Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flugi_

122 bejegyzést írt és 3132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az üzleti életben eltöltött éveim alatt rengeteg emberrel tárgyaltam sok-sok iparágból. Hol született megállapodás, hol nem. És bizony a megkötött üzletekből nem mindig lett virágzó együttműködés: számtalan nemfizetés, behajtás vagy akár per is lett a vége egy-egy gyömölcsözően induló üzleti…..
flugi_ 2018.02.12 21:27:34
@MPL firstlady: "az általánosítás remek példái, mint a köcsög béemvés, meg a tahó terepjárós. "

Az átlag HR-es sosincs leszidva, ha NEM vesz fel valakit, tehát bármilyen random extra szűrő használata kialakulhat. Az általánosítások teljesen természetesek, és sehol sem jelenik meg hibaként az elszalasztott munkaerő, mivel senki sem szerezhet tudomást róluk.

Ugyanez igaz a tárgyalásokra is: a nem megkötött üzletről nem lesz tapasztalat, simán kialakulhatnak random szűrők itt is, megszokásokból és egykori első benyomásokból.
Heinrich Curschmann (1846–1910) 1894-ben jelentette meg az orvosi fotográfiában mérföldkőnek számító Klinikai Illusztrációk című albumát, amelyben belső betegségek által az ember külsején okozott változásokat mutatott be fényképekkel és rövid kommentárokkal. A német orvos…..
Látszólag nem kapcsolódó tudományágak összetalálkozása. A divat és a pszichológia találkozik…a laborban. A szekrényünkben lévő rendetlenség az életünkben lévő problémák jelei lehetnek. Azok, akiknek tele van a szekrényük ruhákkal, miközben úgy állnak előtte ott minden reggel, hogy nincs mit…..
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
flugi_ 2017.04.05 20:23:55
@Hari Seldon 2: Ha valakit nem foglalkoztat a politika, akkor tényleg nincs képben. Tökéletesen értelmes és felelősségteljes emberek vontak vállat nekem már sokszor, hogy azért szavaznak a fideszre, mert azok a keresztények, és csak eddig érdekli a politika. Mikor mondtam, hogy de hát lehet hogy csak hazudják, hogy keresztények, akkor elgondolkodtak, hogy hát lehetséges, tényleg, de akkor meg nem tudja kire szavazzon, annyira nem érdekli.

Mindezt úgy, hogy tűzbe tenném értük a kezem, mert amiről tudják hogy micsoda, azt nagyon tisztességesen csinálják. Szerintem ezek az emberek egyszerűen magukból indulnak ki.
flugi_ 2016.11.23 00:22:13
Kedves bloggazda!

Ha csinálsz egy blogot, azzal elérsz mindenkit, nem csak a célközönségedet. Noha a szavaiddal hangsúlyozni próbálod, hogy kerülöd a kirekesztést, mind a témavezetése a posztnak (ami nem feltételezi, hogy a vallásos különbségek ellenére harmonikus házasság létezhet), mind az azzal egyetértő kommentelő (aki meghatározná ki nevezheti magát kereszténynek), mind a saját megnyilvánulásaid a kommentekben (akinek nem szól, ne nyilvánítson véleményt, moderálás) azt mutatják, hogy számodra az ideális világban nem kell szóbaállni nem-keresztényekkel, illetve hogy részedről áldozathozatal eltűrni a blogod által keltett véleményeket.

Fontos lenne megérteni, hogy ha vezetsz egy blogot arról, hogy milyen kereszténynek lenni, azt, mint blogot (főleg hogy az index is kirakja főoldalra) olvasni fogja olyan is, akinek nem szánod. Az a reakció, amit kivált egy ilyen írás, számodra értékes élettapasztalat kellene hogy legyen, amiből tanulni lehet, például azt, hogy az a szemléletmód, amit a poszt is áraszt, milyen _valójában_, más szavakkal mi történik, ha olyasvalaki olvassa, akit nem kötnek illemszabályok ahhoz, hogy elfogadja, vagy kívánatosnak tartsa a benne szereplő világnézetet. Nagyon nagy tévedés azt gondolni, hogy pusztán a vallásosság okán támadnak egy ilyen posztot, hidd el nekem (vagy próbáld ki), hogy ha olyan posztot írsz, amiben teszemazt tisztán egy jófej hozzáállás erkölcsi példamutatását írnád le, amiben _valóban_ nincs kirekesztés, nem kapnál ilyen reakciókat.

