Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Travis.CG

644 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első projekt a szuperkütyüre egy egyszerű intervalométer lesz. Ez egy nagyon egyszerű szerkezet, mégis szükségtelenül drága. Ez a drágaság azért is furcsa számomra, mert az újabb fényképezőgépeken van ilyen beépített funkció, ha máshogy nem, egy telefononos applikáción keresztül elérhető. Nekem…..
Az itt leírtak egy erősen szubjektív véleményen alapulnak, sok anekdotával, kevés tényanyaggal. Szívesen látnék ellenvéleményt vagy erősebb bizonyítékokat. Amíg ilyen nincs, kérem a fentiek figyelembevételével értelmezni a következőket. Az észrevételem, hogy a dedikált bioinformatikusok szerepe…..
Az élet kódjai Szuperhős router 2024.01.31 10:50:09
A Linksys WR54GL router élte minennapi életét. Nem tűnt ki a többi router közül. Csak osztotta a netet a rá csatlakozó hűséges eszközöknek, akik még a típusszámát sem ismerték. Nem volt olyan dáma, mint más készülékek, akik időről-időre túlmelegedtek és látványos ájulás közepette újraindultak. Ez a…..
Programozok, napi szinten használom a netet, szervereket felügyelek, demókat készítek, szabadidőmben olyan kütyükkel bohóckodok, amik még a geekek között is csak egy szűk réteget érdekel, és mégis KÉPÉTELEN VAGYOK LÉTREHOZNI EGY @#!**@%OTT YOUTUBE CSATORNÁT! Nem viccelek, nem tudom megugrani ezt a…..
Az élet kódjai Gyereknyomkövető 2024.01.17 10:21:12
Sógoromék gyerek nyomkövetőt ajándékoztak nekünk. Persze nem így hívják, hanem gyerek okosórának. Gyártója nincs. Legalábbis nincs feltűntetett cégnév, márka, semmi. A leírás csak kínai szövegből áll. Van egy QR kód is, amivel nem a gyártó weboldalára, hanem a forgalmazóhoz jutunk. Itt van magyar…..
A frissítések elméletileg egyre jobbá teszik eszközeinket. Ez igaz is a nagy cégek által készített termékekre, ahol tesztelnek, figyelik a felhasználók visszajelzéseit, hiszen az elégedetlen felhasználó nem hoz pénzt. De mi a helyzet azokkal a termékekkel, amelyek fanatikus rétegközönségnek…..
Az élet kódjai Infókufárok 2024.01.08 15:23:21
Megvolt az év első megbeszélése is. Ahogy az a bioinformatikai munkagépeken lenni szokott, a tárhely betelt, és bővíteni akartunk. Ennél az egyetemnél két storage van a felügyeletem alatt. Az egyikben 36 darab 1Tb-os diszkek vannak. Gondoltam, mi lenne, ha nem vennénk új kontrollert, amibe diszkeket…..
Az élet kódjai TikTok vs diafilm 2023.12.28 23:43:18
Mivel egy nagyra nött gyerek vagyok, ezért könnyen megértetem magam a gyerekekkel. Ennek az a következménye, hogy a családi összejövetelek alkalmával egyfajta játszópajtás leszek, legalább három gyerek csimpaszkodik rám. Ezen gyerkőcök életét nagyon átszövi a TikTok. Bár én a lányomat távol tartom…..
Az élet kódjai Békakórus 2023.12.26 09:47:57
Viktor sztoikus nyugalommal nézte maga körül az örvénylő káoszt. - El fogunk késni, és én még mindig nem voltam pisilni. Van most valaki odabent? - kérdezte Viktor anyósa. - Nincs - felelte Viktor. Pont ott állt, mert korábban arra gondolt, ott a káosz nem szippantja magába. Tévedett, nem utoljára…..
Egyik nap, mikor bekapcsoltam a gépet, nem indult el. Jó szokásomhoz híven elkezdtem szétszedni, cserélgetni az alkatrészeket, nyomkodni az illesztéseket, kaparni a csatlakozó végeket, de semmi eredménye. Nem indult el. Egyedül a CPU led világított makacsul, ezért kipróbáltam egy tartalék procival…..
Kezdem aszt hinni, hogy csak véletlenű kerültem be ebbe a bagázsba. Mive tök snassz nevem van, meg több ilyen néven is vannak a zegyetemen, szerintem összemostak más kutatókka. Az eső bizonyitékk a kutatásoptimizállás vót. Ugyanis olyan cikkek is szerepetek a porfóliómba, amik nem is a zén cikkeim.…..
Amikor ezeket a sorokat olvassátok, csoportunk legtehetségesebb PhD hallgatója elhagy minket. Nem azért, mert el akar hagyni minket. Nem. Mi sem szeretnénk, hogy elmenjen. Egyszerűen ilyen az egyetemi kultúra nálunk. Adva van egy tehetséges PhD hallgató, aki még szeret is tanulni, jól megy neki a…..
