Regisztráció Blogot indítok
Adatok
világevő

1304 bejegyzést írt és 2265 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Új-Zélandnak nemzeti madara ugyan van, a kiwi, ami ezúttal nem gyümölcs, hanem egyben a nép tagjaira utaló becenév is, de a nemzeti eledele talán nem annyira egyértelmű, mint mondjuk nálunk a pörkölt. Ez talán annak is köszönhető, hogy a legtöbb népszerű étel nem "őshonos", hanem erőteljes…..
Méltatlanul elhanyagolja a nemzetközi média a kínai konyhát, pedig  - hiába vagyok a japán konyha feltétlen rajongója - elképesztően árnyalt és kifinomult, nem is beszélve ez évezredes tradíciókról. Ha úgy érzed, hogy kipróbálnád, most van esély, ugorj a végére!..
Március elején lesz szokásos helyszínén, a Hungexpón az élelmiszeripar és a HoReCa szektor hatalmas szakmai seregszemléje. A kép csak AI illusztráció, nem biztos, hogy ilyen kicsi lesz a pizza! :) [Az AI szerepe a vendéglátóiparban is téma lesz!]..
Összeszedtem egy-egy videóban a 2023-as év legkiemelkedőbb éttermi élményeit. És még van egy izgalmas eseményre is pár helyem! ..
Ezúttal ünnepélyes esemény nélkül derültek ki a hazai csillagok...
A fine dining világában ritka ronda körülmények között lehúzta a rolót a legmenőbb New York-i étterem. végre újra Világevő Vacsora, és még van is pár hely!!!..
Összegyűjtöttem a hazai fine dining éttermek jelenlegi árait a legolcsóbbtól a legdrágábbig...
Kijött az OAD legjobb európai éttermeket tartalmazó listája, rajta 1-2 magyar étteremmel! ..
Április vége kicsit sűrűre sikerült: nem csak a mártások, hanem a csillagok szempontjából is. Ezúttal igyekeztem videón is összeszedni a legfontosabbakat.  50. születésnapomon a kezemben egy 50 éves nagyon komoly bor...
 Mire képes a japántudás egy pannon gasztrohajón hazai alapanyagokból? Mutatom. ..
Mutatom:..
világevő 2023.04.10 10:40:04
@Étteremkritikus: nem, ez "csak" Kiotó legjobbja.
világevő 2023.04.11 17:44:40
@fkv.119: én a buja disznókban boldogan szoktam enni. (sajnos ilyen zsírral nem merik csinálni.)
világevő 2023.04.11 17:45:20
@littke: igen, nehéz ott igazán nagyot hibázni! :)
 Ami ma a világ, és az olaszok a hagyományos olasz konyhaként ünnepelnek, az leginkább egy marketingtermék, és a legtöbb tétele amerikaiak közreműködésével jött létre az elmúlt évtizedekben - ezzel a kijelentéssel haragította magára fél (fél? egész!) Olaszországot Alberto Grandi, a Pármai Egyetem…..
   Lenkék a Nomában..
Meglepő módon nem valami furcsa alapanyaghoz kapcsolódik, pedig azokat is mindig megkóstolom, hanem a legfurcsább vendéglátóipari létesítményhez, ahol jártam...
világevő 2023.01.01 19:24:18
@littke: vannak Mexikóban kerülendő részek, pl az egész Tabasco tartomány, egy kis óvatosság tényleg nem árt, de azért sajnálnám, ha erről lemaradtam volna.
[UPDATE: a poszt végére beírom a megfejtést!]Szeretek különleges személyiségeket levadászni egy-egy interjúhoz, elég büszke vagyok például arra, hogy fogadott Pierre Hermé, vagy például a Michelin Kalauz főszerkesztője, persze szigorú inkognitóban.A mostani interjúalany nevét egyelőre nem árulom el,…..
Huszár Krisztián karrierjét már több, mint egy évtizede kísérem figyelemmel, most egy új fejezet indult, megmutatom, milyen!..
  Van közte újabb, van közepesen új, van kifejezetten régi, van meglehetősen olcsó, vagy középkategóriás is, csak annyi köti össze őket, hogy izgalmas, többnyire egzotikus gasztroélményt kínálnak, megfizethető áron. És még van egy ráadás is Budapesten kívül!..
világevő 2022.11.10 11:24:31
@Burgermeister: a fenti országok közül egyedül Afganisztánban nem jártam többször (egyszer sem), de azért a régió egyéb országaiban szerzett tapasztalataim alapján a környezet ott nem lenne meglepő. Viszont az étel kifejezetten finom.
  Rettentő rég nem írtam az egyik fontos budapesti étteremről, most megkóstoltam az új menüjét, és egyértelmű volt, hogy hiba volt őket hanyagolni!..
Az már ugye hivatalos, hogy lesz idén országos Michelin Kalauz. A kérdés már csak az, hogy pontosan mikor, na és kik szerepelnek majd benne vidékiként csillaggal...
világevő 2022.08.10 10:30:57
@AlexAston: azt hiszem, itt egy helytelenül levont következtéssel állok szemben. Soha nem állítottam ezt, itt van egy példa:
vilagevo.hu/2020/07/14/terasz_kert_vendeglo_zuglo_ciganypecsenye_gulyas

