Regisztráció Blogot indítok
Adatok
világevő

1230 bejegyzést írt és 2156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem túlzás bombameglepetésről beszélni, amikor a legrangosabb szakácsversenyen egy vidéki ismeretlen szakács beelőzi a rutinos versenyzőket, köztük egy Michelin-csillagos séfet is. De ki ő? Fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia, Fekete Antonio..
A Bocuse d'Or legfontosabb tudnivalóit már megírtam, nézzük most azt, hogy még mi minden lesz a Sirhán idén!..
És még hozzá egy kis ráadás is. Sőt, kettő...
A világ egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb ételében a belvárosban is lehet már enni fantasztikusan jót. Disclaimer a poszt végén!..
Csípős csirkeszendvics, amit nagyon érdemes megkóstolni!..
világevő 2020.01.23 08:44:19
@kék madár: akkor ezt benéztem, köszi!
világevő 2020.01.23 14:39:22
@Örömhernyó: Nashville-t ünnepélyesen megkövetem ezúton. A szendvics viszont baromi jó :)
Mindössze 5 perc alatt elkészül, tökéletes reggeli, ami egyesíti a mákos guba és az édes bundás kenyér minden erényét. Addiktív...
Baromi jó és autentikus kínai street food bukkant fel Budapesten, ezúttal már a belvárosban, és egyben itt vannak az év legfontosabb nyitásai is...
Limitált kiadású, sorszámozott, különleges Világevő Térkép készült a tavalyi év nagyon pozitív visszajelzései után. A kép csak illusztráció, a térkép keretezés nélkül elérhető! [ez a piros-kék]..
Közvetlenül az asztalnál készül el a hihetetlenül finom sajttorta, íme a teljes recept és az elkészítés videón, gyerekjáték az egész!..
Bár természetesen nem kóstoltam (még) végig a világ összes pisztáciáját, de ebben a kérdésben (is) megbízom a világ - szerintem - legjobb séfjében, René Redzepiben, akinek vittem is egy kilót szuvenírként. És van belőle vad is, amiből kávé készül!  Tervezek egy török túrát tavaszra, jelentkezzen…..
A pár perces tudósításairól híres amerikai hírcsatorna egy teljes (kereskedelmi) félórát szán arra, hogy bemutassa a legmenőbb budapesti fine dining éttermeket és séfjeiket!..
világevő 2019.12.04 23:10:22
@Balambér Kovács: így igaz! Csak ott soha nem szponzor a Michelin! (Amúgy finn dinghy)
A japán Michelin Kalauz bemutató eseményének legnagyobb visszhangot kiváltó híre az volt, hogy a legendás Jiro és a szintén nem csak Magyarországon világhírű Sushi Saito is elvesztette csillagjait, ráadásul 3-3 volt nekik.De miért? A hivatalos, és a jól informált verzió.  Jövő őszre erősen érik…..
világevő 2019.11.29 08:42:19
@Étteremkritikus: mindenben igazatok van, lényegében egy mini adag bácskai rizses hús, csak még a halat megfőzni is lusták.
világevő 2019.11.30 08:38:50
@kék madár: hát ez azért kicsit konstruktívabb felvetés, mint az előző.
Most akkor a hype hiányzik neked, vagy a valódi különbség?
Sajnos a sushit igazán csak Japánban lehet megérteni, hogy milyen távlatok nyílnak az általad említetteken túl. És eleve nem is ízesítetlen, a rizs is, a hal is, a sushi is kap többféle (enyhe) ízesítést, a halat nagyon gyakran érlelik is. Szóval nagyon izgalmas és sokrétű.
világevő 2019.11.30 21:53:00
@kék madár: semmit se próbálok bizonyítani.
  Utoljára tavaly jelentettem be előre egy csillagot, ez persze mindig csak tippelés, nem több, de a lényeg: minősége is gasztronómiai értékei alapján a Salt egyértelműen érdemes a csillagra.[Igyekszem nem üres kijelentéseket tenni: a megalapozottság érdekében végigettem eddig több száz csillagot.]..
világevő 2019.11.11 10:25:21
@Reman: ennek nagyon örülök!
világevő 2019.11.11 17:43:25
@Étteremkritikus: Nem tudom, hogy figyelnek-e rá, nem vagyok allergiás, ilyesmiről soha nincs tapasztalatom.
világevő 2019.11.30 15:00:01
@ekat: jaja, én nem azt írtam, hogy nincs is másmilyen máshol, csak azt, hogy ez egy bevált, bevett koncepció rengeteg helyen. Ha az ember nagyon válogatós, akkor valóban nehezedik a helyzet, de mondjuk egy átlagos étlapról sem derül ki, hogy van.e egy adott ételben mondjuk "répa-ha-nem-levesben-van". Szóval te akkor sehol sem vagy biztonságban.
Ahogy minden évben november közepén, idén is lesz M?árton napi Borfesztivál a Gellértben!..
