamondat: „Készülődünk egy váratlan tettre.”     Van itt egy új helyzet. A magyar modell azt jelenti, hogy minket másolnak. A helyzet radikálisan új, mivel az elmúlt bő fél évszázad arról szólt,…..
Bolyki Gyuri írása Tudod, tisztellek, szeretlek, és pont ezért fontos a leveled. Olyannyira fontos, hogy szeretném, ha a sok mocskolódó kommenten kívül kapnál egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást.  Legfontosabb mondataidra szeretnék reflektálni, és megosztani…..
Obulus 2013.04.03 14:36:13
@sirwalter: Sok olyan hozzászólás olvasható ebben a környezetben, amivel többé-kevésbé egyetértek. Úgyhogy válaszom helyett alias "LegelőŐse", vagy "Ókút" és "Vitalea" hozzászólását kérem elolvasni és megérteni.
Obulus 2013.04.03 17:56:47
@sirwalter: Ebben egyetértünk. Én sem gondolom, hogy csak nekem lehet igazam. Viszont ismételten elolvastam LegelőŐse blogger hozzászólását. Teljes mértékben egyetértek vele. Remélem valahogy megoldódik Gerendás sorsa, mert 9 gyerekkel normális polgári színvonalon élni nem egyszerű eset. Minimum évi 6 millió nettó kell hozzá. És ha egy évben nincs meg csak 3, akkor a következő évben már 12 millió kell a szinten tartáshoz, mert az előző év hitelének kamatait is ki kell fizetni. És ez így hatványozódik a teljes eladósodásig és a végső reményvesztésig.
FRISSÍTÉS! A cikknek köszönhetően számos újabb megkeresést, tájékoztatást kaptam a főfelügyelőség ügymenetével kapcsolatban - ezeknek folyamatosan utánajárunk. A publikált levél utolsó bekezdésében szereplő állításokkal kapcsolatban, melyek szerint az objektum védelmét…..
Franciaországban a lakáspolitika a második világháború óta fontos helyet foglal el a közpolitikák között, és számos dimenziója van a lakbértámogatástól az ingatlanbefektetések szabályozásán és a kedvezményes/irányított hiteleken át a bérleti díj maximalizálásáig. A szociális bérlakás-szektor ennek a…..
  Hétfő előtt nem hittük volna, hogy ilyen kifejezetten jó hangulatú, lelkes, vidám tüntetést lehet tartani azért, hogy Szekeres Imre megint miniszter lehessen ebben az országban, de Orbán Viktor ezt is elintézte. Íme videó-összefoglalónk, amelyben megszólal Dániel Péter…..
Obulus 2012.01.06 18:41:57