Regisztráció Blogot indítok
Adatok
világevő

1288 bejegyzést írt és 2245 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már majdnem egy év eltelt, amióta szétvertem az Onyxot, gondoltam megnézem, sikerült-e már kicsit magukhoz térniük azóta. :)..
Egy mai véletlen találkozás...
Az egyik új hazai Michelin-csillagosban egyszerre elérhetők a hazai és a portugál gasztronómia izgalmai. Egy nagyon portugál befejezés (az előtérben)..
Tavaly végül júniusban adták ki a Budapestet is tartalmazó Main Cities of Europe Michelin kalauzt. Idén a szokásos márciusi időpont helyett végül mára csúszott a bejelentés. És ezúttal már MG Budapestként... Íme az eredmények.[Folyamatosan bővítve! Már az összes bejegyzés benne van a kalauzból,…..
Kedvenc kenyerek és kenyerezések az elmúlt évből. ..
világevő 2021.08.20 18:22:46
@littke: Köszi! nem igyekezett teljes lista lenni, csak az elmúlt 8 hónap kedvencei, amiket ettem!
Már a sokadik látogatásom volt Kis-Lengyelországban, de ezúttal a fine dining éttermeket is sikerült alaposabban kipróbálni, na és szuper jó új helyek is vannak!  Disclaimer: Az utazást a Lengyel Turisztikai Ügynökség szervezte és támogatta..
világevő 2021.08.06 08:46:44
@Pierr Kardán: @Remora: persze, rengeteg finom dolog van, most inkább igyekeztem a talán kevésbé ismert dolgokra koncentrálni, nem a "gulyáslevesre".
(amúgy ott van a képeken a zsur is, a pierogi is, meg az egyik legnagyobb kedvencem a chlodnik is)
Ma megjelentek az OAD (Opinionated About Dining) európai toplistái, rajtuk két hazai étteremmel.....
világevő 2021.06.15 22:20:03
@Boar.: jaja, főleg ezeket a nagy és széles halakat, több kilós egy jó rodaballo (nagy rombuszhal), és mindent tud, amit haltól el lehet várni.
világevő 2021.06.25 05:18:24
@kék madár: :) érdekesség, relevancia, én se tudom, de hát mégis csak egy szubjektív blog ez, nem a híradó :)
világevő 2021.06.25 20:46:13
@kék madár: igen, sajnos csak a töredékét van időm megírni :( A többségéről örülök, ha instán tudok posztolni legalább.
Szándékosan nem akarom elárasztani a blogot a saját éttermemről szóló posztokkal, ezért csak ritkán jelentkezem ilyennel, amikor van miről beszélni. [Promóciós kód is van ám!] A nem nudlis fotók forrása: FORTEPAN..
világevő 2021.06.25 05:19:08
világevő 2021.06.25 06:47:53
@D. Csaba (Quercus): kedves Csaba(?),
Van arra esetleg mód, hogy ezt a kedves hangulatú froclizást valahol máshol folytassák, nem az én blogomon?
Megmondom őszintén, kellemetlen tevékenység nekem a törölgetés/tiltogatás, szívesebben használnám valami szebbre az időmet.
Előre is köszönöm,
András
világevő 2021.06.25 20:37:12
@kék madár: mellényúlhattam, vagy te is durvát írtál, fogalmam sincs már. Nem vagyok jó házmester.
 Rengeteg pirospaprika? Nem túl kedvező előjel egy étteremben. Mostanáig...
világevő 2021.06.21 12:12:18
@Raven!: :) egyszer majd mi is megvilágosodunk, de addig hadd képzeljük magunkat felsőbbrendűnek és jobb ízlésűnek!
világevő 2021.06.21 15:46:25
@erol: remélem azért akad a sok ember között olyan is, aki képes az irónia detektálására!

@Raven!: :) helyes! de nem fogok odamenni, hogy cikizzem, szerintem baromi jó az _is_.
világevő 2021.06.21 15:49:56
@Étteremkritikus: leírtam a múltkor, a nordic a keret csak, a tartalom a magyar. ahogy hosszú évtizedekig a francia konyha volt a legtöbb nyugati konyha alapkerete, de ettől még nem lettek franciák.
nem tudom, de ettem kenyeret, miért ne ennék? része a menünek, és a fine dining éttermek többségében része.
Meglehetősen furcsa dolgok hallatszottak hónapokig az egyetlen hazai két Michelin-csillagos háza tájáról: bázisdemokrácia és furcsa átalakulás, nem is beszélve az étterem porig rombolásáról. Na de mi a helyzet, és főleg: mire jó ez?..
 Rácz Jenő frissen nyitott étterme a közbeszéd tárgya, megnéztem, mit főzött ki a Shanghaiban edződött séf! ..
A teraszos sorozat második állomása elsőre talán meglepő lehet: Budaörs!..
Páratlan Duna-kanyar panorámához prémium papi passzol...
világevő 2021.04.27 10:44:51
@autosvilag.com: :) annak már rég vége, ez meg valóban egy MX-30, kipróbálásra a Mazdától!
világevő 2021.04.27 10:46:12
@P1sty: Igen, a Viatorban nagyon rég voltam, oda vissza is akarok menni, hogy megnézzem, milyenek most!
Utazgatás helyett marad egyelőre a tervezgetés, és a visszaemlékezés, Ausztriát nagyon tudom ajánlani az újranyitás után, ugyanis hihetetlenül magas színvonalú szolgáltatásokkal várnak minden turistát. ..
