Regisztráció Blogot indítok
Adatok
commando

0 bejegyzést írt és 492 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét egy tészta étellel készültem nektek amiben most az a pláne , hogy egy igen drága alapanyag is helyet kap benne . Azt tudnotok kell rólam , hogy mielőtt elkészítettem az ételt soha , egyszer sem kóstoltam még garnélát így elfogultság nélkül mondhatom el róla a véleményem . Egy kicsit furcsa…..
commando 2020.08.25 14:29:00
@Kedélyes Paraszt: Teljesen jogos felvetés, akár a hagymát, akár a petrezselyem viszonylatában. Én még egy kicsit növelni szoktam a fokhagyma mennyiségét.
commando 2020.08.25 14:30:17
@commando: Szóval azt akartam írni, hogy nem kell a vöröshagyma, és a petrezselyem legyen friss! Csak belekeveredtem, mint meztelen gyermek a nadrágtartóba. Bocs!
Zenéket hanglemezen, LP-n gyűjteni sokféle áldozatot követel. A lemezbolt pénztárában hozott anyagi jellegű áldozat csak a jéghegy csúcsa. Valójában egy csomó más apróságra oda kell figyelni, ha jó hangminőséget akarunk elérni, és sokáig szeretnénk a lemezeinket hallgatni. Igen, néhány dolog valóban…..
Viszonylag gyakran főzök olasz tésztákat (bár így sem elégszer), és kivétel nélkül mindig a tradicionális, eredeti receptek alapján dolgozom. Miután a múltkor azt nehezményeztem, hogy a magyarországi olasz éttermek többsége pont a tradicionalitást mellőzi az olasz ételek elkészítésekor, ezért most…..
Az oroszok már a spájzban vannak; Csak egy maradhat; Bunkó vagy, Bugsy; Fussatok, bolondok; Why so serious; This is Sparta – néhány filmes szöveg, ami mára szállóigévé vált. A felsorolt idézetek gyakran tűnnek fel a neten mémek és kommentek formájában, valamint baráti beszélgetések során is rendre…..
commando 2019.05.19 17:36:45
@bati67: Nem, Kedves bati67, a magyar szinkron technikailag kiváló, de a fordítás gyakran értelemzavaró, sőt olykor nyögvenyelős. Nem mindig sikerül egy-egy mondat értelmét és hangulatát áttenni magyarra. Kiváló szinkronszínészek és -rendezők vannak, csak a fordítás, ill. a megfelelő kifejezés kiválasztása a beteges néha.
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
commando 2019.05.11 09:45:09
@polly graph: Egyetértek Önnel számos dologban, csak egy apró szösszenet, amit hozzáfűznék. Volt olyan diákom, akinek a szüleivel négy év után, a ballagáson találkoztam először. Amikor bemutatkoztunk egymásnak, óvatosan felvetettem, hogy igazán előbb is megismerhettük volna egymást. A válasz: "Igaza van, helyesen látja, csak Ricsike soha nem árulta el, hogy mikor van a szülői értekezlet, a fogadóórákról meg nem is tudtuk, hogy vannak. Ha tudtuk volna, biztos, hogy mindig eljöttünk volna. Ja, az ellenőrzője meg már szeptemberben elveszett" no comment.
A chili con carne is egy közkedvelt egytálétel, nem macerás elkészíteni, tápláló, laktató, egészséges és finom. Az igazán csúcsszuper benne pedig, hogy az unikornisok is ehetik, ugyanis nem igényel különösebb szuper erőt az állati eredetű összetevők likvidálása, már csak azért sem, mert az eredeti…..
commando 2019.03.17 18:02:18
@gombakomba: Valóban egy kevés kakaópor nagyot lendít rajta. Jómagam akár hússal, akár hús nélkül készítem alapfűszernek római köményt használok. Sőt akkor az igazi, ha a római köményt egy kevés korianderrel összedarálom. Egy négy személyre készített chili con carne adagba kávéskanálnyi római kömény és koriander (fele-fele) összedarálva és kb. ugyanennyi kakaópor. Persze, biztos, hogy máshogy is lehet fűszerezni és úgy is finom. A csilis bab előnye, hogy százféle módon fűszerezhető. És persze egy cseppnyi csípős paprika is kell, hogy kerüljön bele. Mindenki saját ízlése szerint!