Egy-egy ilyen kommentroham, noha kellemetlen lehet neked, nagyon fontos találkozás azzal a valósággal, amit nem köt a szűk keresztényi közösségben általánosan elfogadott világnézeti elvárás-tömeg. Ha tehát szeretnél _valóban_ példát mutatni, úgy kell példát mutatnod, hogy az ne váltson ki ilyen reakciókat, hiszen ez a poszt is csak fokozta a nem-keresztény olvasóiban az elidegenítettséget.

Persze mondhatod azt is, hogy téged nem érdekel, mit gondolnak a nem-keresztények a blogod alapján a kereszténységről, de talán nem nehéz megérteni, hogy ez is annak az implicit kirekesztésnek az egyik komponense, amit annyira nehéz megérezni ha sosem mozdul ki az ember a keresztény közösségi komfortzónájából.

A poszt pedig alapvetően káros. A leggyakrabban előforduló happy end, az egymás vallását/valláshiányát tiszteletben tartva együtt boldogan megöregedő emberek eltitkolása felér ennek a letagadásával vagy helytelenítésével. Letagadni hazugság, helyteleníteni pedig még szomorúbb félreértése a kereszténységnek.
flugi_ 2016.11.23 21:55:05
@Kereszteny Család: "Én Jézus Krisztus követője vagyok, aki azt tanítja, hogy csak annak van üdvössége, aki őt követi, aki pedig nem az örökre elkárhozik. "

Nem tanít ilyesmit. Azt mondja: senki nem juthat be a mennyekbe, csak őáltala. Vagyis nála a kulcs, nála a döntés, és te (az írás szerint) semmilyen módon nem tudod megítélni, hogy kiről hogyan döntene. Az általad felvázolt értelmezés már annak az implicit kirekesztésnek a következménye, amiről fentebb írtam, azzal a nagyképűséggel megfejelve, mintha te rendelkeznél Jézus erkölcsi értékrendjével, ami alapján különbséget lehet tenni jó és rossz ember között.. Közben az evangélium alapján a formális keresztény szabályokra fittyet hányó ateista hiperhippi is élhet olyan életet, ami kedves az úrnak.

Persze mindez csak akkor számít, ha elfogadjuk mértékadónak a szentírást, márpedig ez általános esetben (blog, internet) nem teljesül. Akkor csak az marad, hogy neked magadnak vannak elvárásaid, amik alapján erkölcsi címkéket alkalmazol emberekre, és ezt helyesnek és követendőnek tartod. Minden egyéb furcsaság (pl. nem azonnal látni, mennyire visszás a poszt) ennek a következménye, ezért azokra tételesen nem is reagálnék a kommentedből, te is sokat ismételted magad.

Ebben a kommentedben is igyekszel explicit elhatárolódni attól, amit közben nyilvánvalóan csinálsz. Az gondolod, hogy a kereszténység az az a blokkja a társadalomnak, amelyik elfogadja az általad általánosnak vélt keresztényi elveket. Ez nem így van, a kereszténység önbevallásos téma, mindenki keresztény, aki annak vallja magát, neked akár tetszik, akár nem, ennek minden kellemes és kellemetlen járulékával mindkettőnk álláspontja szerint. Pl. könnyű mutatni olyan embert, aki bántja a feleségét, és közben magáról azt gondolja, hogy keresztény. Persze mondhatsz olyanokat, hogy dehát azok nem is igazi keresztények, és megint ott vagyunk, hogy te akarod eldönteni ki keresztény, az általad ismert, és általad (valamilyen indokolatlan magabiztosság okán) általánosnak tekintett szabályrendszer alapján.
flugi_ 2016.11.23 22:08:25
@Kereszteny Család: " nem szeretnék az evolúcióról társalgást nyitni, de én is megnézném az arcát annak, aki komolyon leírja, hogy ha a hidrogénnak elegendő ideje van, egy idő után ember lesz belőle."

