Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bio-Ritmus

183 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden olyan esetre ajánlom a következő receptet, amikor "gyorsandevalamibaromicsokisat" szeretnénk. Igazából nem is recept,hamarabb elkészül, mint amíg leírom: Kell hozzá 1 db mélyhűtött banán, egy érett avocádó, kevés kakaópor, kb. 1-2 dl kókusztej v. vmi hasonló tej, pici édesítés( nálam most…..
Bio-Ritmus 2018.09.06 13:09:26
@Edit Ignáczné: Valóban, édesítés nélkül is jó.:)
  Ómájgád, ez a pogi valóban mennyei lett! Nehezen bár, de azért tűrtem, hogy istennővé kiáltsanak ki miatta (joggal! :DDD ), mert ami jó az jó!  Igen, minden szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy ez most tényleg nagyon-nagyon jól sikerült. Kívül szinte piros lett,…..
Bio-Ritmus 2018.09.06 09:33:58
@Edit Ignáczné: Ennek nagyon örülök!!! Nagyon szívesen! :))))
A pitypang, más néven gyermekláncfű -azt gondolom- mindenki számára ismert, hisz' mostanság minden mezőn virít napsárga virága. Mivel levele és szára, valamint a gyökere is felhasználható méregtelenítésre, máj- és emésztési bántalmakra is, nyilván a virág is hasonló jó…..
Bio-Ritmus 2018.04.25 14:42:29
@brumcsi: Szia! Ha lehet minél kevesebb zöld rész kerüljön bele, mert attól keserű lehet. Én igyekeztem, de úgy látszik, nekem sem sikerült teljesen :))
  Régóta nézegettem már ezt a receptet, és mindig minden volt is hozzá, de valamiért csak nem akartam nekiállni. Vajon mi lehet annyira jó ebben a citromos krémben, hogy mindenki agyba-főbe dicséri??? Nem érettem. Amúgyis angol recept, számomra ez a tény finoman fogalmazva, hát…..
Bio-Ritmus 2017.06.17 14:01:43
@István Kapos: Az ötlet jó, köszönöm, de mivel vaj és tojás is van benne,nem úgy viselkedne, mint a legtöbb lekvár, amiknél viszont ez a megoldás működik..A másik citromkrém receptnél viszont beválhat..
Előre mondom, ez volt az első nyers torta próbálkozásom, de egyben ki is jelenthetem,biztosan nem az utolsó. Annyira finom és egészséges is, ami azért valljuk be, ritkán jár egyedül. (Gondolnék itt most pl. a nutellára..:D ) A torta alapja diós-mazsolás verzióban készült, a…..
Bio-Ritmus 2017.06.17 13:58:39
@István Kapos: Nem tudom, sajna, csak kókuszzsírral próbáltam.Mivel nyers és vegán, nem igazán tudok más alternatívát elképzelni sem. De várom az ötleteket! :D
Bio-Ritmus Mézes levendulaszirup 2013.07.02 19:14:08
Folytatódjon az ehető virág-mánia: Jöjjön most a nagy kedvencem, a levendula, s ebből is egy könnyen elkészíthető, ám annál sokrétűbben felhasználható édesség:a levendulaszirup. Természetesen nem cukorral, hanem mézzel. Cukorkerülők nyírfacukorral vagy eritritollal is…..
Bio-Ritmus 2016.10.24 18:39:55
@Bellington: Ha nem okoz problémát, kis mennyiségben használd nyugodtan! A túlzott mértékű használatára értettem, h terhesség alatt tilos!Egyébként ez igaz a többi erős hatású gyógynövényre is :)
 Még a nyáron Makkánál találtam rózsalekvár receptet, hát gondoltam,ez kell nekem,mivel rajongok a keleti ízekért (is!),és ez alatt főként néhány keleti fűszert értek,így elsősorban a kardamomért. Még a kávéhoz is azt teszek,meg fahéjat,ha nem veszik észre..…..
Bio-Ritmus 2011.09.06 21:28:51
@ginny03: Ó, nagyon szépen köszönöm! Ki fogom próbálni!!
Bio-Ritmus 2016.07.15 08:37:51
@Tóthné Szűcs Csilla: Csak lepárlással lehet szerintem igazán jót készíteni. Ha lesz időm, írok majd róla..
Bio-Ritmus Illatos rózsaszörp 2012.06.08 10:34:00
Imádok kísérletezni, ehető virágokat felhasználni, elfogadni erdők-mezők kincseit. Ahogy kutakodom e téma után, egyre-másra derülnek ki olyan dolgok, amikről eddig nem is hallottam: Tudtátok például, hogy a pipacs virága is ehető? De nemcsak ehető, hanem kiváló köhögés elleni…..