Pár napja tudjuk azt, hogy a korrupcióbajnok Fidesz kimondta a halálos ítéletet a fóti gyermekközpontra, csak az nem világos még egész pontosan, hogy miért, illetve kiért. Pontosabban a hivatalos kommunikációnak van egy verziója erre, csak az éppen köszönő viszonyban sincs a valósággal. Az elmúlt…..
commando 2019.02.28 13:36:58
@Aquincum: +1
Régóta ismert tény, hogy a szomszédos Androméda-galaxis felénk tart, és habár nem kapkodja el a dolgot, de végül ütközni is fog Galaxisunkkal, a Tejútrendszerrel. A látványos eseményre ugyan nem mostanság fog sor kerülni, ám így is érdekes, hogyan zajlik le egy ilyen galaktikus összeolvadás. Egy…..
commando 2019.02.27 18:24:01
@commando: Bocsánat, ugye, hogy hiányos a tudásom! Nem John Green, hanem JOHN GRIBBIN az író. Elnézést kérek a tévedésért!
commando 2019.02.27 18:29:33
@PFreddy: @Kovacs Nocraft Jozsefne: Egészen pontosan, hogy mire vonatkozott amit írtam: Nem az állítást vontam kétségbe, csupán azt kértem, hogy ha már írunk róla, legyünk egy kicsit pontosabbak. A luminozitás változásáról van szó. Ehhez kiváló segítség a Hertzsprung–Russell diagram. Ha esetleg valakit érdekel, megtalálható millió oldalon. Elnézést kérek, ha valaki sértve érzi magát, nem volt szándékom senkit sem megbántani.
commando 2019.02.28 08:56:51
@finisz: Hát igen, van valami igazságod. De az élet azt mutatja, hogy a tudósok két csoportra oszlanak: egyik csoport állít valamit, a másik meg cáfolja ezt. Valójában évek óta műkedvelőként foglalkozom a kvantum-mechanikával és tényleg igaz, hogy teljesen felrúgja a Newton-i alapokon nyugvó mai fizikát. És abban is igazad van, hogy valaha évezredekben lehetett mérni a fejlődést, ma már évtizedekben, sőt években is mérhető. Nem tudható, hogy mikor kerül elő (lehet, hogy valamilyen jól őrzött páncélszekrény mélyéről) valami olyan szabadalom, ami minden eddigi szabályt felrúg. Hogy meddig él az emberi faj?? Úgy gondolom, hogy amíg ki nem írtja önmagát. Egyre nagyobb az esély rá. SAJNOS!
Példaképekre minden korszakban szükség volt és szükség lesz. Ők olyan emberek, akik művészetükkel, tehetségükkel, tetteikkel vagy erkölcsi értékeikkel kiemelkedőt alkottak. Az ókorban az uralkodók, a katonák és a gladiátorok, a középkorban a lovagok és a képzőművészek, napjainkban a sportolók, a…..
Ez a szerencsétlen Melania Trump képtelen bármit is jól csinálni. Folyamatosan árgus szemek figyelik minden lépését, és bizony nem kímélik, lesújtanak rá, amint bármit is tesz. Szörnyű lehet Melania Trumpnak lenni! Kemény munkája van pedig. Képviselnie kell sokféle ügyet, de mindenekelőtt az…..
commando 2018.11.29 11:18:21
@maxval balcán bircaman: Nyílván a vers is úgy szól, hogy "Még kérnek a Nép!" vagyis:
1. A média azt írta
2. A médiumok azt írták.

Bár lehet, hogy kár volt a felesleges karakterek miatt!
