Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gorilla

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kaptunk egy érdekes összefoglalót, ami Schobert Norbi új Dr. Schwarz élelmiszercsaládjának ordenáré marketingkamujait igyekszik csokorba szedni. Igen hamar kiderül például, hogy nem létezik a Dr. Schwarz nevű élelmiszeripari német vállalat - mi sem találtuk -, akiktől vehette…..
Szeretjük az American Express nemrég nyilvánosságra hozott felméréshez hasonlókat, többet elárulnak ugyanis a valóságról és a zeitgeistről, mint holmi GDP, meg S&P500, meg HDI adatok és indexek. Szóval az Amex szerint a dollármilliomos amerikaiak száma hiába emelkedett tavaly…..
Sör után néztek a jóra vágyó tévések, és kincset leltek. A kőbányai folyékony kenyér világkörüli hódítása dokumentálva.   ..
 Szeptemberre készül el az egészségügyi akcióterv – jelezte a minap egy interjúban Réthelyi Miklós nemzeti erőforrásokért felelős miniszter. Hogy mit fog tartalmazni a koncepció, arról ma még keveset lehet tudni, ám a közelmúltban felröppent hírek szerint, az…..
Egy helyes pofi eltart egy-két évig De jó hamar kiderül, mit is tudsz Zajod mintha holmi háttérzene volna Ennyi év alatt csak tanultál valamit   /John Lennon - How Do You Sleep?/   -Most mit osztod itt az eszet? Neked mindig könnyebb volt, a tanulás is könnyebben ment.…..
gorilla 2010.06.10 21:51:21
@dinamo vodka: jó, persze, mindenre lehet plusz egy szabályt, érvet mondani :D . ahogy a magyar adók kialakításánál meg is teszik, asszem.
w Dolgozz, hélóta! 2010.05.07 06:27:00
Megbűnhődte már e nép a múúltat s jövehendőőőt! Most szopjanak egy kicsit a görögök. Nekünk arra kell figyelnünk, hogy csendben és fürgén elpakoljuk a nagyszobából a buli maradványait, mielőtt a szülők hazaérnek.    A görögök ugyanis tényleg orbitális…..
Nemrég írtuk, hogy a világ hivatalosan is legtökösebb legényének, Jack Bauernek napjai meg vannak számlálva, a Fox-nak nem kell az egyre drágább és unalmasabb sorozatból újabb évad (bár az utóbbi két epizód mintha egy hangyafasznyival jobban sikerült volna), no meg azt is, hogy…..
gorilla 2010.03.16 21:29:17
@sallersanyi: ó, szerintem csak nice and polite, és nem úgy érdeklődő, mint Jack Bauer (TELL ME WHERE THE BOMB IS OR ELSE I AM GONNA BLOW YOUR KNEECAP OFF!) :)
Fair Már megint a Pixmania... 2009.03.08 08:00:00
Volt már bejegyzés a Pixmania-ról, és bár azóta messze nem ők a legolcsóbbak, továbbra is tengernyi a panasz hozzájuk. Valóban ennyire maceráns a francia boltból rendelni? Zoltán szerintem bólogatna:Hogy jót szórakoznak-e rajta azt nem tudom...Kedves Mindenki! Én általában…..
Félrefordítások Elkúrták? 2009.02.07 20:27:00
Tiwi küldte: http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=389586 A Tények február 4-i adásában adták le a fenti bejátszást. Fordítói szempontból annyi a probléma a párhuzamba állítással, hogy a 'screw up' jóval enyhébb kifejezés, mint a magyar…..
Bojár Iván András korábban a város és az építészet progresszív kritikusaként volt ismert. Ezért is lepődtem meg, amikor a Szeretem Budapestet elnökeként kandeláberhívő városvédők, frusztrált nyugdíjasok és harcos családanyák élére állva graffitiellenes mozgalommá tette…..
Amikor pár napja megkaptuk mailen ennek a hm... ingatlannak a hirdetését, csak annyi időm volt, hogy rápillantsak, és nyugtáztam, hogy egy elég érdekes kialakítású kertes ház, amelyik jó lesz majd valamelyik ingatlansalátába. Aztán amikor a karácsonyi ajándékok után ezt a…..
Csak egy gyors gondolat: milyen dolog az, hogy 2008 derekán van egy cég, ahol egy egyhetes internetkártya 10.000 forintba kerül (24 óra 3840ft)? És milyen négycsillagos budapesti szálloda az olyan, ahol annyira szarrágóak, hogy nem bírnak a kedves vendégeknek ingyenes wi-fit…..
gorilla 2008.10.20 21:10:57
Ebben az évben szerencsém volt külföldön tölteni több hetet több országban, kétszer egy hónapot New York államban is.

