Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HargitaIhenrIK

4 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eperbombázó Új belga bolygók 2017.02.28 11:32:45
Belga csillagászok a Trappist belga sör és katolikus szerzetesrend tiszteletére elnevezett, Chilében távirányítással működő távcsövük segítségével egy rakás Föld méretű bolygót detektáltak negyven fényévre tőlünk, egy halvány csillag körül, amit a távcsőről TRAPPIST-1-re kereszteltek.…..
Cigányokról Cigány múzeum 2009.10.21 11:39:00
Évtizedek óta kísért a cigány múzeum gondolata. Teljesen logikusan: egy nép identitásához a történetét és kultúráját bemutató múzeum szervesen hozzá tartozik. Tizenöt évvel ezelőtt, Choli Daróczi József (a cigányok körül forgolódók számára a Csoli, nagyszerű ember és…..
Az egyik legsötétebb törpebolygó, a 2007 OR10 holdja. Beszélgetés Kiss Csaba és Marton Gábor csillagászokkal, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézet kutatóival.  Riporter Hargitai Henrik. Link:…..
Eperbombázó Marsbéli krónikák 2016.10.17 11:00:00
  Ők hárman (tőlem jobbra meg balra) a Marsra akarnak menni. És ott maradni. Itt vagyunk együtt ezekkel az emberekkel, főzik a vacsorájukat, kanalazzák a marspörköltet. Aztán kimegyünk vörös, Mars-szerű terepre az ATV-vel, robogunk együtt, nekem a múlt, már jártam itt, nincs…..
Eperbombázó Intelligencia 2016.03.10 17:30:00
Breakthrough Message néven 1 millió dollár értékű pályázatot hirdettek olyan, idegen értelmes lényeknek szóló üzenet elkészítésére, mely a Földet és az emberiséget reprezentálja.  Az üzenetet eszük ágában sincs elküldeni. Ellentétben a korábbiakkal. Túl veszélyes.  Pár évtizede a világűr még…..
A juhászképzés mellett, nyomdász szedő, gyroskaparó, ketrecharcos és kerényiimre szakok is indulnak. Megújul a felsőoktatás, aminek csak az első lépése a felsőfokú juhászképzés elindítása a Debreceni Egyetemen. "Az illibeleralizus fenntarthatósága érdekében egyéb…..
Izgalmas péntek elé nézünk - percrőlpercrével és egyéb audiovizuális nyalánkságokkal készülünk. Nem, nem akciós a szívlapát a teszkóban, hanem bevesszük pár órára Szegedi Törvényszéket, ahová maga Török Márk, valamint a kazah konzul citált bennünket. Mint…..
HargitaIhenrIK 2014.05.08 15:58:32
Ma az előző poszt folytatásaként (egyelőre) befejezem annak bemutatását, hogy bár a dél-koreai átlagfizetés ötszöröse a magyarénak, a metró 1000 km hosszú hálózatán mindenhol 4G-vel lehet internetezni, a koreai gyártású sikerfilmekre akár 12-13 millió hazai néző vált…..