Ne is nyiss társalgást, amíg nem tanulod meg mi az, mert az evolúció olyat sehol se mond, hogy a hidrogénből idővel ember lesz :)

Érdemes az evolúciótagadást nem átvenni az idiótáktól, akik úgy gondolják, annál jobb hívők, minél több dolgot hisznek el a Bibliából szó szerint.
NemGogol Az állatorvosi ló 2016.10.05 16:46:51
Tölgyes Péter írása id. Pieter Brueghel: A hét fő bűn, A Kevélység (Superbia), 1558 UJ PÉTER megírta sokak által várt értékelését a kvótareferendumról, illetve annak kapcsán a politikai erővonalakról, Orbán és a demokratikus ellenzék helyzetéről - voltaképpen a magyarországi közállapotokról.…..
Eszes Beáta írása Gyors körkép az idei októberi tüntetésekről. Idézetek és események következnek párba állítva. „Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a parlamenti ellenzék egységes fellépése révén az Országgyűlés mihamarabb változtasson a tisztességtelen és aránytalan választási…..
Azt már megírtuk, hogy elindul a már a franc se tudja hányadik köztévés töltelékcsatorna, most éppen M5 néven költenek milliárdokat, hogy legyen az államnak ismeretterjesztő adója is. Nézettségi elvárás nincs (miért is lenne?), a cél a diákok és oktatók segítése, és lesz jó pár saját gyártású műsor.…..
flugi_ 2016.09.22 21:19:34
@Muad\\\'Dib: a posztban van muníció nem csak a pártállásról, de az irodalmári minőségről is. Szerintem bőven elegendő a szakértelem megbecsüléséhez tudni azt, hogy valaki a zsidóság alapján inkább kategorizál valaki irodalmi szakmai szempontoknál, ez az ő irodalmi-szakmai hozzáértésének a szintjét elég megbízhatóan felülről becsülhetővé teszi, bele a 95%-odba :)

Nem arról van szó, hogy szereti a szerzőket, vagy sem.
flugi_ 2016.09.22 21:45:09
@Törpe minoritás: ezt már én sem értem. Szerintem a náciságnak és az alkoholizmusnak például sokkal több hasonlósága van, mint különbsége. Mindkettő masszívan káros a környezetére, nehezen kezelhető, nehezen gyógyítható, önhibájukból lesznek az emberek ilyenek, és hiába tudják, hogy szalonképtelenek, büszkék rá. Ma láttam egy részeg embert kijönni vérvételről, és büszkén kijelenteni, hogy lekurvázta a nővért. Ez szerintem nagyon hasonló ahhoz, ahogy itt néhány nick kijelenti, hogy mekkora öröm, hogy azok az emberek meg lettek ölve. Tök nyilvánosan, büszkén, mert ő a nagy jani, ha ki meri mondani.

Az alkoholizmus és a náciság szerintem tök hasonló dolgok, szóval nem teljesen vágom mire gondolsz itt.
flugi_ 2016.10.05 21:36:33
@Equinoxe: akkoriban, a 90es évek elején a történelemtanárok között ez egy nagyon széles körben előforduló jelenség volt. Akkor még dübörgött a "végre lehet beszélni róla" érzés. Bár, ahogy azt akkoriban már mondták mások is, hogy aki eddig nem szidta a kommunistákat, az jobban tenné, ha továbbra se szidná :)
Ezt a jó szokását lovagolta meg a Kétfarkú Kutya Párt azokkal a plakátokkal, melyekkel telepakolta az összes, számára elérhető felületet. A dolog ki is merül ebben, s pont ennyire vehető komolyan. Nulla mondanivaló, nulla megoldás és nulla értelem. A szomorú az, hogy mégis jobban teljesítenek, mint…..
flugi_ 2016.09.24 22:45:35
@Tiszteltetem Brüsszelet: mármint szerinted van összefüggés a szavazás és bármi gyakorlati dolog között?

Nincs.

A szavazás, mivel se jogi ereje, se praktikusan semmilyen értelme nincsen, kezdetektől fogva eleve egy politikai muníciónak van tervezve Orbán Viktor európai frakcióvezetési ambícióinak alátámasztására. A szavazatod mögé ideológiailag azt képzelsz amit akarsz, nyilván szabadságodban áll elképzelni, hogy ezzel BÁRMIT teszel bármihez, de a valóságban ez az egész kizárólag arra volt tervezve, hogy Orbán lehessen több európai párt előtt fáklyahordozó a migránsellenesebb körökben - csakhogy a legutóbbi visegrádi találkozón világossá vált, hogy nincs már a vitorlában szél, tehát egy bazinagy vaktöltényt segítesz csak összerakni a szavazatoddal, amit, viszonylag jól előreláthatóan, minden valamirevaló európai szereplő körbe fog röhögni, ahelyett, hogy bármilyen hatása lenne.

