Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mazsom

244 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Próbálok nem abba a hibába esni, hogy amikor medve hagyma szezon van, akkor a medve hagymát is medve hagymával együk. Nem mondom nem egyszerű feladat. Ez a pogácsa maga a csoda. Eszement finom lett. Egy olyan pogácsa receptet találtam, amiről minidig is álmodtam. Könnyű szaftos és másnapra sem kell…..
Annyira jó, hogy a tavasz első sugarai felénk kacsintottak, még nem merem elhinni, hogy tényleg itt van és elrakhatom végre a csizmákat, de amikor a kertben egy nap alatt 5cm nőtt a nárcisz szára és olyan madárfütty ébresztett, ami mosolyt csalt az arcomra, azért ad némi reményt a bizakodásra. Csoda…..
  Ezzel a két szuper szerzeménnyel, örömömben szinte ugrálva tértem haza a piacról vasárnap. Igen vasárnap, mert ugye a vasárnap az vásárnap, ami nálunk a nagy piac napja. Ha nincsen egyéb programunk, akkor nagyon szeretem a piacon kezdeni a vasárnap reggelt és végre idén ez volt az első olyan…..
A szódabikarbónás díszeknek nagy divatja van most. Mi is évek óta készítjük őket és nagyon szeretjük.  A legkisebb gyerkőc csak téli gyurmázásnak hívja, szeretem készíteni és szeretem a végterméket is. Van a díszekben valami deres, havas csillogás amikor megszáradnak. Idén egy lépessel tovább…..
Idén felkészülve kezdtünk neki az évnek. Közösen írtunk egy listát, hogy mik lennének azok, amiket szívesen vinne magával, sőt mi több meg is enne az iskolában. Kinyomtattam és kifüggesztettem a konyhába, hogy megkönnyítse az életünket. A csomagolást a következő módon oldom meg. Szendvics egy…..
Palacsinta őrület van nálunk, amióta nem eszem kenyeret, azóta valahogy kiesik a látókörömből az, hogy vegyek kenyeret. Így sokszor kerül elő mentőötletként a palacsinta, amit lehet édesen sósan vagy csak magában is enni. Mára egy jó tartalmas csipetkével gazdagított rizike gombából készült levest…..
Advent, a készülődés időszaka, jó lenne lelassulni, de az emberek a lassulás helyett inkább gyorsulnak. Nagyon szeretem a készülődést, minden évben a húgommal tervezgetünk, készülődünk, hogy milyen is legyen a dekoráció. Az adventi koszorúhoz ragaszkodunk, de szeretünk…..
Na mi is szeretett volna lenni az én kicsi, bár már nem is olyan kicsi fiam. Naná, hogy traktor. Okozott némi fejtörést, hogy miként valósítsuk meg a dolgot. Egy farsangi jelmeznél azért nem árt ha bírja a kiképzést. Sokat keresgéltem, rajzolgattam, amíg kialakult a végső…..
Mazsom 2015.11.17 20:39:31
@Huncutka19: Szia! Nagyon örülök, hogy tetszik a jelmez. Sajnos már nincsen meg. Nagyon nagy helyet foglalt és el kellett adnom. Üdv, Mazsa
A névnapomra lepett meg a húgom egy kis közös idővel. Méghozzá egy nagyon kellemes és kreatív helyen töltöttünk el egy délutánt. Imádok kreatívkodni és imádok főzni. Saját tányérokat készíteni, amin majd tálalhatom a sok finomságot igazán klassz dolog.   Judit az…..
Bárány combot sütöttünk a hétvégén, azt tudtam, hogy kuszkuszt szeretnék mellé tálalni, ami tényleg 5 perc alatt elkészül. Annyi volt benne a csavar, hogy a bárány alól kiszedtem a szaft felét felengedtem vízzel és azt forraltam fel, majd öntöttem a kuszkuszra. (1 bögre…..
Vannak furcsa dolgaim. A családom szerint ez is közéjük tartozik. 6 évvel ezelőtt anyuéktól hazafelé jövet, vasárnap este, zárás előtt beestem a párkányi Lidl-be. hogy vegyek egy adag BRYNZÁT. A fél éves fiam a kocsiban szundikált a férjem a rádiót hallgatta. A fél kiló…..
Nálunk mindig a mézeskalács illata lengi be az adventi időszakot. Engem minden évben elfog az ihlet, hogy valami mást is alkossak a klasszikus mézeskalács figurák mellett. Ezt a verziót évekkel ezelőtt már egyszer csináltuk, de azóta pihent az ötlet. Most ismét terítékre került…..
