Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fazekaasgrafika

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valaha, réges-régen, még a II. világháborúban volt egy erődítményekből álló védvonal, melyet a később legyőzhetetlennek minősített szovjet haderő sem tudott áttörni. Árpád-vonalnak hívták… A Magyar Királyi Honvédség három védelmi vonalat jelölt ki a várható orosz támadással szemben, a Kárpátok…..
  Talán a második gyerekkor, avagy a közelgő szenilitás jele, hogy így ötven tájékán hozzám hasonlóan sokan nyúlnak vissza fiatalkori olvasmányaikhoz, és olvassák újra kedvenc ifjúsági regényeiket, rosszabb esetben meséiket. Az élmény néha ugyanaz, néha csalódás, néha pedig még jobban is tetszik,…..
fazekaasgrafika 2018.09.28 19:20:34
@dome64: Végig olvasván a kommenteket és a Dékány fricskákat, látom hogy nagy félreértésekben leledzenek egyesek. Dékány ifjúsági regényíró volt, és tengerész is. Ha jól emlékszem a 20-as évek elejéig . Utána már itthon tartózkodott. Lehet, hogy nem volt egy Dosztojevszkij, de regényeinek volt hangulata, szép magyar szóval fílingje. Az akkori időkben úttörő volt a tengerészeti ismeretterjesztésben. A mai internetes világban könnyű rámutatni a tévedéseire és a pontatlanságaira. Nagyon kevés, egy kezemen megszámolható magyar író foglalkozott és foglalkozik a tengerészettel.
fazekaasgrafika 2018.10.01 22:10:49
@savanyújóska: Szabad világban élünk! Mindent szabad, amit szabad. Probléma egy szál se. A véleményemet akkor korrigálnám, ha ajánlanál egy-két magyar írót, aki a tengerészetről legalább ezen a színvonalon írt.
Tegnap ünnepeltük március 15-ét. Két lehetőség van, Kedves Olvasónk: vagy már nagyon unod a megemlékezéseket, vagy épp ellenkezőleg - az éjszaka sem volt elég, hogy lecsillapodjon a forradalmi hangulat, amely hatalmába kerített. Akárhogy is legyen, amivel mára készültünk,…..
A 2011-es év képregényes szempontból történő elemzéséhez kapcsolódóan jött olyan hozzászólás, amely rákérdezett a képregényújságokra – elvégre én csak a könyves és alternatív terjesztésbe kerülő képregényeket vizsgáltam. A válasz nem könnyű, hiszen maga a képregényújság fogalmának a meghatározása…..
Valós román őstörténet: a vándorlási elmélet.És akkor a végkifejlet. Ha a románok nem a dákok leszármazottai és nem éltek mindig a mai románia területén, akkor kik ők és honnan származnak? Két kiindulási alapunk van: az egyik a román nyelv maga, a másik pedig az írott…..
Magyarország története címmel indított sorozatot a Magyar Televízió vasárnap esténként 18:55-től. Egy kicsit kommersz, egy kicsit érződik rajta a szocialista múlt közszolgálatisága, de legalább színes, és könnyen fogyasztható. A sorozat számos olyan újítással élt,…..
Mit kíván a magyar nemzet? 1. pont: Kívánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését. Írta Szabó Jenő, rajzolta Lanczinger Mátyás. 2. pont: Felelős ministeriumot Buda-Pesten. Írta Szabó Jenő, rajzolta Haránt Artúr. 3. pont: Évenkinti Országgyűlést…..
fazekaasgrafika 2011.03.16 19:10:10
@NeroBlanco: Nálunk is, ott is rengeteg a kettős állampolgár. Ráadásul nálunk még a képviselőház is tele van. Művészeti területünk úgyszintén Ezért azután ugyanígy lehetne viccelődni Izrael nemzeti ünnepén, de mint mondottam volt, illetlenségnek tartom. Más alkalommal talán igen, de nem pont március 15-én.
fazekaasgrafika 2011.03.16 21:16:33
@NeroBlanco: Jól látod.