Regisztráció Blogot indítok
Adatok
világevő

1237 bejegyzést írt és 2171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Update: Önjáró mozgalom lett. HOGY MŰKÖDIK AZ #ETESDADOKIT & MIVEL SEGÍTESZ..
világevő 2020.03.22 09:18:01
@Örömhernyó: csináltunk egy kezdeményezést az egészségügyi dolgozók támogatására. Ha te őket gyalázni/vádolni szeretnéd, ahhoz nem adok felületet, tedd máshol, ha tenned kell.
világevő 2020.04.03 21:08:16
@fifibá55: köszi, a fb-csoportban vagy az etesdadokit@gmail.com emailcímen jelezd, légy szíves!
Köszi
Miközben irtózatos csapást mért a járvány és a kijárási korlátozás a hazai éttermekre, sokan felvették a gumikesztyűt, és kiváló szolgáltatásokkal igyekeznek az önkéntes otthoni karanténozók kedvére tenni. Kipróbáltam, és összeszedtem a kedvenceimet...
világevő 2020.04.03 18:58:39
@fifibá55: mondjuk, ha segítenék beindítani egy olyan jótékonysági akciót, amiben naponta több száz adag ételt tudunk a járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozóknak eljuttatni, nagyvonalú céges felajánlókat is megnyerve az ügynek, meg persze önkéntesek segítségével, azzal elégedett lennél?
világevő 2020.04.03 18:59:20
@Emmett Brown: azzal egyelőre nem próbálkoztam! Más esetleg?
világevő 2020.04.03 20:22:04
Teljesen lehetetlen helyen elbújva, magyar nyelvtudás nélkül, de orosz a javából! Csatlakozz a Világevő Facebook-oldalhoz, ha elsőként szeretnél ilyesmikről értesülni!..
világevő 2020.02.24 12:33:48
@Carradine a gardróbszekrényben: :D na egy daszvidanyja mar nekem is ment!
világevő 2020.03.25 22:14:42
@Molinaseca: pisztácia!
világevő 2020.04.03 16:37:40
@naplómente: azt nem kóstoltam, érdemes szerintem felvenni velük a kapcsolatot.
Hawaii-ról nehéz lenne kizárólag a gasztronómiát érintve beszámolót készíteni, nem ez a fő erőssége. Van viszont rengeteg más dolog, ami miatt méltán a világ egyik kedvenc úticélja.UTAZZ FEJBEN - MARADJ OTTHON!..
 Az önkéntes karantén megkezdése előtt még volt módom Törökország legjobb éttermébe eljutni, egy igazi családi, nullkilométeres, fantasztikus hely Urlában. [A poszt megírását egy szavazás előzte meg, elsöprő többség gondolta úgy, hogy szükség van a virtuális utazásokra, pozitív ingerekre ilyenkor…..
#ETESDADOKITMindössze pár napja indult az egész mozgalom, hihetetlenül felemelő volt látni, ahogy az első pillanatoktól kezdve hányan csatlakoztak óriási lelkesedéssel, munkával, adományokkal a nemes ügyhöz...
Update: Önjáró mozgalom lett! A végtelenül leterhelt, és fokozott veszélynek kitett egészségügyi dolgozók számára indult egy különleges jótékonysági kezdeményezés: a lényeg, hogy megfelelő és egészséges táplálékhoz jussanak a frontvonalban küzdők...
világevő 2020.03.18 00:06:52
@awsedrftg: köszi, az alcím megmagyarázza, nyilván egyetértünk ezzel, de a főcím szándékosan rövid és frappáns.
világevő 2020.03.18 09:06:08
@egyinges: természetesen semmi akadálya, hogy támogasd őket. Itt most abban próbálunk mi segíteni, hogy akik a szüleink, nagyszüleink életéért küzdenek, azoknak több ereje legyen ehhez.
Örülök, ha máshol is megmutatkozik a szolidarítás!
Nem túlzás bombameglepetésről beszélni, amikor a legrangosabb szakácsversenyen egy vidéki ismeretlen szakács beelőzi a rutinos versenyzőket, köztük egy Michelin-csillagos séfet is. De ki ő? Fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia, Fekete Antonio..
A Bocuse d'Or legfontosabb tudnivalóit már megírtam, nézzük most azt, hogy még mi minden lesz a Sirhán idén!..
És még hozzá egy kis ráadás is. Sőt, kettő...
A világ egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb ételében a belvárosban is lehet már enni fantasztikusan jót. Disclaimer a poszt végén!..
Csípős csirkeszendvics, amit nagyon érdemes megkóstolni!..
világevő 2020.01.23 08:44:19
@kék madár: akkor ezt benéztem, köszi!
világevő 2020.01.23 14:39:22
@Örömhernyó: Nashville-t ünnepélyesen megkövetem ezúton. A szendvics viszont baromi jó :)
Mindössze 5 perc alatt elkészül, tökéletes reggeli, ami egyesíti a mákos guba és az édes bundás kenyér minden erényét. Addiktív...
Baromi jó és autentikus kínai street food bukkant fel Budapesten, ezúttal már a belvárosban, és egyben itt vannak az év legfontosabb nyitásai is...
Limitált kiadású, sorszámozott, különleges Világevő Térkép készült a tavalyi év nagyon pozitív visszajelzései után. A kép csak illusztráció, a térkép keretezés nélkül elérhető! [ez a piros-kék]..