Jó esetben.

Rossz esetben Orbán felteszi azt a lemezt, hogy az EU nem foglalkozik a magyar nép hangjával, és pedzegetni kezdi a kilépést.
flugi_ 2016.10.05 21:29:01
@Willkommenskultur: eltelt néhány nap, és az történt, amit mondtam hogy történni fog: a nemzetközi reakció olyan volt, mint mondtam, a szavazás érvénytelensége pedig nem számított semmit a politikai folyamatban. Semmilyen valódi jelentősége nem volt az egésznek, azon túl, hogy néhánymilliárdnak most "jobb" helye van.
flugi_ 2016.08.27 10:40:20
@cipraszon: tehát emberi viselkedés az utcára se kiengedni a gyereket paranoiából?

Nem azt mondanád, hogy az a jó szülő, aki racionálisan méri föl a veszélyeket, és nem korlátoz indokolatlanul?
flugi_ 2016.09.22 20:27:08
@cipraszon: "Szülői racionalitás elég szubjektív. "

összeszavakat a kevered. A szülői viselkedés elég szubjektív, ezért nem mindig racionális. Arra lenne jó törekedni, hogy minél racionálisabb tudjon lenni. A jó nevelés igyekszik következetes lenni, valódi veszélytől óvni, nem valódi veszélytől nem óvni.

A racionális értékítélet egy kiváló eszköze a statisztika, amiből világosan kiderül, hogy nagyobb veszélyt hordoz Párizsba az odaautózás, mint az ott tartózkodás.
flugi_ 2016.09.22 21:38:34
@cipraszon: hogyne volna olyan, hogy racionális szülői viselkedés. Az érzelmi alapú irracionalitás egy levetkőznivaló hiba, nem pedig részrehajlóan védendő tradíció.

Amire te gondolhatsz, az az, hogy szeretnél megfelelni a többség irracionális hozzáállásának, és arra optimalizálsz, hogy 100% biztonsággal kerüld el azt a szituációt, hogy kérdőre vonjanak, ha esetleg mégis történik valami, hogy "mégis hogyan engedhetted el a gyereket, ha egyszer tudtad, hogy ott ez van". A 99.99..%-os biztonság nem elegendő.
Mindenki azon sír mostanában, mennyire nehéz jó fiatal informatikusokat találni. Meg ha talál is az ember néhányat, megtartani őket hosszú távon meg szinte lehetetlennek tűnik. Biztos rengeteg kifinomult oka van a jelenségnek, de ki szeretnék emelni most két fontos gondolatot, miszerint Az IT…..
flugi_ 2016.06.19 23:22:46
@Behajtó70: "Ez munkahely, ahol nevek vannak, meg feladtok, határidők, felelősök."

Egy munkahelyen akkor vannak nevek, feladatok, határidők és felelősök, ha azt a munkahely megoldja. Ennek megoldására valók a menedzserek. Ha egy fejlesztőtől menedzsment felelősséget vársz el, akkor onnan hiányzik egy menedzser.

És a menedzser lehet az a Laci, akire ha azt mondja a fejlesztő, hogy megbeszélte a Lacival, és jó lesz, az egy korrekt státusz, mert utána te beszélhetsz a menedzserrel, aki fogja tudni a státuszt úgy, hogy te is érted.
A gyógyszeripar talán legnagyobb hasznot hozó üzletága a védőoltások gyártása, ki hinné ezek után, hogy az egész egyszerű tehénnel kezdődött. A vakcinákat megjelenésük óta támadják és istenítik is egyszerre, a két tábor időről időre egymásnak feszül, holott a védőoltások rövid, alig több mint…..
flugi_ 2016.06.18 09:48:08
@Admin Kapitány: "Amúgy ez az egész kötelező oltások szükségesek vagy nem vita kb olyan, mint ha születés után minden kisbaba kapna egy nagy fejbeverést mert az jó."

Milyen kiváló, lényeglátó hasonlat! Ha eltekintünk a dolog előnyeitől, akkor csak hátránya marad!

