Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sancho_

1 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kit érdekel...? Elkezdeni... 2017.08.10 15:40:34
... nem könnyű. Csak kérdések vannak, mint a cím is: érdekel ez valakit egyáltalán? A százezredik, magánytól menekülni akaró, kiabáló alak? Vagy csak suttogok. Nem hallja ezt senki.. Beledobálom betűimet az Internet fekete odvába, ott eszi meg a penész. Nyilván magamról szól majd ez,…..
A sárga tengeralattjáró "A neve elhallgatását kérő tulajdonos szerint, az esti órákban Akarattyán egy helyi lakos tájékoztatta egy ismerősét, miszerint egy autó beszakad a jégen. Az ismerős keresésre indult az egyik Hummerrel, de nem találta meg a beszakadt gépjárművet,…..
Most már könyörtelen vagyok. Amikor az első őszi levelek lepotyognak, a gazdaboltban már az egérméreg után tekergetem a nyakam.Még régen történt, amikor egy reggel a konyhában, a kenyereskosár szélén egy meglepődött egér nézett szembe velem. Azóta tudom, ahogy hidegebbre fordul…..
Rájöttem! Szemétszállítás 2009.10.21 08:59:00
Valamilyen okból a háztartási hulladékot nagy, drága autókkal viszik egyik helyről a másikra, keresztül-kasul az országon, sőt az egész földrészen. Ez a megoldás nagyon sok közlekedési balesetet okoz, és igen sok az - állítólagos üvegházhatásért felelős - gáz is…..
Sancho_ 2009.10.21 13:53:19
@blah:
Az enyém menet közbeni kigyulladás útján romlott el.
Az mégjobb.
Kiugráltunk belőle gyorsan.
Ez sem lesz rövid olvasmány, de mindenkinek forrón ajánlom, ugyanis még a Homár is ritkán kap ilyen erős, mondhatni letaglózó levelet. A Magyarországon befogadott, állítólag rasszista görögöktől eljutunk a Homéroszt tanító szkíta mágusig, közben olvasónkat egyszerűen…..
Jó kezdeményezésnek tartom az európai autómentes napot, évente egyszer ki lehet bírni a a hozzám hasonló leglustábbaknak is. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem kell vidékről ingáznom minden hétköznap a munkahelyemre, de aki rákényszerül erre, holnap autó helyett…..
Sancho_ 2008.09.21 18:15:59
Kampány!
Eh!
Ez arra jó, hogy a közparaszt jól megnyugtassa a lelkiismeretét: "Hej, autómentesnapoztam!!"
A sittet majd kedden viszem ki a tópartra, szerdán meg elmegyek a havernoz lezsírozni a zöldkártyát - nehogymár emiatt új porlasztócsúcsokat vegyek! Egyébként sem autózok hétfőn, mert a bedöglött aksit kidobtam a szemétbe. Ja, majd cipelem valami átvevőbe, mi?
Autómentes nap, defacca! Aludhatok még egy órát, a főnöknek majd mondom, hogy nem fértem fel a buszra! :)
Azám, busz mér jár? a neve AUTObusz, nem?
Na, megyek, mert még el akarom égetni a kólásflakonokat a kertben, mert a kukát teletömi, oszt fizethetem azt is.
Autómentes nap, dejó! Bár nem tudom, mentőAUTÓ vajon jár-e? Esetleg az is optimalizálva: "várni kell, kérem, amíg nem jön mág egy hívás a háztömbből, mert csak két betegért megyünk ki!"

A sok bejáró meg marasjon otthon!
A legtökéletesebb autómentes nap(ok) 1990. október 25-én kezdődtek.

---------------

Felépült egy világ, aminek a jellemzője a mobilitás. A munkahely, az ennivaló, minden messze van. Egy napnyi jópofizással ezt nem lehet megváltoztatni. Vissza kell térni a középkori jobbágy-gazdasághoz, ott nem nagyon volt szükség, igény a közlekedésre.
Jobb ötletnek érezném, ha a közlekedési eszközök lehetnének gazdaságosabbak (nem akarna annyi ember meggazdagodni-megélni ebből a szükségletből- persze ez utópia)

Úgyhogy: ha lesz dolgom, amit autóval tudok hatékonyan, gazdaságosan, kényelmesen elvégezni, akkor bizony autózni fogok hétfőn.

