Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kamarawood

2 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyat már láttunk, hogy egy közterület elkezd bódésodni. Olyat is, hogy még át sem adták, de már bódésodik. De olyat, hogy egy még javában épülő tér szélén már ott dekkol a gyorskaja-lakókocsi, ami elvileg egy évig marad, na olyat még nem. Tudom, tudom, miért olyan nagy…..
kamarawood 2014.06.07 15:53:43
A Bajorország szélén található 24500 fős lakosságú aprócska Lindau a Boden-tó partján terül el, az osztrák-német-svájci határon egy kicsinyke szigeten. A városba a vasútvonalakon kívül csupán egy autóút vezet. Nevének jelentése: "Sziget, ahol hársfák nőnek". A kikötő…..
kamarawood 2014.04.03 08:25:39
4-es metró? Ugyan már ne röhögtessenek minket ilyen drága kampánymulatságokkal. Például Bogotában 30 Km metró helyett építettek ugyanabból a pénzből 388(!) Km hosszú felszíni buszrendszert... Felidézzük egy nagy sikert aratott tavalyi blogbejegyzésünk részletét, felhívjuk a…..
Tavaly novemberben megnéztük a 2-es villamos építésének állását, világos volt, hogy el kell menni az első napra is. Még az időjárás is mellénk állt: sütött a nap, és múltkorral ellentétben a szél se volt túl erős! Ugyanez a nap volt a CAF alacsonypadlósok utasforgalmi…..
Na persze annyira nem bréking, mert pár napja már kidobta ezt a járatpótlós térképet a BKK, de gyakorlatilag senki nem vette észre, hogy már az új logók vannak rajta. Úgy látszik el akarták kerülni az őszi nagy vihar megismétlődését és szépen csendben vezették be. Wollner…..
Murnau, teljes nevén Murnau am Staffelsee Felső-Bajorországban található, mintegy 70 km-re Münchentől, közvetlenül a Staffelsee nevű tó partján egy völgyben. A város hosszú múlttal dicsekedhet, első írásos említése 1150-ben történt. Lakosainak száma 2012-ben 11453 fő volt. A…..
Ötezer forintért elseftelték. Nem politikusok, nem Simicska, hanem néhány melós. Egy láda sört kapnak belőle. Újbuda Veled épül, hirdetik új óriásplakátokon, Őrmezőtől Albertfalváig, Kelenföldtől Szentimrevárosig, és persze a Móricz Zsigmond körtéri Gomba körül is. A…..
kamarawood 2014.02.02 07:50:07
Kép: építészfórum.hu A városligeti múzeumi negyed agyament tervének árnyékában hirtelen nagyon izgalmassá vált Csizmadia Dóra tájépítész több diplomadíjat nyert terve, amit az Építészfórum hozott le ma. Ennek témája ugyanis a Rákosrendező…..
A Váci utca helyre pofozása nagyon klassz dolog. Meg úgy általában tetszik az, amit Belváros-Lipótváros a közterületekkel művel az utóbbi években. De azokat a képeket, melyeket Jackonod töltött föl a Párizsi utca új burkolatáról, kicsit hümmögve fogadtam. Olyan ez, mint a…..
kamarawood 2013.12.22 09:12:17
A gellérthegyi sikló terve vagy jó 120 éves, és úgy tűnik a Rác-fürdőtől a csúcsra vezető libegőjárat is célegyenesbe került: néhány hete a BKK is beszállt a fejlesztésbe.  De rógat tervben van - hogy ne mondjam, lóg a levegőben - egy másik projekt is, a Duna felett járó…..
Remek előadás került föl a TED-re, mégpedig Bogota egykori legendás polgármestere, Enrique Peñalosa tartja Buszokkal a demokráciába címmel. Nagyjából ugyanazt mondja el, mint amit egyetlen gifbe sűrítve már bemutattunk nem is olyan rég. Itt viszont nehéz populizmussal vádolni,…..
Budapest Millenárishoz hasonló parkot terveznek a Nyugati Pályaudvarhoz (hv cím/kép) Mi van ma az egykori pesti mozikban? (velvet) Rométtermet vagy butikhotelt csinálna a Rádió a Károlyi-palotából (444) Megszűnő piacok (hvg) Jó-e nekünk a Ferenciek tere átalakítása? (heti…..
Nem csak a nagyvárosok agglomerációs közlekedésében, hanem kisebb települések között is könnyen alaptípussá válhat a Kravtex Credo Econell busza. Teszteljük a hazai buszgyártás reménységét. A Kravtex Kft. 2005-től kezdve gyárt 12 méter hosszú buszokat a megszokott 22,5 col…..
Elképesztő vihart kavartak az új metrólogók az Urbanistán. Míg egyes kommentelők meg voltak győződve, hogy a BKK fizetett ügynöke lettem, aközben a közlekedési központ - kis túlzással - válságstábot hívott össze tegnap a posztjaim miatt, annyira váratlanul érte őket a…..
kamarawood 2013.11.21 20:47:29
E poszt élesítésével egy időben mutatják be a Design Terminálban a Graphifesten, milyen is lesz a BKK új metró-(M), HÉV- (H) és dunaihajó- (D) logója. Pontosabban, hogy melyik pályamű nyert. Mivel én is ott ültem a zsűriben, kedves Urbanista-olvasók elsőként ismerhetitek meg a…..
kamarawood 2013.11.19 19:39:09
@prim: ferdef@sz:)
kamarawood 2013.11.20 13:06:41
@humorpalanta:

