Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Plankton

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint 72 órával a Brazil Nagydíj leintése után megváltozhat a verseny és a világbajnokság végeredménye, ha a Ferrari benyújtja fellebbezési kérelmét az FIA-hoz. A maranellóiak egy friss videofelvétel alapján azt állítják, Sebastian Vettel sárga zászló alatt előzte meg…..
A Viasat továbbra is számít a magyar sorozatfüggő társadalomra, és a Halottnak a csók után egy újabb sorozatnak is itt, a neten keres címet, éljen a webkettes életérzés. Adott egy középiskolás amerikaifutball-csapatról, annak játékosairól és edzőjéről, no meg az egész…..
Plankton 2009.02.26 16:18:39
Megszületett az ítélet annak a férfinak az ügyében, aki tavaly halálra gázolt egy babakocsit toló nagymamát a zebrán, melynek következtében ő és a kisgyermek életét vesztette. Az ítélet 4 év fogház. Tehát ma egy emberélet Magyarországon 2 év börtönt kóstál, amely tétel…..
Plankton 2009.02.03 20:13:20
@Káposztakukac: Jogos, 1-5 mert nem kettőnél több ember.

Ezesetben a 4 az teljesen rendben van.

Egyébiránt a sok okos olvasson már el legalább 1 cikket a tárgyalásról:

www.origo.hu/itthon/20090203-negy-ev-foghazat-kapott-a-pecsi-kertvarosi-gazolo.html

Kiemelném:

"A férfi 2008. május 21-én kora este száraz aszfalton, közepes forgalomban haladt 62-66 kilométeres óránkénti sebességgel a Pécs Kertvárosában található Maléter Pál úton, közben az autóban utazó barátjával beszélgetett.

A zebrához közeledve a lehetségesnél 4 és fél másodperccel később észlelte az áthaladó 67 éves, babakocsit toló asszonyt. Dudált, félrerántotta a kormányt és fékezett, de nem tudott már megállni: 45-50 kilométeres sebességgel elütötte őket."

Cserbenhagyás nem volt.

Egyébként furcsa, hogy az emberek mit gondolnak arról, hogy gondatlan bűncselekményekért hogy kéne büntetni vkit. GONDATLAN. Nem figyelt, de bekövetkezett a baj, ezért lecsukják.
Épp elég súlyos ez.Egyébként csak fogházra ítélték.
Ha csak 1 embert üt el, még letöltendőt sem valószínű, hogy kap a bírósági gyakorlat szerint.
Plankton 2009.02.03 21:43:27
@Kopi3.14:

Ezek jogi fogalmak, amiket nem, nem most találtak ki.A közlekedési bűncselekmények amúgy is problémásak ilyen szempontból.

Anélkül, hol belemennék mélyebben a büntetőjoba, a szándékos sebességtúllépés nem = 2 ember halálának szándéka.

Ugyanis ha a fazon akarta volna a 2 ember halálát (=szándékos) az emberölés lenne már, amit autóval mint eszközzel követ el.

Nem az volt, hanem nem figyelt, elütötte őket, meghaltak.Az eredmény tekintetében szándékosság kizárható.
Plankton 2009.02.03 21:55:31
@Qqriq:

Olvasgass annál a hozzászólásomnál kicsit tovább, észre fogod venni, hogy én is rájöttem, írtam is, csak itt nem lehet szerkeszteni.

És egy szóval sem mondtam, hogy nem rossz a Btk., szerintem is kevés az 1-5 ezért, simán emelném én is a kiszabott tételeket, sőt.
De az általános rész speciel jó, amiben többek között a gondatlanság is szabályozva van.
A Battlestar Galactica eddig sem szenvedett hiányt húbazmeg pillanatokban, de amit a 4x13 (vagy 4x15, kinek, hogy), azaz a The Oath című epizód nyújtott, az valami félelmetes volt. Aki nem látta még, sürgősen pótolja, aki naprakész, klikkoljon a továbbra. Aztakurva, az előző rész…..
Plankton 2009.02.03 13:22:59
@Platon: Nézd, Te csak azt hajtogatod, hogy tucat akció lett. Szerintem pont nem, hiányzott már egy kis akció belőle, és a kivitelezés abszolút csillagos ötös, a feszültség végig a toppon.

Az elmúlt két részben mást sem mutattak, hogy mindenki hogy esik depresszióba, hogy uralkodik el a csalódottság, Gaeta-t pedig mióta levágták a lábát, azóta terelik ebbe az irányba. ( Főleg a webizódokkal )

Úgy beszélsz, mintha a lázadás csak egy hirtelen ötlet lett volna most, nem pedig szépen előkészített dolog, amiről Gaeta már suttog mindenki fülébe.

Hetek teltek el a föld óta, nem olyan hirtelen reakció ez.

És nézd meg kikre "idegesek" leginkább a lázadók. A volt vezetőkre (Adama, Lee) és a cylonokra. ( Lásd a Pegasus csapat dühe Helo ellen ) Baltar kis kommunáját nem rohanták le sokan, csak pár ember.
Plusz az értelmesebbje ott van, segít a Chiefnek is, pedig cylon.

Egyszerűen pár ember ( Gaeta és Zarek ) meglátta, hogy lenne igény arra, hogy elmozdítsák a vezetést, és ezt kihasználta, semmi több. Páran pedig, akik eddig nem morgolódtak, mert nem tehettek semmit, kaptak a kezükbe némi irányítást, és most bosszút akarnak álni miden keserűségükért.

Nekem semmi hihetetlen jellemfordulás nem volt, semmi, amit annyit hivatkozol. Hetek teltek el az elmúlt 2 rész alatt. Persze, hogy mindenki összeszedte magát a vezetőségből, mégis mit vártál, sajnálja mindenki magát, és uralkodjon el az anarchia?

Ha nem bírták volna összeszedni magukat, azt csinálták volna, mint Dee. Adama majdnem meg is tette, és pont ez ébreszthette rá, hogy hülyeséget csinál, össze kell szednie magát. Mivel viszont végül sem Adama, sem Roslin nem lett öngyilkos, menniük kell tovább.
Kedves olvasóink, vége a szájkaraténak, ha eddig úgy tetszettek érezni, hogy a címadás egy könnyű szakma, akkor itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy végleg bevonuljanak a magyar tévétörténelembe. Az RTL Klub nyáron mutatja be a Grace klinika spinoffját (testvérsorozatát), az…..
Plankton 2008.05.21 21:28:29
Az Amoeba digitális képstúdió kampánya arról igyekszik meggyőzni a potenciális ügyfeleit, hogy a cég mindenre képes a digitális képalkotás terén. Arra figyelmezteti őket, hogy  semmit ne vegyenek készpénznek, amit látnak, mert lehet, hogy csak egy ügyes fotoretusról van…..
Ha versenyt írnánk ki Magyarország turisztikai szlogenjéért, a címben látható kifejezés biztosan az elsők között végezne. Nóra ezzel a friss aerovivás élménnyel erősíti most ezt a sajnálatos sztereotípiát: Kis társaságunk ugy gondolta hogy a több éves nonstop munkák után…..