Bio-Ritmus 2013.05.28 17:23:36
@Anna Péter: Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! :D
Bio-Ritmus 2014.05.26 09:44:47
@Mónika Fülöp: Remélem, finom lett a végeredmény is! :D
Bio-Ritmus 2016.06.07 08:32:02
@Itality: Úgy emlékszem, kb 3 liter, vagyis a fent látható 6 üveg.
Bio-Ritmus Provence-i szirup 2013.05.03 10:20:36
Még nem nyílik a levendula virága, de már szemmel láthatóan megjelentek a friss új hajtások a bokrokon. Zöldül a kakukkfű, a citromfű már nagy hajtásokkal, a menta pedig -ha még csak picikkel is-, de büszkélkedhet. :D Mindig is visszavágyom Provence-ba...:D  A levendula…..
Bio-Ritmus 2016.02.25 17:54:59
@Itality: szerintem ha hűtőben tartod, több hétig is eláll, ha forrón palackozod és dunsztolod, akkor pedig még tovább.A citromsav is jó ötlet lehet tartósítás miatt :)
Rákattantam a pohárkrémekre. Egyrészt a "gyorsan valami finomat" kategória, másrészt pedig mindig van hozzá itthon minden.:D Előző bejegyzésemnél már írtam a chia magról, ami valóban egy egészséges szuperélelmiszer. Igaz, nem olcsó, de nem kell belőle sok és-hasonlóan a konjak liszthez- sokáig…..
Ismét egy gyors desszert recept jön, ami akár hétvégére is jó kis alternatíva. Nemkülönben igazi antioxidáns, a sütőtök, a  narancs és a chia mag is igazi szuperélelmiszer, főként ebben a vitaminszegény időszakban. Sütőtök-chia puding: Konkrét receptet nem is igazán tudok mondani: A lényeg, hogy…..
A legpuhább és legfinomabb szénhidrát-csökkentett, vagy ha úgy jobban tetszik paleo bagett receptjére leltem tegnap és hát azonnal ki is próbáltam. Szerencsére olyan, amiből akár este is lelkiismeret-furdalás nélkül ehetünk, sőt még a rozsos íz is érezhető rajta.  Bár, ami igaz, inkább az a ronda…..
Már 5 éve én is az allergiában szenvedők táborát gyarapítom. Évről évre egyre erősebb gyógyszereket vagyok kénytelen szedni a tünetek kezelésére. Mivel igencsak gyógyszer-ellenes vagyok, így örömmel-bár kétkedve is-fogadtam egy nagyon kedves (talán már nevezhetem így:)…..
Bio-Ritmus 2016.01.28 17:11:27
@Silver Rose: Szia, ha nem elég sűrű, akkor még tovább kell főzni. Nem egyformák a gabonák, lehet, hogy több idő kell neki. Másik ötlet: ha már nem tudod tovább főzni, akkor takard le fedővel és hagyd állni, akkor amíg hűl, addig megszívja magát vízzel és már turmixolhatod is.Ha olyan állagú, mint a képen, akkor mehet a sütőbe. Remélem, tudtam segíteni..
Bio-Ritmus 2016.01.29 09:41:40
@Silver Rose: Köszönöm :). Szerintem próbáld legközelebb tönkölybúza és zabpehely párossal, én úgy már legalább 20-szor megcsináltam, és mindig jó lett.(lehet, az amarant volt túl kemény, de nem akarok találgatni.) Örülök, h megmentetted :D
Bio-Ritmus 2016.01.30 11:31:47
@Silver Rose: Nincs mit! :D Örülök, h ízlett! :D
Itt az újév és új, szénhidrát-csökkentett termékeket is fogok mostantól posztolni. Ez az egyik legfinomabb sütemény,ami szeletenként kb. csak 5 gramm szénhidrátot tartalmaz. ..
Na, most aki karácsonyig már nem szeretne plusz kilókra szert tenni, az ne olvasson tovább, csakis kizárólag abban az esetben, ha kellő vasakarattal rendelkezik! :D Bár ahogy a címben is említettem, ezt az édességet is el lehet készíteni úgy, hogy a lehető legkevesebb kalóriát és…..
Ez valami fenomenálisan finom szörp lett, gondoltam, megosztom a receptjét veletek :D Úgy kezdődött, hogy kimentem a kertbe és láttam, rengeteg virág kinyílt az utóbbi napokban, kezdjünk velük valamit! Szeretem a májusi kertet, amikor minden virágba borul és ha másként nem,…..
Tovább él a lekvárláz nálam. Lassan elmondhatom, már valóban mindenből készítek lekvárt. :D  A mai áldozat a sárgadinnye lett, ami meglepően jól szerepelt így is. Eddig csak prosciuttóval, olívával és bazsalikommal bírtam elképzelni, valamint pár jó kis koktélban,de…..
