Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Travis.CG

664 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőn furcsa levél jelent meg az egyetemi emailcímemen. Látszólag a Nemzeti Egészségbiztositási Alapkezelőtől, aláírás vagy bármi más nélkül. Az üzenet feladója a igazolt.jelentkezo. A levél gond nélkül átment az egyetem víruskeresőjén, még a plecsnit is megkapta, hogy biztonságos. Ráadásul mintha…..
A nyári meleg nem csak az emberi szervezetet viseli meg, de az elektronikai eszközöknek működésére is kihat. Az ember néz egy kis demót, vagy játszik, mire a gép úgy felmelegszik, hogy alig lehet hozzá érni. El is távolítottam az asztali gép oldalát, hogy jobb legyen a szellőzése. A net is…..
Általában a várostól távol szoktam futni, kerülöm a népes csomópontokat. Egyik nap viszont kipróbáltam a városi futókört, mert az a pálya közel sík, nincs benne annyi emelkedő, én pedig kiváncsi voltam, az mennyit javít az időmön. A pálya elméletileg egy kilóméteres kör, de az okosóra szerint csak…..
A hazai demopartyk száma megfogyatkozott, viszont nekem több ötletem is van, amit érdemes lenne megvalósítani. Sajnos az ötletek mind wild és/vagy videó kategóriába tartoznak. Amikor nézegettem az Assembly kiírását, feltűnt, mennyi kategóriában fogadnak remote entry-t. Rögtön meg is született a…..
Habár egy kutatómunka több ember együttes munkájának az eredménye, a legtöbb bioinformatikus szeret leválasztani egy szeletet ebből a munkából és arra úgy tekint, mint a saját játékára. Mint amikor az ovisok együtt homokoznak ugyan, de azért lapátjukkal demarkációs vonalakat húznak. Ezt a…..
Ha sikerül segítség nélkül megoldani egy CTF-et, az tök jó. Ha közben még jól is lehet szórakozni, az még jobb. A Jack-of-all-Trades pont egy ilyen feladat. Először végigszkenneltem a portokat: sudo nmap -sS -Pn -sV --top-ports 100 $IP Csak két port volt nyitva. A 22-es és a 80-as, de a…..
Az egyik laptopom egy 2000-ből származó Compaq Armada 100S, amit az intézet elektronikus hulladékai között túrtam. Természetesen az akkumulátora döglött volt. Hálózati feszültségről simán megy, de kicsit kényelmetlen, hogy minden egyes indítás alkalmával a BIOS beállításokkal kell vesződni, ezért…..
Az élet kódjai Brute It CTF 2024.06.02 10:04:00
Ez egy nagyon könnyed törős feladat volt, magam is meglepődtem, hogy még én is meg tudtam csinálni segítség nélkül. Az első kérdés, hány nyitott port van. Ha valaki elég szemfüles, a többi kérdésből ki tudja találni, de azért álljon itt az nmap parancs: nmap -sS -Pn -A -sV --top-ports 10 $IP A…..
Az élet kódjai BSides 2024 2024.05.27 18:06:33
Gondoltam egyet és elmentem az idei BSides-ra. Párhuzamosan több konferencia is zajlott a helyszínen, ezért először nem találtam meg a megfelelő termet, de kiszúrtam néhány hosszú hajú, Linux pólós, hátizsákos embert, és rögtön tudtam, hogy őket kell követni, pedig még nem is láttam az…..
Már az idei Revision intróinak megtekintése közben észrevettem, hogy a szokottnál is agresszívebb a Windows Defender. A 64k intrókat kérdés nélkül törölte, de még a korábban vígan futtatott Mecha is áldozatul esett annak, hogy megvédjenek a kiberborzalmaktól. Régen még kérdeztek a vírusírtók, hogy…..
Az élet kódjai Ami elromolhat... 2024.05.12 11:07:58
A rendszer, amiről most szó lesz, egy tárhely, ahol a diszkek RAID 5 tömbben vannak fűzve. Tárolókapacitása 62Tb, aminek nagy részét betelítették a bioinformatikai adatok. Egyik nap tönkrement egy diszk. A rendszer ezt még vígan tolerálta, de erős figyelmeztetés volt, hogy ideje felkészülni a…..
Az élet kódjai Madness CTF 2024.05.05 22:25:23
Akkor közkívánatra jöjjön egy újabb CTF. Ez nem volt kimondottan nehéz, de nagyon megbonyolították. Először csak egy felületes port scannert futtattam, hogy gyorsan lássam a lényeget. Két port volt csak nyitva, egy ssh és egy web, mindkettő a megszokott helyen. A web esetén nem voltak könnyen…..
Az élet kódjai Wgel CTF 2024.04.28 18:01:28
Ez egy nagyon tanúságos CTF volt. Megmutatta, hogy hiába a felkészültség, hiába az eszközök ismerete, nagyon könnyű elsikkadni a megoldás felett. A virtuális gép indítása után ellenőriztem a nyitott portokat nmap-el. Kettő volt nyitva, a 22-es és a 80-as. A weboldal csak az alap Apache oldal volt.…..