Komolyabban: nincs kétségem, hogy elfogult vagy a témában, és nem fogsz érvekre hallgatni, de az olvasók kedvéért érdemes leírni, hogy azt a hibát követed el, hogy az oltás kockázatát nem a beoltatlanság kockázataival veted össze, hanem egy elképzelt világgal, ahol semmi baj sem történik senkivel. Az, hogy van egy elenyésző kockázata az oltásnak, az nem azzal vetendő össze, hogy "semmi", mert a "semmi" az nem létezik a valóságban, hanem a beoltatlanság kockázataival, vagyis a megfertőződéssel, annak szövődményeivel, és a kezelés mellékhatásaival kell összevetni a kockázatokat. Ez pedig rendre nagyságrendi eltérést mutat az oltás biztonságosságának irányába.

Pontosan addig van igazad abban, hogy az oltatlanok nem kockáztatják a mellékhatásokat, amíg van körülötted egy felelősen viselkedő társadalom, amelyik oltatja magát és a gyerekeit, hogy téged megvédjen attól, amit nem vettél számításba. Egy parazita vagy a társadalmon, és veszélyezteted azokat, akik egészségügyi okokból (allergia, érzékenység, egyebek) valóban nem olthatóak, mert nekik lenne szükségük arra a védelemre, amit te lopsz el a társadalomtól. Az, hogy arcoskodsz az oltás ellen, nem csak pimasz, de önsorsrontó is, minél több embert győzöl meg, annál kevesebb védelmet kapsz.
flugi_ 2016.06.18 09:52:18
@ingopur: olyan különbségen húzod fel magad, ami nem nagyon számít: ha a németek figyelembe veszik az oltottságot, és szabályokat hoznak ez alapján, az máris egy előrelépés ahhoz képest, mintha mindegy lenne, ki van oltva és ki nem: vannak hivatalos következményei annak, hogy ha valaki nincs beoltva.
A hír legalább egy éves, de most kaptam meg csak a második “isten bizonyt” független forrástól, - tehát - a szakma szabályai szerint - hiteles a történet. Ezért teszem közzé csak most. Történt, hogy Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalos látogatásra Moszkvába utazott, Szergej…..
flugi_ 2016.06.16 21:55:26
@mavo: sőt, a nagyonrégenmegszűnt nemnemsoha.hu-n is kommenteltem, még személyesen is találkoztam emberekkel emiatt. Mára már ez a fajta szándékosan naiv felelősségvállalás elmúlt, mert sokkal több más dolgom lett.
Most, hogy már mindenki mindenkinek megmutatta, milyen jól is áll neki a morálhérosz gúnya és cseng az ügy lefele, talán beszélhetünk végre értelmesen is a Kiss László-sztoriról. Eddig nem írtam róla – ha bölcs éppen nem is lesz tőle az ember, a hallgatás bizony hasznos, ha nem tudjuk, mi történt…..
flugi_ 2016.05.14 22:58:35
@Kishableany: az első két pontodat a cikk is tárgyalta, és te éppen nyitott kapukat döngetsz. A harmadik pontod a média öngerjesztése: több ponton érezhető volt a médiában az áldozathibáztatásra utaló jelek keresése és felerősítése, amire szép példa volt a Csapó ügy valóságos eseménye és médiabeli tálalása közötti különbség, de szintén jó példa az is, hogy Aczél tévedését/hazugságát áldozathibáztatásként értelmezte egy csomó ember, noha annak pont nem lehet érteni (Aczél szerint nem is volt áldozat egyáltalán, nem fogott le senki senkit, stb, mégis az újságok meg a kommentek sűrűn előkerülő emlegetése szerint Aczél azt mondta, hogy aki szeret kefélni azt szabad lefogni hárman - ami áldozathibáztatás lenne tényleg, de ezt speciel sehogyse mondta)

A helyzet szerintem pontosan az, hogy az áldozathibáztatás témáját zászlójukon hordó véleményformálók jelenleg diadalmaskodnak, hiszen egy olyan ügyben zeng a média jelenleg áldozathibáztatásról, ahol alig-alig történt ilyesmi, szóval igazán nincs okod az elégedetlenkedésre ebben az ügyben, több száz százalékos hatékonysággal dolgozik a média itt. Én a magam részéről remélem, hogy van társadalmi értéke ennek a tódításnak, mert végülis nem nagyobb hazugság áldozathibáztatást kiáltani itt, mint sportnemzetnek tekinteni a magyart néhány aranyérem miatt.
flugi_ 2016.05.14 23:08:13
@bbjnick: de igen, Schmitt tudtommal valóban plagizált, részletes elemzések születtek a témában. Miből gondolod az ellenkezőjét?