A kampányolókat csókoltatom.
Sancho_ 2008.09.21 18:23:52
Félrefordítások Ma nincs tej 2008.09.13 07:16:00
A dalszövegek és a számok címe állandó forrásnak bizonyul. KK küldte a következő klasszikust:Tudom, hogy újakat keresel, de ez annyira klasszikus, hogy megemlítem:Nem tudom már ki, és melyik rádiós műsorban a 80-as években, lenyomja a Herman's Hermits "No Milk Today"…..
Itt ez a rendőrviccek hülyeségszintjét súroló izé:A tiszai vízirendészet, természetvédőkkel összefogva, fokozottan óvja a tiszvirág-rajzás küszöbén a védett kérész-faj fennmaradását - írta keddi számában a Heves Megyei Hírlap. Sokan ugyanis kiássák az agyagos…..
Mandiner blog Nem megyek el 2008.04.11 09:01:00
 Hallom, tüntetni megy a fél ország. Ki itt, itt ott. Hát rám ne számítsatok! Nem megyek el. Nem érdekel. Ez nem ügy, ez egy jól sikerült médiahack. A jegyirodának, meg az együttesnek. A média meg tombol körülötte.  Kiszolgálták, nem szolgálták, felgyújtották,…..
Sancho_ 2008.04.11 11:17:06
Csak áll, tanácstalanul.
Mi van itt? Mi lett itt? Hideg volt a tél, mindeneki befűtött a történelemkönyvével.
Már nem fontos az indítóok. Már csak a harc a fontos: ide állj, ha igaz vagy! Magyar? Idegen?
Könyörgöm, hogy legyek én "magyar"? Hát eddig is az voltam!
Nem csaltam meg senkit. Éltem, dolgoztam, tévét néztem...

Biztos, hogy nekem is üvölteni kell valamelyik táborban? Különben? Különben melyik fog leárulózni?

Hagyjatok engem békén! Az egész
kb@szott társaság, molotovostul meg antiakármistül volna oly kedves kikotródni a Hortobágy egyik szikesére, és belezné ki egymást, tövestül, jó?! Tudom, nemzeti park, de legalább a humusz szaporodna.

Ja, és az én nevemben, az én érdekemben ne lépjetek fel, ha kérhetném! Mert hazudtok, mindahányan: CSAK a saját érdeketekért álltok ki.
Buszt vezetni lehet hogy unalmas lenne az utasok szopatása nélkül, rendszeresen lemaradó olvasónk azonban bosszút forral és blogot indít az orra előtt ajtót becsukó és gőgösen félrenéző sofőrökről. Már itt is van az első kalandja, ez még verés nélküli.Nap mint nap a Dózsa…..
Sancho_ 2008.04.10 13:52:08
Óh, Miskolc, az a minta, az előörs, a pionír!

Az utas errefelé a (nem nagyon szükséges) rossz.
Délután, olyan iskola-idő végekor a követési időköz 15-20 perc, a buszoknál. A menetrend természetesen "hangolt"...volt. Eredetileg. Azaz az egy helyről induló járatok között volt vagy 2 perc, átszállni.
Többnyire.
Aztán feltalálták az elsőajtózást, ami ugye megállónként mondjuk fél perc. Az ötödiknél már el is fogyott a tartalék-idő.
Aztán, ez az elsőajtózás tényleg aranyos népi játék: Befut a végállomásra a busz. Ott emberek várnak, mert ugye ugyanebből a megállóból fog indulni. A fent lévők bambán állnak a csukott ajtóval álldogáló buszban, a kintiek lassan előrevánszorognak, és elkezdenek felszálingózni, de mindjárt el is akadnak a leszállni képtelen fentiek tömegében. Patt. Aztán mégiscsak kinyílik az ajtó.
Van egy Újgyőri főtér nevű pályaudvar. Szép nagy tér, szok aszfalttal, a buszoknak. A birkáknak már annyira nem tágas: 80-110 cm széles járdák és járdaszigetek, több helyen a közepükben lámpaoszlopok, mindez egymással szembeáramló utasokkal. A pályaudvarról meg nem tud kimenni a busz, ha a betorkolló utcában akár csak egy személyautó is tartózkodik - fizikailag nem tud ki-és befordulni.
Az MKV honlapján van egy útvonaltervező program (bezonyám, 21. sz.!), ami még a gyaloglással töltött időt is számolja. A bibi csak annyi, hogy például e Bermuda-háromszög-szerű pályaudvaron a távolság leküzdésére a program szerint teleportációt, féregjratot, vagy más mentalista technikát kell igénybe venni, mert a gyalogos időt a progi 0-nak számolja.
A fentebb említett villamos járdaszigetek tényleg halálfélelmet keltenek.

