Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judea

0 bejegyzést írt és 671 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tapasztalataim szerint alapvető különbség van azoknak a játékosoknak az igényei és elvárásai között, akik a csatajátékon keresztül ismerkedtek meg a szerepjátékkal, illetve akik kihagyták ezt a lépcsőfokot. Vegyünk egy példát: korábban már említettem, hogy én annak idején…..
Judea 2011.09.15 19:07:43
@powerage: Nem talált, de mindegy nem vártam mást.
Judea 2011.09.20 20:29:51
Kedves @Captain XXX: Nem tudom, hogy ki vagy, de nincs szükségem reklámra, nem érdekel, hogy hányan olvasnak.
Ha valahol megjelenek, akkor rögtön rámsütik, hogy reklámozom magam. Ha így lenne százával ontanám a hozzászólásokat, de csak akkor írok, ha érdekel a téma. Jó lenne, ha leszállnátok rólam és a poszt témájával foglalkoznátok.
Ahogy az első bejegyzésemben is kifejtettem, nem szerencsés, hogy olyannal kötözködtök ami izlés dolga. Az író szubjektív szemszögből vizsgálta meg a kérdéses kiegészítőket. Lehet nincs igaza, lehet egy dilettáns aki nem ért az ED-hez, lehet, hogy nem. Én nem tudom megítélni és nem is akarom. Ez egy szubjektív műfaj és jó lenne, ha már felnőnétek és nem paraszt módjára viselkednétek.
Judea 2011.09.21 12:39:20
@William Carcosa: Természetesen igazad van, ezért ment a privát P-nek.
Sokan azt hiszik, a képzeletgazdagság bizonyítéka, ha egy adott szettingben orrvérzésig tömegelnek a különféle egzotikus fajok meg kultúrák, és minden friss kiegészítő két-három újabbal szaporítja a sort. Nos, ez nem dús képzelőerőre vall – inkább az ellenkezőjére.…..
Judea 2011.09.20 19:27:21
@Shikaka: Az "aranyos" fajok engem is zavarnak. Ha komoly történetet akarunk játszani, nem igazán férnek bele.
Sablonos fajok: Nem szeretem, de pl. a KéM is minimalista a fajok terén (Csak ember van, de abból van pár nép.). Ott gondolom ez vezérelte az alkotót. Meg az, hogy a darkosabb világban idegenül hatnának a "jó" és "aranyos" fajok. Általában nem tudunk kilépni az emberiség kereteiből, minden kitalált faj egy embertípus megjelenítője. A törpe egy alacsony pocakos mogorva de szerethető ember. Az elf pedig a fennhéjázó, sznob, de művelt, kecses és szép karakter.
Kapanyél Az Eiffel tér 2011.09.20 09:21:00
Emlékszem, hogy tavaly lezárt terület volt az építkezés miatt, de úgy látszik, sokáig nem jártam arra, vagy nagyon csendben történt minden, mert a múlt héten tűnt csak fel, hogy a Nyugati pályaudvar és a posta épületei között, az új irodaház előtt lett egy új park.Kicsit…..
A GNS elméletben az egyik könnyen félreérthető dolog a narratív szerepjáték és a szimulációs szerepjáték történetre koncentráló változatának elkülönítése. A történetre koncentráló szimulációs szerepjátékban egy mesélő által kitalált, vagy egy kalandmodulban leírt…..
Judea 2011.09.16 00:43:25
@George30: Igen sokszor terelgetni kell őket, mert ha nem lököd tovább a sztori kerekét valóban elunják magukat vagy esetleg sikertelenségbe fullad a kaland.
Bár van olyan, hogy a kudarc is hangulatkeltő elem: horror, cp, egyéb dark rpg-k esetén még akár kívánatos is lehet egy-egy kisebb zakó.
Többször volt úgy, hogy nem sikerült elérni a célt, de a játékosaim nem lázadoztak, mert elfogadták, hogy ők hibáztak. (Kifutottak az időből, rosszul döntöttek, nem mérték fel az ellenfelet jól)
Ilyenkor úgy nem szoktam elpusztítani őket, elég ha jelentős veszteség éri őket.