De ezen a blogon valóban nem első sorban az olcsó helyekről írok.
világevő 2022.08.10 17:37:18
@AlexAston: úgy tűnik, különbözik az ízlésünk. Én alapvetően főleg fine diningról írok, még akkor is, ha az egy szűkebb piac. Egyszerűbb helyekről - gondolom - írnak mások.
világevő 2022.08.24 20:56:21
@kék madár: Mikor voltál?
világevő Pacal a világ körül 2022.08.01 20:12:27
Pacalról lesz itt szó. Sokféléről. Gyönyörű pacalpult a barcelonai Boqueria piacon..
világevő 2022.08.02 18:14:15
@littke: köszi a visszajelzést! Igen, É-Amerika talán a legproblémásabb, esetleg valami karibi étteremben akadhat mondongo néven!
[utolsó frissítés: 2023. december] Az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtöm egy posztba, hogy az összes szénhidrátdús kedvencem lássátok. Nem osztom szigorúan kategóriákra, mert a lényeg ennek a listának, hogy olyanokat tartalmazzon, amik szerintem világszínvonalúak. Ehhez persze igyekszem elég…..
világevő 2019.08.14 17:55:47
@Joe1952: :D na pont azért nem megyünk vidékre, mert ilyen gorombák a vidékiek! :)
világevő 2022.07.22 19:57:07
@UtazóJanka: nyitottatok végül?

@Piri és Barkas: megnézem majd!

@victoire: megnézem, köszi!
világevő 2022.07.23 09:31:55
@victoire10: igen, én se találtam a válaszom után!
Szubjektív válogatás az utazásaim során különösen megkedvelt tésztaételekből. Kimaradt szerinted valami fontos? Itt pedig van egy elég durva breaking news!..
világevő 2022.04.12 18:31:43
@Kalpy71: a megírás 30 kg volt :)
világevő 2022.04.12 18:32:19
@motoroskonyhaja: nem volt könnyű 10-re szűkíteni!
világevő 2022.04.12 18:51:24
@motoroskonyhaja: persze, értettem én is!
Én azt igyekszem nagyban leválasztani, és valamennyire objektív szempontokra koncentrálni, hogy egy kicsit univerzálisabb legyen a végeredmény, vagy legalábbis azokat a külső körülményeket értékelem magasra, amik rekonstruálhatók, mások által is jó eséllyel megélhetők. Például a Lido84 esetében komoly szerepet játszik a lokáció és a környezet, szerviz, stb, de ez mindenkinek rendelkezésére áll.
(Így pl a White Rabbit séfjének a lakásában reggelire fogyasztott házi pelmenyit - evőkanálnyi belugával - nem vettem bele :)
Eredetileg csak Facebookra írtam meg a hírt délben, de annyira nem látom a hazai sajtóban, hogy akkor itt a helye.[Kedves sajtómunkatárs, ha innen veszed át a hírt, akkor légy kedves jelöld és linkeld is az oldalam, köszi.]..
Tele fiatalos energiával és ízekkel, alaposan megújult a Laurel, Budapest egyik titkos kincse...
Már csak kevesebb, mint egy hét van a Bocuse d'Or európai döntőjéig, ami egy grandiózus HoReCa expó keretében zajlik, összeszedtem minden fontosat ezekről. Bácsi Róbert fotója a 2016-os emlékezetes Bocuse d'Or Europe-ról, ami ugye szintén Budapesten volt..