Regisztráció Blogot indítok
Adatok
real_kerekfyz

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megtört a pechszéria, legutóbb megint sikerült megfejteni a Játékvadászat rovatban egy játékot. Ennek örömére jöjjön egy újabb kérdés, Zoli olvasónktól: Nekem C64-en volt egy kedvenc játékom, de már lövésem sincs, mi volt a neve. A játékot egyedül és ketten lehetett…..
real_kerekfyz 2014.01.20 21:48:44
@real_kerekfyz: esetleg egy flashes linket tud adni rá valaki, jó lenne újra végigtolni :)
real_kerekfyz 2014.01.20 22:16:11
@Stöki: Tökéletes :)
Eltelt két év, ismét megpróbáljuk az Indexen kicsit felmérni a magyar gémer szcénát. Aki ezt olvassa, kattintson át, és töltse ki, legyen szíves, a kérdőívet, csak pár klikkolás. Cserébe az eredmény remek gyúanyagot fog majd szolgáltatni a későbbi pc vs. konzol háborúkhoz.…..
IDDQD Húszéves a PC Guru 2012.06.07 11:15:00
1992 júniusában elindult, és azóta kisebb kilengésekkel ugyan, de tartja magát a nyomtatott gamersajtó egyik oszlopa, a PC Guru. Tavaly nagyjából ilyenkor épp arról volt szó, hogy bedől az újság, még mi is vertünk néhány szeget a lap koporsójába, de soha ne tévedjünk kisebbet…..
real_kerekfyz 2012.06.11 19:30:15
@-=Flatline=-: Érezd az iróniát ;)
real_kerekfyz 2012.06.11 21:24:32
@Celtic: Hancu írása nekem bejön, de ez szubjektív. Az jobban zavar, hogy elvileg 20 évre emlékeznek vissza, ezzel szemben a visszaemlékezők fele az elmúlt 2-3 évben kezdett el írni az újságba, de többen is akkor kezdték el olvasni a Gurut amikor már túl volt a fénykorán (bár ez is szubjektív) valamint az archívumból teljesen mértékeben hiányzik a 2 Bear időszak közötti rész.
Mielőtt igazán belekezdenénk a nyertesek sorolásába, szeretnék elnézést kérni mindenkitől, aki szerint kicsit megkéstem az eredményhirdetéssel. Igen, volt egy olyan kósza ígéret, mely szerint karácsonyig oda is érnek majd a cd-k meg pólók, de az van, hogy a) hazudtam, b)…..
IDDQD Battlefield 3 Playstationön 2011.09.27 09:49:20
Elképesztő, mit ki nem tudnak hozni a PS3 öt éves hardveréből, nemde? Khm, izé, a világért nem szeretnénk olajat önteni semmilyen pécé vs konzol flémre, de ez a képkockáról képkockára összehasonlítás akkor is vicces. Egyébként meg tényleg lesz BF3 Playstation3-on és…..
Tegnap eszméletlenül pörgős nap volt. Csak úgy zúdultak a hozzászólások. Kaptam hideget - meleget, de azt kell, hogy mondjam, a blogra látogató ingatlanosok hozzáállása több volt mint pozitív. Rengeteg tippet / ötletet adtak, valóban segíteni próbáltak. Őszintén.…..
real_kerekfyz 2011.03.03 06:30:18
Szia!

Látom egyre közeledsz ahhoz, hogy akár ingatlanossal is dolgozz. Viszont egy nagyon fontos dolog kimaradt abból, hogy mire figyelj a szerződés aláírásánál.

Soha ne írj alá olyan szerződés amiben nincs lefektetve a bérbadásra vonatkozó időpont (min és max nap).

Minden irodánál akkor már kell fizetned jutalékot, ha olyan vevőt hoznak aki legalább limitáras ajánlatot tesz neked, még akkor is ha te ezt nem fogadod el vagy elfogadod és később elállsz a szerződéstől.

Namost ha nincs kikötve minimum nap, akkor könnyen lehet, hogy a vevő tesz egy árban jó ajánlatot de azt mondja, hogy neki 3 napon belül kell a lakás. Ha te nem tudod ennyi idő alatt átadni, mert teszemazt nincs még hova költözni, akkor el fogod utasítani de az ingatlanosnak fizetned kell.

Ugyanez igaz a max időre is, lehet, hoyg jó ajánlatot tesz, de csak 1 év múlva fizetne, neked nincs ennyi időd várni elutasítod az ajánlatát, de az ingatlanosnak meg fizetned kell a szerződés miatt.

A másik fontos dolog, hogy legyen a szerződésbe beírva egy első minimális vételárrészlet is, ha hiteled van vagy ebből a lakásból foglalóznád a következő lakást is akkor nem biztos, hogy elég a 10% foglaló a vevőtől, mert ugye ilyenkor már ki kell fizetned az ingatlanost, így lehet nem marad pénzed tovább foglalózni az általad kinézett lakást. Illetve ha hiteles a vevőd és a bankja vmiért nem megy bele a hitelátvállalásba (ritka de előfordul), akkor neked saját pénzből kell tehermentesítened a lakást és ha erre nincs kereted megint ördögi körbe kerültél, mert nem tudod eladni a lakást a vevőnek viszont az ingatlanosnak meg fizetned kell, mert limitár fölötti ajánlatot hozott.
Egy olvasónk vette észre, hogy a 40 milliós játszma tegnapi adásában volt egy olyan kérdés, amire a lehetséges négy válasz egyike sem igazán adott helyes megoldást. A kérdés az volt, hogy mit készít a tímár, a válaszok között a két egyértelmű marhaság mellett pedig a szűr…..
Ha a magántévét megregulázza is az OVB, a köztévébe nem nyúl bele. A Vona Gábor panaszkodott, hogy nem hagyták, hogy a rasszista gyűlöletbeszédet tartalmazó reklámja lemenjen az MTV-n. Megint ez a kiegyensúlyozottság hiányzik. Persze a demokrácia félig-meddig ellenáll az…..