Közvetlenül az asztalnál készül el a hihetetlenül finom sajttorta, íme a teljes recept és az elkészítés videón, gyerekjáték az egész!..
Bár természetesen nem kóstoltam (még) végig a világ összes pisztáciáját, de ebben a kérdésben (is) megbízom a világ - szerintem - legjobb séfjében, René Redzepiben, akinek vittem is egy kilót szuvenírként. És van belőle vad is, amiből kávé készül!  Tervezek egy török túrát tavaszra, jelentkezzen…..
A pár perces tudósításairól híres amerikai hírcsatorna egy teljes (kereskedelmi) félórát szán arra, hogy bemutassa a legmenőbb budapesti fine dining éttermeket és séfjeiket!..
világevő 2019.12.04 23:10:22
@Balambér Kovács: így igaz! Csak ott soha nem szponzor a Michelin! (Amúgy finn dinghy)
A japán Michelin Kalauz bemutató eseményének legnagyobb visszhangot kiváltó híre az volt, hogy a legendás Jiro és a szintén nem csak Magyarországon világhírű Sushi Saito is elvesztette csillagjait, ráadásul 3-3 volt nekik.De miért? A hivatalos, és a jól informált verzió.  Jövő őszre erősen érik…..
világevő 2019.11.29 08:42:19
@Étteremkritikus: mindenben igazatok van, lényegében egy mini adag bácskai rizses hús, csak még a halat megfőzni is lusták.
világevő 2019.11.30 08:38:50
@kék madár: hát ez azért kicsit konstruktívabb felvetés, mint az előző.
Most akkor a hype hiányzik neked, vagy a valódi különbség?
Sajnos a sushit igazán csak Japánban lehet megérteni, hogy milyen távlatok nyílnak az általad említetteken túl. És eleve nem is ízesítetlen, a rizs is, a hal is, a sushi is kap többféle (enyhe) ízesítést, a halat nagyon gyakran érlelik is. Szóval nagyon izgalmas és sokrétű.
világevő 2019.11.30 21:53:00
@kék madár: semmit se próbálok bizonyítani.
  Utoljára tavaly jelentettem be előre egy csillagot, ez persze mindig csak tippelés, nem több, de a lényeg: minősége is gasztronómiai értékei alapján a Salt egyértelműen érdemes a csillagra.[Igyekszem nem üres kijelentéseket tenni: a megalapozottság érdekében végigettem eddig több száz csillagot.]..
világevő 2019.11.11 10:25:21
@Reman: ennek nagyon örülök!
világevő 2019.11.11 17:43:25
@Étteremkritikus: Nem tudom, hogy figyelnek-e rá, nem vagyok allergiás, ilyesmiről soha nincs tapasztalatom.
világevő 2019.11.30 15:00:01
@ekat: jaja, én nem azt írtam, hogy nincs is másmilyen máshol, csak azt, hogy ez egy bevált, bevett koncepció rengeteg helyen. Ha az ember nagyon válogatós, akkor valóban nehezedik a helyzet, de mondjuk egy átlagos étlapról sem derül ki, hogy van.e egy adott ételben mondjuk "répa-ha-nem-levesben-van". Szóval te akkor sehol sem vagy biztonságban.
Ahogy minden évben november közepén, idén is lesz M?árton napi Borfesztivál a Gellértben!..
Peru talán legkevésbé híres specialitása a sanguich, vagy sanguch, ami első látásra egy sima szendvicsnek tűnik, pedig sokkal több annál!..
világevő 2019.10.30 10:32:34
@Chaoyang: nem kimondottan olcsók, de tele is vannak jó alapanyagokkal és sok munka is van vele. Peking azért világviszonylatban még így is elég olcsó hely.
A LEGNAGYOBBOSTERIA FRANCESCANA41121 Modena, Via Stella 22.osteriafrancescana.itSÉF: Massimo BotturaDÍJAK: 3 Michelin-csillag, a világ legjobb étterme 2018-banEMBLEMATIKUS FOGÁS: „Hoppá, elejtettem a citromtartot”KINEK? Filozofikus érdeklődésű elszántak számára. Az első rész a bevezetővel. A…..
világevő 2019.10.07 08:31:39
@kék madár: most ennyi fért bele az időmbe, sorry.
Az étterem emblematikus étele Az olasz konyháról – tulajdonképpen teljes joggal – alapvetően azt terjedt el, hogy a legegyszerűbb ételekben tud igazán nagyon nagyot alkotni. Három-négy alkotóelemből is hihetetlenül finomat főz bármelyik olasz mamma: víz, liszt, olívaolaj, sajt, paradicsom,…..
Az egész Világevő blogot egy libanoni gasztrotúrával kezdtem - egyébként a hónap végén lesz pontosan 9 éve - amihez előzményül egy fantasztikus párizsi libanoni vacsora szolgált, ott döntöttem el, hogy egyszer a saját környezetükben is meg kell kóstolnom ezeket az ízeket. Most nagyon izgalmas…..
világevő 2019.09.08 07:22:28
@acycloren: Így van, köszi, rosszul írtam! Pedig még mindig van abból az üvegből, amit a Yerlim farmról vettem Izmirben, ahol az orrom előtt csinálták :)