Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fiat500-bzs

36 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan tavaly is, idén eljutottam a nyíregyházi találkozóra. Ki sem hagytam volna. Idén lehetőségem volt már csütörtök napközben megérkezni, igaz nem egyből a találkozó helyszínére mentem, hanem Zoli barátomékhoz Levelekre.A délutáni program ebéd, kávé, desszert majd pedig…..
..
A gyulai bolhapiacon már többször láttam érdekes autóvillamossági és műszaki könyveket. Sikerült is kinéznem magamnak pár kiadást, ezeket ajánlanám a figyelmetekbe. Tömösy M. Jenő könyve a Műszaki Könyvkiadó gondozásában. A kis Fiat 500-asok…..
Ahogy azt egy korábbi bejegyzésben ajánlottam a figyelmetekbe, június végén került megrendezésre a ceglédi Furfangos Járművek Randevúja. Kíváncsi voltam milyen lesz a rendezvény, mert tudtam, hogy tényleg számítani lehet különleges (ha nem is minden esetben veterán)…..
Ajánlom figyelmetekbe a galériát a szép és részletes képekkel! http://www.fiat500f.nl/   ..
Ajánlom figyelmetekbe a most hétévégi ceglédi találkozót ahol várhatóan 7-8 Fiat 500 lesz jelen. Én Pénteken kora délután indulok Gyuláról, és várhatóan csak vasárnap érkezem haza. ..
Fiat 500 felújítás Felni 2011.08.30 22:05:00
Lassan 10 éve már, hogy Fiat 500 R vagy úgynevezett "kúpos" kispolszki felni van a kocsin. Jó ideje terveztem már, hogy vissza kapja az eredeti 500-as felniket a kocsi. Mi sem volt jobb alkalom, mint a gyulai találkozó.Ilyen volt eddig, ahogy azt már láthattátok egy korábbi…..
Mit ér ma egy Fiat 500-as, modelltől, évjárattól és állapottól függően:http://webshop.fiat500126.com/index.php/sites/view/14-1-preisindex.htmSzerintem nagyon hasznos, érdemes megnézni pár valós ajánlatot a fentiek fényében a www.mobile.de német használt-autó weblapon...
Ahogy azt ígértem, írok az "újabb" önindító problémáról. Még Nyíregyházáról hazafelé tartva, Debrecennél vettem észre, hogy amikor indítok, egy idő után már mintha szabad futna az önindító. Mivel nem tudtam egyszerre indítani is (legalábbis az utastérből) meg a…..
Ahogy azt egy korábbi bejegyzésben már reklámoztam, most hétvégén volt a IX. KGST Party nevű veterán és nosztalgiajármű találkozó Nyíregyházán. Hirtelen elhatározásból kocsiba pattantam én is és részt vettem.  Nyíregyháza-Sóstó, a rendezvény helyszíne közel…..
Nagy meglepetésemre, megtaláltam azokat a régi képeket a kocsiról, amiket eddig hiába kerestem. Hagyományos filmekre készült, utána én szkenneltem be őket. Szóval a minőség olyan, amilyen. Vannak képek a felújításról is. Felújítás előtt 1999…..
Önindító bowden probléma megoldva. A kispók bowdent 9 centiméterrel kell rövidíteni, és passzol. Egy helyi szaki megoldotta. Holnap bekötöm a helyére a szívató bowdent is, mert nálam az sem a gyári helyen van... nem is meglepő ugye!? ..
2000. nyarán készülhetett a kép, még éppen a felújítás előtt. Igen, akkor még fehér volt az autó, majd pedig élénk piros...
A fel(meg)újított önindítóhoz hozzá való bowden tartozik, nemde? A korábbi megoldás, mivel a kispók bowdene hosszabb, mint az eredeti 500-asé, egy kontármegoldással volt rögzítve. Ez a megoldás, lévén, hogy fix volt, most hogy az önindító mondható gyári megoldás, kicsit…..
www.kgstparty.hu ..
Származási hely: Fiat 500 - 2011. augusztus 7.Tegnap autókázás volt tervbe véve, ami majdnem csak füstbe ment terv lett. Történt ugyanis, hogy az autó egyszer csak menet közben lefulladt.... Ilyen még sosem volt. Max nem indult de akkor sem menet közben történt ilyesmi. Szóval…..
Fiat 500 felújítás videó 2011.08.06 21:55:00
..
Fiat 500 felújítás Olajcsere 2011.07.19 20:54:07
Ma lecseréltem az eddigi motorolajat. MOL-os BOTOND 20W-50-est kapott, mert az ennél hígabb olajakkal, főleg ilyen melegben, voltak olajnyomás gondok. Persze tudom, ez nem csak az olaj miatt lehet, de most így majd meglátom mit mutat. Korábban már használtam ilyen olajat, akkor nem…..
Fiat 500 felújítás videó 2011.07.02 08:32:00
..
Rendeződött a helyzet. A motor szépen indul, és ereje is van a kocsinak. A mérés szerint 8 bár körüli értéket mutatnak a hengerekben kompressziós értékek. A HAYNES könyv szerinti 7-7,5-ös érték jó, bár ez ugye kg/cm2. De az átváltás utáni érték (8*1,02) ezen a környéken…..
Egy ideje az volt a helyzet, hogy a kocsi nem akart melegen indulni... Pár baráti telefon után felmerült a gyanú, hogy esetleg a szelephézagokkal gond lehet.Nem volt alaptalan a gyanú, mert a motornak kicsit gyenge volt már a hangja is...Sajnos mondhatni szelephézag mint olyan, nem…..
2011. augusztus 26-28. Gyula ..