Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FL

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imádom Rejtő Jenő műveit, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Úgy gondolom, hogy a legméltóbban akkor tudok megemlékezni a száztizenegy éve született zseniről, ha a kedvenc idézeteimből választok ki néhányat. Így is sokat ki kellett hagynom közülük. Az 1905. március 29-én született és…..
Magyarországról sok rosszat ellehet mondani, meg persze szépet és jót is. Egy valami azonban biztosnak látszik, legalábbis a most pillanatából nézve. Az OECD legfrissebb adataira támaszkodva, a londoni székhelyű Kereskedelmi Unió Kongresszusának (TUC) előrejelzései szerint Magyarországon lesz (OECD…..
FL 2018.01.06 14:30:17
@axolotl77: Ne hazudj! A köztisztviselőknél van bértábla, fokozatok, 2-3 közszolgálati évenként nő a szorzó! A legalsó szinthez képest 10 év alatt kb. 1,5-szeresére kellett emelkednie a szorzónak, és így legalább ennyire a fizetésednek is (végzettségtől függően a bértábla változhat).
FL 2018.01.08 08:49:57
@axolotl77: Na ja, a konkrét többlet erősen függ a végzettségtől is. Felsőfok esetén az induló 3,1-es szorzó 10 év után 4,6-re nő, a különbség 1,5-szeres (közel 60 ezer Ft), középfokú végzettségnél ennek kb. a fele. Nem azt mondom, hogy ez sok, de azt sem lehet rá mondani, hogy semmi.
Üdvözöllek a frissen indult Városi levegő urbanisztikai és közlekedési blogon! Ünnepélyes harmadik posztomban a budapesti kötöttpályás közlekedés fejlesztési lehetőségeit nézzük meg. Noha Budapestnek nagyon sűrű, és jó eljutást biztosító vonalhálózata van, a…..
Hetek óta...talán már több mint egy hónapja áll egy tele kuka a Király utca Kisdiófa utca sarkán. A minap egy patkányt láttam kimászni belőle! Se a közterületesek szemét, se a kukások szemét nem zavarja. Nyilván mindenki igen szűken értelmezi a rá kiosztott feladatot annak…..
Az ukrán válság látszólag mindenkit meglepett, pontosabban mindenki úgy tesz, mintha nem lett volna előre tudható és kiszámítható, ami most történik keleti szomszédunknál. Pedig a válság eredete egészen 1654-ig nyúlik vissza, amikor is Bogdan Hmelnyickij, egy a lengyel…..
Live Info Meghalt Sean Edwards 2013.10.15 19:13:10
Sean Edwards, a Porsche Szuperkupa angol éllovasa szörnyethalt egy balesetben, Ausztráliában. A hetekben a mozikban bemutatott Rush című filmből is ismerős Edwards az anyósülésen ülve, egy fiatal versenyzőt okított éppen, mikor a végzetes baleset történt. Az autó nekiment a…..
Megújult a Liberálisok honlapja. Aki nem tudná: ez Fodor Gábor nem létező pártja, amelyik facebook-bejegyzésekkel és sajtótájékoztatókkal próbálja a létezés látszatát kelteni. A párt egyetlen célja, hogy Fodor Gábor az MSZP listáján parlamentbe jutást érő helyet kapjon,…..
FL 2013.09.17 12:15:26
Alföldi Róbert az RTL Klub Fókusz című műsorának nyilatkozva mondta el, hogy az augusztus végén, Szentendrén bemutatott Bánk bán junior című előadása után (melyet ő rendezett) hárman is rátámadtak, és egy közeli múzeumba kellett berohannia. Alföldi elmondta, hogy nagyon…..
FL 2013.09.02 21:43:47
@antonov: Orvos látott már? :(
A minap Széles Gábor gyakorlatilag bevallotta, amit iparági pletykákból már sejteni lehetett. A BKK erőltette a VT-Transmanra a főváros új Mercedes buszait. Széles Gábor hazánk autóbuszgyártásának sokszoros megmentője a saját Facebook oldalán vallotta be, hogy a kisebbségi…..
FL 2013.08.14 14:59:43
@kiwirágós kivirradtig: Nem mondasz igazat. 2010. február 1-től 320 Ft volt a vonaljegy (akkor még sehol sem volt BKK!!!), idén lett csak 350.
A budapesti tömegközlekedés árszabása katasztrófa. Vegyünk egy olyan élhető várost, mint Bécs és rögtön kapunk néhány érvet ahhoz, hogy miért is. A napokban adták hírül az osztrák bulvárlapok, hogy a fővárosban már 533 ezer éves bérletest tartanak nyilván és év…..