Az élet kódjai Experience 2023 2023.11.26 19:24:22
Egész pipec party keveredett ebből az Experience-ből. Keményebb arcok már háromtól tolták. Én négy óra körül értem oda, így még el tudtam csípni Netro engine bemutatóját. Mindig érdekes látni, hogy mások hogyan készítenek demókat. Netro után Gargaj  toolját is megnéztük, én pedig rögtön megértettem,…..
A legtöbb cikkes bejegyzésembe igyekszem valami mély tanúságot megfogni. De miután sikerült automatizálni a TruSight Oncology 500 Local App futtatását, sikerült automatizálni a szerzők közé jutásomat is. Így született meg a legújabb cikkem is. A szerencsejátékosok tudják, és most már én is tudom: a…..
Az élet kódjai Fantázia konzolok 2023.11.19 23:17:06
Egy mai számítógép bonyolult. Használatukhoz viszonylag keveset kell tudni, de amint valaki a csillogó UI mögé néz, elborzad. Nagyon sok tudást kell elsajátítani, hogy egyszerű programokat létrehozzunk. Egy bonyolult program pedig még több időt, sőt fanatikus elhivatottságot igényel. Annak idején a…..
Az élet kódjai Öregember PHP-zik 2023.11.17 23:00:19
Miután a kedves barátom azt mondta, hogy Laravelben kell megcsinálni a frontendet, elkezdtem megismerkedni a rendszerrel. Úgy gondoltam: mi az nekem? Használtam Drupal-t, sajtá fejlesztésű keretrendszert, WordPress-t, egy Laravel meg sem kottyanhat. Azután megnéztem a doksit... A doksi úgy…..
Megrendezték a szokásos évi bioinformatikai konferenciát. Idén egyáltalán nem volt AphaFold, nem voltak rendezetlen fehérjék, viszont tanulóalgoritmusok dögivel. Most kevesebb csoportvezető adott elő, úgyhogy nem voltak töltelék előadások, hanem valódi munkákat mutattak be. Érdekes módon több céges…..
Az élet kódjai Predator újságok 2023.11.07 18:56:06
A korábbi híreszteléseknek megfelelően megjelent a Magyar Tudományos Akadémia parazita kiadványokkal kapcsolatos állásfoglalása. A 91 oldalas dokumentum összefoglalása egy mondatban: Az MDPI rossz, oda ne publikálj. Természetesen ez egy eléggé sarkított kijelentés, de a lényeg, hogy megindult…..
Az élet kódjai MoonShine dráma 2023.10.31 23:26:03
A scene azért is jó, mert vannak kis pocsolyákban jó nagy viharok. Ezeken lehet csámcsogni. A legfrissebb velőscsont a következő: A csapatot eredetileg Seffren alapította, vezette. Amolyan régi, tapasztalt veterán szövegeket nyomott a csapat Discordján, amiben nem is volt okom kételkedni. De néha…..
Oké, itt az ideje, hogy a jó kis telót rászabadítsuk a nagyvilágra, és különböző helyzetekben vizsgáljam, mennyire állja meg a helyét. Az egyik ilyen helyzet az utazás. Papír alapú jegyet régóta nem veszek, de nyilvánvalóan nincs MÁV applikáció, ezért a jegyet letöltöttem PDF-ben és a telefonra…..
Csinátak egy wörksoppot hogy emagyarázzák a hüje kutatoknak hogy kő dé1 es cikket irni. Me nem tuggyuk. Két ellőadó gyütt, hogy magyarázzon. Az első emonta, hogy nem lehet eccerűen megmondani, hogy kő déeggyes cikket irni, me minden cikk más. De azé mégis megmonta, mer akkora ász. Aszonta kell jó…..
Két év értelmetlen huza-vona után az egyetem Informatikai titkársága eljutott arra a pontra, hogy érdemben foglalkozzanak a kérésünkkel. Mi ugyanis akartunk venni egy szervert. Erre a titkárság azt mondta, itt egy asztali PC. Mi ismét elmondtuk, hogy szerver kell, mire a titkárság ismét mutatott egy…..
Mitől lesz tökéletes egy telefon? Attól, hogy csúcs hardver van benne? A tűéles kamerától, ami vaksötétben is zajmentes képet készít? Vagy attól, hogy a készülék gyártója nem támaszt semmilyen akadályt a felhasználó útjába, aki így tényleg azt csinál a készülékkel, amit akar? Számomra az utolsó…..
Gyermekem kapott tabletet. Kicsit korainak éreztem, mert még nem látja át teljesen, minek mennyi az értéke. Hiába mesélünk neki a családi kiadásokról, hiába látja a bevásárlások végösszegét, mivel azokat mi fizetjük, nem ő, ezért le is pereg róla az egész. Az sem segít sokat, hogy nagyiék pénzzel…..
Az élet kódjai Function 2023 2023.09.13 13:00:23
Amint bekapcsoltam a laptopom, az rögtön rácsatlakozott a party weboldalára. Ez egy jó mondat lenne a "honnan tudod, hogy visszajáró scener vagy" kezdetű felsoroláshoz. Ennek ellenére nagyon furcsa itt lenni. Már három óra, és látszólag nagyon kevesen vannak. Máskor már nem volt hely a kisteremben,…..