A horogravaló akár több hétig való életbentartása, vízpartrajuttatása,különösen, ha a csali élő, nem mindig egyszerű feladat. A hardcore szakmaiság rovat most a csontitartókat veszi górcső alá. A több esetben literben mérhető mennyiségű csontkukaccal vagy pinkivel…..
Sancho_ 2008.03.13 10:35:08
Sziasztok!
:)
Autóstörténetem nekem is van, meg panel-pinceajtó-mözötti-zümmögéses meg hűtőben-szabadulósos is.
ez utóbbi vezetett rá a talán legjobb tárolási technikára:
A hűtős tárolás ugyanis önmagában nem elég a huzamos megőrzéshez. A normál dobozban (amin apró, "pinkinek átjárható" szellőzőlyukak vannak, egy-másfél hét alatt csak-csak bebábozódnak a kis aranyosak.
Mivel az Konyha Úrnője ultimátumot adott "utoljára találtam hernyót(!) a hűtőben!", kínomban az üvegemet beburkoltam alufóliával, majd az egészet több réteg folpackkal hermetikusan lezártam!
És lássunk csodát: Ebben a felállásban egy hónapig(!!!) is megmaradt a kukacok nagy része életképes állapotban! Mondjuk ez jelzi a peca-lehetőségeim gyakoriságát is.
Az elmélet: a hermetikusan elzárt, sötét és hideg környezetben a lárvák élet-folyamatai szinte teljesen leállnak, a kukacok az általuk kibocsátott széndioxid és ammónia hatására hibernálódnak. Ha az ilyen adagból csak az egy alkalomra szükséges mennyiséget viszem magammal, azok az utazás során a meleg és a levegőztetés hatására szépen feltámadnak, és fogják nekem a keszegeket!
Ezt a módszert használtam már nyáron kánikulai utazáshoz is. Egy alkalommal a frissen vett csonti délutánra a Csaszi-féle csigatészta-állagot vette fel. A következő alkalommal előző este becsomagoltam őket, és csak a helyszínen, másnap, utazás után vettem ki a dunsztból. És valóvan, kb negyed óra múlva bizony frisen nyüzsögtek.
(Ebből az is következik, hogy nem feltétlenül hülyeség a hermetikus nejlonzacskó a csomagoláshoz, csak talán kell a hideg is, hogy ne megdöglés, hanem hibernálódás útján nyugodjanak le.

Ami még a fertőző voltukat illeti: én inkább megfordítanám a fentebbi tételt: a "bóti" csonti sem kevésbé egészségtelen, mint a házi. Bár állítólag a nagyüzemben EU-s élelmiszer-minőségi előírások szerint történik a termelés - de hát egyen csontit az, akinek két anyja van... Meg nem is a csonti a veszélyes, hanem a bomló "takarmányban" élő baktériunok, illetve azok toxinjai. Ezektől viszont a házi tenyészetekben talán nehezebb távol maradni.

Igazi uborkaszerzonátvészelő csemegét talált Mária a mágikus fröccsöntött termékek egyik disztribútoránál. A szándék a fontos persze, de azért elég nehéz meghatározni a rendeltetésszerű funkcióját ennek az eszköznek. Légbefúvós orrvakaró talán? Optikailag megtévesztő…..