Peru talán legkevésbé híres specialitása a sanguich, vagy sanguch, ami első látásra egy sima szendvicsnek tűnik, pedig sokkal több annál!..
világevő 2019.10.30 10:32:34
@Chaoyang: nem kimondottan olcsók, de tele is vannak jó alapanyagokkal és sok munka is van vele. Peking azért világviszonylatban még így is elég olcsó hely.
A LEGNAGYOBBOSTERIA FRANCESCANA41121 Modena, Via Stella 22.osteriafrancescana.itSÉF: Massimo BotturaDÍJAK: 3 Michelin-csillag, a világ legjobb étterme 2018-banEMBLEMATIKUS FOGÁS: „Hoppá, elejtettem a citromtartot”KINEK? Filozofikus érdeklődésű elszántak számára. Az első rész a bevezetővel. A…..
világevő 2019.10.07 08:31:39
@kék madár: most ennyi fért bele az időmbe, sorry.
Az étterem emblematikus étele Az olasz konyháról – tulajdonképpen teljes joggal – alapvetően azt terjedt el, hogy a legegyszerűbb ételekben tud igazán nagyon nagyot alkotni. Három-négy alkotóelemből is hihetetlenül finomat főz bármelyik olasz mamma: víz, liszt, olívaolaj, sajt, paradicsom,…..
Az egész Világevő blogot egy libanoni gasztrotúrával kezdtem - egyébként a hónap végén lesz pontosan 9 éve - amihez előzményül egy fantasztikus párizsi libanoni vacsora szolgált, ott döntöttem el, hogy egyszer a saját környezetükben is meg kell kóstolnom ezeket az ízeket. Most nagyon izgalmas…..
világevő 2019.09.08 07:22:28
@acycloren: Így van, köszi, rosszul írtam! Pedig még mindig van abból az üvegből, amit a Yerlim farmról vettem Izmirben, ahol az orrom előtt csinálták :)
Aki valaha kóstolta már, nem hiszem, hogy ne akarta volna utána újra és újra enni, igazi addiktív édesség, személyesen voltam tanúja rengeteg ember rákattanásának. Itt a recept, egy autentikus, és egy magyarosított, amihez nem kell egzotikus gyümölcs sem, mégis szuper. Elindult a VLOG, épp…..
Aki ette már a főztjét bárhol (például a Tantiban, Babelben korábban), azt nem kell sokat győzködni arról, hogy Pesti "legszebben tálaló magyar séf" István sok-sok éve töretlenül magas színvonalú gasztronómiát visz. A forró nyári napokon pedig külön öröm, hogy akár napközben is élvezhető ez, a…..
világevő 2019.07.30 09:29:34
@libbantakkal táncoló: figyelj csak, fogalmam sincs, kik vagytok és miért van köztetek ellentét, de nem is különösebben érdekel. A személyeskedést, trágárkodást, politizálást mindig is töröltem, továbbra is fogom. Szóval, ha maradandó gyűlölködő kommenteket akarsz alkotni,akkor ne itt tedd.
világevő 2019.08.30 10:26:40
@kék madár: Hűha, ez nagyon meglep! Mi volt a gond???
világevő 2019.09.01 17:59:20
@kék madár: kezdem azt érezni, hogy egy másik étteremben voltál, ezeket egyszerűen nem tudom elképzelni a Platánról, Pesti István munkásságát legalább 10 éve követem közelről, soha nem volt hasonló élményem sem. [Rolexem még bádog sincs, sőt, órám se.]
Elkészült az első vlogom, azaz a Világevő Vlog első része, amiben a Feröer-szigetek a téma...
Az elmúlt évek tapasztalatait összegyűjtöm egy posztba, hogy az összes szénhidrátdús kedvencem lássátok. Nem osztom szigorúan kategóriákra, mert a lényeg ennek a listának, hogy olyanokat tartalmazzon, amik szerintem világszínvonalúak. Ehhez persze igyekszem elég sok nemzetközi tapasztalatot is…..
világevő 2019.08.14 09:11:55
@Kelly és a szexi dög: Szabi is jó és profi, de nekem nem volt olyan terméke, ami eléggé beakadt volna ahhoz, hogy az abszolút toplistára kerüljön és visszajárjak érte. Vannak még más jó pékek is szerencsére, ez nem egy kizárólagos lista, csak a legnagyobb kedvencek.
világevő 2019.08.14 11:48:02
világevő 2019.08.14 17:55:47
@Joe1952: :D na pont azért nem megyünk vidékre, mert ilyen gorombák a vidékiek! :)
Nem lehetetlen a dolog. Sőt, kifejezetten lehetséges, csak éppen ismerni kell a legjobb helyeket, ahol gyakran akár egy háromfogásos kiváló ebédet is megkapsz gyakorlatilag gyorséttermi árszínvonalon...
Van egy egészen különleges város, ahol sikeresen nemet mondtak a multiknak, és a nagy közértláncok helyett inkább a helyi termelők szerveztek maguknak szupermarketet. És ráadásul milyen jót!..
Hús vagy medence? Egy hely, ahol nem kell választani...