Regisztráció Blogot indítok
Adatok
világevő

1257 bejegyzést írt és 2195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 99%-ban csak saját élményeken alapuló, saját tartalmakat teszek ki a blogra, de ezt túl jó ahhoz, hogy ne osszam meg.  ..
világevő 2020.07.26 10:03:51
@azatothattila: ez szép lett!
 A hazai étteremkultúrának több súlyos baja is van, és ezúttal a járványra nem is gondolok, egyszerűen kevés az elérhető, érthető és otthonos kisvendéglő, ahol a tömegek megszerethetnék és megtanulhatnák az éttermezés lényegét...
világevő 2020.07.15 07:35:52
@ekat: persze, de nem is írtam ezt, nem?

@Galaric: örülök!
Még a karantén alatt indult be igazán az otthon befejezhető ételrendelés trendje, és úgy tűnik szerencsére, hogy nem is fog elmúlni, hiszen van egy csomó előnye. Kipróbáltam két Wolt DIY-csomagot. (x)..
Az újraéledő budapesti gasztroszcéna következő örömteli állomása a héten megnyitó fine dining étterem, ahol 30 év alatt van az átlagéletkor, és nagyon erős halas és vegán kóstoló menü is van, a hagyományosabb mellett. Íme...
világevő 2020.06.21 21:09:51
@joska141: a megíráskor volt. Most átmenetileg nincs. Igyekezhetnék azon, hogy ötpercenként csekkoljam, hogy épp van-e, de remélem nem túl nagy fáradtság ráklikkelni a linkre, ahol első kézből megtudhatod az aktuális állást. Beéred ezzel?
világevő 2020.06.23 11:34:16
@Alfréd76: @Kelly és a szexi dög: :) jogos!
jégkrém Leo! :) Amúgy miso és málna, ha jól emlékszem.
A Világ Legjobb 50 Étterme mellett egy egyelőre kevésbé ismert, de annál hasznosabb listára került fel pár magyar étterem is különböző kategóriákban!..
Nem véletlenül szerepel Reitbauer étterme már sok éve a világ legjobb éttermeinek szűk toplistájában, a séf a járvány előtt, közben és azután is fantasztikusan teljesít. Emberileg és gasztronómiailag egyaránt. ..
A korábbi posztban a vidéki legjobbak újranyitását már megírtam, most jöjjönek a legjobb budapestiek, csillagostól a bisztróig!  ..
világevő 2020.05.27 09:57:46
@szép új világ...: nem lehet, kimoderáltam a kommentet.

