Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Najroda

374 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Intézményünk a korábbi évek gyakorlatát folytatva ismét pályaorientációs napot rendezett. Az eseményről fotókkal számulunk be, amelyek a képtár feliratra kattintva érhetünk el. Képtár..
Tisztelt Ex-Refisek!          Szeretnénk Önöket / Titeket tájékoztatni a nyáron tartandó "Refisektől Refiseknek" elnevezésű táborunkról.         Helyszín: balatonszepezdi sátortábor,         Időpont: 2018. július 29-től augusztus 5-ig. Ha szeretné/ szeretnéd meglátogatni a tábort, akkor a…..
A Magyar Nemzeti Levéltár Reformáció projektjének keretén belül megvalósult „Utazás Wittenbergbe” elnevezésű vetélkedő országos döntőjében II. helyezést ért el csapatunk. A csapat tagjai: Albert Dóra Lili, Nagy Bettina, Punk Gabriella, Vajda Bálint Alex 12.M osztályos tanulók. Felkészítőjük Adorján…..
Te is a Pápai Refiben érettségiztél? Akkor szeptember 2-án itt a helyed, a Pápai Exrefis Találkozón! A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma szeretettel hívja minden egykori tanítványát és munkatársát 2017. szeptember 2-ára, a Pápai Exrefis Találkozóra, melynek…..
  Kedves Testvérünk! Örömmel értesítünk, hogy elindult a regisztráció a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra.Május 28-ig – az első kedvezményes jelentkezési időszakban – 7900 Ft-ért van lehetőséged megvenni a hetijegyet. Új honlapunkon megtalálsz minden információt a jelentkezéssel,…..
Horváth Eszter elballagott a Refiből. Nem mindennapi jelenség, hiszen már a bemutatkozása is figyelemre méltó volt. Akkor azt írta, felvidéki, komáromi magyarként azzal a tudatos elhatározással jön Jókai iskolájába, hogy ő is író vagy költő legyen. A legjobb úton halad a célja felé, hiszen már…..
Kedves Refisek,idén József Attila 112. születésnapját, egyben a Magyar Költészet Napját Kemény Zsófival ünnepeljük (várhatóan) a rajzterem magas belterében a 4-5. órában.Kemény Zsófit elsősorban slamjeiről, valamint verseiről (Nyílt láng használata című verseskötete 2015-ben jelent meg), illetve…..
A Rákóczi Szövetség anyagi támogatásával megvalósulhatott Felvidéki kirándulásunk, azt a szellemiséget testesíti meg, amit a Jókaitól származó jelmondatunk kifejez.  Iskolánk 11. C osztályával hetek óta izgalommal készülődtünk ezekre a napokra. A természettudományos képzésben részt vevő osztály…..
Sok új barát, sok új élmény, sok kihívás és nagyon hideg. Ha csak pár szóval kellene jellemeznem ezt a hetet, valószínűleg valami ilyesmit mondanék. De ennél jóval több volt. Amikor hajnalban bőröndökkel megpakolva elindultunk, szembesültünk az első kihívással, amit a tizenkét órás út jelentett.…..
Horváth Adrián tanár úr a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakgimnáziumának énektanára az utóbbi hónapokban gyakran szerepelt a helyi média különböző híradásaiban. November végén vehette át ünnepélyes keretek között Veszprém megye Príma Díját. Pápa Város Fúvószenekarának…..
A 10.M osztály -osztályfőnök Pitó Katalin- nagyobb adománygyűjtő akciót szervezett a mihályházi  Fix-Pont Önkormányzati Feladatellátó társulás Gazdasági Szervezete és Szociális-családsegítő-, Gyermekjóléti Szolgáltató  Szolgáltató Intézménye számára. Szeretettel segítettünk, és nagyon köszönjük a…..
Iskolánk VI. korcsoportos labdarúgó csapata 2016.11.14-én Ajkán vett részt a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett Fair Play Cup elnevezésű labdarúgó amatőr kispályás tornán. Ezen a rendezvényen hivatásos, igazolt labdarúgók nem szerepelhettek. Csapatunk egész nap színvonalasan és taktikusan…..
Nemzeti szabadságharcunk 60. évfordulója alkalmából Pápa városa a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban október 27-én délután városi vetélkedőt rendezett. A sokrétű, változatos feladatokat legfelkészültebben és legtalpraesettebben tanulóink oldották meg. Ari Ádám, Bóka Kristóf, Leskó…..
86. kulturális programját tartotta szombat este a tapolcafői református templom. A művészetbarát közönséget évek óta megmozgató Tapolcafői Zenélő Esték és Templomgaléria programsorozat részeként ezúttal Kerpel Péter művész-tanár alkotásai kaptak helyet a templom falain, s mellé a celldömölki…..
  Diákjaink részt vesznek a "Re:formáció - Kulturális kincskereső " című komplex műveltségi vetélkedőn. A versenyben ismerendő szakirodalom nagy részét az alábbi linken érhetik el a versenyzők: Tudástár A link Crome böngészővel biztosan működik. Az általános iskolásoknak szánt segédanyag külön…..
Kedves Magyar Diákok! Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából ajánljuk fel „A forradalom lánya" című könyvemet ajándékba minden magyarországi és határon túli iskola és diák számára. A regény a forradalom napjai alatt játszódik, kitalált történet, de ragaszkodik a…..
 2017. január 1-től változik az érettségi vizsga. Ennek részleteit az alábbi linkekre kattintva lehet tanulmányozni. http://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/altalanos_tajekoztatas/vizsgatargyak_2017tol http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK16123.pdf  ..
Szerző: Mayerné Pátkai Tünde   "Emlékezzetek az ősrégi dolgokra." Ésaiás 46,9. (...) "Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek.” Ézsaiás 43,18 A Pápai Református Templomban augusztus 31-én délután 15 órakor tartotta tanévnyitóját a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és…..
A Pápai Református Kollégium középiskolai nevelőtestülete tanári csendes nappal hangolódott az újabb tanévre. Augusztus 30-án a Teológia konferenciatermében vett részt Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató előadásán, amely az érzelmi intelligencián alapuló pedagógia lehetőségeire hívta fel a…..
Ezúton tájékoztatjuk diákjainkat és családjaikat, hogy tanévnyitó istentiszteletünk 2016. augusztus 31-én lesz 15 órai kezdettel a református templomban a megszokottak szerint. Az évnyitó istentiszteleten igét hirdet Főtiszteletű Köntös László, a Dunántúli Református Egyházkerület…..
 Idén nyáron lehetőségünk nyílt néhány felejthetetlen napot töltenünk Londonban, Párizsban és Brugge-ben. Utazásunk június 25-én kezdődött, amikor kis csapatunk, kiegészülve balassagyarmati, nagykanizsai és hatvani diákokkal elhagyta Pápát, és elindult, hogy felfedezzen három másik országot. A…..
Iskolánk 11.C osztálya a Határtalanul pályázat keretében a 2015/2016-os tanévben erdélyi kiránduláson vett részt, és vendégül látta a Kolozsvári Református Kollégium Gimnáziuma diákjait. A program során készült videódokumentumokat a pályázat kiírásának megfelelve ezúton tesszük közzé. Köszönjük a…..
A Mária Út Egyesület Mariazell és Csíksomlyó között zarándoklatot, pontosabban maratonfutást, illetve kerékpározást szervezett, amelynek résztvevői június 22-én érkeznek városunkba. 2017-től verseny formájában hagyományt kívánnak teremteni a rendezvényből. Felhívjuk diákjaink figyelmét, hogy június…..