FL 2013.05.29 21:39:51
@Tzimisce: Már ne is haragudj, de ez úgy marhaság, ahogy van. Ha FELEANNYI lenne a bérlet ára, akkor UGYANANNYI bevételért KÉTSZER ANNYI bérletet kellene eladni, ezzel pedig csak két baj van. Az egyik az, hogy havonta összesen több mint 600 ezer bérlet fogy, tehát nincs annyi potenciális vásárló. De tegyük fel, hogy lenne, akkor meg a kapacitás nem lenne elég, újabb járművek és telephelyek kellenének, továbbá személyzet, tehát UGYANANNYI bevétellel MAGASABB KÖLTSÉG állna szemben...
FL 2013.05.29 22:35:10
@cso zsi: Akkor számolj: mennyi Bp. lakossága, hányan utazhatnak ingyen, hányan autóznak (nem a bérletár miatt), hányan nem hajlandóak fizetni (akkor sem, ha 500 Ft lenne)? Neked mennyi jött ki? Mert nekem nem marad annyi, ahány bérlettel többet kellene eladni.
Két hete a Szarvas Gábor úti közértben vásároltam, amikor egy kék, DT rendszámú kocsi elől kellett elugranunk, amely négy kerékkel jött a járdán, majd leparkolt a közért bejáratánál, teljesen ellehetetlenítve a gyalogosforgalmat. Amikor érdeklődve megkérdeztem a kiszálló,…..
FL 2013.05.15 08:16:07
@andd1234: Nem okoz kárt. Le lehet kaparni, csak eléggé nehezen...
Érdekes jelenséget tapasztalhat a 4-6-os villamos utazóközönsége az utóbbi időben: a hangosbemondó, amint az már nagyon dicséretes módon megszokottá vált, angolul is tájékoztatja a villamoson utazókat a főbb csomópontokról és az átszállási lehetőségekről. A Margit hídnál…..
FL 2012.11.20 10:20:28
@Scarlet Crusader: Azt megerősíthetem, hogy a spanyolok nem angyon beszélnek más nyelveket, így az angolt sem...
FL 2012.11.20 10:24:10
@SontPent: Hegyi Barbara egyáltalán nem volt rendben... Az egy dolog, hogy a kiejtése jellegzetesen pesties volt, de a hangsúlyozása-henglejtése is borzalmas...

A mostani bemondással sem vagyok kibékülve, de ezek szerint ez az én hibám... Ha hallottad a Nyugatinál elhangzó szöveget, vajon érted-e a "railway" kiejtését?
Ettől a hangtól még egy jól megtermett medve is megrémült. Egy családi házba próbált behatolni egy hatalmas medve. Az ott lakó hölgy azonban útját állta a macinak, hangos kiabálással kergette el az óriás medvét. Nem ez volt a szőrös behemót első látogatása…..
Nem vagyok egy pro bringás, de mostanában igyekszem biciklivel menni a munkába, amikor csak megtehetem. Sőt a múlt héten vásároltam is egy új biciklit, mert korábban annyira "lazának" éreztem magam, hogy egy váltó nélkülivel jártam. (Azután rá kellett jönnöm, hogy…..
FL 2012.05.02 16:22:49
@will: Most nem azért, de
1. a "hagyományos" bringás sisak sem védi a fogakat és
2. a bábunak nincs izomtónusa, az ember eséskor önkéntelenül is védi magát.
Best buy-rovatunkba az árukhoz képest feltűnően jól teljesítő magyar borokat gyűjtjük össze 10-12 euróig bezárólag. Így kezdődött az előző kiadás, és kezdődhetett volna az első is, mert a cél mindig az volt, hogy a borba indulók lába alá mozgólépcsőt adjunk, a…..
Mit nézel, a cseh kettőt? - kérdezik Magyarországon, ha valamit nagyon benézel. Valójában Csehországban a ČT2-es csatorna a filmritkaságok, komoly dokumentumfilmek és az érdekes tévés kísérletek terepe, egyik kedvenc csatornánk. Idén, feburár közepén kezdték el…..
   Jaj, úgy élvezem én a pancsot...!  Énekelhette ezt a két orosz szupermodell Miamiban, miközben bomba alakjukat mutogatták az éppen ott strandolóknak. Mostanság Irina Shayk és kimondhatatlan nevű barátnője, Anne Vyalitsyna a legkeresettebb…..
FL 2012.03.27 08:17:31
@nyikk: Gebék... (Én nem szeretem a túl vékonyakat...)
Egy érdekes álláshirdetésen akadt meg a minap a szemem. A BKV jegy- és bérletpénztárost keres, havi bruttó 110 ezer forintos fizetésért: __________________________ Nem oly régen, a minimálbéres posztsorozatunk kapcsán rengeteg támadás érte blogunkat, mondván, hogy…..
FL 2012.02.29 08:39:33
@Közbiztonság Szilárd: Nem akarom a posztírót védeni, mert több tévedése is van (például az értékesített jegyek és bérletek tekintetében is totál rossz adatokat közöl, de a bliccelést is jelentősen eltúlozza), de Neked is akad jó pár... Párizsban nem 1 Euró a jegy ára, hanem 1,7 Euró (www.ratp.fr/en/ratp/c_21895/ticket-t/), Rómában tényleg 1 Euró, de Lisszabonban 1,3 Euró, Madridban metróra 1,5 Euró, buszra 1,1. Így azért kicsit máshogy fest a dolog, nem gondolod?