Nálam is szabadon cselekszenek a karakterek, így sokat szoktam improvizálni. Viszont ha szükséges alkalmazok mesterséges mankókat, de mindezt a hangulat és a szórakozás fenntartása érdekében.
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
Figyelem! Ez egy tényleg undorító poszt undorító emberekről, erős idegzetű és gyomrú (undorító) embereknek. Amennyiben éppen ettél, nem bírod az ilyesmit, és nincs ott senki, aki majd fogja a hajadat hányás közben, akkor inkább kattints ide.Ha mégis felkészültél, saját…..
A Harn hősei Kérdőív 2011.09.12 16:38:00
Az alábbi kérdőívet azzal a szándékkal kezdtem összeírni, hogy az újonnan beugró, és már meglévő játékosaimnak küldöm át mélben. Aztán rájöttem, hogy általában véve is érdekel, hogy oszlanak meg a vélemények ezekről a kérdésekről - jó volna tudni mit érdemes, hogy…..
Hogy értékkel is bíró cikk legyen a blog főoldalán - no meg bizonyos aktualitással is bír a téma - álljon itt egy rövidke összefoglalás a Warhammer világából az idők során eltűnt fajokról. Nem egyszer fordult elő a WH történetében, hogy új fajok tűntek fel, majd lettek az…..
Judea 2011.09.12 17:19:37
@Ironfist: Érdekes, hogy az üzleti érdekek, hogy írják felül az eredeti elképzeléseket.
IDDQD Én, a cyborg 2011.08.26 16:34:34
Jó hírem van: ma megjelent végre Európában a Deus Ex Human Revolution, így valószínűleg most utoljára foglalkozunk a játék köré épített zseniális reklámkampánnyal. A renderelt és élőszereplős videók után most egy dokumentumfilm jön, amiben Rob "Eyeborg" Spence…..
Egy fantasztikus pénzkereseti lehetőségre hívta fel minap egy ismerősöm a figyelmemet. Egy kedves netizen barátunk matematikai tényekre alapozva magyarázta el találmányát, amivel biztosan nyerhetünk a ruletten online kaszinókban. A dolog lényege, hogy mindig az előző tét dupláját…..
Már korábban említettem, hogy a TSR a Spelljammer jövőjét egy Dragonstrike szerű táblás-figurás játékban látta, amely a WildSpace címet viselte. Emlékszem, anno a Silverlandban még láttam egy kiadványt a TSR várható megjelenéseiről (valamikor 1993-94 körül), és abban…..
-Kedves nézőink, jó estét kívánunk! Szeretettel köszöntjük Önöket a TV Replika Gazdálkodj okosan! esti különkiadásában, stúdiónkban Dr. Gábor Péter, a Dimitrov Téri Közgazdasági Egyetem Elméleti Ökonómia tanszékének vezetője - és Dr. PhD Cservenkay Farkas, a Loréal…..
Az alábbiakban egy nagyon durván (ám legálisan) megtápolt, "hegyomlás" típusú troll testőr adatait lehet olvasni, ha jól emlékszem, a harmadik (magyar) kiadás alapján készítettem poénból évekkel ezelőtt (játszani nyilván nem játszottam vele, nem lett volna kihívás).…..
Judea 2011.08.23 12:09:25
@Thirlen: Igazad van, nem ismerem ezt a kiadást és a régi magyar kiadással is régen játszottam, de túl egyoldalú a karakter.
Nyilván ezért nem játszottál vele. Nekem is volt egy Troll karakterem régen NPC volt a csapat mellett, de nem volt elszállva ennyire, mert aktív karakter volt. Igaz sisakban egy közvetlen 1m-ről leadott pisztolylövést túlélt, bár lement halálosba, viszont a regenerációnak köszönhetően heteken belül felépült.
Régi szép idők amikor még tápolásra mentünk.