Első megjegyzésem az internethez: Hilton Barcelona Diagonal, egy hétre a wifi kábé harminc euró. A hotel nem egy nagy szám, asszem négy- vagy ötcsillagos. Az összes többi hotelben, ahol ezévben megszálltam, ingyenes volt a wifi. Sőt, Bécsben az egyik ötcsillagos hotelben a minibár is ingyenes volt. Kábé ötször is megkérdeztük, mert nem hittük el. Mondjuk drága volt a szoba, mint állat.

Az Államokkal kapcsolatos témára meg annyit. Egy Subaru Outback (a kölcsönzős kocsink) ott kb. 27000 dolcsi (2.5 liter, automata). Átszámítva 4.6 guriga. Ha itthon megveszed: listaár 9.3 millió. Ha kint új Mustanget veszel (20 kilódollár) és behozod, több, mint kétszeresét kell kifizetned. (regadó min. 3 milka). Benzin három dolcsi/gallon, itthon hat. Kisbabaruhát vettem a "Babies 'r us"-ban kábé 100 dollárért, ami 44 darab rugdalózót jelent, plusz néhány sapka, zokni, kisnadrág. Cipőt veszel húszezer forintnak megfelelő összegért hat párat. nem akármilyet. Farmerek (levi's, old navy, stb.) 15-30 dollár. Kaja kábé ugyanannyi. Az én szakmámban az ottani fizu átlag 15 milla. Itthon megkapom a negyedét. Mondjuk a medián háztartási bevétel 30- és 50000 dolcsi között van ott, ahol tartózkodtam, de akkor is.
Amióta egy kis világot láttam, felfordul a gyomrom az itthoni márkaüzletektől, hogy hogy képzelik a méregdrága ruhákat még középszinten is, és nem sül-e le a pofájukról a bőr a tesséklássék leárazásoktól.

Végezetül. Magyarországon a naaagy rablás folyik, ugyanis nálunk nem hosszú távon a fogyasztás felpörgetésével akarnak bevételt szerezni a vállalkozók, hanem nagy profitrátával rövid idő alatt. Mi meg sajnos partnerek vagyunk. De hát ebben benne van biztos az is, aki szerint az Áfa 20 százalék kell, legyen, és aki szerint meg kell fizetned a 'benzinadó' áfáját is, meg aki szerint regisztrációs díjat kell fizetni a kocsikra, stb.

Tudom, hogy profánul hangzik, de ha veszel 5 tizenkettes pakk dobozos Coca-cola terméket, azért kábé 10-11 dolcsit kell kifizetned összesen. 42 incses FullHD LCD 1000-1200 della. Most néztem, itthon akár 500-ezeret is elkérnek érte.

