Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kir Royal

15 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... sok-sok évvel ezelőtt jósorsom Japánba vetett, kitérővel Hong Kongba, amely akkor még a Brit birodalomhoz tartozott. Az első utam Ázsiába és love at first sight. Ekkor érintett meg először Kina. Aztán sok-sok évvel később jött a következő út Shanghaiba és Pekingbe. Látni…..
Reggeli közben Papa elmesélte, hogy Kati, vendéglátónk gondos felesége előző este gondosan levett a vendégágy feletti polcról egy nagyobbacska vázát. Erre ő tréfásan megjegyezte, hogy nem kell aggódni, nem fogja lerúgni az éjjel, amire azt a választ kapta, hogy efelől nincs…..
 A Best Western Grand Canyon Squire Inn igen kényelmes, még a szállodalánc közismerten korrekt átlagos színvonalánál is jobb hotel. De az azért mégiscsak skandallum, hogy a wifi csak délután működik este nem. (Bár gondolom, hogy a szállóvendégeket többségét ez nem rázta…..
Kir Royal 2007.08.28 18:27:35
  Szerencsére a 29 pálmáról elnevezett városka éghajlatát a sivatag alakítja, és éjszakára lehűlt kissé az idő, mert a légkondícionálót nem tudtuk bekapcsolva hagyni, olyan erős zajjal működött. Mint előző tudósításomban írtam, a mulatozó tengerészgyalogosoktól…..
  Tegnap nem működött a szállodában az internet, így aztán kimaradt egy-két feltöltés. Most aztán nézhet a tisztelt olvasó, jelentősen megszaporodott a tudósítások száma. A Bryce Canyon felett reggel 7 óra tájban kel fel a nap. Ha az ember napfelkeltét akar…..
 Las Vegastól könnyedén váltunk meg, noha mindannyian úgy gondoltuk, fontos állomása volt ez amerikai körutunknak. Papa megfogalmazása szerint ez a város olyan az amerikaiaknak, mint Mekka a mohamedánoknak (elnézést kérek a nevében is mindazoktól, akik ezt a profán hasonlatot…..
  Nem is tudom, hogy legyen eztán. Olvasói (magán) levelekből úgy tudom, hogy sok a szöveg és kevés a kép. Másrészt viszont a képek évek múltán is ugyanolyanok maradnak, mint most (sőt, sokkal szebbek lesznek némi vágás és színkorrekció után), az élmények viszont…..
  Ez a „középső” napunk, amit többek között onnan is lehet tudni, hogy a terv szerint ezen a napon kellett mosni a szállodában. De erről majd később.Visaliában meleg volt az este, és éjszakára sem hűlt le a levegő, úgyhogy egy szál lepedővel takarózva is nehéz…..
Este lefekvéskor még azon tűnődtünk, hogy hagyjuk-e bekapcsolva éjszakára a légkondit (nem hagytuk, a zaj miatt), reggel meg már jószerivel a fűtéskapcsolót kellett keresgélni rajta, annyira lehűlt az idő. (Valamivel később, a Yosemite Nemzeti Park Tioga hágó felöli bejárata…..
Fontos figyelmeztetés: nézzétek meg az ezt követő bejegyzést is, különben lemaradtok a fiúk remek videojáról! A cím roppant misztikus, magam is megrémülnék tőle, ha nem én adtam volna, és ha nem tudnám, hogy Amerikában (de valószínűleg mindenütt máshol a világban is)…..
"... a vízesés felé, halihó, az aranyért." - üvöltöttük Papával teli torokból az autóban, útban az aranyvidék felé. A kaliforniai aranyláz idején, a 19. század második felében, egészen a 20. század elejéig rengetegen jöttek a Siera Nevada nyugati lábaihoz a…..
 Valamit valamiért – gondolhattuk első San Francisco-ban töltött éjszakánk után reggel az utcára kilépve. Szállodai szobánk ugyanis némi eufémizmussal szerénynek nevezhető, s nem csak a Best Western számomra már tavalyról ismert kényelméhez hasonlítva, hanem…..
 Noha az előző napunk jól elhúzódott, az átállás az új időzónára mégsem sikerült teljesen hibátlanul: már hajnali fél ötkor felébredtük Papával. (Persze a fiúknak ez nem volt gond, mint később kifejtették, az időbeosztásuk egy „normális” otthoni napénak…..
Most csak nagyon röviden, mert helyi idő szerint is este fél tíz van, ahhoz képest meg, amikor keltünk reggel fél hét. 27 és fél órája vagyunk ébren, amiből éppenséggel le lehetne vonni a repülőn alvással töltött kilencven percet, de azt hiszem, az az alvásszerű állapot csak…..
MIndjárt indulunk, egyelőre kávézunk és Unikumot iszunk. A hangulat emelkedett...
Generations Tour Előzmények 2007.08.09 23:42:00
Ennek a mostani utazásnak az ötlete már egy évvel ezelőtt felvetődött, amikor Andris nem tudott velünk jönni az akkori amerikai körútra, amely a Sziklás-hegységtől a Yellowstone Parkon és Canyonlands-on át a Grand Canyonig tartott, és kiegészült a végén Las Vegas, San Francisco…..