B-oldal Fantasy filmek kliséi 2011.08.24 07:03:00
Nem vagyok egy nagy fantasy szakértő, de barátaim mágikus erejének és extra képességeinek köszönhetően összegyűjtöttük a kardozós, kalandozós, barangolós, varázslós fantasy filmkliséket.A LÉNYEK:Emberek, törpék, elfek, entek, orkok, faunok, goblinok, tündék, lidércek,…..
Judea 2011.08.28 19:53:19
@Nathan D'Xantine: Igen, klisés játék, de D&D alatt születtek fantasy ponyvák is.
Judea 2011.08.29 17:56:05
@Nathan D'Xantine: Én egyben értettem, de igazad van a szabályrendszer csak szimplán ratyi a világok többsége meg klisés. DS-en kívűl egyik sem tetszik.
Megjegyzés: A szerepjáték immár több mint három évtizedes múltra tekinthet vissza; ennyi idő bőven elegendő hozzá, hogy a kezdetek az átlag játékos számára homályba vesszenek. A Carcosa-kampány mesélőjét mindig is foglalkoztatta a hobbi korai története, és kiterjedt…..
A harc a legtöbb szerepjátékban kiemelt szerepet kap. Míg más konfliktusokat és próbatételeket általában egységesen és egyszerűen kezelnek a szerepjátékrendszerek, a harc gyakran külön fejezetben szerepel, és több tucat oldalon tárgyalják. Vajon miért van ez így? Az egyik…..
Judea 2011.08.23 12:23:21
@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron):

Nem minden kampányban esszenciális a harc. Úgy értem, hogy nem feltétlenül a játék határozza meg a harcorientáltságot. Pl CP játékokban inkább preferáltuk a lopakodós behatolós stílust, mert ezt éreztük jobban a világhoz illőnek. Fantasyban sokszor működik a berúgom az ajtót és felkaszabolok mindent, de azért éreztetni szoktam a játékosokkal, hogy ha csak erre mennek a világ ellenük fordul és csak veszíthetnek.
Dávid egy csúcskategóriás okostelefont vett mindenféle hűségidő nélkül a Speedshopban potom 160 ezerért, de sajnos ez sem mentette meg a kezdetektől jelentkező hibáktól. Első körben két hétig "javították", aztán az egész képernyő megszűnt reagálni. Amikor naiv…..
A minigolf nem az a műfaj, amitől megugrik a pulzusom, de a Wonderputtra gondolkodás nélkül adtam az ötöst. Ezt az unalomig ismert zsánert ugyanis nagyon feldobták a fejlesztők, csodás grafikával és flashjátékhoz képest elképesztően szép animációkkal érték el, hogy mindig el…..
Judea 2011.08.17 08:53:41
Gréczyblog Hol az angol Balsai? 2011.08.14 07:51:00
Kerestem a hazai sajtóban az olyan címeket, hogy Rendőrterror Angliában, de sehol sem találtam. Pedig ha valahol, ott aztán elszaladt az államadósság, és ott amúgy sem minden fenékig tejfel - csak nálunk, tavaly április óta. Azt sem értem, hogy senki nem írta le a brit rendőrség…..
Modorosblog A Nyelvtudor II. 2011.06.26 14:53:00
-És tanulnak a gyerekek nyelveket rendesen, Marikám? Nagyon helyes, ebben a mai világban anélkül ma már nem viszed semmire sajnos. Heti tíz órában? Bizony, a Zsoltikáéknál volt egy nulladik év, ott húsz órában tanulták az angolt, emelt szinten. Amit ezek a számítógépekkel…..
Judea 2011.06.27 18:12:03
@Professor Pizka: Volt egy magyartanárom aki nem fogadta el a tatu szót a rövid u-val végződő kivételeknél.

Németet rühelltem, főleg a fenti magyartanár miatt, ugyanis ő tanította sajna és eléggé paraszt módon keel bennünket.
Judea 2011.07.03 21:26:47
@Intizar: Arra, hogy nincs ilyen magyar szó.