Bio-Ritmus 2014.07.25 12:04:46
@Zsu Virgo: Én nem tettem bele, de persze, ha tudsz bionarancsot venni, akkor belekerülhet, nem fogja elrontani :D
Bio-Ritmus Cukormentes házi csoki 2014.01.14 10:31:11
Csokifüggők/rajongók figyelem! Itt látható az a csoki, ami amellett, hogy egészséges (liszt-cukor-tej-és tojásmentes, de akár lehet kakaómentes is!), még baromira finom is! :D Az elkészítése maximum 10 perc,és bármikor ehetjük,ha az újévi egészséges életmód folyományaként…..
A cseresznyefa szinte elsőként bontja a virágát tavasszal. Kis érdekesség, hogy ez Japánban az egyik legbecsesebb természeti jelenségnek számít, a virág pedig a szépség, a természetesség és a tisztaság szimbóluma is egyben. Akkor miért ne élvezhetnénk ezt az igazán értékes…..
Bio-Ritmus 2014.04.01 12:17:32
@krikotot: Igen, úgy használom, ahogy a képen látható.A szörpnek nem lett kesernyés mellékíze, sőt..:D Szerintem túl nagy munka lenne egyesével "leszirmozgatni", de ahogy gondolod, én ehhez azért már lusta voltam :D Jó munkát!!!
Bio-Ritmus 2014.04.05 14:27:55
@krikotot: Hát ennek nagyon örülök!! És persze nagyon szívesen! Most nyílik a pitypang (gyermekláncfű) abból is nagyon finom a szörp, a receptet természetesen itt megtalálod!Üdv, Rita
Bio-Ritmus Nyers csokoládékrém 2014.04.01 13:06:41
Még mindig csoki. De igen, most egy még egészségesebb változatban, gyümölcsből és kakaóból készítve.Tudom, ebbe is bele lehet kötni, de nekem ez már totálisan megfelel. :D Meg lehet bolondítani vaníliával, naranccsal, eperrel, ki mivel szeretné, de én most az alapváltozatot…..
Na, ezt is megcsináltam, pedig sosem gondoltam volna, hogy nekem is sikerülhet!!! Igaz, nem lett igazán szabályos téglatest-alakú, mint az igazi párja, de ha becsomagolom szaloncukor-papírba, akkor ez a tény már nem ront a minőségén, nem beszélve az élvezeti értékéről, ami…..
Bio-Ritmus 2013.12.01 10:20:48
@Megvalósító Macska: Igen, pontosan. Én mondjuk jó sűrű málnaszörppel készítettem. Másik megoldás, h. tovább sűríted forralással..Karácsonyig még van idő újra..:D
  A múltkoriban készült lekvároknál is már írtam, hogy én nem szeretek sem tartósítószert, sem pedig más mesterséges dolgot tenni az ételekbe. Tudom, néha nem lehet teljesen kiküszöbölni, de legalább próbáljuk meg használatukat a minimálisra csökkenteni. Emiatt kerestem…..
Bio-Ritmus 2011.02.07 09:34:48
@Usubu: Köszönöm! Sajna, ez nagyon kevés volt, már el is fogyott a sárgarépa-lekvárhoz meg az almachutney-hoz.. Igen, majd birsalma-szezonban nagyobb adagot készítek!
Bio-Ritmus 2011.02.08 10:18:27
@Hobbychef: Megyek azonnal!
Bio-Ritmus 2013.10.21 09:16:26
@Font Klári: Kedves Klári! Igen, volt már, hogy folyós maradt a birsalmasajtom, akkor az a "titok", hogy újra kell főzni! A lényeg, hogy sokkal hosszabb ideig, mint ahogy gondolnád! :D
Most van szezonja még a paprikának, dugig vannak vele a kistermelői piacok, vásároljunk belőle jó sokat és süssünk paprikalekvárt! Persze, messze a legjobb, ha van egy kiskertünk, ahol saját magunk megtermeltük. :D Fontos tudni erről a zöldségről, hogy rengeteg A, C és P…..
Javában virágoznak a rózsabokrok, csak úgy ontják szebbnél szebb és illatos virágaikat. Tavaly már készítettem rózsalekvárt, dzsemet, szörpöt, kandírozott rózsaszirmot is, csak a zselé maradt el.. Pedig a rózsa, mint gyógynövény igazán nem elhanyagolható tulajdonságokkal…..
Itt az idő, végre lehet szedni friss epret és még mindenhol virágzik a bodza is. Tegyük el együtt őket! Amúgy is jó dolog a gyümölcsöket ehető virágokkal párosítani, de ez a páros azt hiszem, az első 3-ban biztosan benne van nálam! :D Az első momentum akkor az lenne, hogy…..