@n3spr3ss0: érdemes ezt divatblogokra, autós/vitorlás blogokra is rendszeresen kommentálni!
[Folyamatosan frissül!] Rengetegen várjuk már, hogy végre lehessen újra étterembe menni, összegyűjtöm a legjobb hazai helyekkel kapcsolatos fontos információkat az újranyitásról. Percről-percre változik a helyzet, így érdemes gyakran visszatérni ide, frissítem mindig a legújabb adatokkal. A…..
világevő 2020.05.25 11:01:10
@Alfréd76: na és mi az a kedvenc?
világevő 2020.05.25 18:59:06
@Alfréd76: hű, egy klasszikus tafelspitz tényleg nagyon megkapó tud lenni, igazi, tökéletes comfort food!
Facebook-posztja miatt bukta a csillagját egy séf, soha nem volt még ilyen a kalauz évszázados történetében...
világevő 2020.05.20 17:57:49
@Behajtó70: :) ez igaz, de a vitatott állítás az volt, hogy a tömegek számára készült-e...
világevő 2020.05.22 15:53:40
@is: az nem is kérdés, hogy rengeteg a probléma/kérdés a Michelin átláthatatlan működése kapcsán, nekem is nagyon sok olyan megfigyelésem van éttermekben, ami sehogy se passzol össze a hivatalos kommunikációjukkal, de - ahol megfogalmaznak szabályokat - ott igyekszem elhinni nekik, hogy utána ezeket be is tartják. Vagy legalábbis ez a hivatalos vélemény.
Jövő héten újranyit a világ legjobb étterme*, csak épp alaposan megváltozott koncepcióval. Fotók: noma Facebook-oldal..
világevő 2020.05.15 18:23:20
@arckönyv: egyszer próbálok fiatalos lenni... :(
Elég sok éve járom a legjobb pékségeket a világban, és talán a legnagyobb kedvencem itthon is elérhető, a párizsi pain des amis!  ..
Az országos étterembezárás budapesti vetülete: így mutatnak csúcséttermeink bezárva. Rekreációs tevékenység gyanánt körbebicikliztem az ország legjobb éttermei közül néhányat...
Igazi fine dining élményt is házhoz lehet szállítani, ez talán a járvány legizgalmasabb felismerése, mutatom, hogy csinálja ezt a profi! Stop motion animációs filmet csináltam hozzá!..
Mit csinál ilyenkor a 70. évében járó séf? Mi hajtja, miért fektet hónapokat abba, hogy kikísérletezze egy japán leves pontos receptjét? És mit tehet egy szakács a jelenlegi helyzetben? Jó tanácsok, szempárásodás, és nagy mondások...
Folyamatosan nő a bizonytalanság két pánikbevásárlás között miközben egyre magasabb hőfokon fertőtleníted az egész családot: nem rettentő kínos ez, hogy mi még mindig nem sütünk tökéletes belezetű kenyeret, de még csak be se kukkantottunk a gluténablakon?  Fotó: Pancho Cardenas..
Mi lett a csillagos éttermek sorsa? Mi lesz a fine dining jövője, lesz-e egyáltalán? És ki lehet a járvány nyertese? ..
 Egészen lenyűgöző helyen jártam, egy igazi, kézműves baklavakészítőnél Gaziantepben. Fotós-videós élménybeszámoló. Kedd este folytatódik a Világevő Talks élőben!..
Tovább folytattam az otthoni gurméskodási lehetőségek tesztelését, ezúttal bővítve a kínálatot pár különleges megoldással a legelegánsabbtól az egzotikusabbakig. A héten megvolt az első Világevő Talks!..
világevő 2020.04.18 18:11:34
@bontottcsirke: de miért kellene ehhez közbeiktatni egy hipermarketet?
világevő 2020.04.18 22:12:03
@bontottcsirke: de nem egyszerűbb közvetlenül megrendelni? (Már ha budapesti vagy persze.)
  Fekete Gergő 5 éve nyitotta meg pékségét, azóta már az egyik legnépszerűbb magyar pék, aki kiváló termékei mellett szerénységével is kitűnik. ..
A legendás Fävikentől a Blue Hillig számtalan csúcsétteremben is szeretik kidomborítani a tojássárgája különleges tulajdonságait, akár magában is. És otthonra is kiváló játékot kínál...
Miközben irtózatos csapást mért a járvány és a kijárási korlátozás a hazai éttermekre, sokan felvették a gumikesztyűt, és kiváló szolgáltatásokkal igyekeznek az önkéntes otthoni karanténozók kedvére tenni. Kipróbáltam, és összeszedtem a kedvenceimet...
világevő 2020.04.03 20:22:04
világevő 2020.04.04 08:45:43
@AlexAston: nem egyszerű a csomagolás kérdése, de például az Arany Kaviáré papír, nem tudom, hogy látszik-e a fotókon!
világevő 2020.04.04 11:04:44
@Magentax: értem. Továbbra is arról tudok írni, amit megtapasztaltam. És igen, szoktam írni vidéki éttermekről is. Most nyilván nem fogok, hiszen a lakásomban töltöm az időmet.
Arról írok, ahova megyek, és egyelőre még én döntöm el - bizonyos keretek között - hogy hova megyek. De szívesen felveszlek magam fölé szerkesztőnek, hogy végre ne azt csinálhassam, amit szeretnék.
Amúgy meg többet segítenél az ügynek, ha értelmetlen felelősségre vonás helyett inkább ajánlanál pár nagyon jó vidéki házhozszállítást a többi olvasónak.
Update: Önjáró mozgalom lett. HOGY MŰKÖDIK AZ #ETESDADOKIT & MIVEL SEGÍTESZ..
világevő 2020.03.22 09:18:01
@Örömhernyó: csináltunk egy kezdeményezést az egészségügyi dolgozók támogatására. Ha te őket gyalázni/vádolni szeretnéd, ahhoz nem adok felületet, tedd máshol, ha tenned kell.
világevő 2020.04.03 21:08:16
@fifibá55: köszi, a fb-csoportban vagy az etesdadokit@gmail.com emailcímen jelezd, légy szíves!
Köszi
Teljesen lehetetlen helyen elbújva, magyar nyelvtudás nélkül, de orosz a javából! Csatlakozz a Világevő Facebook-oldalhoz, ha elsőként szeretnél ilyesmikről értesülni!..
világevő 2020.02.24 12:33:48
@Carradine a gardróbszekrényben: :D na egy daszvidanyja mar nekem is ment!
világevő 2020.03.25 22:14:42
@Molinaseca: pisztácia!
világevő 2020.04.03 16:37:40
@naplómente: azt nem kóstoltam, érdemes szerintem felvenni velük a kapcsolatot.
Hawaii-ról nehéz lenne kizárólag a gasztronómiát érintve beszámolót készíteni, nem ez a fő erőssége. Van viszont rengeteg más dolog, ami miatt méltán a világ egyik kedvenc úticélja.UTAZZ FEJBEN - MARADJ OTTHON!..
 Az önkéntes karantén megkezdése előtt még volt módom Törökország legjobb éttermébe eljutni, egy igazi családi, nullkilométeres, fantasztikus hely Urlában. [A poszt megírását egy szavazás előzte meg, elsöprő többség gondolta úgy, hogy szükség van a virtuális utazásokra, pozitív ingerekre ilyenkor…..