Én Schmitt egyébként nyújtott teljesítménye (például nyilatkozatai) alapján kijelenthetőnek érzem, hogy ő nem csinált doktorit. Még a fokozat megfosztása után is képes volt úgy nyilatkozni, mintha a doktori tényleg csak egy dolgozat megírása lenne - pedig szerinte ő már megcsinálta a doktorit, de legalábbis lett volna ideje utánajárni, illetve biztosan elmagyarázhatta volna neki olyan ember a dolgokat, aki tudja. Nem, minden jel szerint ő eddig érti.

Olyan ez, mintha Gyurcsány "lebukott" volna azzal, nincs megbérmálva, és erre mondta volna a minden héten bérmálkozós aranyköpést: látványosan gőze sincs arról, hogy eszik vagy isszák.
flugi_ 2016.06.06 21:48:38
@bbjnick: ha azt gondolod hogy a plágium = hivatkozás kihagyása a szövegből, akkor messziről kell indítanunk ezt a szálat.
A napokban került a kezembe a tekintélyes és népszerű amerikai hadtörténeti magazin, a nem túl meglepő című Military History 2016 januári száma, melynek címlapjáról Erwin Rommel tábornagy néz farkasszemet az olvasóval, s ezek a provokatív szavak láthatók: Csalás (csaló) volt-e Rommel? A Sivatag…..
Örökségfigyelő Cave Canem! 2015.11.27 14:31:41
Ízléstelen kastély-átalakítások Magyarországon Cave canem, vagyis óvakodj a kutyától – ez az időközben szállóigévé vált figyelmeztetés olvasható a klasszikus római prózairodalom mesterének, Petroniusnak Satyricon című művében, a Trimalchio lakomáját leíró részben. Trimalchio, a rabszolgából lett…..
flugi_ 2016.01.02 21:19:05
én a teljes műemlékvédelmi módszert nem értem. Azt gondolom, a műemlékvédelem akkor működne jól, ha eldöntené, hogy mit akar és tud megvédeni, és a többi dologról képes lenne lemondani. Az, hogy mindent meg akar védeni, de csak keveset tud, és ezért másokat kötelez erre, egy nagyon rossz megoldás.

Azt gondolom, hogy ha valaki megvásárol egy ingatlant, akkor tartsa be a biztonságról szóló szabályokat, és a külsővel meg foglalkozzon úgy ahogy akar. A műemlékvédelmi rendelkezések funkciójukban rövidítenek feleslegesen meg olyan épületeket, amiket megvásároltak és használni szeretnének, csak mert nehogy másképpen nézzenek ki. A városi építési hivatalok engedélyezési eljárása van ahol a szimpla zsarolásig aljasodott, megsúgják hogy melyik tervezőnek vagy kivitelezőnek kell adni a megbízást. A rendszer indokolatlan is, és korrupt is.

Azt gondolom tehát, hogy ha valaki fintorog azon, hogy valaki a saját pénzéből mit csinál valamiből, az vagy vásárolja meg és alakítsa át, vagy ne fintorogjon. Lehet röhögni az ízléstelenségen, az nem kérdés.

Ez a kérdés nagyon hasonló a sporttehetségek pályafutásába kívülről beleokoskodókéra, akik a megszerezhető érmek mennyiségét tartják szem előtt, az illető meg a saját céljait, idejét és egészségét. Az, hogy egy kimagasló sporttehetség nem foglalkozik a sporttal, a drukker szemében elvesztegetett tehetség, örökre visszafordíthatatlan nemzeti kár. De el kell fogadni, hogy akinek a saját ideje, pénze, stb, az mondja meg mi lesz, és kész. Az a különbség, hogy amíg a sporttehetségtől nem lehet megvásárolni a tehetségét, a kastélytulajdonosoktól lehet, úgyhogy nem veszett el semmi, akinek ez az egész tényleg ennyire fáj, az tehet az ügyért!
Ezt a poszt nem született volna meg, ha csak egyetlen olyan blogbejegyzést sikerült volna találnom, amely épeszűen foglalkozik a Nógrádi-kérdéssel. De megint csak a szokásos: a minden bokorban nácikat sejtő Vincentnél indoklás nélkül is evidens, hogy az ember egy minden rezsimet…..
flugi_ 2015.10.25 17:53:07
@Pop40: miután kiderült hogy kamuzik, érdemes úgy is újraolvasni ezeket a jóslatokat, hogy vajon hol mondott olyasmit, amit csak ő mondott, vagy ami meglepő volt, mégis bejött. Azt látom, hogy vagy ködösen fogalmaz, vagy trivialitásokat mond az általad adott link alatti cikkben. Kábé politikai horoszkóp. Mutass belőle valamit, ami úgy jött be, hogy azt egy hozzánk hasonló nem-szakértő csúnyát félrejósolt volna.
flugi_ 2015.11.05 09:50:17
@Pop40: vagy nem értetted a kérdést, vagy kimaradt a válaszból az a rész, hogy ez miben volt újdonság a többi szakértő véleményéhez képest.