Hát ez van a világ túlsó felén. Viszont dolgozni ott is kell keményen, azt tanúsíthatom.
A Behance Networkön találtuk ezt a gyönyörű biciklit, Bradford Waugh terméktervező remekműve, Nulla Bicycle névre hallgat. A kerekek rögzítése és a lánc hiánya egészen új megközelítést sugall, főleg, ha használni is lehet...
Appleblog A tökéletes terv 2008.06.15 18:09:00
Nem akarom túlmagyarázni a dolgot, de ahogy az Apple felépítette ezt az egész iPhone-jelenséget, azt tanítani kéne. Adott ugye egy vállalat, ami meg tudta őrizni az exkluzivitás látszatát úgy, hogy az iPodnál kommerszebb termék például alig létezik a világon. Az Egyesült…..
Buday otthagyta Stahlt, meg a dobozba zárt meglepetéskajákat, és jól tette, mert ezt a mázsás testet bűn volt beszorítani abba a falatnyi konyhába és összezárni egy krémsajttal, meg egy Erős Pistával. Simán el tud vinni ő a hátán egy önálló, 25 perces…..
ot A Vrungel kapitány kalandjai könyvben egy mérsékelten humoros kalandregény-paródia volt az őrült tengerészekről, a mókusok hajtotta hajóról, meg mindenféle agyament kalandokról, valószínűleg nem ragadt volna meg emlékezetünkben, ha nincs a rajzfilm. A könyv egyébként…..
Mandiner blog Tesco-Taigetosz 2008.02.19 15:21:00
 Van itt ez a kis magyar hír, voltaképpen olyan nagy hírértéke nincs, mert ebben élünk. Ez a rögvalóság, és ami még rosszabb: ez lesz tíz év múlva is. Csak akkor a vak honfitársunk kap még egy sallert is hozzá, a kutyát ott helyben elaltatják, az elszállítását…..
gorilla 2008.02.20 11:40:28
Két dolog:

1. Ne féljünk má' a kutyáktól. A vakvezető kutya nem szimatolni meg összeszarni megy a Tescóba, hanem a gazdáját vezetni. Ugyanis a vakvezető kutya, bármennyire is furcsa, keményen dolgozik, amikor a gazdájával megy valahova, és szakmájából adódóan tojik a környezetében lévő kajára és miegymásra.

2. Amíg yan-o és a többi hasonló nem érti meg vagy nem akarja megérteni, hogy a fogyatékosok ugyanolyan emberek, mint a nem fogyatékosok, addig a vak embernek harmadszor és negyedszer is be kell mennie a Tescóba kutyájával annak ellenére, hogy 'kitanácsolják', mert csak így tudja felhívni a figyelmet arra, hogy ő is létezik, és ő is szeretné a Tescóban elkölteni a pénzét, úgy mint mások.

Minapi sztori, és ebben minden benne van:

Hazafelé megyek busszal, fülemben a füles. leszállok, és megyek a zebrához. Kicsit elgondolkoztam, és nem vettem tudomást egy néniről, aki a járdaszegélynél állt. Ahogy félúton vagyok a zebrán, látom fél szemmel, ahogy a pirosban álló BMW-ből kipattan egy vastagláncos fiatalember, és átsegíti a nénit a zebrán. Akkor vettem észre a fehér botot a kezében. Akár a Csokító reklámba is beleférhetett volna.

És elszorul a szívem, amikor arra gondolok, hogy ha netalántán megvakulnék vagy kerekesszékbe kényszerülnék, onnantól azok, akik olyanok, mint én voltam, már kitagadnának a Tescóból, és minden más helyről. És igenis rosszul esik, hogy bár már pár éve törvény szól az akadálymentesítésről, még mindig magasan tojnak a fogyatékosokra a legújabb (állami) beruházásokban is. Mintha az csak egy ajánlás lenne, és ott lehetne megfogni a legjobban a pénzt, hogy kihagyjuk az ilyen irányú fícsöröket. Magyarországon nem lennék szívesen sem fogyatékos, sem kismama, sem idős ember (sem biciklis, sem csomó minden).
A verseny szervezőinek hivatalos közleménye a következő: Mindannyian megdöbbenve olvastuk a hírt, hogy elmarad az idei Dakar-rali terrorfenyegetés miatt. Mindenkit meg szeretnék nyugatni, hogy a Budapest-Bamako nem marad el. Ez a gondolat egy percig fel sem merülhet ebben a szituációban.…..