Itt van az eb elhantolva.
Az olvasói kérdésre válaszolva: szerintem nagyon nem normális. De persze nem vagyok statikus... Hello! Szerintetek mennyire normális, hogy miközben szakad az eső, itt-ott kifordult a föld a beton alatt, megjelent egy hosszanti repedés a rézsün keresztbe a 4 m es munkagödrün,…..
kamarawood 2013.11.05 12:28:41
A blog olvasói közül valószínűleg kevesen ismerik a Transit Maps nevű Tumblr oldalt, így talán nem probléma, ha foglalkozom egy ott megjelent, hazai kötődésű bejegyzéssel, különösen, hogy több ízben foglalkozott már a blog közlekedési térképekkel. (lásd a Volánbusz- vagy a…..
Szeptember vége és október eleje között ismét Oktoberfest a bajor fővárosban, Münchenben! Aki még nem döntötte el, hogy jön-e vagy sem, annak még mindig van ideje bőven gondolkodni. Ha pedig már jön, kérdés még, hogy mivel? A következő cikkem azokhoz szól, akik inkább otthon…..
Szerintem az elmúlt időszakban mindenkinek, aki megfordult Budapesten feltűnt a fővárosi tömegközlekedés evolúciós fejlődése. Úgy érzem már hetek óta, mintha végre megtörtént volna – bár picit tán késve – a tömegközlekedésben is a rendszerváltás. Olyan modern…..
Gyerekkoromban az M41-est "Idegen"-nek neveztem, mert annyira csúnyának tűnt, hogy azt gondoltam, ezt valakik ránk erőszakolták; kizárt dolog, hogy magunktól ilyen ronda jószágot vegyünk. Aztán kiderült, hogy Ganz-MÁVAG a lelkem, bár a motorja tényleg francia licensz (SEMT-Pielstick). Namármost…..
"A Budapest-Esztergom vonal felújítása olyan szakaszba ért, hogy a Szentedrei út felett átívelő vasúti felüljárót elkezdték elbontani a hétvégén. Nem is tudom hány évtizedet volt ott az a régi híd." - írta Benedek Levente, aminek szívből örülök, ám sajnálkozva…..
Budapest, Szabadság híd, az Aeroexpress Rt. hidroplán-állomása, Junkers F-13 repülőkkel - ablakamultra.hu Izgalmas témát vetett fel minap a Travelo: kilencven éve nyitották meg Budapest hidroplánkikötőjét a Gellért Szálló előtti rakpartszakaszon (ahol ma is emléktábla utal…..
Bombasztikus a hír, írja mindenki, a tévé is bemondta, hamarosan indulhat a Malév utódja. Dobbanhat a szív, szinte hihetetlen, hogy kibírtuk majd egy évig nemzeti légitársaság nélkül. Egy apró bökkenő van csak: a Hungarian World Airways nem több néhány idióta vágyálmánál és…..
Amikor nyáron volt egy "szabad szabadnapom" (úgy értve, hogy éppen nem egyik közlekedésmániás eseményről rohantam a másikra) Berlinben, elhatároztam, hogy leugrom Lipcsébe. És ha már arrafele járok, megnézem Hallét is, amiről körülbelül annyit tudtam, hogy létezik egy ilyen…..
kamarawood 2013.01.19 08:14:53
www.havag.com/unternehmen
"1971

Die Linie 5 von Halle nach Bad Dürrenberg ist mit 30,7 km die längste Straßenbahnstrecke der DDR."

Ettől még igazad lehet, de valamiért nekem ez beégett az agyamba:)
www.youtube.com/watch?v=CIUJOmQOX5Q