Nekem trivialitásnak látszanak az idézetek, ahogy írtam is.

Az, hogy "nézd meg, nem derült ki hogy tévedett volna" minden horoszkópra is igaz :)
Gondolom a nyári fagyizások 95 százaléka bűntudattal párosul. Kipróbáltam, hogy mit tud a 'mindenmentesnek' aposztrofált Hideg Nyalat. Először is pár fontos megjegyzés: - a fagylaltok habos, krémes állagában elég komoly szerepe van a bennük levő cukornak és a…..
Próbáltam saját videót csinálni, de azt vettem észre, hogy a Shadowplay - az Nvidia saját capture alkalmazása - nem igazán szereti az UE4-et, szóval simán csak higgyétek el, hogy ez nálam is pont így néz ki :)Ami igazán meglepő a demóban, hogy annyira erősen közelít a realizmus…..
Vigyázó! Heti Best of Vigyázó 2015.04.12 09:25:03
Lemaradtál hétközben a legjobb cikkeinkről? Semmi gond: válogatásunkban összegyűjtöttük az elmúlt napok legemlékezetesebb írásait. Egy hét alatt 192 ezer cikkünket olvastátok - köszönjük!  Az elmúlt hétvégén természetesen a húsvét kapcsán nálunk is Jézus volt a…..
“Egy generáció, és eltűnik a vallás” - ígéri Lawrence M. Krauss, és ezt komolyan is gondolja. Az amerikai fizikus, akihez képest még jó barátja, Richard Dawkins is tépelődő idealista, nem elégszik meg azzal, hogy ateistaként egyszerűen tagadja Isten létezését, 21. századi…..
flugi_ 2015.04.12 01:59:43
@Pickman2: a kérdések zöme nem jó, csak arról szól, hogy nem érti miről van szó, és mást vár el az evolúciótól, mint ami. A teljes teremtéselméletet akarja lecserélni egy ekvivalens átfogású dologra az élet keletkezésétől az élőlények tökéletességéig. Alapvető fogalmi szétcsúszás van.

Az viszont értékelendő, hogy maga a kérdéssor nem egy a netről random bevágott propaganda anyag. Ezért is válaszoltam rá.
flugi_ 2015.04.12 02:06:40
@Ésszelteli: ez egy nagyon megengedő hozzáállás pedig a vallásokhoz. Ha társadalmi szabályozó erőként tekintünk rá, sokkal rondább dolgok jönnek ki. A természet megszemélyesítése pedig valóban jellemző része a vallásoknak, ezzel igazán nehéz lenne vitatkoznod.

Marx mondott okos dolgokat is. Nem érdemes mindenben szembemenni Marx dolgaival csak a kommunisták miatt. Eleve, most a vallásokról van szó, és a vallásokról Marx egész mást mondott, mint Sztálinék.
flugi_ 2015.04.12 02:24:55
@wotan: nálunk a plebános legutóbb misén mondott olyasmiket, hogy a melegházasságért küzdő melegek az anyaszentegyház elleni sátáni szövetség katonái, és vigyázzanak a hívek, hogy kire hallgatnak.

A katolikus egyház egyben nehezen megítélhető. Vannak igen kiváló közösségei, személyesen a bencéseket ismerem és tisztelem, náluk nevelkedtem, és jelenleg katolikus intézményben dolgozom, sok jó embert ismerek ezekben a körökben.

De vannak ezek a politikával megfertőzött harcikeresztény bástyák, ahol effektíve hergelés történik, és ez több okból is borzasztó.