Mazsa Konyhája Töklámpa faragás 2014.10.26 21:46:53
Imádok tök lámpát készíteni. Amióta pedig teherautónyi mennyiséget sikerül termelünk, bőven kiélhetem a faragási szenvedélyemet. Többen kérdeztétek, hogy miként kell tököt faragni, gondoltam írok egy összefoglalót arról, hogy miként is lehet ilyen lámpásokat alkotni. 0.…..
Nagyon rég óta szeretnék beszámolni már arról, hogy milyen nagy változásokon ment keresztül a biatorbágyi kedvenc hentesünk. Ahányszor arra jártunk nem volt nálam fényképező, és így nem tudtam szemlélteni, hogy milyen szuper lett az új hentes üzlet. Ami már nem csak hentes…..
Kaptunk a szomszédunktól egy vödör cseresznyét, aminek nyomban neki is estek a gyerekek, na jó meg a felnőttek is. Ami megmaradt az ment bele a “pitébe”. Ez nem olyan igazi pite, de nálunk valami miatt ez a süti pite néven került bele a köztudatba. Inkább olyan, egy tálas,…..
Amikor először olvastam erről a helyről, tudtam, hogy ide nekem el kell jutnom. Szerencsére, olyan barátok társaságában vitt erre az utam, akik hasonlóképpen rajonganak a jó kávéért.   Aki ide betér, az ide jön és tudja, hogy mire számíthat. A város szélén már a…..
Hónapok óta azzal nyúz a férjuram, hogy annyira szeretne egy jó gyöngytyúk levest enni. Végre sikerült szereznem gyönyörű szép gyöngytyúkot. Rögtön négyet is vettem. Három beköltözött a mélyhűtőbe a negyedik meg a fazékba. Olyan csodás húslevest alkotott belőle a…..
Kint süvít a szél és vízszintesen esik az eső. Esély sincsen arra, hogy kimenjünk a gyerkőcökkel. A tejfölős pohár sikerén felbuzdulva újabb filléres ötlettel töltöttük a délutánunkat. Tényleg lenyűgöző, hogy mennyire le tudja kötni a gyerekeket egy ilyen egyszerű…..
Annyian tették fel a kérdést, hogy miként lehet gyerekkel tojás festeni úgy, hogy az ne járjon a lakás teljes leamortizálásával. Járt az agyam és beszélgettünk a Zsimbivel, Meséltem neki a hímes tojásokról, melyet ő hímzett tojásként emlegetett. Így jött az ötlet, hogy…..
Nagy fába vágtuk a fejszénket. Álmomban sem gondoltam volna, hogy mekkora munkával jár, hogy ezt az álmomat valóra váltsuk. Hát nem volt semmi, csak hordtuk a belehordani valót, az ágyás, mint egy éhes bálna nyelte a platónyi alapanyagokat. Összesen 2 darab 1,5 méterszer 6…..
Húsvét vasárnap bárányt grilleztünk, mennyei volt, olyan illatok terjengtek a kertben, mintha egy görög tavernában ebédelnénk. Apu szerint csak a sós tenger illat hiányzott. A bárány combot elő pároltam és a grillen csak pirítottunk rajta egyet.  Köretnek kuszkuszt  és vajon…..
Repül az idő, de nagyon. Nem is akarom elhinni, hogy kicsi Luca, már két éves lett. Olyan nagyon lány már. Nagyon repülnek a hónapok. Napról napra ügyesedik, okosodik és persze napról napra egyre nagyobb zsivány. Szavakkal nem beszél, de fantasztikus kéz és test jeleket használ,…..
A családi vödrös tejfölös dobozból készítettünk már játékot, ami nagy siker és igen kedvelt játék a gyerkőcök között. Most Lucus kapott a tejfölös dobozból egy pillanatok alatt elkészíthető játékot. Magam is meglepődtem, hogy milyen kitartóan eljátszik vele és tényleg…..
Mindig hatalmas felhajtást szoktam csinálni, amikor vendégeket várunk, de most mintha előre éreztem volna, hogy a hatalmas szélvihar által felkevert virágpor nem tesz majd jót az allergiámnak.  Alig láttam az allergiától, így igazán hálás voltam, hogy egyszerű és gyors vendégváró menüt állítottam…..
Ma délutáni programunk krumpli csírázás volt. Nem tartozik az eget rengető fergeteg party-k közé. Főleg nem egy 5 éves számára. Aztán hirtelen a krumplik között találtunk két krumpli formájú követ, amitől felpezsdült a hangulat. Zsimbi kitalálta, hogy főzzünk…..