"Nem kérdezni, végrehajtani - az értelmiségi töprengés nem kifizetődő, és még veszélyes is lehet arra, aki túlságosan belefeledkezik." Hunyadi Mátyás személyiségéből fakadt-e a humanizmus? Miért támogatta két pápa is Mátyás törekvéseit? Miért lettek legádázabb ellenfelei hűséges…..
commando 2018.11.05 14:47:48
@KayD: Háááááááááááát... Ebben bizony sok igazság van!!
Kunhalmi Ágnes kifejtette az ATV-ben, hogy hétfőn reggel Szakács László elnökségi tag miért tért ki egy kérdés elől. (A műsorvezető azt firtatta, hogy az Európai Parlament strasbourgi ülésén a szocialista képviselők megszavazzák-e a Sargentini-jelentést.) A választmányi elnök politikusnő szerint a…..
commando 2018.09.15 09:13:24
@dare: Teljes mértékben egyetértek! Minden szava realitás!
commando 2018.09.15 09:17:43
@leponex: Elgondolkodtató sorok! Kösz az elemzést!
Sosem meséltem még történetet, de eljött az idő hogy bemutassam, milyen beteg tud lenni egy általános iskola. Szerencsére elballagtam, de ez a vicces, ám de kicsit kínos történet egész életemben el fog kísérni szerintem. Szóval, történetünk szerint van egy Bálint nevezetű kisfiú, aki élettel teli…..
commando 2018.09.04 16:31:55
@Ad Dio: Bocsánat, bár nem ide tartozik, de pro primo azt jelenti: először. Pro primo másodszor - ez értelmetlen zagyvaság. Tessék már normálisan használni, ha már használjuk: pro primo, pro secundo, pro tercimo... csak ennyi!
• A magyar és a lengyel kormány immár a szovjet imperializmus segítsége nélkül is produkálja az autokráciát • A gender tudományok körüli felhajtás már az Orbán által bezengett kulturális fordulat része • Te, senkiházi menekült! Ha nem akarsz éhen dögleni, húzz vissza Szerbiába!..
commando 2018.08.24 13:13:19
@Ballib Cenzúrázók Réme 28: Az mi, az a kulturkamp????
   A régészet egy olyan speciális tudományterület, mely számos más diszciplína módszereit használja fel pl. genetika, anyagtudományok, földtudományok, stb. Alapvető módszere az ásatás és a tárgyi hagyaték elemzése. Célja ezzel az emberi történelem, az emberi történetek megismerése, feltárása és…..
Egy sötét teremben egy hatalmas feszület, alatta apácák imádkoznak. A sötétségben valami megmozdul... Napokkal később mentőt hívnak, de a keresztre feszített lányon már nem tudnak segíteni. A kórházba vezető úton életét veszti. Miért feszítették keresztre a fiatal, 23 éves…..
commando 2018.04.25 08:50:25
@midnightcoder2: Talán néhány szóban a keresztes hadjáratokról is célszerű lenne megemlékezni, vagy nem......
Gajdics Ottó publija az összes mediaworksos (értsd: mészároslőrinces-fideszes) megyei lapban megjelent, amiben gyakorlatilag lehülyézi a lányt. ..
commando 2018.04.23 13:42:09
@hopp11: Sajnos nem keresne sokkal-sokkal többet. A bruttó kezdőbére 180.500 Ft lenne, és ennek bizony a nettója alig egy-két ezerrel haladja meg a 120.000 Ft-ot. A bértáblázat nyilvános, csak utána kellene nézni!
Ugyan a post-truth új keletű trendnek számít, álhírek mindig is voltak és lesznek: már az ókorban is megjelentek, de vehetjük példaként akár a háborús propagandát is. Álhírnek nevezzük a manipulált felvételeket, tartalmakat, továbbá a minden valóságalapot nélkülöző „híreket”. Fontos kiemelni,…..
commando 2018.03.30 18:32:05
@stoic79: Csak egyetérteni tudok. Teljesen korrekt állítás!
commando 2018.03.30 18:34:24
@lobaszopiatej: " Ez a kérdés, válasszatok!"