Wolfgang Puck, séf hosszú kitérő után "talál vissza" Közép-Európába, az osztrák (karintiai) származású séf útja a Beverly Hillsen található két Michelin-csillagosa után vezet erre...
világevő 2021.04.15 11:35:38
@kék madár: hogy úgy mondjam, nem volt egy teljesen tudományos igényű megjegyzés ez, hogy a nagy bicepszű embernek ekkora jelentőséget tulajdonítottam.
világevő 2021.04.16 17:55:23
@kék madár: megtennéd, hogy legalább nem válaszolsz neki, ha már takaríthatok mindig?
  Elég sok energiát fektettem abba, hogy – saját testzsírom mennyiségét is gyarapítva – kinyomozzam, melyik a legjobb carbonara. Találtam sok fantasztikust, de a legjobbnak a receptjét is megszereztem, ráadásul videóval!..
A COVID-19 rengeteg borzalma mellett van 1-2 egészen meglepő pozitív következménye is. Például simán lehet otthonra szervezni Michelin-csillagos ünneplést...
világevő 2021.04.06 08:55:23
@plokmi: nem főzős vetélkedőkből tanulunk :)
de egyébként - kevés kivételtől eltekintve - ez a szabály tényleg létezik. a kavicsokon/köveken tálalás például eléggé bevett gyakorlat komoly éttermekben, bár tulajdonképpen tekinthetjük itt a kavicságyat magát tányérnak.
Amikor megpillantottam az Instagramon, hogy kacsamájjal töltött, szarvasgombás, hólyagban sült szupercsirkét kínál egy fantasztikus étterem, nem volt kérdés, hogy azonnal meg kell kóstolnom. Aztán nem minden úgy sikerült, mint terveztem...
világevő 2021.03.23 10:00:30
@janos_3: nahát, ezt a szabályt máshogy (rosszul) tudtam, akkor kellene a kötőjel, ha máshogy ejtjük az utolsó hangot. (Ez nekem amúgy logikusabb is lenne, na meg a Purbach utolsó hangja nem h, hanem egy hasonló hang, de hát ki kíváncsi a logikára a helyesírásban?)
Szóval köszi, javítom!
világevő 2021.03.23 10:05:59
@janos_3: GM-nál mi a hiba?
világevő 2021.03.25 08:35:01
@Alfréd76: köszi, úgy tűnik, hasonult :)
 99%-ban csak saját élményeken alapuló, saját tartalmakat teszek ki a blogra, de ezt túl jó ahhoz, hogy ne osszam meg.  ..
világevő 2020.07.26 10:03:51
@azatothattila: ez szép lett!
világevő 2021.03.14 06:46:19
@Terensz és Filip: jogos, lecseréltem a kezdőképet, így van a cím és utána figyelmeztetés is, mielőtt beindulna a nyers tartalom.
Egy majdnem hagyományos disznóvágás története. Nem vegakompatibilis tartalom! Lecseréltem a kezdőképet egy nem naturalistára, hogy legyen ideje elmenekülni az érzékenyebbeknek, nyers hús is következik lent!..
Ha azt mondom, Klein Ferenc, biztos nem sokan tudják, miről is van szó. Pedig rengetegen ismerik és szeretik, és járnak hozzá majdnem 40 éve! De meddig még?..
világevő 2021.02.06 11:23:19
@Benikuty: :) ez gyors volt!!
világevő 2021.02.20 08:24:33
@a libernyákokat lelövik ugye?: nekem ez elég uncsi, hogy mindig törölgetnem kell egy másik ember elleni köpködésedet, nem tudod esetleg befejezni? köszönöm.
világevő 2021.03.11 19:11:50
@Chaoyang: szerintem az már akkor is a Marxim volt, kb 30 éve nyitott, és már akkor pizzákkal (kolbászkoje, és hasonló vicces(kedő) nevekkel). Vagy volt már előtte is ott egy pizzeria?
Az autentikus mexikói konyhával való ismerkedést sajnos alaposan megnehezíti, hogy kis hazánkba alapvetően a tex-mex irányzat érkezik csak. Megmutatom, milyen az eredeti verzió...
világevő 2021.01.21 08:03:57
@qwertzu: @nincs1agy: érdekes, hogy miért vannak ekkora különbségek a két lista között. gondolom más számítás módszert alkalmaznak.
világevő 2021.01.31 07:52:35
@kék madár: idézem a disclaimert: "Disclaimer: Természetesen lehetetlen egy hatalmas és nagyon különböző régiókból álló ország konyhájáról átfogó posztot írni anélkül, egyszerűsítenék, na meg hogy kimaradnának dolgok belőle, így nem is törekszem teljességre, de azért elég sokat utazgattam és kóstolgattam Mexikóban ahhoz, hogy talán így is érvényesek legyenek a megfigyeléseim. "
világevő 2021.01.31 07:54:14
@kék madár: a Noma pedig egy kis színes, ugord át nyugodtan azt a képet...
Biztos lesz majd olyan is újra, hogy egy étteremben fogjuk élvezni a kiváló szervizt, hangulatot és ételeket, de ehelyett most marad az otthoni hiánypótlás: amiben segítenek az éttermek, miközben mi is segítünk az éttermeknek...
világevő 2021.01.10 16:34:12
@Alfréd76: :D deal!
világevő 2021.01.24 21:23:12
@Alfréd76: hú, köszi, nagyon nagy örömmel hallom és egyben köszi szépen a visszajelzést!
Inspiráció: Pep/444..
Az egyik legcsodálatosabb alapanyag a tojás, hihetetlenül változatos dolgok készülnek belőle világszerte, miközben az alap ugyanaz, egy marokban kényelmesen elférő, a megújuló életet szimbolizáló tárgy...
világevő 2021.01.23 11:05:13
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: igazad van. Főzök is egy kis gyorsrizst, összenyomkodom és teszek rá egy szardíniát, sushira támadt kedvem.