Bár nem voltam az idej Revision-ön, azért végignéztem a prodokat. Több, mint 200 alkotás volt, nekem is időbe került, mire átrágtam magam rajtuk. Modern grafika Az idei Revision grafikái közül a 3D renderek tetszettek a legjobban. Személyes kedvencem a Historian és a Cult of the cyosleepers volt.…..
Az élet kódjai R meetup 2024.04.19 11:28:51
Az idei R meetup középpontjában a bioinformatika volt. Az első meghírdetett nap nem volt jó nekem, ezért nem foglalkoztam vele, hiába jött kétnaponta a levél, hogy valaki adjon már elő az eseményen. Valószínűleg nem találtak embert, mert technikai problémára hivatkozva későbbre tolták a találkozót.…..
A kütyümánia ragályos. A geekek pedig mindenkit megfertőznek vele. A lányom abban a korban van, amikor már sejti az igazságot a Mikulásról, Nyusziról és más, a gazdasági szabályokra fittyet hányó entitásokról, mégis szeretne hinni a csodában. Az ellentmondást pedig bizonyítékokkal akarja feloldani:…..
Két telefont frissítettem a legújabb Nethunterre. Az egyik egy Nokia 6.1 Plus, a másik a Pinephone Pro. Előbbi egy LineageOS alapú rendszer, Androidos gyökerekkel. A második egy igazi Linuxos telefon kötöttségek nélkül, viszont kiforratlan rendszerrel. Nagyon különböznek, de mennyire? Teszteljük…..
Az élet kódjai TryHackMe 2024.03.17 20:19:00
A picoCTF jó, de egyben nagyon frusztráló is. Igazából nem tanulás centrikus, hanem arra jó, hogy ha valakinek stabil alapjai vannak, akkor kifacsart feladatokon keresztül gyakorolhat. Elkezdett érdekelni, honnan lehetne a stabil alapokat megszerezni. Így került képbe a TryHackMe. Az oldal tényleg…..
Az élet kódjai Nirvana kimenet 2024.03.03 22:37:53
Bár egyre kevesebb szükség van a tudásomra, azért néha akkor is segítek, ha nem kérik. Legutóbb arra kértek, hogy egy R szkriptet futtassak a szerveren, mert a PC-n ahol eddig futott, túl lassú. Fél óráig dolgozott fel egy JSON fájlt. Eddig simán kivárták a fél órát, de amikor tíz fájlt kellett…..
Az élet kódjai Videós lámpa 2024.03.02 19:45:14
A lányom törött tablet képernyőjét fel akartam használni, hiszen a törött üvegfelület ellenére van néhány értékes alkatrész benne. És ekkor jutott eszembe, hogy kellene egy lámpa, ami szórt fényt produkál. Mert az milyen menő. Először is darabokra kellett szedni a képernyőt. A törött üveg alá egy…..
Az itt leírtak egy erősen szubjektív véleményen alapulnak, sok anekdotával, kevés tényanyaggal. Szívesen látnék ellenvéleményt vagy erősebb bizonyítékokat. Amíg ilyen nincs, kérem a fentiek figyelembevételével értelmezni a következőket. Az észrevételem, hogy a dedikált bioinformatikusok szerepe…..
Travis.CG 2024.03.01 07:50:04
@sdani: Ebben a helyzetben csak azt tudom mondani, amit Liam Neeson-nak is mondtak: Good luck :-)
Az első projekt a szuperkütyüre egy egyszerű intervalométer lesz. Ez egy nagyon egyszerű szerkezet, mégis szükségtelenül drága. Ez a drágaság azért is furcsa számomra, mert az újabb fényképezőgépeken van ilyen beépített funkció, ha máshogy nem, egy telefononos applikáción keresztül elérhető. Nekem…..
Az élet kódjai Szuperhős router 2024.01.31 10:50:09
A Linksys WR54GL router élte minennapi életét. Nem tűnt ki a többi router közül. Csak osztotta a netet a rá csatlakozó hűséges eszközöknek, akik még a típusszámát sem ismerték. Nem volt olyan dáma, mint más készülékek, akik időről-időre túlmelegedtek és látványos ájulás közepette újraindultak. Ez a…..
Programozok, napi szinten használom a netet, szervereket felügyelek, demókat készítek, szabadidőmben olyan kütyükkel bohóckodok, amik még a geekek között is csak egy szűk réteget érdekel, és mégis KÉPÉTELEN VAGYOK LÉTREHOZNI EGY @#!**@%OTT YOUTUBE CSATORNÁT! Nem viccelek, nem tudom megugrani ezt a…..
Az élet kódjai Gyereknyomkövető 2024.01.17 10:21:12
Sógoromék gyerek nyomkövetőt ajándékoztak nekünk. Persze nem így hívják, hanem gyerek okosórának. Gyártója nincs. Legalábbis nincs feltűntetett cégnév, márka, semmi. A leírás csak kínai szövegből áll. Van egy QR kód is, amivel nem a gyártó weboldalára, hanem a forgalmazóhoz jutunk. Itt van magyar…..