A rántott hús az, ami jöhet bármikor – imádjuk. :) De vajon tudunk-e jó rántott húst készíteni? Állandóan azt hallom, hogy a világ legjobb rántott húsát Japánban készítik, meg Bécsben. Ebből nekem az jön le, hogy például mi sem igazán tudunk rántott húst készíteni. Mert mi is a jó rántott hús…..
commando 2018.02.21 17:47:44
Ugye kimaradt, hogy a zöldség zöldje szigorúan közepesen kötött talajon termelt biopetrezselyem zöldje lehet, aztán a két fólia közötti klopfolás esetében a fólia fényes fele nézzen befelé, a hús felé, a házi paradicsompaszta a spájz alsó polcáról való legyen, ahol kevés fény érte, a tojásnál is kimaradt, hogy koleszterinszegény kell, hogy legyen, sőt a mangalica legalább heti négy alkalommal makkoltatott kell, hogy legyen és a jobb oldalából való szelet szükséges, mert rendszeresen a bal oldalán feküdt, ha véletlenül nincs a háznál Maldon só, akkor megette a fene, csinálj inkább darás mácsikot. A TellyCherry borsot már említenem sem kell, nem hinném, hogy van olyan igénytelen konyha az országban, ahol ne lenne ebből a fajtából kereskedelmi mennyiség a konyhaszekrényben. A kezeletlen citrom cikket ne felejtsük el bevizsgáltatni, hogy valaki titkon nem kezelte-e! Rendkívül slendrián módon kimaradt az almapéphez használt alma fajtája, termőhelye, kora és nagyságrendje. Na és szinte paraszti egyszerűséggel főtt rizs? Milyen?? Jázmin, Basmati, Himalája, hosszúszemű, rövidszemű, Arborio?? Na és a szójaszósz!! Milyen?? Bio shoyu, Diamond, Sempio, vagy legalább gluténmentes??
Ezek után természetesen nem láttam értelmét, hogy egy ilyen kapkodva összecsapott recept alapján kezdjek el rántott húst csinálni. Maradt a régi: tarja, Tesco liszt és tojás, disznózsír és bolti morzsa. Mondhatom, fertelmes lett!
Mekk Elek 21. századi követői köztünk élnek és ritka nagy fantáziával, no meg persze rengeteg tetterővel és szabadidővel rendelkeznek. Vannak dolgok, amiknek nem biztos, hogy meg kellett volna születniük, de legalábbis joggal kérdezhetnénk alkotóiktól, hogy ezt most miéééért… Nem volt jobb dolgod,…..
commando 2018.02.17 12:27:03
@Succubus: Egyetértek! Bár meglehetősen paradox, de azt mondják, ha nem lennének sznobok - nem lennének művészetek sem. És a Hölgy sorairól annyit, hogy manapság divat lett a fanyalgás és mindennek a leszólása, lesajnálása. Mert az olyan menő. Tulajdonképpen ha nekem valami nem tetszik, az annyira nem tetszik, hogy nem töltöm az időmet feleslegesen, hogy reagáljak rá. Elmegyek mellette, és kb. 10 másodperc alatt elfelejtem. No de ha egy kis feltűnési viszketegség lakik bennem, akkor biztos, hogy reagálok rá. Kiborítom a bilit, hogy miért is pocsék, amit láttam, olvastam, hallottam. Ennyi!
Érdekes figyelni, hogyan próbálják átírni a múltat visszamenőleg...
commando 2017.10.22 17:26:33
@Fermentátor: Igaz! Betűről betűre, de sajnos igaz!
commando 2017.10.22 17:35:42
@Fermentátor: Igaz! Betűről betűre, de sajnos igaz!
Kedvenc amerikai elnökünk, a január 20-án beiktatott Donald Trump már nem húzza sokáig - legkésőbb az év végén le fog mondani a hivataláról és megy Isten hírével jakuzzizni valamelyik szállodájába. Amilyen nagy buli volt számára a választási kampány végigküzdése/végigcsalása és az elnökség orosz…..