A létszámokat illetően is nagyon-nagyon mellé lősz! Az Üzleti jelentésben (www.bkv.hu/ftp/annual_report/annualreporthun2010.pdf) minden le van írva a 36. oldalon, jó lenne, ha tájékozódnál, mielőtt fröcsögsz. Teljes munkaidősök közül járművezető 4980, szellemi 2166, egyéb fizikai 4774 fő. Szóval hogyan akarsz kirúgni a 2166 főből 5 ezret???
FL 2012.03.05 23:15:41
@Közbiztonság Szilárd: Azért nem kéne ekkorát hazudnod! Amikor azt állítod, hogy "Párizsban 1 euróért, azaz 1 BKV-jegy árának 90%-áért 60 percet utazhatsz", akkor a BKV jegy 320 Ft-os árát veszed alapul, 1 Euró ennek tényleg kb. 90%-a lenne, már ha ott 1 Euróért utazhatnál 1 órát... De nem tudsz, mert ott az egy db jegy ára 1,7 Euró, 1,27-ért a 10 db-osat kapod. Ja, hogy az Budapesten is van, 280 Ft-ért/db? Hát, azt szépen lehazudjuk...
FL 2012.03.05 23:24:44
@Waddafakk: Az valóban igaz, hogy a jövedelmekhez képest nálunk elég drága a jegy és a bérlet is, de pl. Londonban a legrosszabb ez az arány, és Berlinben is lényegesen rosszabb, mint nálunk. Gondolj bele, hogy gyakorlatilag a béreken kívül minden más (áram, gázolaj, alkatrész) ugyanannyiba kerül a BKV-nak, mint általában Európában.

"Mi a titkuk, hogy még nem ment csôdbe itt a tömegközlekedés? Itt is termelôdik a sok milliárd Forintnak megfelelô veszteség, csak lenyeli az állam, meg a fôváros?"
Nem lenyeli, hanem kifizeti a szolgáltatónak. Az EU-ban van ugyanis egy olyan előírás, hogy a megrendelt közszolgáltatást ki kell fizetni, illetve azt a hányadát, amit a bevételek nem fedeznek. Éppen ez most a probléma, hogy a fővárosnak nincs annyi pénze (elment a 4-es metróra...), hogy az állammal együtt fedezzék a menetdíjon felüli részt.
Hatszor két 2011-es villányi (plusz egy alföldi) oportón túl, de egy centivel sem előrébb. Sőt. A kép homályosabb (ha nem sötétebb), mint egy hete volt. Ítéletet mondani fajta, évjárat, borvidék felett nem volna komilfó, de szerintem úgy jöttünk ki ebből (nem jól), hogy…..
Rövid, de döbbenetes statisztikát állított össze egy győri kerékpáros: a gázolásos balesetek több mint 90 százaléka a város utóbbi években épített kerékpárútjainak átvezetéseiben történt, pedig a bringautakat elvileg éppen a biztonságosabb közlekedés érdekében…..
Best buy-rovatunkba az árukhoz képest feltűnően jól teljesítő magyar borokat gyűjtjük össze 10-12 euróig bezárólag. A nyári kiadás óta vagy mi lettünk finnyásabbak, vagy kevesebbet ittunk, tudja az ég, de listánk tanúsága szerint az elmúlt félévben több best buy futott ki,…..
Snake Aki kurvának áll... 2012.01.19 05:23:00
Nézem ezt az apró, ráncokkal meggyötört, vérben úszó szemű embert, amint nyilvános megvesszőzése után sajtótájékoztatót tart, és vállvonogatva próbálja teszkósítani azt a szart, amit ő csomagolt. Hallgatom, ahogy erőltetett, modoros hangsúlyokkal magyarázza a…..
FL 2012.01.20 13:01:05
@Ketrec_rázza_a_majmot: Hát pedig nem. Szerintem és még nagyon sokak szerint. Persze lehet úgy, mint a kisgyerekek: pedig nem, pedig de, pedig nem, pedig de...
Ezt a bort aztán tényleg nem szükséges bemutatni. A reduktív fehérek egyik iskolapéldáját tisztelhetjük benne, amely technológia ide vagy oda, az évjáratok hatásait éppúgy magán viseli, miként teszik azt az úgynevezett kézműves borok (habár a honlap idézete szerint a…..
FL 2011.12.06 13:06:00
@vidékitapló: Én is sokfélét kipróbáltam már, lévén az egyik kedvenc fajtám. A legérdekesebb az volt, amikor a 2006-os évjáratból összekóstoltuk a Nyakast a Garamvárival. Orrhosszal nyert a Garamvári, mert akkor épp az volt a parfümösebb...